HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:37

Szóval, van a Voipbuster.  A websiteon látható, hogy sok ország vezetékes hívása ingyen van. Letöltöd, installálod, regisztrálsz magadnak egy szimpatikus felhasználónevet és jelszót. Ezután kapsz egy levelet, hogy kipróbálás céljából max. egy percig beszélhetsz ingyen. Nem baj, előkapod a hitelkártyád, veszel 1 EUR értékben kreditet, és mehet a menet.

A legjobb az egészben, hogy a regisztrálásig működik Crossover alatt is (Linux). Utána pedig van egy leírás arról hogyan tudsz telefonálni vele egy Linux klienssel. Kipróbáltam az U-LAW codec-kel, kiváló hangminőség, semmi probléma. A Windows-os valószínűleg még jobb, mert az valamilyen 128kbps-t igénylő codec-et használ.

Egészen haladó emberek beköthetik Asterix-be is, merthogy IAX a szentem. Erre tessék Googlezni :)

#2 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:04

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:37

Szóval, van a Voipbuster.  A websiteon látható, hogy sok ország vezetékes hívása ingyen van. Letöltöd, installálod, regisztrálsz magadnak egy szimpatikus felhasználónevet és jelszót. Ezután kapsz egy levelet, hogy kipróbálás céljából max. egy percig beszélhetsz ingyen. Nem baj, előkapod a hitelkártyád, veszel 1 EUR értékben kreditet, és mehet a menet.

A legjobb az egészben, hogy a regisztrálásig működik Crossover alatt is (Linux). Utána pedig van egy leírás arról hogyan tudsz telefonálni vele egy Linux klienssel. Kipróbáltam az U-LAW codec-kel, kiváló hangminőség, semmi probléma. A Windows-os valószínűleg még jobb, mert az valamilyen 128kbps-t igénylő codec-et használ.

Egészen haladó emberek beköthetik Asterix-be is, merthogy IAX a szentem. Erre tessék Googlezni :)

Az 1 perc helyett 2 perc 14mp utan mondja 1 bajos noi hang hogy eddig free es utanna meg tolj ra kredite es tudod hasznalni, de ha eleg neked ez az ido akkor nagyon zsir. En W2K alatt probaltam 1024-es ADSL-el nagyon fain csak ajanlani tudom.

#3 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:06

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:04

Az 1 perc helyett 2 perc 14mp utan mondja 1 bajos noi hang hogy eddig free es utanna meg tolj ra kredite es tudod hasznalni, de ha eleg neked ez az ido akkor nagyon zsir. En W2K alatt probaltam 1024-es ADSL-el nagyon fain csak ajanlani tudom.

De ugye tiszta, hogy ha egyszer rátettél 1 EUR-t, akkor az megmarad?

#4 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:08

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:06

De ugye tiszta, hogy ha egyszer rátettél 1 EUR-t, akkor az megmarad?

What?? ez nem lehet mert feluletesen olvastam el a dolgot. El tudod mondani par szoban?

#5 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:42

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:08

What?? ez nem lehet mert feluletesen olvastam el a dolgot. El tudod mondani par szoban?

A percdíj 0 eurocent. Magyarországra. Az USÁ-ba. Angliába. És még vagy két tucat helyre. Csak vezetékesek.

#6 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:47

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:42

A percdíj 0 eurocent. Magyarországra. Az USÁ-ba. Angliába. És még vagy két tucat helyre. Csak vezetékesek.

ya kozben + neztem 1 gaz van csak kartyarol lehet feltolteni. :( Az ilyenekben nem hiszek. Te mar feltoltotted??

#7 Felhasználó inaktív   Mighty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:25

Ezen gondolkom... Merjem megadni a kartyaszamomat?

#8 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 20:02

Én nem félek megadni a kártyaszámomat, kiváló CIB Internetkártyám van. Ez egy virtuális dombornyomott Mastercard, és mindig csak annyi pénz van rajta, amit (ingyenes) rádobok hirtelen. És csak Neten használható, persze.

Ha körülnéztek Googlével, ez a szolgáltatás már legalább másfél-két hónapja működik, és a cégnek vannak más, hagyományosabb voip szolgáltatásai is.

Amúgy: közel tíz évig használtam (ésszel) dombornyomott Visa Classicot a Neten (igen, 1995 óta rendelek), soha bajom nem volt.

Szerkesztette: bean 2005. 06. 07. 20:15 -kor

#9 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 21:13

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 21:02

Én nem félek megadni a kártyaszámomat, kiváló CIB Internetkártyám van.

