HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 10:13

Idézet: robyrob - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 9:59

Kábelnettes szolgáltatóm van (Fibernet), papíron 1024/256 kbit/sec a sebessége. Felfelé még nem néztem a sebességét, de lefelé hellyel, közzel megfelel az ígértnek. A Neophone-t használom telefonálásra. Milyen sávszélesség kell a tökéletes működéshez?

A 711-es kodeknek ha jol tudom cirka 100 kbps

#1962 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:25

Újabb VoIP-os cég itthon: www.inttalk.hu. Érdekes módon com-os címük is van angol szöveggel. Tud róluk valaki valamit?

#1963 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:41

Idézet: robyrob - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 10:59

Kábelnettes szolgáltatóm van (Fibernet), papíron 1024/256 kbit/sec a sebessége. Felfelé még nem néztem a sebességét, de lefelé hellyel, közzel megfelel az ígértnek. A Neophone-t használom telefonálásra. Milyen sávszélesség kell a tökéletes működéshez?

Elvileg 100-150 kb/s, de tokeletes VoIPhez kellenne kb.200, figyelembe veve, hogy a VoIP-en kivul meg legalabb egy computer is van a neten.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1964 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 21:59

Idézet: Silco - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 22:25

Újabb VoIP-os cég itthon: www.inttalk.hu. Érdekes módon com-os címük is van angol szöveggel. Tud róluk valaki valamit?

... valami remlek ...
Leirasuk alapjan jonak kell lennije, foleg hogy a dialupon is kell jol mukodnije (ha ez igy van?).
SIP protokolt hasznal ami azt jelentene, hogy ATA-ra is lehet ratenni, bar sehol errol nem lattam szot. Lehet, hogy azert nincs info errol mert nem fognak nylvanossagra hozni a proxyt? Vagy lehet csan nem talaltam errol irast?
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1965 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 22:16

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:20

Üdv Mindenkinek, főként Dokinak, mivel régen találkoztunk- Remélem Doki jól megcsináltak a kollégái  ;)
... .... .... .... ....

Koszonom szepen.
A kollegaim fantasztikus munkat vegeztek el, annyire hogy errol kellene kulon beszamolnom itt annak ellenere, hogy abszolut  :offtopic:  lessz. Nem orvos operalt engemet, hanem a robot. Orvos csak computer mellett ult es iranyitotta a gepet. Ennel tobb a hasamat sem nyitottak meg hagyomanyos ertelemben, hanem egy par kis lyukon keresztul ... Szoval, majd ha nem haragszatok egy kis (?) beszamolot barkacsolok majd valamikor nektek ezeken a temakon belul:
- Jovobeli orvostudomay ma,
- Amerikai korhazrendszer, biztositas, eg. ellatas (pro es kontrak)
- Hogy van ez betegnek lenni USA-ban
- Mindekinek lehet/kell tanulni a hibaimbol (mit kell tudni ahoz, hogy nem meghalni fiatalon halalos, de ha idoben van telyesen gyogythato betegsegtol).

Sajnos az en esetem nem az amit irtam az utolso pontban: en elkestem (!!!) annak ellenere (vagy eppen ezert), hogy szakember vagyok (foleg azert, hogy eredetileg magyar szakember voltam es maskeppen gondolkoztam mint itteni orvosok - ez volt a vesztem, sajnos ...) Nagyon tanulsagos story ... masoknak/nektek is!!!, nekem mar mingegy ...

#1966 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 09:58

Sziasztok!

Lehet hogy nagyon nagy butaságot kérdezek.

Van-e mód arra, hogy ha a Skype vagy a Voipbuster beszélgetését ,ha a számítógépen folytatom, valahogyan egy Bluetooth-os headset-tel használjam? (egy Nokia HDW-3- as fülesem van)

#1967 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:45

Idézet: Csapszi - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 10:58

Sziasztok!

Van-e mód arra, hogy ha a Skype vagy a Voipbuster beszélgetését ,ha a számítógépen folytatom, valahogyan egy Bluetooth-os headset-tel használjam? (egy Nokia HDW-3- as fülesem van)

Szerintem elvileg működnie kéne, csak kell hozzá egy v.1.2-es USB adapter, amiből tudod a rádiós jeleket fogadni a headset-en.

#1968 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:48

Idézet: murzuk - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 12:45

Szerintem elvileg működnie kéne, csak kell hozzá egy v.1.2-es USB adapter, amiből tudod a rádiós jeleket fogadni a headset-en.

Köszi a gyors választ!
Veszek egyet és elkezdek kísérletezni.
Majd referálok.

#1969 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:57

Idézet: Csapszi - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 9:58

Sziasztok!

