HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2541 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:37

"az MX 1000 pont nem egy pontos eger"

Hat nem tudom, a tied valoszinu selejt lehetett akkor, mert az enyem pontos.
Ha nem lenne az, akkor mar reg kivagtam volna az ablakon, mivel DTP-zek es ott nemileg kovetelmeny a pontos eger..

"A feher tokeletesen passzol, a Powermac sorozathoz"

Nem tudom nekem eleg idegenul hat az atlatszo plexis/feher gombos billentyuzet az ezust kornyezetben, ez a feher design a regebbi gepekhez illett, meg a mostani iMac-hez, de a Power sorozathoz nem..

"Fekete viszont semmikep nem megy hozza."

Pedig a fekete inkabb illik az ezusthoz, mint a feher (nem veletlen, hogy a regi Powerbook-ok billentyuzete fekete volt, a mostaniake meg ezust es meg veletlenul sem feher)..
http://www.ericknels...ook_g4_1280.jpg feher billentyuzettel igencsak benan nezne ki.. :)

#2542 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:46

Ez nem egy OSX Topic? Kurva unalmas hogy allandoan Win vs OSX / pc vs mac vitaba torkollik. Azert jon ide az ember, hogy a temarol olvasson, nem gyozkodni a mac utalokat arrol hogy jobb mint a win.

Van akinek a wint tetszik jobban, ill tartja hasznalhatobbnak, szive joga, de oket felesleges meggyozni akarni, minek? Engem se tudnanak meggyozni hogy jobb a win. Ennyi.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2543 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:48

A feher bill/eger meg nagyon is jol passzol a G5-hoz, es a Cinema Displayhez. (ugyanakkor nemhiszem, hogy a fekete kevesbe passzolna)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2544 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 09:01

Asszem ezt mar kitargyaltuk, itt senki sem utalja a Maceket, csupan a valotlansagokat nem szeretjuk. Pl. az XP is tokeletesen tud aludni notebookon, nem csak a Mac OS X, es nalam sincs se popup, se spam, se virus, pedig ez a mocskos Win. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2545 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 09:07

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 9:48

A feher bill/eger meg nagyon is jol passzol a G5-hoz, es a Cinema Displayhez. (ugyanakkor nemhiszem, hogy a fekete kevesbe passzolna)

iJoe-nal kiválóan passzol a fekete mac bill is :)

Üdv

#2546 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 09:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 10:01

Asszem ezt mar kitargyaltuk, itt senki sem utalja a Maceket, csupan a valotlansagokat nem szeretjuk. Pl. az XP is tokeletesen tud aludni notebookon, nem csak a Mac OS X, es nalam sincs se popup, se spam, se virus, pedig ez a mocskos Win. :D

Krinyo

Én nálam sincsen winen semmi de ahoz messzemenőkig nem elegendő a windows alap felszereltsége. Csupán erre céloztam. A clevo meg erősen kétlem hogy 5 orat megy nekem bármikor akksirol :) ibook megy.. kiprobaltam :) De tényleg zárjuk rövidre a témát..

Üdv

#2547 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 09:27

5 orat barmikor? :D Azt azert megneznem, az "up to" ertek az 5 ora, ami tudjuk mit jelent. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2548 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:09

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 10:08

Én nálam sincsen winen semmi de ahoz messzemenőkig nem elegendő a windows alap felszereltsége. Csupán erre céloztam.

na, én meg célzok neked olyanra, hogy ha a windows tartalmazna életképes tüzfalat, virusmegelőző/irtó megoldásokat, spamfiltert, miegymást, akkor megint a nyakukon lenne 50 antitröszt per.

a mac default tartalmaz minden szart, de őt nem támadja senki, mert a saját pici piac-szeletkéjében azt csinál amit akar, ugyanis nem zavar senkit :D

az már csak más kérdés, hogy ha az osx lesz annyira elterjedve mint a win, arra is KELL majd antivir, packetfilter, miegymás.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2549 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 10:27

