HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#221 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:29

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 12:19

Hmm. Szerintem azért lehet jó, ha intel proci lesz a gépben, mert például megveszi valaki az alap Powermacet, mondjuk 350e-ért, amiben csak egy single magos 3.2-es proci lesz(vagy még akkora se), akkor szépen be lehet menni a sarki szamítógépboltba, és lehet rendelni egy dualcore 3.4-est(vagy ami éppen akkor van) és már van is egy nagyobb powermacünk, az eredeti procit, meg el lehet adni.

Ez tényleg jó lenne.
RDaneel_hu

#222 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:30

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:51

Vazz, miert, milyen az a PC-szint? Ettol a szovegtol tudok a falra maszni. Az en PC-m home made, de semmivel sem szarabb, mint egy draga mac. Megbizhato es minosegi alkatreszekbol all ossze. Fura modon a Windows XP sem dob hatast rajta soha.

Felejtsuk mar el ezt a "PC-szint" dumat, mert mar annyira szar, hogy mar faj. :reklamacio:

Krinyo

Nos a PC szintet arra értettem hogy nem feltétlenül olyan átgondolt. Hidd el én is magam raktam össze a gépemet és megprobaltam a lehető legigényesebben elkövetni mindezt. De azt az összerakottságot átgondoltságot hiányolom belőle ami az apple termékekre jellemző. Ez a G5-ös házba barmolt gyak pc-s lap-ra emlékeztető cumó eléggé sok kétséget ébresztett bennem. Rendeben van hogy fejlesztői gép. De nagyon remélem hogy tényleg nem fog semmi látszani a változásból!

Üdv

#223 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:39

Láttam itt fentebb a listát, hogy mi van a dev kitben. Ha intel chipsetes a lap és sima biosa van, akkor lehet, hogy a dev kit, még nincs "levédve", tehát lehet, hogy a rajta lévő osx felrakható más gépre is. Persze, ha így is lenne, akkor is változhat még a dolog.

Handras: Ti kaptok/vesztek dev kitet?

Egyébként tovább gondolva, amit fentebb írtam, simán lehet, hogy egy imac-be is lehet majd valami dualcore procit rakni. Nem tudom ki venné akkor a fullos gépeket Handrason kívül.:D:):p

#224 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:44

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:17

Ezt még az előző topicban olvastam:

" Nézem nézem itt a hozzászólásokat és nekem előjött hogy miért is ellenszenves ez az egész x86 switch.
Ha szépen csöndben átállnak semmi sem változik faca lett volna."

Ja igen. Ezt nemtom ki irta, de ROTFLMAOWPIMP. Totalisan nincs kepben. Megis, hogy gondolta, milyen az, hogy "szepen csendben" atallnak? Hehe. Egyszercsak eszreveszed, hogy a natiov PPC-s kodjaid, AltiVec optimalizaciok nem futnak? :) Ugyanmar. :) Hehehe.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#225 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:50

itt vannak oriasi kepek egy G5 PM-rol, aki meg nem latott ilyet:
http://technophobe.n...ures_panel.html

#226 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:14

Mostanában sokat gondolkoztam ezen és arra jutottam, hogy szerintem intel chip lesz majd a megjelenő inteles macekben. Mert szerintem az intel által készített chipeknél gyorsabbat úgy sem tud csinálni az apple, mert gondolom az intel is kihoz mindent a amit csak tud a chipseteiből, és azért náluk se hülyék dolgoznak.:)

Szóval, ha az apple saját chipsetet gyárt, akkor maximum ugyanolyan gyors lesz, mint az intelé, viszont a fejlesztés miatt drágább lesz, szóval nem hinném, hogy megérné nekik, illetve csak a védelem(ne fusson csak az ő hw-ükön) miatt, meg esetleg, hogy talán kicsit jobb lesz, ha nem a pc bios-os megoldást használják.
De őszinténszólva én nem hinném, hogy fejlesztenének egy chipsetet.

#227 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:27

Valaki el tudja mondani mi az EFI? Meg mi a különbség a Bios, EFI, és openfirmware között?

És, hogy mi lesz a macekben?

#228 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:30

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 12:12

Nem ertem mirol beszelsz. Ertesz a hardverhez? Lenne egy csak Apple-re jellemzo mnemonic? Nem tudom osszerakni mit akarsz.

