HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#141 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 00:03

Na én meg különben még mindig várok stabilitással kapcsolatban tapasztalatokat.

#142 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 08:01

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 1:03

Na én meg különben még mindig várok stabilitással kapcsolatban tapasztalatokat.

Hát nekem 3 gép lógott rajta, abból az egyik laptop volt, wifin, a másik egy fejlesztői szerver, ftp/web/rd beportforwardolva.

Stabilitási próblémáim nem voltak, mittomén, 2 év alatt 2x fordult elő, hogy elment a net, és újra kellett indítani - de lehet, hogy a chello volt a játékos, nem voltam otthon, kedvesem kapcsolgatta, és kábelmodemet is resetelte lelkesen.

Custom firmware van rajta, és kétszer akasztottam ki, mindkétszer olyasmit állítottam el - low level - , amit nem kellett volna, és vissza bírtam hozni az életbe.

Viszont a wifije az nem a legizmosabb darab. Öregbérházban lakok, 70cm vastag falak, és az kifog rajta, elég rossz a térereje - mondják is, hogy nem a legbikább. A P335WT lealázta ilyen szempontból.

#143 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 08:03

Idézet: JJ - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:38

Hát nem tudom.
Nekem erősebbnek tűnik így mint a gyári alapértéken.  :think:

símán lehet, mondom, ezt nem nagyon teszteltem.
asszem 54mW -on van nekem.
vagyis volt, amig volt laptop nálam.

#144 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 13:41

Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 8:01

Hát nekem 3 gép lógott rajta, abból az egyik laptop volt, wifin, a másik egy fejlesztői szerver, ftp/web/rd beportforwardolva.

Stabilitási próblémáim nem voltak, mittomén, 2 év alatt 2x fordult elő, hogy elment a net, és újra kellett indítani - de lehet, hogy a chello volt a játékos, nem voltam otthon, kedvesem kapcsolgatta, és kábelmodemet is resetelte lelkesen.

Custom firmware van rajta, és kétszer akasztottam ki, mindkétszer olyasmit állítottam el - low level - , amit nem kellett volna, és vissza bírtam hozni az életbe.

Viszont a wifije az nem a legizmosabb darab. Öregbérházban lakok, 70cm vastag falak, és az kifog rajta, elég rossz a térereje - mondják is, hogy nem a legbikább. A P335WT lealázta ilyen szempontból.

Aham.
Jól hangzik végülis.
De 2 év hogy lehet?
Nem olyan régi ez a cucc, vagy esetleg neked nem a delux verzió-d van? Mondjuk azt nem is tom mikori...
Delux ról is csak azt tudom hogy a Prohardware 2005 végén tesztelte.

Custom firmware? Erdeti vagy a gyári új  :confused:

Ez ilyen szerény vastagságú tégalafal ami itt van, közelít a panel hoz de nem az... szal sztem itt nem lesz gond...

#145 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 10. 14:55

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:28

- Műxik a sávszélességkorlátozás ami megint egy nagyon jó dolog egy gond van vele ha beállítod akkor nem nézi hogy a másik gép netezik vagy éppen tőled másol valamit mindent lekorlátoz annyira amire beállítod. Bár ezzel mást nem is nagyon lehetne csinálni szerintem.

Hogy lehet beállíttani neki a sebességeket? kbps-ben?

#146 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:56

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:41

Custom firmware? Erdeti vagy a gyári új  :confused:

Nem deluxe. Lehet túloztam, fingom sincs mióta van meg. De mondjuk novemberben járt le a chello hűségem, és akkor vettem, amikor bekötötték, szal kb 2 éve lehet ...

(A deluxnak a legrégebbi firmware frissítése, ami fenn van az asus siteon, az 2005 januári. Szal az is van vagy 1.5 éve.)

A custom az custom :) Az asus siteon fenn van a firmware forrása, és korrekt kis közösség épül a módosított firmware köré. Van vagy 3 féle, ami felmegy rá, kiegészítve, módosítva a lehetőségeit. Mittomén, 
van benne samba, cron, ftp _kliens_, sendmail, még bluetootht is préseltek bele valahogy, bittorrent kliens, openvpn, poptop, ezer csillió biszbasz.