Elvileg műxik a dolog, csak annyi a gond, hogy a Nokia bt-s headsetek nem a kompatibilitásukról híresek...  :D

Szerkesztette: desiderius 2005. 12. 20. 11:58 -kor

#1970 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:04

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 12:57

Elvileg műxik a dolog, csak annyi a gond, hogy a Nokia bt-s headsetek nem a kompatibilitásukról híresek...  :D

És ha lenyúlom Fater Ericsson HBH600-asát?

#1971 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 12:17

Idézet: Csapszi - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 12:04

És ha lenyúlom Fater Ericsson HBH600-asát?

Hát ha a Nokia nem megy, akkor mindenképpen próbáld meg a HBH600-al. Annak sokkal jobb híre van ebből a szempontból. Azért a Nokia sem esélytelen...

#1972 Felhasználó inaktív   lednew 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 20. 19:01

Idézet: bean - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:37

Szóval, van a Voipbuster.  A websiteon látható, hogy sok ország vezetékes hívása ingyen van. Letöltöd, installálod, regisztrálsz magadnak egy szimpatikus felhasználónevet és jelszót. Ezután kapsz egy levelet, hogy kipróbálás céljából max. egy percig beszélhetsz ingyen. Nem baj, előkapod a hitelkártyád, veszel 1 EUR értékben kreditet, és mehet a menet.

A legjobb az egészben, hogy a regisztrálásig működik Crossover alatt is (Linux). Utána pedig van egy leírás arról hogyan tudsz telefonálni vele egy Linux klienssel. Kipróbáltam az U-LAW codec-kel, kiváló hangminőség, semmi probléma. A Windows-os valószínűleg még jobb, mert az valamilyen 128kbps-t igénylő codec-et használ.

Egészen haladó emberek beköthetik Asterix-be is, merthogy IAX a szentem. Erre tessék Googlezni :)

Ez már közel se így van alapból 10ms amugy a teljes 10 euro

#1973 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 20:25

Egy masik forumrol:

2005.december 20. és 2006. január 5-e között a már regisztrált, vagy az akció ideje alatt regisztráló Klip felhasználók a Magyar Telekom vezetékes számokat egész nap ingyenesen hívhatják.

Az akcióval kapcsolatos tudnivalók:
- A kedvezményes időszakban a Klip szolgáltatás segítségével nem csak az interneten belül, hanem Magyar Telekom (továbbiakban MT) irányban is lehet majd telefonálni.
- Az akció szempontjából MT irányba indított hívásnak tekintjük , ha a körzetszám Magyar Telekomos.
- A MT irányba indított hívások az akciós időszakban díjmentesek, azonban azokat 5 percenként megszakítjuk.
- A Magyar Telekom-on kívüli hívásirányok a kedvezményes időszakban sem hívhatóak a Klip-szolgáltatással és a Klip ügyfelek is csak a Klip hálózatából (azaz másik Klip felhasználó által a Klip szoftveren keresztül)hívhatóak.
- Az akcióban történő részvételhez külön regisztráció nem szükséges, a felhasználása feltételek elfogadása ráutaló magatartással (tehát a MT irányban kezdeményezett hívással) jön létre.

Kiprobaltam, tenyleg mukodik, es tenyleg pont 5 perc utan bont.

#1974 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 20:41

Idézet: lednew - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 20:01

Hát valóban, csak ezt Bean hamarabb tudta, mint Te meg én a négyzeten...

Egyébként: ha 10ms-ot tudsz beszélni kapsz tőlem 10000 Ft-ot  :D

úgyhogy első hozzászólásoddal megadtad az alaphangot rendesen.

#1975 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 21:15

Idézet: lednew - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 20:01

... attol hogy leirsz igazat az nem romlik ... de minek.
Tanacs: mielott nylatkozol erdemes megnezni mindent amit itt irkaltunk ...
Lustasag? Bocs ...

#1976 Felhasználó inaktív   robyrob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 21:19

Egy újabb problémám merült fel a 3000-res használata közben.
Jelenleg egy analóg telefonvonal és egy Neo-s átjáró van beállítva, valamint egy telefonkészülék és egy fax van elosztón keresztül hozzákötve.
Valamiért a faxolás néha kommunikációs problémák miatt megszakad.
Próbáltam már Neon keresztül és analóg vonalon keresztül is. Mivel amikor közvetlenül az analóg vonalra volt kötve, semmi ilyesmi problémám nem volt, arra gondolok, hogy a 3000-res nyeli el az adatokat.
Nem lehet a már említett halk vonal miatt?
Esetleg nem lehet, hogy a párhuzamosan bekötött telefon-fax nagyon leterheli a készüléket?

