Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:59
Ha annyira tartana, miert keszitene office-t mekkre?
Vagy nem. Nem ertem, hogy tudod ezt igy leirni, amikor mar napok ota arrol beszelunk, hogy erre semmi esely nincsen... Raadasul mar reg megleptek volna, nyilvan emiatt es a Rosetta project miatt csuszott a dolog.
Hehe... Az office is xml fele halad.... szoktal hireket olvasni? Sztem nem a Microsoft van raszorulva a mekkre, hanem a mekk az office-ra... abbol a 300 milliobol hany darab a mekk verzio?
Sajnos a "winfos" marad, es tovabbra is dominans lesz. Erre akar merget is vehetsz. A winfos viszont nem virusos

A felhasznalok virusosak. Az is hulyeseg, hogy megbizhatatlan, sokkal nagyobb tapasztalata van a Microsoft-nak megbizhatosag teruleten, mint masoknak. A ronda az egy nagyon relativ fogalom, a draga pedig egyszeruen hamis allitas. A rajta futo programok sem rondak, es a legtobbjuk kifejezetten felhasznalobarat... Ennyi hulyeseget egy mondatban hogy tudsz leirni?
Hat ez vicces

Azzal fejezed itt be, hogy ket teljesen mas cegrol van szo. Akkor aruld mar el, hogy miert hasonlitod ossze oket!
Raadasul megint valotlant allitasz. Az iLife tudtommal fizetos, a Final Cut Pro-t pedig nem "csomagoljak" a mekkhez.... A Microsoft valoban nem keszitett FCP-t, de van mas nagymultu videovago winre.. Es ahogy irtad, ket mas ceg, a Microsoftnak mas a profilja, masok a szokasok nala, mas a "kultura"... valoban. En magam is sajnalom, mert tenyleg nem eleg kovetkezetesen van felepitve a felhasznaloi felulete, de ettol meg nem lesz rosszabb, mint az OS X... Ideje lenne mar a sok demagog szovegrol leszokni. Andras szep pelda, meg tudtam nevelni.. ugy latszik, rad nem jutott idom
Hehe... a "nagy" vallalatok sztem eddig is vettek Apple termekeket. A piacot a kis es kozepvallalatoknal kell megnyerni, es ott nem nagyon lesz Apple... Fogadunk?
Na! Vegre egyetertunk valamiben
Hehe... ez sajnos nem igy van, pedig az Apple-nek jol jonne az a penz.

Akkor próbáljuk elôlrôl.
Azért készít Office-t mekkre, mert pénzt akar csinálni, mi másért. És nem 300 millió office-t adnak el évente, hanem 300 millió dollár bevételt a mac-es office-ból.
Másolás
Megindokoltam, hogy miért is futhat szabvány hardveren az Apple. 1. Biztos, hogy nem a másolásvédelem volt az elsô, amit el kezdtek rajta fejleszteni, hanem vettek szabványos pc-ket, és dolgoztak rajtuk. 2. A Mac OS X ôse, a yellowbox pontosan azt a desingfilozófiát tükrözte, amit továbbvittek titokban, nevezetesen a többplatformosság. A freebsd megy x86-on, te is tudod, nemdebár? 3. A rosetta projekt vagy kódfordító (ala Transitive vagy QuicTransit technológia) elviekben teljesen felesleges, mert csak azt a célt szolgálja, figyelj nagyon: hogy a régi powepc kódokat futtassa az x86 hardveren. Szóval, semmi köze a másolásvédelemhez, emiatt ne fájjon a fejed.
Office
Halad az xml felé, persze. Muszáj neki. Még a nagy Microfosnak is muszáj alkalmazkodnia a trendekhez. Szóval, itt valójában nem mondtál semmit, csak fikáztál valami hüjeséget. Én azt állította, hogy a szabadszoftverek könnyen, gyorsan portolhatók x86-os Mac OS X alá, illetve ettôl függetlenül egyre kevésbé lesznek az ewmberek Bill-éknek kiszolgáltatva.
Winfos továbbra is domináns marad, persze. Semmi nem történik egyik napról a másikra. Ezek több mint 20 éve dolgoznak, hadakoznak stb. Amit a vírusokról mondtál, hát? nem akarok sokat hozzáf?zni. Meg a megbízhatóság és a Microsoft meg a többiek. Édes istenem, te nem ebben a galaxisban élsz?
A rondaság valóban relatív fogalom (figyelem, igazad van!!!). De az, hogy a rajta futó programok többsége felhasználóbarát lenne, hát ez megint csak akkora ökörség, hogy nem is értem, hogy tudtad kiötleni. Láttál már te mondjuk kezdô számítógépezôt, mit csinál a windózzal? Meg pl. az Office-szal? Tudod, írtam egy levelet a windózban?
Hüjeségeket csak te írsz, nem én.
Két teljesen más cégrôl van szó, mert az egyik nem ad ki félkész programokat a pénz miatt, a másik meg mást se csinál. Az iLife nem fizetôs, ha új gépet veszel, csak ha régi gépre veszed meg. A FinalCut Pro-t meg azért említettem, mert rövid pályafutása során letarolta a videószerkesztôk piacát. Amit én írtam, hogy az Apple-n fut egy csomó kurvajó szoftver, amihez a Microfos szagolni sem tud. Úgyhogy itt valamit te interpretáltál valamit félre, immár sokadszorra. Ugyanebben a részben ugyanakkor te magad leírod, hogy a winfos felhasználói felülete nincs következesn felépitve, meg sajnálod is stb. Mintha az elözôben nem azt taglaltad volna, hogy milyen felhasználóbarát? Itten én egy kis logikai bakugrást vélek felfedezni. Az OS X felülete fényévekkel jobb a windows-énál és itt nemcsak a kinézet, hanem más, mélyebben rejlô dolgokat is értek. majd alkalomadtán nézzél meg egy m?ködô Mac-et, jó? H.andras segít neked eligazodni ezekben a kérdésekben. A demagógiák nem értem, én tényeket írok, meg szedek össze.
Kicsit sz?klátokör? hozzáállás, mert Magyarország számítástechnikailag nem egy kultúrország. De egyébként meg az eladási mutatók trendje ellentmondanak annak, amit te állítász. Nyugodtan fogadok veled nagy tétre is.
Sokat nyer a világ, egyetértünk. De akkor miért is írtad az ellenkezôjét a többi részben?
Az utolsó mondatom persze csak egy vicc volt, de nem haragszom, hogy ezt sem értetted.
És így elôre megkövetlek, mert aggresszív lettem ettôl a dologtól. Sajnos, itt nem lehet Gordonozni.