Én az Oleg féle firmwaret használom: http://wl500g.info/
De a deluxra ez is felmegy: http://www.dd-wrt.com (ez egy módosított Alchemy firmware)
És még innen is müxik egyik: http://openwrt.org/, a White Russian.

#147 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:53

Idézet: dnyl - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 14:55

Hogy lehet beállíttani neki a sebességeket? kbps-ben?

Itt a kép a beállítópanelhez:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Engedélyezni kell a Bandwidth Management-et majd be kell írni az ip címet és utána a minimális(?) és maximális sebességet kbps-ben. Majd feltöltésnél is ugyanezt.
Portonként meg tudod adni, ha üresen hagyod a portokat akkor mindenre ez vonatkozik.

Ha nem találsz ilyen lehetőséget a routerednél akkor tegyél fel frissebb fw-t az alapban ilyen nem volt.

#148 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 13:36

Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 7:56

Nem deluxe. Lehet túloztam, fingom sincs mióta van meg. De mondjuk novemberben járt le a chello hűségem, és akkor vettem, amikor bekötötték, szal kb 2 éve lehet ...

(A deluxnak a legrégebbi firmware frissítése, ami fenn van az asus siteon, az 2005 januári. Szal az is van vagy 1.5 éve.)

A custom az custom :) Az asus siteon fenn van a firmware forrása, és korrekt kis közösség épül a módosított firmware köré. Van vagy 3 féle, ami felmegy rá, kiegészítve, módosítva a lehetőségeit. Mittomén, 
van benne samba, cron, ftp _kliens_, sendmail, még bluetootht is préseltek bele valahogy, bittorrent kliens, openvpn, poptop, ezer csillió biszbasz.

Én az Oleg féle firmwaret használom: http://wl500g.info/
De a deluxra ez is felmegy: http://www.dd-wrt.com (ez egy módosított Alchemy firmware)
És még innen is müxik egyik: http://openwrt.org/, a White Russian.

Okés kösz.

Péntekre itt van. Megrendeltem -)))
Pendrive ot milyent kéne bele venni ftp-re? Olyant amit tuti felismer, meg ami bírja a folyamatos üzemet, meg ami 1 gigás, nagyobb kisebb nem kell.

#149 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:02

Idézet: BaLee - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 11:53

Itt a kép a beállítópanelhez:

Engedélyezni kell a Bandwidth Management-et majd be kell írni az ip címet és utána a minimális(?) és maximális sebességet kbps-ben. Majd feltöltésnél is ugyanezt.
Portonként meg tudod adni, ha üresen hagyod a portokat akkor mindenre ez vonatkozik.

Ha nem találsz ilyen lehetőséget a routerednél akkor tegyél fel frissebb fw-t az alapban ilyen nem volt.

Prohardware-n mennyit szenvedtek ezzel... nem is tudom már mi volt a probléma... pedig ahogy ez a képen meg a leírásodból kivehető... tök egyszerű.

De olyan opciót nem látok ami még jó lenne.
Hogy mondjuk megmondjuk neki hogy ez a gép a meglévő sávszélből amx ennyit használhat, foglalhat el egy másik megadott gép elől, de ha az nincs kapcsolódva, vagy esetleg van (kérdéses milyen gyorsan tudna a dolog terhelésre reagálni) akkor az összes sávszélet átengedné a lekorlátozott gépre...
[Szerki után: kivettem a képet  ne foglalja a helyet  :) ]

Szerkesztette: lasali 2006. 04. 11. 14:07 -kor

#150 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 14:21

Nekem is ilyen routerom van. Stabilitással nincs gond, csak a nyomtató megosztással szívok. 3 gép van rajta, ebből egy wifi-s. Az én gépemnél kezdtem a beállítást, működik is nagyszerűen, de a többinél csak a feltelepítés után, gép kikapcsolása és bekapcsolása után már nem, telepítés újra. Nem tudom hol a gond. Ftp-t hogy lehet elérni kintről? Nálunk kábelnet van, helyi hálózat, kifelé mindenkinek ugynaz, az ip címe.

