HWSW Informatikai Kerekasztal: Air Hogs játékrepülők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Air Hogs játékrepülők Nem repülnek...

#1 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 12. 12:13

Elsősorban kisgyermekes szülőknek írom, de talán mások is tanulhatnak ebből.

A múlt héten megleptük a kisfiamat egy, a Minimaxon orrba-szájba hirdetett Air Hogs játékrepülővel. Mi nem a sűrített levegős változatot vettük, hanem a Defender nevű RC verziót, elektromos motorral (itt megnézheted).
A probléma mindössze annyi volt, hogy a gép egyszerűen nem repült: a motorok forogtak, a távvezérlő távvezérelt, a repülő meg orral lefelé zuhant. Párszor próbáltam reptetni, de a többedik próbálkozás után meglehetősen viharvert lett a borítása, így inkább visszavittem.

A bolt viselkedése lepett meg igazán: először közölték, hogy nem vehetik vissza, ha problémám van, menjek a szervizbe(!), majd ott segítenek. Mivel a játékot 3 napon belül vittem vissza, jogom volt az elálláshoz és a pénz levásárlásához ragaszkodtam. Ez sikeresnek bizonyult: elárulták, hogy közel nem én vagyok az első, aki ilyen problémával jelentkeztem, senki sem tudta még repülésre bírni...

(Szerk: cím)

Szerkesztette: Silver 2005. 06. 12. 12:14 -kor

#2 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 13:13

ez  jóóóó  :D

szerk: bocs, de ezen tényleg csak röhögni tudok

Szerkesztette: pgyafi 2005. 06. 12. 13:13 -kor

#3 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 13:41

ŐSzintén szólva így ránézésre én is kizártnak tartom ogy ez vala repülne. Ha csak nem fodulnak azok a légcsavarok 10k felett :D

#4 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 14:18

Alapvetően rosszul tudod mihez volt jogod.
Előszőr is a három napnak semmi köze az elálláshoz, amihez egyébként jogod volt, de csak azért mert nem volt alkalmas arra amire vetted, ellálni akárhány nap alatt csak ilyen indokkal lehet.
Azért nem lehet elállni a vásárlástól mert nem tetszik vagy meggondoltad magad még háron nap alatt sem.
A másik dolog amiben tévedtél, hogy levásároltad a pénzt, ha egyébként is akartál valamit venni akkor semmi gond, de a boltnak vissza kellett volna adni pénzt, olyan, hogy csak levásárolhatod olyan nincs.

Még valami, ha valóban meg akarod kímélni a többieket ezen termék vásárlástól, akkor tedd meg, hogy bejelented a Fogyasztóvédelemnél, az a baj, hogy ezt senki nem teszi meg soha mindenki csak ilyen fórumokon mondja el a problémát, ez mindössze egy pár sor az FVF honlapján.

Szerkesztette: pjotr007 2005. 06. 12. 14:19 -kor

#5 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 14:20

Ezeket nem csúzliból kell kilőni, hogy repüljön...? :think:  :D

Szerkesztette: SuMMeR 2005. 06. 12. 14:20 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 12. 14:41

Bocsi, ezüstkoma, de ez kuvvaronda... :omg:

#7 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 16:59

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 14:18

Előszőr is a három napnak semmi köze az elálláshoz, amihez egyébként jogod volt, de csak azért mert nem volt alkalmas arra amire vetted, ellálni akárhány nap alatt csak ilyen indokkal lehet.

Bocsánat, ha nem lettem volna egyértelmű: én is úgy gondoltam, hogy azért volt jogom az azonnali reklamációra, mert 3 napon belül jeleztem a termék működőképtelenségét.

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 14:18

Még valami, ha valóban meg akarod kímélni a többieket ezen termék vásárlástól, akkor tedd meg, hogy bejelented a Fogyasztóvédelemnél

Meg fogom tenni!