#1977 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 03:48

Idézet: robyrob - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 22:19

Egy újabb problémám merült fel a 3000-res használata közben.
Jelenleg egy analóg telefonvonal és egy Neo-s átjáró van beállítva, valamint egy telefonkészülék és egy fax van elosztón keresztül hozzákötve.
Valamiért a faxolás néha kommunikációs problémák miatt megszakad.
Próbáltam már Neon keresztül és analóg vonalon keresztül is. Mivel amikor közvetlenül az analóg vonalra volt kötve, semmi ilyesmi problémám nem volt, arra gondolok, hogy a 3000-res nyeli el az adatokat.
Nem lehet a már említett halk vonal miatt?
Esetleg nem lehet, hogy a párhuzamosan bekötött telefon-fax nagyon leterheli a készüléket?

Megertesi problemaim vannak:"... Jelenleg egy analóg telefonvonal és egy Neo-s átjáró van beállítva ..."
1. Nem ertem  mit jelent, hogy analog telefonvonal van "beallitva". Ez azt jelenti, hogy rendes "varosi" vonalot kapcsoltad/bedugtad a Line-be? Vagy vmi mast? Nekem ugy van beallitva, hogy a 3000-hez kapcsolt telefonkeszulek nem is szol amikor csong ez a vonal mely kapcsolva Line-be. Ugy hasznalom a "varosi" vonalot (mely Line-be van bedugva), hogy nem a 3000-hez kapcsol keszulek szol, hanem a maga "varosi" vonalhoz parhuzamosan van kapcsolva a masik telefonkeszulek. Igy csak akkor szol a Phone-be bedugott telefonkeszulek amikor vki engemet VoIP-en (adott esetben Neox van beallitva) keresztul hiv. Igy a faxom, es mas parhuzamos (varosi vonalon levo) keszulekek fuggetlenek a 3000-tol. Ez igy tokeletesen mukodik mar kozel egy eve. Sot, mindig tudom honnan jon a hivas, mert a parhuzamos keszulekek csongetnek akkor amikor valaki "varosi" vonalon keres, viszont ha csong a 3000-hez kapcsolt keszulek akkor tudom, hogy kizarolagosan csak Neox-on keresztul keresnek Mo-rol. Egy szoval: megszuntettem az atjarast 3000-nel "bal" es "jobb" oldalai kozott.
2. Atjaro=GW. Melyik GW-rol beszelsz (tobb van)?

" ... Esetleg nem lehet, hogy a párhuzamosan bekötött telefon-fax nagyon leterheli a készüléket?" Ezt nem hiszem ... De a kontroll nagyon egyszeru: kapcsold le a telefonkeszuleket ex csak a faxot probald ki.
Az az igazsag, hogy a faxolast soha nem probaltam SPA-3000-en keresztul (nem volt ra szuksegem: "varosi" vonalon keresztul ugy is tudom hasznalni faxot kikerulve a 3000-t, VoIP faxolas viszont nem erdemes amikor a faxom kivaloan mukodik kozvetlenul "varosi" voalon keresztul). Egyebkent mas ATA-val igen, de a tapasztalatom az, hogy interneten keresztuli faxolas nem mindig megbizhato es hibak fordulnak elo csomagok elvesztese miatt (foleg ha az ISP nem tokeletes).

#1978 Felhasználó inaktív   robyrob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 13:45

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 3:48

Megertesi problemaim vannak:"... Jelenleg egy analóg telefonvonal és egy Neo-s átjáró van beállítva ..."
1. Nem ertem  mit jelent, hogy analog telefonvonal van "beallitva". Ez azt jelenti, hogy rendes "varosi" vonalot kapcsoltad/bedugtad a Line-be? Vagy vmi mast? Nekem ugy van beallitva, hogy a 3000-hez kapcsolt telefonkeszulek nem is szol amikor csong ez a vonal mely kapcsolva Line-be. Ugy hasznalom a "varosi" vonalot (mely Line-be van bedugva), hogy nem a 3000-hez kapcsol keszulek szol, hanem a maga "varosi" vonalhoz parhuzamosan van kapcsolva a masik telefonkeszulek. Igy csak akkor szol a Phone-be bedugott telefonkeszulek amikor vki engemet VoIP-en (adott esetben Neox van beallitva) keresztul hiv. Igy a faxom, es mas parhuzamos (varosi vonalon levo) keszulekek fuggetlenek a 3000-tol. Ez igy tokeletesen mukodik mar kozel egy eve. Sot, mindig tudom honnan jon a hivas, mert a parhuzamos keszulekek csongetnek akkor amikor valaki "varosi" vonalon keres, viszont ha csong a 3000-hez kapcsolt keszulek akkor tudom, hogy kizarolagosan csak Neox-on keresztul keresnek Mo-rol. Egy szoval: megszuntettem az atjarast 3000-nel "bal" es "jobb" oldalai kozott.
2. Atjaro=GW. Melyik GW-rol beszelsz (tobb van)?

