HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2421 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 22:19

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 21:45

Amúgy én a linuxot is gond nélkül tudom csontra fagyasztani...szóval a kezem alatt nincs atomstabil oprendszer.

Biztos az auraddal van baj ;)

#2422 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:44

újjabb ultraidegesító QT win hiba, cd-ről futtatam .mov-ot. aztán kivettem a cd-t, és minden vinyóról történő .mov indításkor sír, hogy nincs cd benn (20szor dobja fel az ablakot, nem ám csak 1szer), egészen addig amíg az open recent listából el nem tűnnek azok a videók, amiket cdről futtattam
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2423 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:58

az nem feltetlen qt hiba, inkabb win... :(
macbook air 2014

#2424 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 20:36

ez Qt hiba mert a winamp/mpc/akármi nem sír pl, főleg nem 20szor ugyanazt az ablakot feldobva. Valszeg a progi elakarja valami miatt érni a filet ami az open recent listben van
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#2425 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:47

Igen, ezzel már én is találkoztam, eléggé utálatos :down:

#2426 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 23:13

kiprobaltam mac-en ilyen nincsen :)

Üdv

#2427 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 23:38

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 0:13

kiprobaltam mac-en ilyen nincsen :)

Üdv

Még szép hogy nincsen.

<Paranoia>
A Windows-os QuickTime player az Apple alibi projectje arra vonatkozólag, hogy
"bebizonyítsa" a Windows XP csapnivaló minőségét: "Nézzétek meg egy Mac-en, ott minden klappol" :p

Egyszerűen szándékosan nem írják meg Win alá tisztességesen. Aljas pofátlanság...
</Paranoia>

#2428 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 23:45

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 0:38

Még szép hogy nincsen.

<Paranoia>
A Windows-os QuickTime player az Apple alibi projectje arra vonatkozólag, hogy
"bebizonyítsa" a Windows XP csapnivaló minőségét: "Nézzétek meg egy Mac-en, ott minden klappol" :p

Egyszerűen szándékosan nem írják meg Win alá tisztességesen. Aljas pofátlanság...
</Paranoia>

Nézz meg ilyeneket: Internet Explorer (nem mintha hiányozna) MSN (nah ezért sem visítozok) Windows Media Player (nah ezt meg használni kell némelyik video stream-hez!
Szoval akkor meg az apple soft core szemétláda a MS-hoz képest!

Üdv

#2429 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 00:10

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 0:45

Nézz meg ilyeneket: Internet Explorer (nem mintha hiányozna) MSN (nah ezért sem visítozok) Windows Media Player (nah ezt meg használni kell némelyik video stream-hez!
Szoval akkor meg az apple soft core szemétláda a MS-hoz képest!

Üdv

Igazad van, csak az M$ részéről senki nem várja el a korrektséget, az Apple-től én elvárnám. Amúgy a "hogyan fejlesszünk sz*r alkalmazásokat a konkurens OS-re" guidelinekokat biztosan keresztlicenszelik egymástól.

#2430 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 00:15

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 1:10

Igazad van, csak az M$ részéről senki nem várja el a korrektséget, az Apple-től én elvárnám. Amúgy a "hogyan fejlesszünk sz*r alkalmazásokat a konkurens OS-re" guidelinekokat biztosan keresztlicenszelik egymástól.

De pl egy korrekt pc-n meg tudsz nyitni qt-val egy 720-as h.264 HD videot. Ezt mac-en akár dual 2GHz-en nem tudod megtenni wmvHD-vel!

Üdv

#2431 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 00:34

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 1:15

De pl egy korrekt pc-n meg tudsz nyitni qt-val egy 720-as h.264 HD videot. Ezt mac-en akár dual 2GHz-en nem tudod megtenni wmvHD-vel!

Aha, hát a Win-es QT-t inkább ne feszegessük. Megnyitni megnyitja az igaz, de hogy még overlay-t sem használ lejátszásra az is biztos (2005-öt írunk). Lejátszás közben látod ahogy a frame-eket belerajzolja az ablakba, ráadásul mindezt igen csúnya cpu load mellett, teljesen használhatatlan, egy ócska bóvli. Én mindig bízom, hogy majd az 5-ös QT, majd a 6-os, majd a 7-es, de SEMMI nem történik ezen a téren. Ez szándékosan ilyen gány munka. Érdekes módon ugyanazt a H.264-es mozit megtekintve a Nero filterekkel "kicsit" máshogy néz ki a helyzet mind CPU mind képminőség szempontjából.

