HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 11:28

Asszem előkaparom a bankkártyámat, oszt körbelesek odakint, de azért kell a magyar cég, mert inkább kintről meg világ minden tájáról hívnék magyar számokat, meg néha fordítva. Aztán így is van otthon közel 5 telefon, még kettő már nem akadály, majd szerzek valami asztalt, de ne jöjjenek a TréComtól kábelt húzni.

Amúgy újabb kis szolgáltatóra bukkantam, ide jegyzetelem, mert akkor később tudom hol fogom megtalálni: http://www.inttel.hu/

Szia!
PAP2-re az alábbiakat tanácsolom:
A kimenő hívásokra válaszd ki egyet a 4 még (10€ feltöltés) ingyenes  finaera cég közül.
http://www.voipdisco...m/en/index.html
http://www.sparvoip....buycredits.html
http://www.voipstunt.com/en/index.html
http://www.netappel.fr/fr/index.html
Hívásokra pedig a NEO még mindig a legjobb. Regisztráció is elég arra , hogy hívható legyél  :)
A 21-es körzetesek közül 3 db műxik, de azok havidíjasok,vagy vezetékes vonal kell, tehát nem a legolcsobbak közé tartoznak
Estleg, ha egy ingyenes NY-i számot akarsz (ez abban az esetben előnyös, ha sok hívásod van külföldről)
https://www.stanaphone.com/
Ha valami nem megy inkább írd le, mert a  dühöngés  káros az egészségre  ;)
Üdv.

#2522 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:13

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 14:05

Hívásokra pedig a NEO még mindig a legjobb. Regisztráció is elég arra , hogy hívható legyél  :)

Ha valami nem megy inkább írd le, mert a  dühöngés  káros az egészségre  ;)

Nekem havidíjas is jó, de mint mondotam anno a PAP2-őt tök jól be bírtam állítani, most meg van pár darab Allnet telefonom. Ott usernév/jelszót kibogoztam, már csatlakozik is a NeoPhone cucchoz (valami stun szervert kellett megadni, húszezredik külföldi FAQ-ból túrtam, nélküle nem is csatlakozik, azzal meg igen, szóval valamire biztos jó) de most azt csinázza, hogy egyet csörög, aztán bontja a vonalat. mindkét irányban.

3C Voipját meg be sem engedi, fel sem csatlakozik. Neo legalább csatlakozik, de nem működik. Fórumot ezt/azt túrtam, igazából mint írtam elég kusza hibákba ötlöttem. Amúgy nekem fizetős/havi díjas is megfelel, ha működik, kapok supportot, occsón beállítják a készülékem, meg pláne külső számot is kapok érte.
Make love not Wor.

#2523 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 11:28

ezt ugye vágtad?

"A Díjszabásban szereplő perc- és havidíjak az ÁFA-t nem tartalmazzák."

#2524 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 13:30

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 14:28

ezt ugye vágtad?

"A Díjszabásban szereplő perc- és havidíjak az ÁFA-t nem tartalmazzák."

Havi 1ezres, másodperc alapú számlázás, kintről ingyé tudok hazabeszélni, meg occsón mobilt hívni? Nem olyan rossz, csak valami működjön :-) Mint mondottam kellene céges fax is (vagy azt lehet nem ebbe a topikba írtam), így arra is keresnék megoldást, de ha net van, akkor miért legyen még egy plusz drót behúzva, meg matáv, meg izé? Ez meg variálható is, irodába bedugom a telefonocskám, dhcp-zik, működik. Elvileg  :D
Make love not Wor.

#2525 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:29

mar hogy tudnal ingyen hazatelefonalni, ha 5-6Ft percenkent? amiket LeptisMagna irt, ott biza valoban 0Ft hazatelefonalni!!

a stun az a nat miatt kell. de van olyan nat, ami mogul meg a segitsegevel sem lehet kilatni. (egy ilyen moge kerultem most sajnos..) szoval az, hogy nem megy meg lehet a halozat problemaja/finomhagolasa is. probald ki mashol az eszkozoket, illetve probalj ki az adott helyen mas eszkozt.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2526 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:32

a voip es a fax sajnos nagyon sok helyen inkompatibilis egymassal. szerintem a sok ide-oda konvertalas, ami raadasul hangra van optimalizalva gyakran agyoncsapja. igy erre en inkabb nem szamitanek. de hat ha van internet, akkor nem egyszerubb azon kuldeni a dokumentumot? (jo, jo, a fax tenyleg egyszerubb celszerszam..)
a forum ma:

#2527 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:36

azert a Jahno altal linkelt szolgaltatonal erdekes dologra leltem:
http://www.linksys.h...=wrt54gp2_.html
hogy mi mindent nem epitenek ma mar egybe! nem semmi. lehet ezt meg fokozni? :)
a forum ma:

#2528 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 14:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:29

mar hogy tudnal ingyen hazatelefonalni, ha 5-6Ft percenkent?

Hálózaton belül...
Make love not Wor.

#2529 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:36

Van ez Vigornál is, meg olyan cuccost láttam, ami mondjuk router, meg Voip cucc. Voipból több szolgáltatót lehet beledugni, meg a meglévő analóg telvonalad is, hogy egy készüléken csörögjön, kimenő hívásokat meg lehet konfigni, hogy melyik vonalon menjen kifelé.

Aztán ugyanezt belső telközponttal kombinálva, meg ahogy éppen el akarjuk képzelni. Jó dolgok lennének, de meglátjuk mik fognak működni. Itt is érvényes, hogy sok a dzsunka cucc, első LinkSys meg meg Welltech eszközök katasztrófálisak voltak, NeoPhone szolgáltatása is, de ahogy nézem a piacon mindenki csak próbálkozik, ingyen időszak, ingyen bevezetés, oszt mikor fizetős lesz, akkor sem biztos, hogy 1-2 éven belül kivergődnek. Ezért kacsingatok a fizetős szolgáltatók felé is. Ott jogomban áll ugatni  :D
Make love not Wor.

#2530 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:14

alapvetoen vegtelen sok kimeno szolgaltatot beallithatsz barmenyik eszkozon! erre valo a dialplan. bejovo analog vonal kezelese valoban nagyon ritka. a linksys dolgai (ha a sipurakat is ide szamolod) igen nagy tiszteletnek orvendenek az itteni tarsasag berkein belul, ugyhogy az biztos, hogy nem igaz, hogy katasztrofalisak voltak.

a halozaton beluli ingyenesseg meg nem nagy kunszt, a minden magyar vezetekes hivas, es jopar mas orszagbeli ingyenes azonban annal inkabb! :) es a technikai tamogatottsag meg nem segit a beallitasi problemaidon... szerintem ebben a fizetos szolgaltatok sincsenek elorebb, hiaba gondolod ezt.
a forum ma:

#2531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 16:14

alapvetoen vegtelen sok kimeno szolgaltatot beallithatsz barmenyik eszkozon! erre valo a dialplan.

es a technikai tamogatottsag meg nem segit a beallitasi problemaidon... szerintem ebben a fizetos szolgaltatok sincsenek elorebb, hiaba gondolod ezt.

Ami most van Allnet cucc, abban is sok usert, meg elérést be lehet állítani, de a sip proxy nevét csak egy helyen lehet beadni, oszt menüben válogatni, hogy a 4 user közül melyik legyen az elsődleges. De a SIP nevet mellé ugyanígy át kell írni. Ehhez képest a PAP2 enyhén kiváló volt a két külön fülecskéjével, ha jól tévedek :-)

A cuccokból meg mondom, hogy az első kategóriásakat szidtam, amikor még NeoPhone meg ilyenek sem voltak az országban, aztán nem volt mivel kipróbálni, ennek ellenére produkáltak érdekes jelenségeket. Mindegy, ez már erősen múlt, csak aztán mit csináltam volna, ha akkor jó drágán megveszem, oszt nem FW frissítés lesz, hanem új terméket is kell vennem hozzá?

Technikai támogatást az alapján is értettem, hogy X napja írtam mailt a NeoPhone ügyfélszolgáltatnak, hogy van egy lejárt kártyám, de nem szeretnék bonyásan újra reggelni, megtartanám a számot, feltöltöm az egyenleget, csak nem tudom hozzá a logint/jelszót, így ha megküldik, akkor el bírnám viselni, ha nem megy akkor természetesen újra reggelek. Erre jött a válasz a biorobottól, hogy le van járva a kártya, töltsem fel, aztán tudom használni. Login/jelszó sehol, hát kösz, ezt eddig is tudtam, meg is írtam előre, de olvasni luxus.

Készülékekhez már érdekes a support, egy csomó oldalon kint van az angol nyelvű doksija, oszt nesze paraszt oldd meg. Nekem nem annyira dráma, de pld. NeoPhone oldalán találtam pdf-et, hogy az account name, az telszám@sip.neophonex.hu, másik doksiban meg már usernév volt, harmadikban meg csak a telszám. Most akkor halandó honnan tudja, hogy hova mit kell beírni?

Mérlegeltem, van telszám, proxy neve, login, jelszó. Erre ez a vacak portot is kér a proxyhoz, oszt lehetett guglizni a válaszért. Ez mondjuk kicsit nevetséges.

Azt nem várom el, amit itt az ADSL szolgáltató cégem csinál, de valami vitám volt a supporttal, oszt én meg mondom, hogy adok logint a gépre, meg lehet nézni nyugodtan. Srác belépett, parancssor, megnézett pár dolgot, elnézést kért, majd mondta, hogy tényleg feléjük van hiba, rögtön intézkednek. Persze sokba is kerül, de lassan belerázódok, hogy ilyen is van...