A CIB normál dombornyomott kártyái is kártyaszámlából élnek :) Tehát te döntöd el az aktuális egyenlegét...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#10 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 21:19

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 22:13

A CIB normál dombornyomott kártyái is kártyaszámlából élnek :) Tehát te döntöd el az aktuális egyenlegét...

SF

Tény. Csak ez olcsóbb :)

#11 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 09:36

Ez nem csak a béta-teszt idején lesz ilyen?

#12 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:54

bean te mar  feltoltve hasznalod? Vagyis nalad nincs idokorlat???

#13 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:44

klienst lehúztam ,raiffeisenes dombornyomott kártyám van ,egyből le is foglalták az 1€-t
simán megy a telefonálás ,mindjárt ki is próbáltam egy pesti és egy békés megyei vezetékes számmal,tökéletesen megy
a hangminőség pedig lényegesen jobb mint skype vagy messengeren
HP Pavilion DV-5 1160eh

#14 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:51

Nem tudom hogy csak béta idején lesz így vagy sem -- ezt senki nem tudja.

Én persze feltöltve használom.

Meglepetés: tegnap hívtam USA mobilt, és arra is azt mondta, hogy "Zero cents per minute".

#15 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 21:50

Én is kipróbáltam ezt a programot több itthoni vezetékes számmal és csak jót tudok róla mondani. A hangja kiváló és késleltetést sem tapasztaltam. Egyelőre nem töltöttem fel 1€-val, mert nincsen webkártyám és nem merem megadni a dombornyomott kártyaszámom. (Mondjuk pár éve Angliában az Amazon-on vásároltam vele és nem volt gond.)

A program honlapján a fórumot olvasgatva meg lehet tudni 1-2 érdekes infot. Az egyik az, hogy hamarosan már Paypal-on keresztül is lehet fizetni (ez számunkra nem valami jó, mert itthonról azt hiszem ez nem működik.) A másik info arra vonatkozik, hogy a jelenleg ingyen hívható számok a jövőben is ingyenesek maradnak-e?

Q: "Could you please make an official statement to clarify whether calls to destinations that are currently free are a temporary promotional action or are going to remain free "for the foreseeable future?"

A: "No... we will keep it up as long as our capacity can hold all your free calls (and that will be short the way it's going now) ... So I would say, just enjoy it for as long it takes :) all countries that are free NOW will go to 1 eurocent per CALL (0 cents per minute) as our capacity reaches limits.."

#16 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 06:26

Van URL-ed a fórumra? Nem találom...

#17 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 18:57

Voipbuster Forum

#18 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 12:35

Én is csak dícsérni tudom: - bár egyelőre nem tudtam feltölteni, azért 2 percet enged beszélni. A hangminőség megfelelő mind a két oldalon. Egész hosszú beszélgetéseket is csináltam már - annak ellenére, hogy kissé idegesítőa  2 percenkénti tárcsázás. Jelzem, hogy megosztott ADSL-re tettem fel, kerio winroute firewall a netosztó gépen (NAT), kerio personal firewall sajátgépen, ennek ellenére semmit nem kellett állítgatni, meg protokat nyitogatni, mindössze a voipbuster klienst kiengedni a sajátgépről - e tekintetben a használhatósága megegyezik a skype-val.

Nézegettem a sávszélességigényét - hát 5-10 KB/s között van, de inkább a 10-hez közel, szóval szerintem több, mint a skype, úgyhogy akár el is várható egy jobb hangminőség - de bevallom, én igazából a skype hangjával nagyon meg vagyok elégedve.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni.

#19 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 14:30

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 13:35

Nézegettem a sávszélességigényét - hát 5-10 KB/s között van, de inkább a 10-hez közel, szóval szerintem több, mint a skype, úgyhogy akár el is várható egy jobb hangminőség - de bevallom, én igazából a skype hangjával nagyon meg vagyok elégedve.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni.

Nekem a Skype nagyon akadozik ha vezetéke számot hívok. :(

#20 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 14:56

Idézet: Silco - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 22:50

A másik info arra vonatkozik, hogy a jelenleg ingyen hívható számok a jövőben is ingyenesek maradnak-e?

Néhány hete még a mobilhívások is ingyenesek voltak. Aztán ahogy felkerült a cucc levlistákra, fórumokra túl sokan rákattantak, és már nem az. Gondolom ez lesz a vezetékes sorsa is...

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó