ASUS WL-500g Deluxe wifi router
Elküldve: 2006. 04. 10. 00:03
Elküldve: 2006. 04. 10. 08:01
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 1:03
Hát nekem 3 gép lógott rajta, abból az egyik laptop volt, wifin, a másik egy fejlesztői szerver, ftp/web/rd beportforwardolva.
Stabilitási próblémáim nem voltak, mittomén, 2 év alatt 2x fordult elő, hogy elment a net, és újra kellett indítani - de lehet, hogy a chello volt a játékos, nem voltam otthon, kedvesem kapcsolgatta, és kábelmodemet is resetelte lelkesen.
Custom firmware van rajta, és kétszer akasztottam ki, mindkétszer olyasmit állítottam el - low level - , amit nem kellett volna, és vissza bírtam hozni az életbe.
Viszont a wifije az nem a legizmosabb darab. Öregbérházban lakok, 70cm vastag falak, és az kifog rajta, elég rossz a térereje - mondják is, hogy nem a legbikább. A P335WT lealázta ilyen szempontból.
Elküldve: 2006. 04. 10. 08:03
Idézet: JJ - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:38
Nekem erősebbnek tűnik így mint a gyári alapértéken.
símán lehet, mondom, ezt nem nagyon teszteltem.
asszem 54mW -on van nekem.
vagyis volt, amig volt laptop nálam.
Elküldve: 2006. 04. 10. 13:41
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 8:01
Stabilitási próblémáim nem voltak, mittomén, 2 év alatt 2x fordult elő, hogy elment a net, és újra kellett indítani - de lehet, hogy a chello volt a játékos, nem voltam otthon, kedvesem kapcsolgatta, és kábelmodemet is resetelte lelkesen.
Custom firmware van rajta, és kétszer akasztottam ki, mindkétszer olyasmit állítottam el - low level - , amit nem kellett volna, és vissza bírtam hozni az életbe.
Viszont a wifije az nem a legizmosabb darab. Öregbérházban lakok, 70cm vastag falak, és az kifog rajta, elég rossz a térereje - mondják is, hogy nem a legbikább. A P335WT lealázta ilyen szempontból.
Aham.
Jól hangzik végülis.
De 2 év hogy lehet?
Nem olyan régi ez a cucc, vagy esetleg neked nem a delux verzió-d van? Mondjuk azt nem is tom mikori...
Delux ról is csak azt tudom hogy a Prohardware 2005 végén tesztelte.
Custom firmware? Erdeti vagy a gyári új :confused:
Ez ilyen szerény vastagságú tégalafal ami itt van, közelít a panel hoz de nem az... szal sztem itt nem lesz gond...
Elküldve: 2006. 04. 10. 14:55
Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:28
Hogy lehet beállíttani neki a sebességeket? kbps-ben?
Elküldve: 2006. 04. 11. 07:56
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:41
Nem deluxe. Lehet túloztam, fingom sincs mióta van meg. De mondjuk novemberben járt le a chello hűségem, és akkor vettem, amikor bekötötték, szal kb 2 éve lehet ...
(A deluxnak a legrégebbi firmware frissítése, ami fenn van az asus siteon, az 2005 januári. Szal az is van vagy 1.5 éve.)
A custom az custom
van benne samba, cron, ftp _kliens_, sendmail, még bluetootht is préseltek bele valahogy, bittorrent kliens, openvpn, poptop, ezer csillió biszbasz.
Én az Oleg féle firmwaret használom: http://wl500g.info/
De a deluxra ez is felmegy: http://www.dd-wrt.com (ez egy módosított Alchemy firmware)
És még innen is müxik egyik: http://openwrt.org/, a White Russian.
Elküldve: 2006. 04. 11. 11:53
Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:55
Itt a kép a beállítópanelhez:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Engedélyezni kell a Bandwidth Management-et majd be kell írni az ip címet és utána a minimális(?) és maximális sebességet kbps-ben. Majd feltöltésnél is ugyanezt.
Portonként meg tudod adni, ha üresen hagyod a portokat akkor mindenre ez vonatkozik.
Ha nem találsz ilyen lehetőséget a routerednél akkor tegyél fel frissebb fw-t az alapban ilyen nem volt.
Elküldve: 2006. 04. 11. 13:36
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:56
(A deluxnak a legrégebbi firmware frissítése, ami fenn van az asus siteon, az 2005 januári. Szal az is van vagy 1.5 éve.)
A custom az custom
van benne samba, cron, ftp _kliens_, sendmail, még bluetootht is préseltek bele valahogy, bittorrent kliens, openvpn, poptop, ezer csillió biszbasz.
Én az Oleg féle firmwaret használom: http://wl500g.info/
De a deluxra ez is felmegy: http://www.dd-wrt.com (ez egy módosított Alchemy firmware)
És még innen is müxik egyik: http://openwrt.org/, a White Russian.
Okés kösz.
Péntekre itt van. Megrendeltem -)))
Pendrive ot milyent kéne bele venni ftp-re? Olyant amit tuti felismer, meg ami bírja a folyamatos üzemet, meg ami 1 gigás, nagyobb kisebb nem kell.
Elküldve: 2006. 04. 11. 14:02
Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 11:53
Engedélyezni kell a Bandwidth Management-et majd be kell írni az ip címet és utána a minimális(?) és maximális sebességet kbps-ben. Majd feltöltésnél is ugyanezt.
Portonként meg tudod adni, ha üresen hagyod a portokat akkor mindenre ez vonatkozik.
Ha nem találsz ilyen lehetőséget a routerednél akkor tegyél fel frissebb fw-t az alapban ilyen nem volt.
Prohardware-n mennyit szenvedtek ezzel... nem is tudom már mi volt a probléma... pedig ahogy ez a képen meg a leírásodból kivehető... tök egyszerű.
De olyan opciót nem látok ami még jó lenne.
Hogy mondjuk megmondjuk neki hogy ez a gép a meglévő sávszélből amx ennyit használhat, foglalhat el egy másik megadott gép elől, de ha az nincs kapcsolódva, vagy esetleg van (kérdéses milyen gyorsan tudna a dolog terhelésre reagálni) akkor az összes sávszélet átengedné a lekorlátozott gépre...
[Szerki után: kivettem a képet ne foglalja a helyet
Szerkesztette: lasali 2006. 04. 11. 14:07 -kor
Elküldve: 2006. 04. 11. 14:21
Elküldve: 2006. 04. 11. 15:53
A wl500g.infon van egy olyan topik, hogy compatible hardware. Nem tudom, mennyire vannak a pendrive-ok kivesézve. (Nekem egy winyó van rá kötve, egy TT külső házban.)
lenbazso, nem egészen értelek az ftpvel. Ha nem a te routered a gateway, ami közvetlenül az internetre van kötve, és emiatt nincs publikus ip címe, akkor csak a gateway üzemeltetője tudja neked megoldani, beforwardolja az ftp portot a routerre.
De általában nem ez a helyzet.
(Nálam is kábelnet van, konkrétan chello, a router van a kábelmodemre dugva, és a routerből osztom szét a netet, így kinntről elérhető a router ftpje.)
Elküldve: 2006. 04. 11. 20:53
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:53
A wl500g.infon van egy olyan topik, hogy compatible hardware. Nem tudom, mennyire vannak a pendrive-ok kivesézve. (Nekem egy winyó van rá kötve, egy TT külső házban.)
lenbazso, nem egészen értelek az ftpvel. Ha nem a te routered a gateway, ami közvetlenül az internetre van kötve, és emiatt nincs publikus ip címe, akkor csak a gateway üzemeltetője tudja neked megoldani, beforwardolja az ftp portot a routerre.
De általában nem ez a helyzet.
(Nálam is kábelnet van, konkrétan chello, a router van a kábelmodemre dugva, és a routerből osztom szét a netet, így kinntről elérhető a router ftpje.)
Volt akinek műödött pendriveal.
Csak nem merek venni egy 1 gigás pendrive-ot csak úgy találomra.
Winyós megoldás meg túl drága.
Elküldve: 2006. 04. 12. 11:35
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:02
De olyan opciót nem látok ami még jó lenne.
Hogy mondjuk megmondjuk neki hogy ez a gép a meglévő sávszélből amx ennyit használhat, foglalhat el egy másik megadott gép elől, de ha az nincs kapcsolódva, vagy esetleg van (kérdéses milyen gyorsan tudna a dolog terhelésre reagálni) akkor az összes sávszélet átengedné a lekorlátozott gépre...
[Szerki után: kivettem a képet ne foglalja a helyet
Szerintem a minimum érték arra szolgál hogy ha azt beállítod és a másik gép forgalmaz akkor azt a minimális sávszélességet mindenképpen biztosítja neki és ekkor a tiedből ennyit levesz. Különben nem látnám értelmét a minimum értéknek.
Mondjuk egy olyan kapcsoló tényleg jó lenne hogy ha nem aktív az egyik gép akkor ne korlátozza le a másik forgalmát feleslegesen.