#151 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 15:53

Hát pendrive, passz :)
A wl500g.infon van egy olyan topik, hogy compatible hardware. Nem tudom, mennyire vannak a pendrive-ok kivesézve. (Nekem egy winyó van rá kötve, egy TT külső házban.)

lenbazso, nem egészen értelek az ftpvel. Ha nem a te routered a gateway, ami közvetlenül az internetre van kötve, és emiatt nincs publikus ip címe, akkor csak a gateway üzemeltetője tudja neked megoldani, beforwardolja az ftp portot a routerre.

De általában nem ez a helyzet.
(Nálam is kábelnet van, konkrétan chello, a router van a kábelmodemre dugva, és a routerből osztom szét a netet, így kinntről elérhető a router ftpje.)

#152 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:53

Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 15:53

Hát pendrive, passz :)
A wl500g.infon van egy olyan topik, hogy compatible hardware. Nem tudom, mennyire vannak a pendrive-ok kivesézve. (Nekem egy winyó van rá kötve, egy TT külső házban.)

lenbazso, nem egészen értelek az ftpvel. Ha nem a te routered a gateway, ami közvetlenül az internetre van kötve, és emiatt nincs publikus ip címe, akkor csak a gateway üzemeltetője tudja neked megoldani, beforwardolja az ftp portot a routerre.

De általában nem ez a helyzet.
(Nálam is kábelnet van, konkrétan chello, a router van a kábelmodemre dugva, és a routerből osztom szét a netet, így kinntről elérhető a router ftpje.)

Volt akinek műödött pendriveal.
Csak nem merek venni egy 1 gigás pendrive-ot csak úgy találomra.
Winyós megoldás meg túl drága.

#153 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 11:35

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:02

Prohardware-n mennyit szenvedtek ezzel... nem is tudom már mi volt a probléma... pedig ahogy ez a képen meg a leírásodból kivehető... tök egyszerű.

De olyan opciót nem látok ami még jó lenne.
Hogy mondjuk megmondjuk neki hogy ez a gép a meglévő sávszélből amx ennyit használhat, foglalhat el egy másik megadott gép elől, de ha az nincs kapcsolódva, vagy esetleg van (kérdéses milyen gyorsan tudna a dolog terhelésre reagálni) akkor az összes sávszélet átengedné a lekorlátozott gépre...
[Szerki után: kivettem a képet  ne foglalja a helyet  :) ]

Szerintem a minimum érték arra szolgál hogy ha azt beállítod és a másik gép forgalmaz akkor azt a minimális sávszélességet mindenképpen biztosítja neki és ekkor a tiedből ennyit levesz. Különben nem látnám értelmét a minimum értéknek.

Mondjuk egy olyan kapcsoló tényleg jó lenne hogy ha nem aktív az egyik gép akkor ne korlátozza le a másik forgalmát feleslegesen.

De nem várjunk túl sokat célnak ez is nagyon megfelel szerintem a hasonló áru routerek nem ismernek sávszélesség managementet amiben használható ilyen opció van azok bőven 50 felett kezdődnek...

#154 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 15:45

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 20:53

Winyós megoldás meg túl drága.

Maxtor 40Gb 10eFt alatt

Coolink - 7000, Canyon 7500

Azaz összesen 17eFt-ból megvan.

kingmaxpendrive 10 eft

Ár érték arányban sokkal jobban jársz egy vinyoval.
vinyo : 425 Ft / Gb
usb: 10000 Ft / Gb
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#155 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:00

Idézet: sbazsi - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 15:45

Maxtor 40Gb 10eFt alatt

Coolink - 7000, Canyon 7500

Azaz összesen 17eFt-ból megvan.

kingmaxpendrive 10 eft

Ár érték arányban sokkal jobban jársz egy vinyoval.
vinyo : 425 Ft / Gb
usb: 10000 Ft / Gb

8500 ért tudok venni 2 év garis pqi-t
Amúgy meg 40 gigával nem naon tudnék mit kezdeni.. arra hogy 128 as up al ftp-zek, arra bőven elég 1 giga, na meg pendriveom se volt eddig, már jól jönne.
Meg a pendrive egyszerűbb mint egy winyós külső tápos cucc.