#8 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 17:03

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 14:41

Bocsi, ezüstkoma, de ez kuvvaronda... :omg:

A kisfiamnak kéket vettünk, az szebb volt :)

#9 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 07:21

Idézet: Silver - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 15:59

Bocsánat, ha nem lettem volna egyértelmű: én is úgy gondoltam, hogy azért volt jogom az azonnali reklamációra, mert 3 napon belül jeleztem a termék működőképtelenségét.

Meg fogom tenni!

A termék működőképtelenségét akárhány napon belül jelezheted, a szavatosság két év....
(Az más kérdés, hogy másfél év múlva jelzed,m akkor megkérdezi a bolt, hogy mire vártál eddig.... ;) )
A 3 munkanap arra vonatkozik, hogy ha ezen idő alatt viszed vissza a jótállásos terméket, akkor kereskedő nem javítathatja, hanem köteles cserélni azt.

#10 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 15:39

A Tilos Radioban egyszer mar volt szo a NEMREPULOGEPROL, lehet, hogy ez is az!  :Đ

http://meteor38.elte.hu/~bazse/mp3/vegyes/...emrepulogep.mp3

Bocs.

#11 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:41

Hát kérem, jogállamban élünk :) Az alábbi mailt kaptam az FVF-től:

Idézet

Termékellenőrzési Főosztály
Könnyűipari Osztály
Telefon: 459-4902            Ügyiratszám: KIO-249-2/2005
Előadó: X Y

Tisztelt Uram!

Hivatkozással 2005. június 13.-án e-mailen érkezett játék repülőgép minőségi kifogásával kapcsolatos megkeresésére az alábbiakról tájékoztatjuk.
A Ptk. 2003. július 1-től hatályos módosítása alapján a szavatossági jogok érvényesítési határideje nem tartós használatra rendelt dolgok esetén kettő év. A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet intézkedik. E rendelet 3.§-a alapján a forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, leveléből kiderül, hogy ez megtörtént.

A Ptk. 305/A. § (2) bekezdése kimondja, hogy „Fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.” A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a vásárlástól számított első hat hónapban jelentkező hiba esetén az eladó köteles bizonyítani, hogy a hiba oka a vásárláskor nem volt benne a termékben (hanem azt követően keletkezett, nem rendeltetésszerű használat miatt).
Azt azonban, hogy ezt a bizonyítást hogyan köteles teljesíteni, sem a Ptk,, sem egyéb jogszabály nem határozza meg, így azt szabadon  választhatja meg. Nincs olyan jogszabály, amely alapján az eladó köteles lenne külső szervezettől szakvéleményt beszerezni.
Megjegyezzük azonban, hogy sem a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség, sem más vizsgáló intézet által kiadott szakvélemény nem kötelező érvényű, de elősegitheti a felek egymás közötti megegyezését.

Hat hónap után a bizonyítási teher megfordul, és ekkor már a vásárlónak kell bebizonyítania, hogy a termék rejtett anyag- vagy gyártási hibás.
A Ptk. 306.§ (1) bekezdés értelmében hibás teljesítés esetén a jogosult elsősorban – választása szerint – kijavítást, vagy kicserélést követelhet. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, megfelelő árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől.

A gyermekjáték csak akkor hozható forgalomba, ha az a rendeltetésszerű és a gyermekek szokásos viselkedését figyelembe vevő, előrelátható használata során megfelel a vonatkozó rendeletben előírt biztonságossági és egészségügyi követelményeknek.

Köszönettel vettük észrevételét. Hatósági ellenőrzéseink során ezen termékcsoportot fokozottabban figyelemmel kísérjük.

Kérjük fentiek szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2005. július 4.