Mindeféle eszközhöz természetesen ne értsenek, de akkor mondják azt, hogy xezer/darab, oszt beállogatja a hülyeségem, de akkor működjön, és írja mellé a nevét. Akkor jóban leszünk, tőlem is ezt szokták elvárni, néha had legyek én is az ugató köcsög júzer, és mint szolgáltatótól kapjak némi beállítási segédleteket azon felül, hogy regisztrálsz és kurva jó lesz Neked, ne kelljen önsegélyező fórumot túrni. Vagy akitől veszem a vasat, vagy mittomén, mert itt állok a semmi közepén, feél napja szopok, de "valami nem megy" Ezt meg nem szeressük, utálok szopni.
Make love not Wor.

#2532 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 16:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:31

Ehhez képest a PAP2 enyhén kiváló volt a két külön fülecskéjével, ha jól tévedek :-)
szerintem ott is van dialplan, es vegtelen lehetoseg..

Idézet

néha had legyek én is az ugató köcsög júzer, és mint szolgáltatótól kapjak némi beállítási segédleteket azon felül, hogy regisztrálsz és kurva jó lesz Neked, ne kelljen önsegélyező fórumot túrni.
ez tetszett! :D :D irigykedunk, irigykedunk.. :)

Idézet

Ezt meg nem szeressük, utálok szopni.
na ja, tudni kell jo oldalra allni!  :Đ
a forum ma:

#2533 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 16:54

softphone-el (xlite mondjuk) egyebkent megy? nem a halo a ludas?
a forum ma:

#2534 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 16:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 17:54

softphone-el (xlite mondjuk) egyebkent megy? nem a halo a ludas?

Ma este kipróbálom azt is, aztán meglátjuk. Csak akkor gépet kell rebootolni, arra meg marhára nem szoktam ráérni :-) Valami laptopra max. rádugom, oszt meglátjuk ja. Csak a PAP2/Sipura/Welltech ugyanebben a hálóban csont nélkül működött ugye (bár azóta eltelt egy kis idő, ez meg PCből van ugye, ez a dolga, hogy szopasson). De tegnap még volt firewall kikapcs, meg DMZbe rakás, meg mindenféle varászlás, a probléma ugyanaz.

Mondjuk varázslással azt el bírtam érni, hogy fel sem jelentkezett a cucc, de én inkább a másik irányba haladnék, ha lehet  :D
Make love not Wor.

#2535 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 17:59

Ma este kipróbálom azt is, aztán meglátjuk. Csak akkor gépet kell rednék, ha lehet  :D

csak, hogy tisztán lássak:

Mi is akkor a konkrét probléma? Tömören közérthetően, hátha megoldódik ...  :D

#2536 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 18:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 15:36

az én "jószágom bátyja" ezt tudja:

Kép

Szerkesztette: blackbile 2006. 04. 26. 18:59 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 19:35

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 19:52

Mi is akkor a konkrét probléma? Tömören közérthetően, hátha megoldódik ...  :D

Elvileg NeoPhonera egyik cucc végre feljelentkezett, de egy csörgés után foglaltat ad, majd kiírja, hogy nem fogadott hívás van.
Make love not Wor.

#2538 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 22:18

Akkor report.

Előszedtem a pár hónapja lejárt elérésem. Egyenleg nulla, de weben nem tudom feltölteni, mondván, előtte módosítsam az adataim. Azt meg hiába csinálom meg, nem nyeli be. Ez tuti NeoPhone bug.

Reggeltem tel1, meg egy tel2 nevezetű logint. Szoftverből mindegyik műxik minden irányba, szóval router meg hálózat, meg firewall bajaink nem biztos, hogy nagyon vannak. IPtelnél továbbra is egyet csörög, majd dobja a vonalat, amit fentebb írtam. Érdekes dolog, hogy a tel1 elérés az műxik az IPtelről, a tel2 pedig nem, fel sem bír jelentkezni. Itt kezdődnek a horror dolgok, mert tényleg csak átírom az usernevet, jelszót, sip-et, oszt feljelentkezik a tel1-re, meg 3Cre, de tel2-re nem. szoftverből az továbbra is megy, ezeket a csereberéket már 3 órája csinálgatom, ennyire hülye vagyok biztos.

3C elérésére most feljelentkezik (tegnap nem tette, de lehet ott volt reggeléses baj), befelé telefonnál csörög rendesen, de hívó félnek foglaltat ad. Bankkártyával nem lehet feltölteni, így kifelé nem tudok hívni. Meg annyi lóvét sem szeretnék már pazarolni, de 5 Eurós külföldi szolgáltatók jöhetnek, itt már asszem Skype lesz, meg faszkivan.

Neokártyából van pár, de több lóvét már nem nagyon akarok pazarolni, elérések rendesen kártyákkal vannak reggelve vagy 2ezres értékekben...
Make love not Wor.

#2539 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 23:39

Idézet

Privitár örökre betelt, mert csak. Email.
azert az emailedet remelem nezed..
a forum ma:

#2540 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 00:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 0:39

azert az emailedet remelem nezed..

Naponta minimum 144ezerszer. Köszöntem nagyon, majd reportolok! Szar lesz itt nálam az egész úgyis.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.