De nem várjunk túl sokat célnak ez is nagyon megfelel szerintem a hasonló áru routerek nem ismernek sávszélesség managementet amiben használható ilyen opció van azok bőven 50 felett kezdődnek...
Elküldve: 2006. 04. 12. 15:45
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 20:53
Maxtor 40Gb 10eFt alatt
Coolink - 7000, Canyon 7500
Azaz összesen 17eFt-ból megvan.
kingmaxpendrive 10 eft
Ár érték arányban sokkal jobban jársz egy vinyoval.
vinyo : 425 Ft / Gb
usb: 10000 Ft / Gb
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2006. 04. 12. 16:00
Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:45
Coolink - 7000, Canyon 7500
Azaz összesen 17eFt-ból megvan.
kingmaxpendrive 10 eft
Ár érték arányban sokkal jobban jársz egy vinyoval.
vinyo : 425 Ft / Gb
usb: 10000 Ft / Gb
8500 ért tudok venni 2 év garis pqi-t
Amúgy meg 40 gigával nem naon tudnék mit kezdeni.. arra hogy 128 as up al ftp-zek, arra bőven elég 1 giga, na meg pendriveom se volt eddig, már jól jönne.
Meg a pendrive egyszerűbb mint egy winyós külső tápos cucc.
Elküldve: 2006. 04. 12. 16:16
Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 16:00
Amúgy meg 40 gigával nem naon tudnék mit kezdeni.. arra hogy 128 as up al ftp-zek, arra bőven elég 1 giga, na meg pendriveom se volt eddig, már jól jönne.
Meg a pendrive egyszerűbb mint egy winyós külső tápos cucc.
Ezzel nem vitatkozom.
Elvileg lehet windows-os megosztásra is kitenni a vinyot, akkor pedig több gép esetén file-szerverként üzemelhet a dolog.
Az pedig nem rossz dolog.
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2006. 04. 12. 20:52
Szóval bárhonnan, melóhelyről, akármi elérhető, és onnan ugye a te download speededdel tolhatsz fel rá, anélkül, hogy a géped menne otthon.
Unalmas óráidban összeválogatod a dolgokat, és feltöltöd rá, és otthon már csak a készterméket élvezed.
Vagy a klienseknek felrakhatod a munkáidat.
Szal azért vannak benne lehetőségek.
Nekem egy 15GB-os van rajta. Ha lenne mondjuk 4GB usbpen, ami nem száztrillióba kerül, akkor azt raknám rá, de csak a rack hangja miatt.
És valóban, ha custom firmware-rel nyomulsz, amiben van samba server is, akkor a helyi hálózatodon mountolható lesz meghajtóként a megosztás. Mp3-ak, filmek, doksik, ami minden gépen kellhet a házban.
Ja, és ha ráraksz egy usb elosztót vagy mit, akkor mehet rá mindkettő
Elküldve: 2006. 04. 12. 21:03
Idézet: lenbazso - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:21
Szevasz!
A nyomtatót telepítsd fel, majd a nyomtatón nyomj egy jobb gombot és ott van egy ilyen, hogy nyomtató használata online módban, és voila.
Üdv
g
Elküldve: 2006. 04. 12. 21:12
Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 20:52
Szóval bárhonnan, melóhelyről, akármi elérhető, és onnan ugye a te download speededdel tolhatsz fel rá, anélkül, hogy a géped menne otthon.
Unalmas óráidban összeválogatod a dolgokat, és feltöltöd rá, és otthon már csak a készterméket élvezed.
Vagy a klienseknek felrakhatod a munkáidat.
Szal azért vannak benne lehetőségek.
Nekem egy 15GB-os van rajta. Ha lenne mondjuk 4GB usbpen, ami nem száztrillióba kerül, akkor azt raknám rá, de csak a rack hangja miatt.
És valóban, ha custom firmware-rel nyomulsz, amiben van samba server is, akkor a helyi hálózatodon mountolható lesz meghajtóként a megosztás. Mp3-ak, filmek, doksik, ami minden gépen kellhet a házban.
Ja, és ha ráraksz egy usb elosztót vagy mit, akkor mehet rá mindkettő
Végülis jah.
Elküldve: 2006. 04. 12. 21:40
Föl rakjam madj rá egyből a legújabb firmware-t? 1.9.5.0?
Vagy ne? 1.9.5.0 ról hallottam olyasmiket hogy hibás....
Szerkesztette: lasali 2006. 04. 12. 21:40 -kor

Súgó
A téma zárva.