5 orat barmikor? :D Azt azert megneznem, az "up to" ertek az 5 ora, ami tudjuk mit jelent. :)

Krinyo

Perpill megy:finder,safari,mail,itunes,photoshop,ical,quicktime,ichat,adium,azureus,calculator,terminal,dashboard

Akksi 48%-on hátra van még 2:20 perc.. nem 1x használtam már 5 ora fölött.. :p

Üdv

#2550 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:16

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:11

Perpill megy:finder,safari,mail,itunes,photoshop,ical,quicktime,ichat,adium,azureus,calculator,terminal,dashboard

Üdv

jajjdejó jajjdejó :)

de ugye nem gondolod hogy ezek MIND EGYSZERRE eszik a procidat?

elárulom neked, hogy ha elinditanál még 50 számológépet, meg ichatot, az sem dobná meg egetrengetően a fogyasztást...

de tudom, tökjó leirni, hogy a kis cucc milyen sok appot futtat egyszerre, és milyen penge... majd egyszer énis leirom vmi wines topikba a kb 48-50 egyszerre futó taskomat :)

ps: kérdés - a finder nem a shell? mert akkor a pc laptop userek is leirhatják, hogy "fut az explorer, a ..." :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2551 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:05

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 10:01

Krinyo

Jo, itt a melohelyen XP-n dolgozom, es enis tudom, hogy nem szopok be virust (habar az esely megvan ra, foleg a spyware-ekre). Sleepbol a legtobb XP tenyleg felebred (nem gyakram latom ezt, de mar parszol lattam olyat, hogy nem ebredt fel, de ezt tekinthetjuk hibas gepnek), de mas sebesseggel. Ezt is tudom hogy lenyegtelen, de ha a te geped ebredne fel mire kinyilik a fedele, akkor te is orulnel neki. Viszont a hibernalas az meg vegkepp egy lassu folyamat, legalabbis nem osszehasonlitando sztem.

Szoval ha 10-15mp et varsz hogy felebredjen a gep, akkor nem csapod le a fedelet allandoan, mert tudod, hogy ha kell akkor nem varni akarsz, hanem gyorsan ezt-azt. Ha viszont tudod, hogy gyak. csak egy fedel kinyitas az egesz, akkor meg amint felalsz a geptol racsapod a tetejet, addig se egye az akkut.

A valotlansagokat en sem szeretem amugy:)

#2552 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:13

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:16

hasznalja, es 5 orat megy neki... miert faj ez neked?

#2553 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:16

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 8:46

Ez nem egy OSX Topic? Kurva unalmas hogy allandoan Win vs OSX / pc vs mac vitaba torkollik. Azert jon ide az ember, hogy a temarol olvasson, nem gyozkodni a mac utalokat arrol hogy jobb mint a win.

Van akinek a wint tetszik jobban, ill tartja hasznalhatobbnak, szive joga, de oket felesleges meggyozni akarni, minek? Engem se tudnanak meggyozni hogy jobb a win. Ennyi.

bocs de ki kezdte? leirtam, hogy a powerbook az vitan felul egy jo noti. az ibook egy hulladek. ennyi.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2554 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:43

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:16

de ugye nem gondolod hogy ezek MIND EGYSZERRE eszik a procidat?

elárulom neked, hogy ha elinditanál még 50 számológépet, meg ichatot, az sem dobná meg egetrengetően a fogyasztást...

de tudom, tökjó leirni, hogy a kis cucc milyen sok appot futtat egyszerre, és milyen penge... majd egyszer énis leirom vmi wines topikba a kb 48-50 egyszerre futó taskomat :)

ps: kérdés - a finder nem a shell? mert akkor a pc laptop userek is leirhatják, hogy "fut az explorer, a ..." :)