#156 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:16

Idézet: lasali - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 16:00

8500 ért tudok venni 2 év garis pqi-t
Amúgy meg 40 gigával nem naon tudnék mit kezdeni.. arra hogy 128 as up al ftp-zek, arra bőven elég 1 giga, na meg pendriveom se volt eddig, már jól jönne.
Meg a pendrive egyszerűbb mint egy winyós külső tápos cucc.

Ezzel nem vitatkozom.

Elvileg lehet windows-os megosztásra is kitenni a vinyot, akkor pedig több gép esetén file-szerverként üzemelhet a dolog.
Az pedig nem rossz dolog. :D
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#157 Felhasználó inaktív   BadDude 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 20:52

Ne csak uploadban gondolkozz.

Szóval bárhonnan, melóhelyről, akármi elérhető, és onnan ugye a te download speededdel tolhatsz fel rá, anélkül, hogy a géped menne otthon.

Unalmas óráidban összeválogatod a dolgokat, és feltöltöd rá, és otthon már csak a készterméket élvezed.

Vagy a klienseknek felrakhatod a munkáidat.

Szal azért vannak benne lehetőségek.

Nekem egy 15GB-os van rajta. Ha lenne mondjuk 4GB usbpen, ami nem száztrillióba kerül, akkor azt raknám rá, de csak a rack hangja miatt.

És valóban, ha custom firmware-rel nyomulsz, amiben van samba server is, akkor a helyi hálózatodon mountolható lesz meghajtóként a megosztás. Mp3-ak, filmek, doksik, ami minden gépen kellhet a házban.

Ja, és ha ráraksz egy usb elosztót vagy mit, akkor mehet rá mindkettő :) USBPen + winyó.

#158 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 21:03

Idézet: lenbazso - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 14:21

Nekem is ilyen routerom van. Stabilitással nincs gond, csak a nyomtató megosztással szívok. 3 gép van rajta, ebből egy wifi-s. Az én gépemnél kezdtem a beállítást, működik is nagyszerűen, de a többinél csak a feltelepítés után, gép kikapcsolása és bekapcsolása után már nem, telepítés újra. Nem tudom hol a gond. Ftp-t hogy lehet elérni kintről? Nálunk kábelnet van, helyi hálózat, kifelé mindenkinek ugynaz, az ip címe.

Szevasz!

A nyomtatót telepítsd fel, majd a nyomtatón nyomj egy jobb gombot és ott van egy ilyen, hogy nyomtató használata online módban, és voila. :)

Üdv

g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#159 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 21:12

Idézet: BadDude - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 20:52

Ne csak uploadban gondolkozz.

Szóval bárhonnan, melóhelyről, akármi elérhető, és onnan ugye a te download speededdel tolhatsz fel rá, anélkül, hogy a géped menne otthon.

Unalmas óráidban összeválogatod a dolgokat, és feltöltöd rá, és otthon már csak a készterméket élvezed.

Vagy a klienseknek felrakhatod a munkáidat.

Szal azért vannak benne lehetőségek.

Nekem egy 15GB-os van rajta. Ha lenne mondjuk 4GB usbpen, ami nem száztrillióba kerül, akkor azt raknám rá, de csak a rack hangja miatt.

És valóban, ha custom firmware-rel nyomulsz, amiben van samba server is, akkor a helyi hálózatodon mountolható lesz meghajtóként a megosztás. Mp3-ak, filmek, doksik, ami minden gépen kellhet a házban.

Ja, és ha ráraksz egy usb elosztót vagy mit, akkor mehet rá mindkettő :) USBPen + winyó.

Végülis jah.  :)

#160 Felhasználó inaktív   lasali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 21:40

És. Elvileg már holnap meglesz...
Föl rakjam madj rá egyből a legújabb firmware-t? 1.9.5.0?
Vagy ne? 1.9.5.0 ról hallottam olyasmiket hogy hibás....

Szerkesztette: lasali 2006. 04. 12. 21:40 -kor

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.