HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:21

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 15:32

>Valószínű nem vagyok képbe, mert amennyiben  Te hívsz engem a favorit dcs.-al  ingyenességi idő >alatt az valóban nem kerül neked (4-5 eFt/hó) semmibe.

Nekem ISDN vonalam van aminek a havidíja 5100Ft ha van Favoritod ha nincs

A Telefonvonal mindenképpen kell az ADSL miatt. az ISDN pedig a több szám miatt (Nagy a család +cég)

>Az én PSTN (Matávos) számom ezután átirányít az internetre az ATA-gatewayén keresztül a Neo-ra, >VB-re,stb.
>Nem vonom kétségbe, hogy a SPA3K-val meg lehet ezt tenni, talán még a PAP2-vel is, de szerintem >a Matáv nem jótékonysági intézmény,ezért simán  leszámlázza nekem a helyi hívást (átirányítást), >még akkor is, ha nekem is favorit díjcsomagom van, mert az internet hívás nem Matávos hívásnak >minősül.

Kevered a fogalmakat, itt nem átirányításrol van szó, mivel nem egy vezetékes számon éred el a szolgáltatókat (NEO;VOIP;stb) haem az én vonalamon keresztül.

A Matáv azt látja csak hogy felhívtál engem a xx/xxx-xxx telefonszámon, amire a Favorit díjcsomagba nem számláznak.
A hívás sem internetes mert az csak az ATA-tól az, az ugye meg az ADSL-en keresztül zajlik.

>Tehát szerintem ingyenesség nincs, a helyi tarifát mindenképp kiszámlázza a Matáv az átirányító >vonalra. + a beszélgetési díjat  a VoIP szolgáltató leszedi az egyenlegemről (kivéve a SIP-et + azt a >pár külföldi free hívási lehetőséget)

Ennek a második fele igaz, ha díjköteles a VOIP-os hívás ott a VOIP szolgáltató levonja a hívás díját, de itt arrol volt szó hogy kedvezőbb díjakka telefonálni.
A helyi tarifa pedig csak akkor számlázódik ha nem Favoritba hívsz vagy nem az ingyenes időben.

#1862 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:39

Idézet: Buksika - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 12:08

Köszönöm LeptisMagna, erre voltam kiváncsi, hogy hívhatónak is hívható vagyok-e. A 10 szolgáltató is bőven elég, csak olyan ATA-t nem tudtam ami kettőnél többet tudott volna kezelni. Igazából 3-at használnék befelé, no meg az esetleges alternatívákat kimenőnek úgy mint voipbuster, voipcheap stb.
Hanem van egy kis aggályom. Azt mondod, hogy a proxy szerver kell befelé. Van egy doksi Koos-tól, amiben ő lefényképezte az SPA-3000-es beállításait. Azon látom, hogy a Line 1 fülön valóban 4 gatewayt lehet megadni, de proxy szervert csak egyet (Proxy and Registration-nél) Neked milyen készüléked van, spa-3000-es?
Tuti, hogy ha két neo-s számot beteszel a gatewaybe, akkor mind a kettőn hívható vagy? Illetve most gondolkodom, hogy a proxy alatt csak egy szerver nevet kell megadni és ha jól láttam nincs azonosítás. Biztos Neked is a neophone van beállítva, így lehet valóban mind a 2 neos hívást beengedi, mivel mindkettőnek a sip.neophonx.hu a proxy szervere.
De ha a második szolgáltató egy teljesen különálló, azaz egy másik szolgáltató proxyját kellene megadjuk, amit ha jól láttam, nem lehet, csak egyet. Hm... Nem akarok tolakodó lenni, de ha a Tied is tud több gatewayt és átadnám privátban egy másik szolgáltató felhasználó-jelszavát és szerverneveit, ki tudnánk egyszer próbálni a behívásos dolgot?

Hali,

Én SPA-3000-el próbáltam hogy hívhatóak-e a GATEWAY-hoz berakott számok.