A mnemonic az az Assembly nyelv egy utasitasat jelenti, pl imul, add, stosb, ... . Mi koze van az Apple-nek ahhoz, hogy az x86 Assembly nyelvben milyen mnemonicok vannak? Semmi. Bevezetne egy uj mnemonicot? Ahhoz sajat assembly compilert kene irnia. Pl a "mul" helyett lenne egy "applemul" is. Es? Az is egy letezo gepi kodu utasitasra fordulna le, akkor meg ahelyett mar a regi mnemonicot es hagyomanyos compilert hasznalna az ember. Egy compiler es a hozza tartozo szoftverek fejelsztese es karbantartasa csak ezert.... ehhh
Aztan ez az egesz kerdes kizarolag Assembly nyelv hasznalata eseten jonne elo, az emberek viszont 99.9% C, C++, Delphi - magasabb szintu nyelveken programoznak.
Ugye te sem gondolod, hogy az Apple altal majdan hasznlat Intel chipek barmiben is kulonboznenek masoktol, pl lenne bennuk egy plusz utasitas. Kizart. Egy ilyen dolog bevezetese az inteltol dollarmilliardokat kovetelne (uj chipmaszkok, probagyartas, teljes teszteles, gyartas, ...). Ehh.

Most megint elolvastam a masodik hozzaszolast, szerintem te totalisan nem erted hogyan mukodik egy gep.

Koszi kedves vagy, bar nem ertem miert tartasz ennyire hulyenek, igaz eddig tobbet kodoltam assemblyben mint magasabb szintu nyelveken. Bar teny hogy a chipgyartas reszleteivel nem vagyok tisztaban.

Tudom mi a a mnemonic, ha jobban elolvastad volna mit irok talan megertetted volna: vegyul a mul utasitast, ennek assemblyben van egy kodja, de megcsinalhatnak, hogy egy masik kodrol is fusson, es az xcode x86 kodot ugy generalna, hogy a mul-t csak errol a kodrol hasznalna. Nem kene ehhez ujrairni a compilert, es attol ugye hogy az emberek C++ ban programoznak, a compiler meg gepi kodot fordit belole, amiben millioszor hasznalja az adott utasitast. Arra nem gondoltam, hogy gyartasban ez milyen koltseg lenne... Ehhez a reszhez valoban nem ertek!

Amugy mar ensem hiszem, hogy barmiben kulombozni fognak. Sot teljesen biztos vagyok, hogy dzsunka szar Mac-ek lesznek sajnos, max egy picit plasztikazva. Amire kijonnek az x86-os mac-ek, a PC-sek szakadni fognak a rohogestol a szar mar PC_ben is elavult technologiaktol (lasd BIOS).
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#229 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:34

Nem tudom mit kell ezen annyit pörögni. Biztosan raknak bele vmi kellően bonyolult megoldást, hogy sima PC-ken csak sok szenvedés árán fusson az OSX. Ez az érdekük, ezt mondják etcetc. Hogy mivel érik ezt el nemsokára megtudjuk. Akik ezt feltörve akarják majd használni az OSX-et nem képezik az apple célpiacát és ők azok akik a windowst sem veszik meg, sőt úgy általánosságban nem vesznek szoftvert, ő ellenük van pl a BSA, meg úgy általában minden szoftvergyáros, szóval nem ők azok akiknek fejlesztenek. Cégek úgysem fognak illegálban oprendszert használni, megveszik, vagy maradnak a windowsnál, vagy esetleg felvesznek egy linux gurut, x millióért lecserélik a rendszereiket opensourcra, majd pár év múlva a legtöbb gépet visszaállítják windowsosra..
Meg mondjuk itthon, amíg pl az önkormányzatokon/iskolákban/egyéb kormányszerveknél picipuháék tömik a beszerzők zsebét pénzzel nem kell attól félni, hogy majd állambácsinál dolgozó ügyintéző, egy nem windowsos gép mögül mosolyog majd ránk.

#230 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:47

Idézet: hybris - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:34

Nem tudom mit kell ezen annyit pörögni. Biztosan raknak bele vmi kellően bonyolult megoldást, hogy sima PC-ken csak sok szenvedés árán fusson az OSX. Ez az érdekük, ezt mondják etcetc. Hogy mivel érik ezt el nemsokára megtudjuk. Akik ezt feltörve akarják majd használni az OSX-et nem képezik az apple célpiacát és ők azok akik a windowst sem veszik meg, sőt úgy általánosságban nem vesznek szoftvert, ő ellenük van pl a BSA, meg úgy általában minden szoftvergyáros, szóval nem ők azok akiknek fejlesztenek. Cégek úgysem fognak illegálban oprendszert használni, megveszik, vagy maradnak a windowsnál, vagy esetleg felvesznek egy linux gurut, x millióért lecserélik a rendszereiket opensourcra, majd pár év múlva a legtöbb gépet visszaállítják windowsosra..
Meg mondjuk itthon, amíg pl az önkormányzatokon/iskolákban/egyéb kormányszerveknél picipuháék tömik a beszerzők zsebét pénzzel nem kell attól félni, hogy majd állambácsinál dolgozó ügyintéző, egy nem windowsos gép mögül mosolyog majd ránk.

Ez így van.

De főleg az utolsó bekezdés rendkívül sajnálatos.  :(
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#231 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:52

Ami most a legjobban bant az egesz valtasban, hogy meg nagyon keves az info, es eddig csak rossz dolgokra utal minden jel. Igaz nyilvan a dev gep nem sokat jelent, lasd G5 mint xbox 2 devgep sem tul azonos a vegleges HW-rel! De azert remelem a vegleges verzional lesz 64 bit, igenyes custom alaplap, FW400/800, optical audion in/out, azt is remelem, hogy a bootolas nem az otvar karakteres kepernyovel fog kezdodni... Meg azt is nagyon remelem, hogy a sleep funkcio is ugyanugy fog mukodni mint eddig... remenykedem:)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#232 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:58

Idézet: Macc - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:30

Koszi kedves vagy, bar nem ertem miert tartasz ennyire hulyenek, igaz eddig tobbet kodoltam assemblyben mint magasabb szintu nyelveken. Bar teny hogy a chipgyartas reszleteivel nem vagyok tisztaban.

Tudom mi a a mnemonic, ha jobban elolvastad volna mit irok talan megertetted volna: vegyul a mul utasitast, ennek assemblyben van egy kodja, de megcsinalhatnak, hogy egy masik kodrol is fusson, es az xcode x86 kodot ugy generalna, hogy a mul-t csak errol a kodrol hasznalna. Nem kene ehhez ujrairni a compilert, es attol ugye hogy az emberek C++ ban programoznak, a compiler meg gepi kodot fordit belole, amiben millioszor hasznalja az adott utasitast. Arra nem gondoltam, hogy gyartasban ez milyen koltseg lenne... Ehhez a reszhez valoban nem ertek!

Amugy mar ensem hiszem, hogy barmiben kulombozni fognak. Sot teljesen biztos vagyok, hogy dzsunka szar Mac-ek lesznek sajnos, max egy picit plasztikazva. Amire kijonnek az x86-os mac-ek, a PC-sek szakadni fognak a rohogestol a szar mar PC_ben is elavult technologiaktol (lasd BIOS).

Elnezest kerek toled, serto volt, amit irtam, tulsagosan leszoltalak. Mar nem tudom modositani az uzenetem.

Egyik geppi utasitasnak lenne egy masik opkodja?

Nem ertem mit jelent az, hogy "masik kodrol is fusson". Ha fejlesztesz assembly-be, akkor valamennyire a gepi koddal is tisztaban vagy. Nem az van, hogy egy mnemonic-nak egy opkod felel meg, mert pl az opkodot befolyasoljak a parameterek (a mulnak ott vannak a parameterei, a lefordult gepi utasitasban benne van az opkod es a muvelet operandusainak megfelelo kodok). Mas opkod felel meg a mul-nak a "mul al, bl" vagy a "mul cl, 13" eseten. Bocs az assembly-sektol, ha rossz kifejezeseket hasznalok (pl opkod), de en nem vagyok assembly-s. De ha feltetelezzuk, hogy a mul-nak megfelelne a gepi kodu utasitasban egy adott szam a opkod, akkor te azt akarod mondani, hogy az Intel egyik utasitasnak ket opkodot is kioszt?
Ez mar a korabban elmondottak miatt is lehetetlen. Az opkod nem csak egy hasrautesszeruen kiosztott szam. Nem lehet csak ugy megvalasztani, a chip-en belul az utasitas dispatcher mukodeset vezerli. Bitek szamitanak.

De koltseg okok miatt is kizart egy masik "kod" bevezetese, amirol mar korabban irtam. Hiaba terne el csak picit egy ilyen proci, nagyon sokat kene tesztelni, stb.

Megegyszer elnezest kerek, az elozo hozzaszolasom serto volt.

Szerkesztette: tocsa 2005. 06. 09. 13:00 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#233 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:58

Idézet

hogy meg nagyon keves az info, es eddig csak rossz dolgokra utal minden jel.

Ugyan megis milyen rossz dolgokra? Konyorgom, ez csak egy processzorcsere, ne temessuk mar a ceget egybol... lehet, hogy tenyleg jobb lett volna ezt "titokban" megcsinalni, akkor nem lenne ennyi hype korulotte... egyelore ez a dolog csak a fejlesztoket erinti, vagy te lattal mar bejelentett Inteles Mac-et? Akkor? Mire fel spekulal itt hulyebbnel hulyebb viziokat mindenki???? Nem hinnem, hogy a gepek minosegen emiatt csorba esne, ennek a valtasnak en csakis elonyeit latom...

Nem ertem...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#234 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:59

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:47

Ez így van.