... Mi a következő enyhítő körülményed az Apple részére? :p

Szerkesztette: zef 2005. 09. 04. 00:35 -kor

#2432 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 01:54

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 1:34

Aha, hát a Win-es QT-t inkább ne feszegessük. Megnyitni megnyitja az igaz, de hogy még overlay-t sem használ lejátszásra az is biztos (2005-öt írunk). Lejátszás közben látod ahogy a frame-eket belerajzolja az ablakba, ráadásul mindezt igen csúnya cpu load mellett, teljesen használhatatlan, egy ócska bóvli. Én mindig bízom, hogy majd az 5-ös QT, majd a 6-os, majd a 7-es, de SEMMI nem történik ezen a téren. Ez szándékosan ilyen gány munka. Érdekes módon ugyanazt a H.264-es mozit megtekintve a Nero filterekkel "kicsit" máshogy néz ki a helyzet mind CPU mind képminőség szempontjából.

... Mi a következő enyhítő körülményed az Apple részére? :p

Szar oprendszerre nehéz jot alkotni... nade a legjobbra szart.. erre is csak az ms képes igazán mesterien :) A sok mocskos egyedi ms cucc miatt még a gyönyörű kis ibookomon is kell lennie egy mocskos win media playernek de megprobalom kivaltani majd valahogy...

Üdv

#2433 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 04. 02:28

Idézet: playback - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 21:36

ez Qt hiba mert a winamp/mpc/akármi nem sír pl, főleg nem 20szor ugyanazt az ablakot feldobva. Valszeg a progi elakarja valami miatt érni a filet ami az open recent listben van

jo akkor megmondom neked hogy wmp-vel is csinalja ezt :omg:
macbook air 2014

#2434 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 02:33

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 2:54

Szar oprendszerre nehéz jot alkotni... nade a legjobbra szart..

Azért akármennyire is "szar" a Win, meg lehetne oldani korrektül azt QuickTime-ot ha akarnák - mivel a szükséges API-k a rendelkezésre állnak. Gondolom az M$-nek sem kerülne sokba tisztességesen megírni a messenger, mediaplayer és társait OS X alá.

... már csak azt szeretném tudni mitől a "legjobb" az OS X. Azt hiszem ez igen szubjektív és feladatspecifikus dolog.

Pl. tökéletesen elvagyok az XP/Linux/OS X triumvirátussal, mindegyiknek megvan a maga helye a munkám, szabadidőm során :) Nézegettem az Xcode Quartz composerét. Kegyetlen primitív módon lehet akár igen látványos screensavereket összekattintgatni vele :D

#2435 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 02:35

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 3:28

jo akkor megmondom neked hogy wmp-vel is csinalja ezt :omg:

Jah, k*cs*g pécé :p

Átbutulsz OS X alá (még mindig a k*cs*g pécén), Quartz Composer kinyit és élvezkedsz a screensaver varázslóban :)

#2436 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 10:30

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 2:54

Szar oprendszerre nehéz jot alkotni... nade a legjobbra szart..

buta demagógia, ezzel csak magadat járatod le.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2437 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 10:51

ugyan, mindenki lefikazza a regi gepet, ha ujat vesz.

#2438 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 11:21

juuuuuuuj :lol:

Szerkesztette: 3V0 2005. 09. 04. 11:21 -kor

macbook air 2014

#2439 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:21

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 11:51

ugyan, mindenki lefikazza a regi gepet, ha ujat vesz.

Én már igen régóta ezen a véleményen vagyok...
Számomra miért is a legjobb? Minden szuükséges program megvan a munkához. Kiváló grafikus felülettel rendelkezik és a rendszer mag emellett kiváló unix. Ez bőven elég...
PL linux nálam már ott elvérzett hogy egy nyomorult kábel modemet nem bírt felismerni usb-n...jha meg photoshop. De természetesen mindenkinek más-más fekszik a legjobban. Én pl unom a sok spíware vírus baromkodást is... ez is meg lett oldva :)

Üdv

#2440 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 12:38

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:21

Én már igen régóta ezen a véleményen vagyok...
Számomra miért is a legjobb? Minden szuükséges program megvan a munkához. Kiváló grafikus felülettel rendelkezik és a rendszer mag emellett kiváló unix. Ez bőven elég...
PL linux nálam már ott elvérzett hogy egy nyomorult kábel modemet nem bírt felismerni usb-n...jha meg photoshop. De természetesen mindenkinek más-más fekszik a legjobban. Én pl unom a sok spíware vírus baromkodást is... ez is meg lett oldva :)

Üdv

vegul is en is ezen a velemenyen vagyok... de a ahogy szoktak mondani, ha nem tetszik a windows meg szar akkor hasznalj mast. addig linuxot hasznalok amig nem lesz os xem addig meg nincs mire panaszkodni legalabb :) mer ez tokeletesen mukodik, igaz photoshop meg dreamweaver nincs rajta...
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.