A LINE1-et átraktam egy VOIPBUSTER-es elérésre és a GW1-nek beraktam a NEO-t

A NEO-s számot (GW1) nem tudtam felhívni, ami logikus is mivel nem vagyok beregisztrálva a SIP szerverbe, és akkor nem tudja melyik IP címre küldje a bejövő hívást.

Habár van egy ilyen opció hogy : "Ans Call Without Reg:" ami azt sejteti hogy fogadhatna hívást regisztráció nélkül is, de nem sikerült beállítanom mindig az automata válaszolt, hogy nincs online.

#1863 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:48

Idézet: Gomby - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 20:57

Felhív azon a számon ami a PSTN LINE-re van kötve

Idézet: Gomby - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 22:09

Hát persze hogy NEO-n keresztül hív ami ugye hálózaton bellül ingyenes (neki is van egy PAP2-je)  :)

Ha PAP2-d van, azt hogy kötötted a PSTN Linera?

#1864 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:25

Idézet: Gomby - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:39

Hali,

Én SPA-3000-el próbáltam hogy hívhatóak-e a GATEWAY-hoz berakott számok.

Hm... Ezek szerint mégsem megy.  :(
Érdekes, hogy az X-Lite egyszerre 10 accountos is képes kezelni teljesértékűen, ezek az ATA-k meg nem tudnak egy vagy kettőnél többet.
Olvasgattam a sipurák honlapját, de sajnos elég szűk a doksijuk, még a gatewayek sem voltak egyértelműek, hogy hányat lehet beállítani. A 3000-esnél például azt írta, hogy: unlimited outgoing provider. Lehet firmware-től függ.

Lehet, hogy vennem kellene egy nudli gépet és asteriskel próbálkozni? :confused: ...de ez is több áramot emészt mint egy sima adapter

Szerkesztette: Buksika 2005. 11. 30. 16:27 -kor

#1865 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:30

Idézet: Buksika - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 15:48

Ha PAP2-d van, azt hogy kötötted a PSTN Linera?

Neki PAP2-je van rajta a NEO ,nekem meg egy SPA-3000-em.
Felhív engem a NEO-s számomon és az én vezetékes vonalamat használja.

#1866 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:03

Idézet: Buksika - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:25

Olvasgattam a sipurák honlapját, de sajnos elég szűk a doksijuk, még a gatewayek sem voltak egyértelműek, hogy hányat lehet beállítani. A 3000-esnél például azt írta, hogy: unlimited outgoing provider. Lehet firmware-től függ.

Elvileg a LINE1-re 1-et + 4db a GATEWAY-ekre és a DIALPLAN-ba amennyi elfér (2047 karakter)

Idézet: Buksika - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:25

Lehet, hogy vennem kellene egy nudli gépet és asteriskel próbálkozni? :confused: ...de ez is több áramot emészt mint egy sima adapter

Akkor már éredmessebb venni két PAP2-öt az ugye 4 szolgáltató ki/be de ugye 4db külön vonalon.
Erre ráraksz egy 616 használt Panasonic alközpontot aminek van 6 fővonali portja.

És akkor 1 készülékken tudod használni az összes vonaladat.

Szerkesztette: Gomby 2005. 11. 30. 17:08 -kor

#1867 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 23:54

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 17:34

Amennyiben VoIP szolgáltatókat gyűjtesz és nem elég az Xlite 10 konfigolható lehetősége, akkor válts át  az SJ phonera, azon akár több tucat is elfér.
A gateway az egy átjáró - amit, ha bekonfigolsz azokról a szolgáltatókról nem csak hívásokat tudsz kezdeményezni, hanem  fogadni is. Előfeltétel, hogy legyen ismert proxy szervere. (pl. Voipcheap, Skype,Jajah, stb.)Az SPA-3000-re minimum 4 db-ot lehet rakni, feltéve, hogy a szolgáltatók számokkal hívhatók. ( ezért a VB, Sipdisc visszahívásánál bonyolultabb lehet a helyzet) Tehát egyszerre feltehetsz akár 4 db Neos számot is mindegyikkel tudsz hívni és minegyiken Te is hívható vagy. Amennyiben az konfigolt szolgáltató alkalmas több SIP  protokolt kezelésére, akkor ezeken keresztül még több szolgáltatót lehet hívni.
:offtopic:
Ki fogunk kapni, mert nagyon árment a fórum ATA beállítási fórummá  :mad:

Udvozlom MINDENKIT !
Koszonom szepen a sok jo kivansagot es aggodast!

Egyebkent meg mindig megvagyok (?) talan jobb mondani, hogy elek meg (?)... majd ha jobban leszek (?) akkor beszamolok sok erdekes dologrol amit tapasztaltam az itteni egeszsegugyben (betegkent).

Most csak roviden irom mert meg mindig nem vagyok jol ...

Futva atneztem amit irtatok idaig. Nagyon sokat tanultam ebbol, nagyon sokat fejlodott a Forum! Foleg a dialplanok, amit produkaltok veluk, nagyon erdekes (foleg LeptisMagna). Ugyes, en magam nem ertek hozza ...

De sajnos nagyon sok felreertest is talaltam. Pl.:

1) SJphonenel (ha jol emlekszem) annak ellenere, hogy vegtelen a proxy beallitasi lehetoseg, csak egy adott proxi van on-line adott idoben (amlyeket hasznalod jelenleg). X-lite/pro viszont egy rendkivuli softtelefon mert ott on-line van egy idoben akar 10 db. proxy

2) Sipura 3000. Ki fele:itt 1 Line van es 4 db. GW + vegtelen GW dialplannal (most a PSTN linerol  es VoIProl nem beszelek). Be fele: Line 1 csak !!! Line 1 ez is GW-nek nevezik, de ez egy "telyes erteku GW". A GW 1-4 csakis kizarololg "egyoldalu" (KI fele) GW-ek es azokra fogadni hivast nem lehet. Ez azert van mert ezek nincsenek on-line egyaltalan! (csak kifele hivas eseten jelentkeznek a megadott proxyre). Ezek ugy mukodnek mint amikor a dialplaneben bealitod vmi kifele szolgaltatot pl.
Szoval, igazi BEfele GW csak egy van (a PSTN es VoIP leszamitva - errol majd)

Na, itt elbucsozom egyenlore (?), igy is tulo sok lett ...
Koszonom mindenkinek mindent!!! Nagyon kedvesek vagyok es nagyon orulok annak, hogy az eletem nehez pilanataiban olyan sok baratot talaltam itt ... KOSZONOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1868 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 00:01

Idézet: Buksika - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 12:33

...

Ha most egy kicsit tovább gondolunk, és beszerzel egy GSM adaptert és ezt dugod a Matávos fővonal helyett az ATA-ba, ebbe a GSM adapterbe pedig egy flottás sim kártyát teszel amivel egymás között 0 ft perce (már magánszemélyeknek is lehet venni) akkor gyakorlatilag a mobilról tudsz voip hívásokat indítani, azaz ingyen, vagy piti pénzért telefonálni.
Ha pedig a korábbi mohácsi példát applikáljuk, akkor ez visszafelé működik, azaz a mobilodon ingyen tudod fogadni a voip-os hívásokat, avagy másképpen is fogalmazva, mivel a neonak és a klippnek van/lesz vezetékes hívószáma; vezetékes hívószámon is elérhető vagy a mobilon, ami nem egy elhanyagolható dolog.

Kedves Buksika!

Elismeresem, nagyon jol latod a dolgokat es koszonom mar tanultam is toled vmit.

Nagyon erdekelne ez a tema GSM adapterrol. Sejtem mirol van szo, de nem tudom hogyon mukodik, mire valo, mennyi az ara, hol kaphato es stb. Ha lehetne szeretnek megkerni teged tobb informacio megadasara. Itt a Forumban is jo lesz gondolom mert a tobbiaknak is biztos erdekes lenne ...