Y Z
    osztályvezető

#12 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 12:04

Fordítsa már le valaki magyarra legyen olyan kedves, hogy mitől fog ez legközelebb repülni, vagy mitől nem fogják megvenni?  Biztos, hogy bennem van a hiba, de nem látom a válaszokat... 
Előre is köszönöm... :respect:
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#13 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 12:37

Semmitől, majd ha lesz elég pénzük és emberük vagy esetleg legközelebb arra járnak, akkor megvizsgálják, talán.
Az FVF a fogyasztóvédelemnek talán 10%-át végzi el, a többiben, hiába működnek törvénytelenül a boltok, semmit nem tesz.

#14 Felhasználó inaktív   KoRUND 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 19:40

repülőmodellt és játék repülőt csak szakboltban. Ott talán értenek is hozzá és nem csak a gagyit akarják rádsózni.

Amúgy mi pénzt volt szíved kiadni érte? :think:
-Öreg! Hová viszi azt a piát?
-Túlzásba.

Kitt-katt

#15 Felhasználó inaktív   HalfDemon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 01. 20:05

ocsemnek van ilyen vacakja - repul az, csak nem nagyon. :)
Durva elem kell hozza, es durvara kell tolteni. Akkor repul vagy 20-30mp-ig.
Ettol eltekintve egy draga szar. :/

#16 Felhasználó inaktív   laca4025 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:45

A belinkelt amazonos site-on az utolsó hozzászólásban vmi - profinak tűnő - figura azt írja, hogy "10 km/h-s szélben, ami túlságosan sok egy kezdőnek, nem sikerült levegőben tartanom a gépet" de utána, egy kis oldalkormány hangolással (szerinte a használati útmutatóban is szerepel hogyan kell megcsinálni) minden pöpec lett. Mondjuk persze azt is hozzátette, hogy "ha valaki ezzel nem tud repülni, akkor egy jobb modellel sem fog".
És az egésznek a hangvétele olyan volt, hogy nekem az jött át (á'lá a kis köcsög pély barna  :) ) ez kicsit bonyolultabb annál, semmint egy gyerek tényleg játszani tudna vele. Hacsak nem született a Sykywalker családba. De akkor meg nem értem miért a Minimaxon reklámozzák
"42"

#17 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 22:46

Idézet: laca4025 - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:45

...De akkor meg nem értem miért a Minimaxon reklámozzák

mert: "aaaanyaaaaaa...*levegővétel*...énisolyatakarokmertaSanyinakisvan...hörr :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#18 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 05:18

Idézet: laca4025 - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:45

A belinkelt amazonos site-on az utolsó hozzászólásban vmi - profinak tűnő - figura profinak tűnő - figura azt írja, hogy "10 km/h-s szélben, ami túlságosan sok egy kezdőnek, nem sikerült levegőben tartanom a gépet" de utána, egy kis oldalkormány hangolással (szerinte a használati útmutatóban is szerepel hogyan kell megcsinálni) minden pöpec lett. Mondjuk persze azt is hozzátette, hogy "ha valaki ezzel nem tud repülni, akkor egy jobb modellel sem fog".
És az egésznek a hangvétele olyan volt, hogy nekem az jött át (á'lá a kis köcsög pély barna  :) ) ez kicsit bonyolultabb annál, semmint egy gyerek tényleg játszani tudna vele. Hacsak nem született a Sykywalker családba. De akkor meg nem értem miért a Minimaxon reklámozzák

A gép ismeri a fizikát, a "profinak tűnő figura" nem. Az oldalkormánynak mi köze lenne az adott szárnyprofilon x motorteljesítmény által v sebességre gyorsított modellen keletkező felhajtóerőhöz??
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#19 Felhasználó inaktív   laca4025 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 07:49

Á, csak én voltam lusta tovább fordítani. Azt is írta a csóka, hogy a segédszárny túl kicsi, csűrőlapok pedig egyáltalán nincsenek  :eek:
"42"

#20 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 08:23

hat ez komoly
forgasd a lapatokat es nezd a foldon hogy gurul elore.

:D :D
egyebkent mennyi penz volt? :)
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó