HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#981 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:44

Idézet: Boba - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:56

Ez ervenyes angliara is, akkor is ha epp most hagytam el a gimnaziumot? Nekem eleg lenne egy powerbook is, ahogy neztem tok olcson hozzajuthatnek. Forintra atszamolva 280ezer. Egesz jo ar, holnap megyek be Leedsbe, egyszer mar elmentem egy Apple bolt elott, most bemegyek es utanaerdeklodok.

ajj de irígy vagyok!

Üdv

#982 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 17:35

Ez fajdalmas lehet... :)

Ez durva... evente lehuzzak oket es meg buszkek is ra... :D

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#983 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 17:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 15:35

:D

http://xpvsx.com/tco.htm

Krinyo

Ez mekkora baromsag.

Es ha a Microsoft 10 evig nem csinal uj oprendszert akkor az milyen kiraly mert egyszer kell csak megvenni 10 ev alatt.... Tok jo hogy az XP most 5 eves es nem kell uj verziot venni belole... Asszem szivesen vennetek ti is uj oprendszert evente, ha fejlesztenek.

Ezen kivul macet is mondjuk hasznal az ember 2-3 evig, es amikor megveszed az uj gepet kapod vele az uj oprendszert, tehat max 1 szer kell oprendszert vasarolnod. mondjuk vettel anno bologatos imacet jaguarral, masfel ev mulva veszel ra egy panthert, meg masfel ev, es veszel egy uj gepet Tigerrel..

Ez ugyan olyan barmosag mint amikor azzal jonnek, hogy egy iPodot megtolteni az ITMSbol 10000 dollar, es ez mekkora lehuzas.. igen. ha meg CDn akarod megvenni akkor 20-30000 dollar.

#984 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 17:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 15:35

http://xpvsx.com/tco.htm

Krinyo

Érdekes, hogy ez a cikk arról nem szól, hogy a MAC OS X szerver viszont 10 userrel 500 USD, korlátlan júzerszámmal meg 999 USD. Akkor hasonlítsuk már össze, csak a korrektség kedvéért egy Windows 2000 vagy Windows 2003 server árával. Ott  alapból 5 usert kapsz potom 200ezer HUF ért és faszántos 20-30ezer HUFokért lehet hozzájuk plussz júzerlicenszeket venni. Akkor melyik is az olcsóbb.

meg a TCO nem csak a vásárlási árat jelenti, hanem az üzemeltetési költséget is. És nekem ne mondja senki, hogy drágább egy Apple szerveres hálózatot, vagy csak pusztán Apple "desktop" oprendszereket fenntartani, mint egy windowsos-t. Már csak az az összeg, amit a vírusvédelem felemészt egy normális windowsos hálózatnál, az magában brutál összeg.

Úgyhogy elég ordasat csúsztat ez a cikk....
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#985 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 17:55

Na olvasgattam más cikkeketet is erről a szájtról ( http://xpvsx.com )

van egy olyan összehasonlítás, hogy miért érdemes PC-t venni és miért érdemes MAC-et venni. A PC vétele mellett pl ilyen érvek sorakoznak:

"you want to be able to use 802.11a wireless technology. "

Na ekkor vált teljesen világossá számomra, hogy tök komolytalan ez az oldal.  Ez kb olyan érv a PC mellett, hogy ne vegyél MAC-et, ha 10 Mbit-es BNC hálózatot szeretnél használni. 2005-ben!!!!!
Erre válasz lehetne, hogy ne vegyél PC-t, ha AppleTalk-os hálózatot akarsz használni!!! Kb. ugyanannyi értelme van ennek az érvnek 2005-ben mint annak, hogy ne vegyél macet, ha 802.11a szabványú wifit akarnál használni.
Vén Tata

#986 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 20:24

A lenyeget megint nem cafolta meg senki, csak hozza az egyeb hulyesegeket... ki beszelt itt halozatrol/szerverrol? Egy normal Mac OS X-szel és Windows XP-vel szerelt gep frissitesenek koltsegeirol volt szo az utobbi X evben.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#987 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 22:47

"ki beszelt itt halozatrol/szerverrol? " Hát pont ez az. Ez benne a csúsztatás - szerintem. Meg jó lenne tisztában lenni a fogalmakkal. Itt TCO alatt szerepelnek ezek az adatok. A TCO a Total Cost of Ownership nem azt jelenti, hogy mennyibe kerül megvásárláskor egy cucc, hanem hogy mennyi a vásárlási ár plussz a fenntartási költség. És itt a fenntartási költségről nincs szó - illetve a mac esetében hogy-hogynem megemlíti, hogy a verziók külön pénzbe kerülnek. (10.1, 10.2, 10.3, 10.4) - de ezek külön verziók, nem csak service pack-ek. A system update ami kb. olyan mint a service pack a macnál is ingyenes természetesen.
5 év alatt az Apple 4 különböző verziójú oprendszert dobott piacra, ellentétben a Microsofttal, ami csak az XP-t. (az elmúlt 4 év alatt)

Plussz fenttartási költség - mondjuk egy alap dolog a windóznál, pl egy normális víruskereső és firewall meg legalább 20k HUF. Az is évente, mert ugye az upgrade, illetve a frissítések (pl nortonéknál) ugyanúgy pénzbe kerül és egy norton is egy évig frissítget ingyen, aztán veheted a következő verziószámú antivirust/firewall-t. Erről érdekes módon nem beszél a cikk.
Vén Tata

#988 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 23:20

mert otthonra pont van ingyenes virusirto, de JO tuzfal mindenkepp

en ertem h az osx fejlodik es nagyobbat mint az xp az sp2-vel (es ezt kell megfizetni), de ne a tuzfallal es virusirtoval gyertek mert az az otthoni felhasznalot nem erinti
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#989 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 23:40

Miért, otthon nem kapsz be egy jó kis vírust? Ezt nem hinném. Egy átlag szűz XP mindeféle firewall és antivirus progi nélkül átlagosan az első internetre kapcsolódás után 27 perccel beszívja az első vírust. Ezt nem én találtam ki. Ez a 27 perc gondolom sok tesztelgetés és nézelődés után jött ki azoknak akik ezt publikálták (pontos linket nem tudok, de keress rá a google-on)
Szóval otthon is kell virusírtó.....
Mondjuk én a helyedben firewall nélkül nem neteznék....Sehonnan.
Vén Tata

#990 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:19

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 0:40

Miért, otthon nem kapsz be egy jó kis vírust? Ezt nem hinném. Egy átlag szűz XP mindeféle firewall és antivirus progi nélkül átlagosan az első internetre kapcsolódás után 27 perccel beszívja az első vírust.

Ez valoban igaz, ha valaki kikapcsolja az automatikus biztonsagi frissiteseket, majd letolti es elinditja a virust :)

#991 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:22

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 0:40

Mondjuk én a helyedben firewall nélkül nem neteznék....Sehonnan.

bazz pont ezt mondom!
VAN ingyenes virusirto es tuzfal az otthoni felhasznaloknak!
olvasd mar el amit irok...

amugy ha nem inditasz el mindenfele helyekrol szarmazo exet akkor az sp2 meg pl egy zonealarm boven eleg, es egy deka virusod sem lesz (havonta 1-szer fut le a virusirto es sosem talal semmit)

Szerkesztette: playback 2005. 07. 19. 00:24 -kor

- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#992 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:24

Idézet: ion - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 1:19

Ez valoban igaz, ha valaki kikapcsolja az automatikus biztonsagi frissiteseket, majd letolti es elinditja a virust :)

Saját magam is láttam ilyet a minap. Haver notijára húzom rá a gyári win-t (semmi sp)
Utána fel kellett szaladni netre mert valami driver nem volt már meg cd-n. Később felraktam netről gyorsan nod32-t és kerio 2-t (mind a kettő nálam bevált) nod egyből dobott vírust és a ms féle spyware figyelő is talált ezt azt. És jelentem semmit nem ok-ztam le!
Ezért van nálam itthon egy install stuff dvd mert amint kidugom a lábam netre védelem nélkül egyből halott vagyok!