Elore koszonom!
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1869 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 18:10

a GSM adapter egy kozepes meretu doboz (amit en lattam az ugy 15x20x5cm sacc/kb), log belole egy antenna. az amit ismerek egy telefonkozpont analog mellekehez csatlakozik, de gondolom az ATA-ba is bele tud menni. belerakod a gsm kartyat, es akkor o az a mobiltelefon, csak nem mobil. (es persze 220-rol megy.) az arara nem emlekszem pontosan, de 100e koruli arra emlekszem. ha nagyon-nagyon kivancsiak vagytok meg ezek utan is az arara, akkor  megkerdezhetem pontosan. igy mar ertheto, hogy mi ez?

(az adott helyen a kozpont a hivasiranynak megfeleloen donti el, hogy matav/voip/gsm iranyba kuldje-e ki a hivast..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1870 Felhasználó inaktív   Gomby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 21:08

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 0:01

Kedves Buksika!

Elismeresem, nagyon jol latod a dolgokat es koszonom mar tanultam is toled vmit.

Nagyon erdekelne ez a tema GSM adapterrol. Sejtem mirol van szo, de nem tudom hogyon mukodik, mire valo, mennyi az ara, hol kaphato es stb. Ha lehetne szeretnek megkerni teged tobb informacio megadasara. Itt a Forumban is jo lesz gondolom mert a tobbiaknak is biztos erdekes lenne ...

Elore koszonom!

Sziasztok,

Létezik egy csomó típusú GSM adapter.

A lényege az hogy egy SIM kártyát beleteszel és egy analóg vezetékes vonal jön ki belőle.

Amit Buksika írt az valószínű hogy a NOKIA32 mert ennek van egy olyan portja is ahova egy melléket vagy egy analóg fővonalat is lehet kötni.

Csak nagykereskedőket tudok ahol kapható de pld. itt lehet kiskerben is vásárolni:

GSM ADAPTEREK

Van egy másik adapter (TECOM lásd fenti Link) amibe viszont beépítettek egy olyan szolgáltatást hogy ha a vezetékes vonaladat átjáratod a GSM adapteren (Vonal -> GSM adapter -> készülék vagy alközpont) akkor az adapterben egy "DIAL PLAN"-ba meghatározhatod hogy milyen számok menjenek a mobil irányba és milyenek a vezetékesen.

Lehet kapni használt GSM adaptereket (amit a T-com használt régebben ahol nem volt kábele)
Ezek a NOKIA PREMICEL és A SAGEM RF-30
A SAGEM-et nem ajálom senkinek, sok víszhangos, és sok a fagyás is.
A Premicel viszont jól működik de csak 900MHz -es sávot tudja.

A TECOM-ot megveheted olcsóbban itt: TECOM GSM adapter

Van még ezen kívül egy pár féle, de azok drágábbak.

A SIPURA SPA-3000 ->GSM adapter nem rossz ötlet csak sajnos a Mobil szolgáltatók (és a T-com-ot néztem) úgy találta ki a csomagjait hogy ahol nincs havidíj ott a hívásátirányításért fizetni kell.
Úgy pedig már nem éri meg a voip hívásokat a MOBIL-on fogadni.
Persze vannak olyan csomagok ahol ingyenes az egymásközötti hívás , de ott is van havidíj.

De pld a TECOM-mal jó összelehetne hozni a rendszert.

SPA-3000 >TECOM GSM adapter > Vezetékes vonal

így aztán lehetne hívásirányokat választani.  :)

Szerkesztette: Gomby 2005. 12. 06. 21:11 -kor

#1871 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 22:13

Idézet: Gomby - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 22:08

A SIPURA SPA-3000 ->GSM adapter nem rossz ötlet csak sajnos a Mobil szolgáltatók (és a T-com-ot néztem) úgy találta ki a csomagjait hogy ahol nincs havidíj ott a hívásátirányításért fizetni kell.
Úgy pedig már nem éri meg a voip hívásokat a MOBIL-on fogadni.
Persze vannak olyan csomagok ahol ingyenes az egymásközötti hívás , de ott is van havidíj.

szerintem meg igy is erdekes, mert ha nekem megeri, hogy viszem magammal a mobilt de akar kulfoldrol is elerheto vagyok ugyanazon a szamon olcson.. meg az elofizetesi dij sem gond, ha otthonrol mobil nelkul tudok olcsobban masik mobilt hivni! (azaz mas oldalrol eri meg, hiszen a gsm adapterrel mind a matav, mind a voip hivasnal olcsobban tudok kifele hivni..) es ami a legtutibb, es amirol nem irtal: mobilrol tudok voip hivast kezdemenyezni (ehhez persze nemi programozas is kell..) halozaton beluli hivas dijaert. ha sokat telefonal valaki kulfoldre, ez megintcsak egesz szimpatikus.

azaz nem ultimate megoldas, hogy ezert rohanjon mindenki boltba, de nagy forgalomnal, foleg ceges kornyezetben boven megterulhet.
a forum ma:

#1872 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 23:20

Idézet: Gomby - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 22:08

Sziasztok,

Létezik egy csomó típusú GSM adapter.

A lényege az hogy egy SIM kártyát beleteszel és egy analóg vezetékes vonal jön ki belőle.

Amit Buksika írt ...
...
...
...
... De pld a TECOM-mal jó összelehetne hozni a rendszert.

SPA-3000 >TECOM GSM adapter > Vezetékes vonal

így aztán lehetne hívásirányokat választani.  :)

Kedves Gomby!
Nagyon koszonom az informaciot.
Szerintem ez nagyon erdekes tema es nem  :offtopic: mert minden tartozik ide ami elosegiti az olcso/ingyen telefonalast.
Sipura 3000 eseten ez nagyon hasznos otlet mert:

1) VoIP-en keresztul "belephetek" a GSM adapterbe es onnan tovabb a mobil halozatba, vagyis mobil to mobil hivasrol van szo. Ez nagyszeru dolog tudva hogy Mo-n vezetekesrol hivni mobilt nagyon  draga. Itt USA-ban ennek semmi ertelme nincs mert mobil es vezetekes kozott nincs semmi kulonbseg (sem a hivas araban, sem jogilag: telefonszamoik sem kulonboznek es nem is lehet elkuleniteni mobilt vezetekestol). Ha viszont Mo-n vagyok, akkor nagyon is erdekel ez a megoldas (remelem meg eljutok haza valamikor?). Sot barki barhonan a vilagban tud mobilomot VoIP-en keresztul hivni ingyen.

2) Az sem erdektelen megoldas ha mobilrol tudok VoIP-et hasznalni (tudok mobilrol telefonalni vilagba barhova ingyen - ez egyegyi eset nalam all fent mert nekem olyan szolgaltaom van)

Szoval nagyon erdekesnek es hasznosnak tartom ezt a temat.
Koszonom szepen es remelem majd folytatunk ezt a temat tovabb vizsgalni.

Szerkesztette: Dr.Buster 2005. 12. 06. 23:26 -kor

#1873 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 09:35

Két hatalmas kérdésem lenne:
Teljesen kezdőként kérdeznék két alap dolgot.
Lehet-e voipbuster-ről vagy Neophonex-ről Skype-ot hívni, hogyan és ingyen?
Illetve a másik: Felregisztráltam a gépemre egy Voipbuster-t és egy Neophene-x szolgáltatást, a Voipról szerettem volna felhívni a Neot, de fizetősnek jelezte. Ez tényleg annak számít? Nincs ingyenes átjárhatóság a szolgáltatások között? Ha van ,akkor mi a formátum ,ahogy hívni kell egyiket a másikról.

#1874 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 11:01

az elsore: a skype nem sip formatumu kommunikacio, hanem zart szabvany. semmi atjarhatosag nincs mas (szabvanyos) rendszerek fele. (ezert nincs pl. hardware-es skype telefon, csak szamitogephez kapcsolt, szemben a szabvany kommunikacios ATA-kkal.)
a forum ma:

#1875 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 12:31

Idézet: Csapszi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 10:35

Illetve a másik: Felregisztráltam a gépemre egy Voipbuster-t és egy Neophene-x szolgáltatást, a Voipról szerettem volna felhívni a Neot, de fizetősnek jelezte. Ez tényleg annak számít? Nincs ingyenes átjárhatóság a szolgáltatások között? Ha van ,akkor mi a formátum ,ahogy hívni kell egyiket a másikról.

mivel a neox egy "vezetékes szám" (másik neost is úgy hívod, csak az ingyenes, hálózaton belüli hívás) ezért fizeted a money-t.

ha a VoIP szolgáltató nem enged SIP incoming / bejövő hívást más szoláltatótól, akkor nem tudod felhívni. és természetesen a Finarea (VB, VC, SD) cégek és a Neox (nekem legalábbis nem sikerült) SEM engedi...

Szerkesztette: blackbile 2005. 12. 07. 12:32 -kor

#1876 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:01

Idézet: Csapszi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 10:35

1) Skype-t lehet hivni barhonnan, ha a Skype elofizetonek van Skype-in telefonszama. Ingyen? Lehet ingyen is, ha pl. azt hivsz, akinek Skype-in szam olyan orszagban van mely ingyenesen hivhatsz (pl.USA).

2) Azt rtad: " ... Voipról  szerettem volna felhívni a Neot, de fizetősnek jelezte... "
Pontositani kellene mit ertesz VoIP alatt? Hogyon hivtad? Ha VB-rol telefonaltal Mo-i Neo-x kozpontra (00 36 62 1 8888-181), akkor persze, hogy fizetos mert Mo-i szamot hivtad. Ha viszont csakugy tarcsaztad a belso (halazoton beluli) Neo-x szamat, akkor ez igy nem mukodik (Neox miatt is).

3) " ... Nincs ingyenes átjárhatóság a szolgáltatások között? ... " Van, de nem a Neox-ra. Atjarhatosag azon is mulik milyen szolgaltatorol (kliens is) telefonalsz es hova. Ez egyebbkent egy nagyon bonyolult es hosszu targyalast igenylo kerdes. Mi elott ezzel kedenel foglalkozi javasolnek elobb elolvasni mindent ammit idaig itt irtunk, persze ha mar nem tedted ezt meg elobb.

#1877 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:13

Idézet: blackbile - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 13:31

mivel a neox egy "vezetékes szám" (másik neost is úgy hívod, csak az ingyenes, hálózaton belüli hívás) ezért fizeted a money-t.

ha a VoIP szolgáltató nem enged SIP incoming / bejövő hívást más szoláltatótól, akkor nem tudod felhívni. és természetesen a Finarea (VB, VC, SD) cégek és a Neox (nekem legalábbis nem sikerült) SEM engedi...

Igy igaz, csak egy rovid pontositas:

Azt itrtad :" ... mivel a neox egy "vezetékes szám" ... ".

Igaz, hogy vezetekes szam idezojelben van, de igy sem helyes, zavaro ez.
Az igazsag az, hogy Neox (belso, halozati) szama egyaltalan nem vezetekes szam, akar idezojelben sem. Ez egy computeren/serveren levo ugyfel azonosito szam melynek semmi koze nincs a telefonrendszerhez, ez egy virtualis kozpontnak a szama. Ezzel szemben a kozponti Neox szama (8888-181) igazi vezetekes szam (idezo jelek nelkul - igazi), mely a computerukre kapcsolodik es utana a comp. dolga mit csinal vele ... Mas peldaval: Ha Belugyi Miniszteriumot hivnam mit kell tennem? Hivom a BM kozponti telefonszamat (ez igazi vezetekes szam), amikor a kezelo vagy akar computerjuk felveszi mondhatom vagy beuthetek a mellekszamat (ez mar nem igazi vezetekes szam!), mely pl. lehet akar telefon, akar computer, akar kavedaralojuk ...

Na, csak ennyit potossag kedveert.

#1878 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 20:43

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:01

1) Skype-t lehet hivni barhonnan, ha a Skype elofizetonek van Skype-in telefonszama. Ingyen? Lehet ingyen is, ha pl. azt hivsz, akinek Skype-in szam olyan orszagban van mely ingyenesen hivhatsz (pl.USA).

2) Azt rtad: " ... Voipról  szerettem volna felhívni a Neot, de fizetősnek jelezte... "
Pontositani kellene mit ertesz VoIP alatt? Hogyon hivtad? Ha VB-rol telefonaltal Mo-i Neo-x kozpontra (00 36 62 1 8888-181), akkor persze, hogy fizetos mert Mo-i szamot hivtad. Ha viszont csakugy tarcsaztad a belso (halazoton beluli) Neo-x szamat, akkor ez igy nem mukodik (Neox miatt is).

3) " ... Nincs ingyenes átjárhatóság a szolgáltatások között? ... " Van, de nem a Neox-ra. Atjarhatosag azon is mulik milyen szolgaltatorol (kliens is) telefonalsz es hova. Ez egyebbkent egy nagyon bonyolult es hosszu targyalast igenylo kerdes. Mi elott ezzel kedenel foglalkozi javasolnek elobb elolvasni mindent ammit idaig itt irtunk, persze ha mar nem tedted ezt meg elobb.

Köszi a gyors választ!

A lényeg hogy szeretnék venni egy PAP2-es kütyüt, amire felraknék egy NeophoneX szolgáltatást, akit viszont sűrűn hívnék Kanadában van és VoipBuster-t használ. Tudom tegyek fel egy VB-t is a PAP2-re , ez még elég az egyik vonalra. Azt a szüleim használnák Kanada felé a VB-re, de a másik nekem kellene, viszont nekem mindkét szolgáltatót el kellene érnem. Azt hogy a Skypet nem érem el sehogy ezekről az még megoldható a gépről. Ha nem érthető kérlek írj egy mélt privátba!
Köszi a segítséget.
Ja már egy hete bújom ezt a fórumot is ,hogy mi lenne a megoldás és milyen adapter vegyek.

#1879 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:37

Idézet: Csapszi - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 21:43

Köszi a gyors választ!

A lényeg hogy szeretnék venni egy PAP2-es kütyüt, amire felraknék egy NeophoneX szolgáltatást, akit viszont sűrűn hívnék Kanadában van és VoipBuster-t használ. Tudom tegyek fel egy VB-t is a PAP2-re , ez még elég az egyik vonalra. Azt a szüleim használnák Kanada felé a VB-re, de a másik nekem kellene, viszont nekem mindkét szolgáltatót el kellene érnem. Azt hogy a Skypet nem érem el sehogy ezekről az még megoldható a gépről. Ha nem érthető kérlek írj egy mélt privátba!
Köszi a segítséget.
Ja már egy hete bújom ezt a fórumot is ,hogy mi lenne a megoldás és milyen adapter vegyek.

Oszinte bevalom, hogy nem nagyon ertheto ...
Jo lenne, ha pontokba szedve leirnad az igenyeidet. Ezek birtokaban talan tudnank tanacsolni vmit ...

#1880 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 22:05

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 22:37

Oszinte bevalom, hogy nem nagyon ertheto ...
Jo lenne, ha pontokba szedve leirnad az igenyeidet. Ezek birtokaban talan tudnank tanacsolni vmit ...

Köszi előre is!

Szóval szülemmel egy házban ,de külön lakásban élek, a net egy routerrel el van osztva.
(szüleim tök ... a számítógéphez, csak méleznek.)
A hugom kanadában él és Ő már most is használ Voipbustert.
Anyáméknak fontos lenne,hogy tudjanak beszélni úgy is,hogy a gépet ne kelljen bekapcsolni, ezért gondoltam veszek egy PAP2-t és az egyik vonalát nekik szerelném be egy VB-el.

Nekem szintén kelle beszélnem a hugommal is meg egy hölggyel akinek meg neophonex-e van.
Szóval a PAP2 második telefonjáról elvileg kellene tudnom hívni VB-t és Neox-ot is.
Megoldható?
A Skype-ot hagyjuk ki a sorból ,az nem lényeges annyira.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.