Tudtommal nem egészen... külön van a dock a bar-on lévő info sor és a finder szal ez a hármas tudtommal a shell. És igen le kell írni explorert is.. nekem is egyik konfigomon rohadtul nem explorer fut és marhára nem is zabál annyit... jha és nálam pl azureus safari pl egy időben simán zabál és mellette pl dvd2onex is tud zabálni ne adj isten cd írás közben... szoval nem csak a win tud 1 időben millio dolgot futtatni. És ezek a cuccok mind hasznosak..Nem ugy mint anno winemen a 3-4 app ami csak arra kellett hogy ne nyírjnaka ki a neten. Erre még jött firefox thunderbird hogy épeszű kapcsolatom legyen a nettel. Ez osx-ben mind mind megvan... De ez tényleg meddő vita.. kinek a pap kinek a papné

Üdv

#2555 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:44

Most mit kell lehulladekozni? Hagyd mar orulni szerencsetlent.

#2556 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:47

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:11

Üdv

Igen, ez így ebben a formában hülyeség ahogy a többiek mondják.

Mondom hogy nézd meg:
Safariban legyen megnyitva 8-10 oldal egyszerre
közben iTunes-el halgass zenét
közben Photoshopban szerkessz képet
közben a quicktime-al játsz le valami videót (H.264)

Szerintem ez így elég lesz ahhoz hogy megjöjjön a kicsike hangja :D

#2557 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:49

Idézet: Macc - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 14:13

hasznalja, es 5 orat megy neki... miert faj ez neked?

mert hülyeségeket beszél.

én elhiszem hogy öt órán át megy, és hogy milyen boldog vele, de ugy állitja be, mintha izomra terhelve menne a rendszer, és milyen húdesok appot futtatna egyszerre (aminek a fele alapból fut, a másik fele meg csak csücsül valahol, vagy minimális müveletet végez) - ami alapján tapasztalatlan userek levonják a következtetést, miszerint eljött a messiás.

ez meg ugye dezinformáció erősen.

imho azért mert vki örül a dolgoknak, nemkéne ekkora feneket keriteni neki, és elfogult marhaságokat irogatni. énsem jövök azzal, hogy a PDA-m 12 taskot futtat egyszerre, és 8 órán át használom, ha ebből a 12 taskból 8 a rendszer müködéséhez kell, a maradék meg filemanager, PIM manager, és az egyetlen aktiv cucc ami fut, az egy mp3 player (aktiv = folyamatos erőforrás használat).

lásd: nekem nem az öröme fáj. inkább az a sok marhaság, amit a lázba hozott mac-userek képesek orditozni :)

#2558 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 07. 13:49

Idézet: Xero - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 10:07

iJoe-nal kiválóan passzol a fekete mac bill is :)
Üdv

Nekem is fekete van.
Kibírom a 23-as Cinema mellett. :)
RDaneel_hu

#2559 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 14:16

bocs de ki kezdte? leirtam, hogy a powerbook az vitan felul egy jo noti. az ibook egy hulladek. ennyi.

Spec külsőre nekem mind a ketőt bejövős ha lenne rá mértéktelen cash ammo akkor pb lenne DE a frissítésig bárkit megkérdezel 100x joban megéri egy 12"-os ibookot venni mint pb-t! Jobb video vezérlő közel azonos órajel azonos memoria jobb akksi kevésbé melegszik. Nekem ps-re programozásra és hétköznapi alkalmazásokra kellett a gép. Ezt teljes mértékig teljesíti. A kis ibookot eddig nem tudtam megfogni csak a winyonal. Ha azon végzek nagyobb műveletet azért érezni hogy lassucska! És igen nekem többszörre is hangsulyozom hím létemre tetszik a fehér letisztult design. Sokkal hamarabb megfogott mint a pb-k külseje!

Üdv

#2560 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:51

Idézet

bocs de ki kezdte?

Komolyan, mint az oviban.

Idézet

az ibook egy hulladek.

Szeretnél te is egy ilyen "hulladékot" szerintem :D