Idézet: JonesC - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 20:09
Minden oprendszer kezel valamilyen szinten fontokat. Ha a PS-fontban a Type 1-re gondolsz, az XP is csont nélkül kezeli. A "precíz" szó tévesztett meg.
Szerinted hogyan lehet még kezelni a fontokat? Ha nem precíz akkor milyen?
Nem az összes szoftver WYSIWYG, természetesen, hanem azok azok amiket olyanra írnak. A Quark "remekségéről" külön topikot lehetne nyitni, csak éppen nem érdemes.
Az appletalk sose volt jó, az X az jó, bár az gondolom a darwinon alapszik, ebben is jó döntés volt.
Az apple a legnagyobb koppintó, úgyhogy ezt tán hagyjuk, bár el kell ismerni profin koppintanak, és sokszor még javítanak is a dolgokon az eredetihez képest.
Valóban nem a legfrissebb modellek, valszeg nincsenek szarabbul beállítva és menedzselve mint ha te csinálnád.
Igen mi ctp rendszerekkel dolgozunk.
-- Nem az oprendszenek kell támogatni, a megfelelő pinter meghajtó végzi a postscript dokumentum elkészítését. --
Aha, és a printer driver csak úgy van, jóember? A drivert nem az oprendszerhez (meg persze a printerhez) készíted?Idemásolom újra, amit írtam: A postscript nyelvet igenis az operációs rendszer támogatja a hozzá megírt drivereken vagy extension-ökön keresztül.
-- Minden oprendszer kezel valamilyen szinten fontokat. Ha a PS-fontban a Type 1-re gondolsz, az XP is csont nélkül kezeli. A "precíz" szó tévesztett meg. Szerinted hogyan lehet még kezelni a fontokat? Ha nem precíz akkor milyen? --
Persze, a dos is kezel fontokat valamilyen szinten. PS font alatt type 1-re gondolok, az xp az elso winfos, ami kezeli egyaltalan. Preciz alatt meg azt ertem, hogy mondjuk a winfosok valtozatai hiresek arrol, hogy allandoan ps problemaik voltak fokeppen a szar betukezeles miatt. Mac-en meg hogy-hogy nem, ment rendesen, precizen. Szoval, a mac 1984 ota (ez a szuletesi eve) alapbol alkalmas dtp-re, a winfos meg csak most kezd alakulni. Fontokat meg hogyan lehet kezelni? Sokfelekepp. Egyszeru kerdes, hanyfele karaktertablat is zagyvalt ossze a Microfos a kulonbozo winfos verziok alatt?
-- Nem az összes szoftver WYSIWYG, természetesen, hanem azok azok amiket olyanra írnak. --
Aha, es Mac-re szinte az osszes olyan.
Quark remek kis program, a nyomdai dtp egyik atyja vagy anyja. Persze, neki is vannak problemai, mint minden programnak, amit emberek irtak.
Appletalk mar akkor volt, mikor a pc-k szinte meg se voltak. Szoval a maga idejen jo volt, egyszeru volt konfigolni, stb.
Apple lenne a legnagyobb koppinto? Asszem nem egy planetan elunk.
-- Valóban nem a legfrissebb modellek, valszeg nincsenek szarabbul beállítva és menedzselve mint ha te csinálnád. --
10 eve mac-es rendszergazda vagyok, ugyhogy ne szovegelj nekem itt a beallitasrol, menedzselesrol.
ctp-hez gratulalok, telleg jo.
utolag szerkesztve: nem is 10, hanem 12
Szerkesztette: krixkrax 2005. 06. 08. 19:33 -kor

Súgó
A téma zárva.