Üdv

#993 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:27

Hát én nem bíznám rá az életem egy ilyen ingyenes firewallra, vírusírtóra.
Ja és én erre az igen okos gondolatodra  - "de ne a tuzfallal es virusirtoval gyertek mert az az otthoni felhasznalot nem erinti" -  reagáltam meglehetősen visszafogottan.
Vén Tata

#994 Felhasználó inaktív   gemy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:30

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 16:21

Érdekes, hogy ez a cikk arról nem szól, hogy a MAC OS X szerver viszont 10 userrel 500 USD, korlátlan júzerszámmal meg 999 USD. Akkor hasonlítsuk már össze, csak a korrektség kedvéért egy Windows 2000 vagy Windows 2003 server árával. Ott  alapból 5 usert kapsz potom 200ezer HUF ért és faszántos 20-30ezer HUFokért lehet hozzájuk plussz júzerlicenszeket venni. Akkor melyik is az olcsóbb.

meg a TCO nem csak a vásárlási árat jelenti, hanem az üzemeltetési költséget is. És nekem ne mondja senki, hogy drágább egy Apple szerveres hálózatot, vagy csak pusztán Apple "desktop" oprendszereket fenntartani, mint egy windowsos-t. Már csak az az összeg, amit a vírusvédelem felemészt egy normális windowsos hálózatnál, az magában brutál összeg.

Úgyhogy elég ordasat csúsztat ez a cikk....

azert tegyuk hozza h mac server oldalon nem tul eros.
lehet h olcsobb de a serverek nagyon elenyeszo szazaleka hasznalja csak jelenleg, de szerintem ok nem is akarjak nagyon hoditgatni ezt a piacot..
tok jo meg tok guis az osx server configja de ilyen alapdolgok h mysql szetzabaljak az agya't..
servernek (es ezalatt naponta tobb ezer embert kiszolgalo http/ftp/mysql/php serverre gondolok es nem otthoni netmegoszto gépre) nem vennek macet..
arra ott a linux vagy a win, ott az apache vagy az iss amik mar kicsit regebb ota bennevannak a 'szakmaban' :p
g.

#995 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:36

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 23:47

(10.1, 10.2, 10.3, 10.4) - de ezek külön verziók, nem csak service pack-ek. A system update ami kb. olyan mint a service pack a macnál is ingyenes természetesen.

Sztem az OSX verziok csak a verzioszamukban ternek el, lenyegi valtozas nem tortenik magaval a rendszerrel. Az utobbi evekben belepacsmagoltak nemi 64bites tamogatast, telepakoltak "feature"-okkel, amikre azert volt szukseg, mert kevesen fejlesztenek mekkre vagy hogy megszeditsek veluk az embereket, de maga a rendszer lenyegeben nem valtozott.
Raadasul a tizedesjegyek nem igazan verziougrasok (lasd Win 2000 : v5.0 es Win XP : v5.1).
Ezzel inkabb az a gond, hogy ugyanannyit kell fizetni minden OS X-ert, holott valojaban csak az Expose-ert, Spotlight-ert, Dashboard-ert, stb-ert fizetsz... ezeket sokkal olcsobban is kozzetehetne az Apple.

Idézet

5 év alatt az Apple 4 különböző verziójú oprendszert dobott piacra, ellentétben a Microsofttal, ami csak az XP-t. (az elmúlt 4 év alatt)

A Microsoft nem csak az XP-t dobta piacra, hanem az XP 64-bit edition-t is, tovabba a Media Center Edition-t, a Tablet PC Edition-t, esatobbi.

De ez az egesz egy parttalan vita, foleg itt, ebben a topikban. Tulsagosan elfogult mindenki, bar egyebkent is felesleges errol vitatkozni. Mindenki azt hasznalja, amit akar (es amire penze van).

#996 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:36

"azert tegyuk hozza h mac server oldalon nem tul eros" - ez teljes mértékben így van. De jelen van a piacon, sőt vannak cégek (főleg az USA-ban, de Európában is több helyen, leginkább a német egyetemeket tudnám említeni) ahol full maces háló van (bizonyos intézetekben, tanszékeken) természetesen mac serverekkel. Nyilván egy kisebb, vagy közepes nagyságú cég szerverének leterheltsége nem számottevő, de egy egyetemi szerver azért rendesen szokott terhelést kapni. És stabilan futnak ezek a gépek, és TCO a fogalom valódi értelmében(nem úgy, ahogy a korábban említett site használja) nem lehet túl nagy, mert főleg egy egyetemnek nem mindegy, hogy hova és mire költi a pénzét. De ha már a vásrálás árát nézzük - csak a szoftverét - nem valami horror összeg 1000 USD egy korlátlan licensszámú szerverszoftverért

Szerkesztette: ventata 2005. 07. 19. 00:48 -kor

Vén Tata

#997 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 00:45

"A Microsoft nem csak az XP-t dobta piacra, hanem az XP 64-bit edition-t is, tovabba a Media Center Edition-t, a Tablet PC Edition-t, esatobbi. " Ja, de a cikk, amiről itt most vitázunk ezeket nem említi költségként, pedig annak analógiájára ahogy az OSX verziószámokat és azok árait a mac rovására felemlíti, simán megtehetné ugyanezt a vindóz ezen verzióira is. Tudniilliik nem kell  10.2 - ről 10.3-ra vagy 10.4-re váltani. A cikk meg úgy állítja be, hogy ha nem vagy 10.4-en és nem veszed meg előtte az összes korábbi 10.x-es rendszert, akkor nem tudod használni a gépet, mert lemaradsz. Szó szerint ezt nem írja le, de kvázi az összehasonlításból erre utal....És ez  óriási csúsztatás, sőt ez hazugság. A mai napig is csomóan használnak 10.2-őt, sőt még többen 10.3-at. Én magam sem váltok addig 10.4-re, amíg nem látom, hogy annyival több és jobb, hogy nekem megérné. És vígan megvagyok a 10.3.9-es Pantheremmel. Minden megy rajta, semmiben nem vagyok korlátozva. Munkára használom, nem "csak" netezésre meg szórakozásra.
Vén Tata

#998 Felhasználó inaktív   gemy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 01:00

Idézet: ventata - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 23:36

"azert tegyuk hozza h mac server oldalon nem tul eros" - ez teljes mértékben így van. De jelen van a piacon, sőt vannak cégek (főleg az USA-ban, de Európában is több helyen, leginkább a német egyetemeket tudnám említeni) ahol full maces háló van (bizonyos intézetekben, tanszékeken) természetesen mac serverekkel. Nyilván egy kisebb, vagy közepes nagyságú cég szerverének leterheltsége nem számottevő, de egy egyetemi szerver azért rendesen szokott terhelést kapni. És stabilan futnak ezek a gépek, és TCO a fogalom valódi értelmében(nem úgy, ahogy a korábban említett site használja) nem lehet túl nagy, mert főleg egy egyetemnek nem mindegy, hogy hova és mire költi a pénzét. De ha már a vásrálás árát nézzük - csak a szoftverét - nem valami horror összeg 1000 USD egy korlátlan licensszámú szerverszoftverért

az egyetemi halo megint mas tema.
ott szamitasokat vegeznek, kvazi clusterszuperszamitogepeknek hasznaljak.
ott lehet h kifizetodobb macet/linuxot hasznalni.
en a hetkoznapi webszerverekrol beszeltem csupan...
g.

#999 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 01:03

"en a hetkoznapi webszerverekrol beszeltem csupan..." Hát webszerverként lehet, hogy lassabb a mac, ezt sajnos nem tudom.
Vén Tata

#1000 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 01:03

Idézet: Xero - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 1:24

Saját magam is láttam ilyet a minap. Haver notijára húzom rá a gyári win-t (semmi sp)

El kell donteni, hogy a biztonsagot valasztod vagy kompatibilitast (ha egy 3rd party program miatt nem raktal SP2-t). Kulonben nem ertem, miert nem raktad fol.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.