De főleg az utolsó bekezdés rendkívül sajnálatos.  :(

Mondjuk oktatásos téma inkább rosszabb, mint az ügyintézős.
Ma az átlag középiskolás úgy jön ki az embergyárból, hogy úgy tudja, a PC-ken az operációs rendszer a windows, nélküle nem is megy a számítógép, régen ez nem így volt, mert akkor a dosz volt még, de az csúnyagagyivolt. A legdurvább fogalmak a formatcé, meg a vindózújratelepítés.. és a menő az akinek van radeon 9999-es karija (kéccázezerér a haverék boltjából, ÁFA nélkül), meg bármilyen egérrel vezérelhető programot vérprofin használ, valamint a billentyűzeten csukott szemmel tolja a W-A-S-D ill kurzor billentyűket etcetc.. imho nem kell ezt senkinek bemutatni.. de miért itt beszélek erről? Bocs ez offtopic, de le kellett írni, mert unatkozom.. Meg aztán ők nem fognak macet venni, de fikázni azt tudják (mert ők tudják mijaza nagybetűs sz ámítástechnika).

#235 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:05

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:58

Nem az van, hogy egy mnemonic-nak egy opkod felel meg, mert pl az opkodot befolyasoljak a parameterek (a mulnak ott vannak a parameterei, a lefordult gepi utasitasban benne van az opkod es a muvelet operandusainak megfelelo kodok).

Semmi baj:) csak meglepodtem...

Az opkod jo szo! Amugy teljesen igazad van a kod nyilvan az utasitas fajtaja, es az altala hasznalt operandusok egyuttes kodjaibol alakul, de 1 hangyanyi esely van arra amit irtam. Teny, hogy nem eri meg... csak hangosan gondolkodtam.

#236 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:58

Ugyan megis milyen rossz dolgokra? Konyorgom, ez csak egy processzorcsere, ne temessuk mar a ceget egybol... lehet, hogy tenyleg jobb lett volna ezt "titokban" megcsinalni, akkor nem lenne ennyi hype korulotte... egyelore ez a dolog csak a fejlesztoket erinti, vagy te lattal mar bejelentett Inteles Mac-et? Akkor? Mire fel spekulal itt hulyebbnel hulyebb viziokat mindenki???? Nem hinnem, hogy a gepek minosegen emiatt csorba esne, ennek a valtasnak en csakis elonyeit latom...

Nem ertem...

Krinyo

Krinyo: ezert imadkozom enis, hogy ugy legyen ahogy most te latod:))) Egy eszrevetlen procicsere!!!

#237 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:19

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 8:04

:offtopic: A Linux? Sajna egy vicc, max. bohockodasra jo asztali szinten... meg. :offtopic:

Krinyo

Ugyanez a velemenyem. En megprobaltam, es soha tobbet.

#238 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:28

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 14:19

Ugyanez a velemenyem. En megprobaltam, es soha tobbet.

Ne vedd magadra nem sértésnek szánom, de ha egy próbálkozás után bármire azt mondod, hogy soha többet az csak téged minősít.

Tényleg bocs.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#239 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:35

Na akkor en is irom a velemenyem, tegnap nem volt idom, kurvara porognek a forumok :)

A dev kitnek semmi koze az eljovendo uj gepekhez, 2006 vegen vissza is kell szolgaltatniuk a fejlesztoknek, mert az Apple nem akarja, hogy ilyen osszetakolt szarok keringjenek a vilagban.

Lesz minden gephez szep uj design Jonathan Ive-ban nem fogunk csalodni. Az alaplapot az Apple fogja megtervezni ahogyan eddig is, es minden mast az Intel Asus vagy akarki legyartja hozza, termeszetesen Intel chipsettel.

Procicseret ketlem, bar en se bannam. Elvileg G5 ben is lehet procit cserelni, de en nem vallalkoznek ra, nagyon ossze van heggesztve a G5.

ION: jo dolog lesz, hogy felmegy majd a windows, de ennek inkabb lelektani hatasa van, mint gyakorlati. A switcherek nem fognak felni Macet venni, mert ott lesz az agyukban, hogy ugyis bebootolhatok wint, ha gaz van. Persze majd hasznalja az OS X et, es nem lesz szuksege a Winre. Esetleg a CS-zni akar, akkor, bar a jatekfejlesztok egyertelmuen orulnek az x86 valtasnak, valszeg tobb jatek lesz Macre.

#240 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:38

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 9:08

1. Mijaza a DN5000? :)
2. Kockásak vagy szőrősek a betük? :D
3. Mit szoktál nyomtatni? Pdf? (általában)

1. DN5000 az egy  hape duplex lezerdrukker
2. A betuk vastagsaga nem stimmt, vastagabbak, az alul felul elvekonyodas nem erezheto a serif fontoknal rendesen. nota bene alig ter el a kurziv a regulartol
3. mindent. pdf, weblap, framemaker/word doksi.

a problema a tintakopomon jelentkezik (DeskJet 690C)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 09. 13:45 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14