" ... Esetleg nem lehet, hogy a párhuzamosan bekötött telefon-fax nagyon leterheli a készüléket?" Ezt nem hiszem ... De a kontroll nagyon egyszeru: kapcsold le a telefonkeszuleket ex csak a faxot probald ki.
Az az igazsag, hogy a faxolast soha nem probaltam SPA-3000-en keresztul (nem volt ra szuksegem: "varosi" vonalon keresztul ugy is tudom hasznalni faxot kikerulve a 3000-t, VoIP faxolas viszont nem erdemes amikor a faxom kivaloan mukodik kozvetlenul "varosi" voalon keresztul). Egyebkent mas ATA-val igen, de a tapasztalatom az, hogy interneten keresztuli faxolas nem mindig megbizhato es hibak fordulnak elo csomagok elvesztese miatt (foleg ha az ISP nem tokeletes).

Tulajdonképpen az SPA-3000-be bele van dugva a városi vonal, amit szinte csak a beérkező hívások fogadására és faxolásra használok, valamint a GW1-be beállítottam a Neot amin, a hívásokat bonyolítom. Azért esett a választás a 3000-resre, hogy ne kelljen az üzletbe is és a lakásba is 2-2 telefon. Egyébként se lenne egyszerű egy alkalmazottnak elmondani, hogy milyen számokat hívjon az egyik, és milyeneket a másik telefonról. Mégha érdekelné is, hogy nekem költséget spórol meg, nem biztos, hogy helyesen használná.
Mivel csak 1 vonalunk van, amin megy a hívás és a fax is, ezért ha meghallom a faxjelet, egy megadott számsort begépelek és elindul a masina. Namost ha a fax közvetlenül a vonalon van, a készülékek, pedig az SPA-3000-res túloldalán, vajon akkor is meghallaná a fax az általam leütött billentyűket, hogy megfelelően elkezdje a vételt?
Ezen ismeret hiányában döntöttem, úgy, hogy a faxot is a telefon mellé kötöm, de lehet, hogy kipróbálom a közvetlen vonalon is.

#1979 Felhasználó inaktív   koos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 12. 21. 18:47

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 19:20

nem dial probléma, mert ha az lenne ki sem csörögne.
Elsősorban a VB szerver hibájára gondolok, másodsorban pedig port engedélyezés. De amennyiben valamikor működött már az ATA-n a VB, akkor fenntartom a VB szerver hibát.
A lényeges portok mégegyszer a Neox-nál és a VB/Sipdisc.-nál 5060,5061,3478,3479, 8000-8003 engedélyezése.
Amennyiben a Sipdisc.-on jó a hívás, akkor egyértelmü, hogy a VB (ideiglenes) hibája a ludas.
A konfignál egy kis egyszerűsítés, ha az alábbi módon írod a
Proxy: sip.sipdiscount.com   -     Use Outbound Proxy: yes
Outbound Proxy:sip.voipbuster.com   -   Use OB Proxy In: yes
A VB és a SD közötti a váltásnál csak a Usert és pwd-ot kell változtatni. Amennyiben nincs előfizetve a SD-re  akkor: User: test ,  pwd: test elegendő 60 min.-ig. 

sziasztok,

nos a pillanatnyi állás az, hogy engedélyezve lettek a fenti portok, de max annyi változott, hogy két szóval több hallatszik, aztán megint csak semmi.

VISZONT.... amikor a voipbuster-t állitottam be alapértelmezettnek és ekkor beállitottam outbound proxynak szintén a sip.voipbuster.com-ot akkor láss csodát tökéletesen müködött !!!

sőt igy müködött a sipdiscounttal is (igaz nem a honlapon leirt sip1.sipdiscount.com-mal, hanem a sip.sipdiscount.com-mal)

amikor a neox az alapértelmezett, akkor hiába irom be outproxynak akár a sip.voipbuster.com-ot, akár a sip. neophonex.hu-t nem változik semmi.

akkor itt máshol lehet a bibi....
koos.hu / gdl-centrum.com

#1980 Felhasználó inaktív   koos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 12. 21. 18:50

Idézet: smelo - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 21:25

2005.december 20. és 2006. január 5-e között a már regisztrált, vagy az akció ideje alatt regisztráló Klip felhasználók a Magyar Telekom vezetékes számokat egész nap ingyenesen hívhatják.

Kiprobaltam, tenyleg mukodik, es tenyleg pont 5 perc utan bont.

szia,

klipnél mik a sip beállitások?
koos.hu / gdl-centrum.com

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101