HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#501 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:26

Idézet: Parker - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 7:30

Sziasztok. Valakinek működik normálisan a Bandwith Management a 1.9.7.2-es gyári fw-vel? Mert én akármit állítok, a chello extreme letöltési sebességét úgy tizedjére csökkenti FTP-zés közben. Más fórumon olvastam, hogy ilyet a Bandwidth Management okozhat. Hiába kerestem sehol nem tudom kikapcsolni.

Más: Ha netán felrakom az Oleg féle fw-t, utána mennyire problémás visszarakni a gyári fw-t? Ha netán valamiért garanciális cserét kell végrehajtani.

Előre is köszönöm a válaszokat.  :respect:

A router cd-jan van egy windowsos tool, amivel barmilyen fw-t be tudsz tolteni. Nem nagy kihivas, kettot kell klikkolni, browse... kivalasztod a file-t, majd flash, oszt csokolom. Oda-vissza megy oleg, gyari vagy openwrt kozott.

#502 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 14:27

Idézet: sz9 - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 15:58

Hali!
ASUS WL-500g Deluxe hálozatban nyomtatást tudja?

Köszi!

A sima tudja, feltetelezem akkor a deluxe is.

#503 Felhasználó inaktív   cmg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 27. 09:02

Sziasztok!

Egy deluxe routert használok, és most jött el az ideje, hogy a plusz funkcióit is használni szeretném.

A gondom az, hogy a beépitett ftp-vel nem vagyok megelégedve. Csak minimálisan konfigurálható. Lehetséges valami komolyabbat rátenni, és ha igen, hogyan?

Köszönettel
                    cmg

#504 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 10:01

Gyerekek!

Segítsetek plíz, van egy ASUS WL500GP routerem , OLEG -féle firmaware, és egy linuxos torrent kliens (scstcs, azt hiszem...)
A gondom az, hogy XP alatt rá tudok keresni IP címre és megtalálja a HDD-t, és le tudom szedni a letöltött fileokat.
Vista alatt viszont a keresés nem ad ki semmit, ha meg nagy véletlenül megtalálom, akkor a bejelentkezész/jelszót nem fogadja el. Ez persze  XP alatt tökéletesen megy...

Van valakinek tapasztalata erről?

Köszi, Tillu

#505 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 10:51

Üdv!

Melyiket érdemes venni? ASUS WL-550gE vagy a ASUS WL-500 Deluxe-t? A deluxe sokkal drágább, pedig,ha nem tévedek akkor a gE verzió az újabb nem?Abban már a sávszélemenedzsmentet is gyárilag írják.
Mindkét fajtán van USB-s  csati?

Köszi!

#506 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 12:26

Idézet: Kesua - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 13:45

Hello!

Coolmaster:

Kipróbáltam pendrive-val is és ugyan az az eredmény (1-2 Mbps)
hálózaton keresztül másolás egyik gépről a másik gépre a routeren keresztül olyan 8-10 Mbps.

FTP nálam egyáltalán nem megy:" FTP MAPPAHIBA A Windows nem tud hozzáférni ehhez a mappához. Ellenőrizze, hogy a fájlnév helíyes-e, és hogy van-e engedélye a mappa eléréséhez.   Részletek: nem hozható létre kapcsolat a kiszolgálóval." - hibaüzenetet írja ki. Pedig mindent a leírás szerint állítottam be.

Sumi:

A kábel biztos jó, mert ha a gép usb portján kereszül másolok, akkor 13-15 Mbps a sebesség.
A Half Duplex sem hozott eredményt.

Az Oleg féle fw segítene a problémán? igaz, valszeg fel kell tegyem, mert torrentezni szeretnék és ha jól értettem az előző hozzásólásokból, akkor igazán azzal lehet jól véghezvinni.

Üdv, Kesua.

Nekem az oleg fw-vel is ugyanolyan lassú a másolás, szóval csak ezért nem érdemes feltenni.
(Meg másért se... :()

#507 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 12:38

Idézet: Pelican - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 13:26

(Meg másért se... :()

Dehogyisnem, van benne SNMP meg SSH.

#508 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:19

Oleg fw elég jól teljesít, szépen kinyírta a gagyi Bandwith Management opciónak az új részét nevezetesen azt ahol klikkeléssel lehet Game, internet application satöbbi csomagoknak prioritást állítani (1.9.7.2). Ez az újfajta BM nem működött, tehettem akármit mindig csak tizedével ment a letöltés. Kikapcsolni nem tudtam így frissítettem Oleg-re. A lényeg hogy elég jól fel lehet tápolni egy-két hasznos csomaggal, így a routerből egy zsír többfunkciós router lesz (Normális QoS-el, forgalomméréssel, satöbbi)

#509 Felhasználó inaktív   allnet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 03. 28. 15:38

Idézet: Parker - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 15:19

Oleg fw elég jól teljesít, szépen kinyírta a gagyi Bandwith Management opciónak az új részét nevezetesen azt ahol klikkeléssel lehet Game, internet application satöbbi csomagoknak prioritást állítani (1.9.7.2). Ez az újfajta BM nem működött, tehettem akármit mindig csak tizedével ment a letöltés. Kikapcsolni nem tudtam így frissítettem Oleg-re. A lényeg hogy elég jól fel lehet tápolni egy-két hasznos csomaggal, így a routerből egy zsír többfunkciós router lesz (Normális QoS-el, forgalomméréssel, satöbbi)

Forgalom mérés? azt melyik FW tudja?

#510 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 21:41

Valamelyik csomagot pluszba fel kell rakni.

Pontosan én sem tudom melyik az, az alábbi linken érdemes keresgélni. Nekem nincs fennt, én is az alábbi linken nézelődtem.

http://wl500g.info/

#511 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 06:48

Kéne egy kis help, hátha tud valaki okosat mondani.

Azt szeretném megoldani, hogy pl. munkahelyről WAKE on Internet funkcióval felébreszteni az otthoni gépet majd RemoteAdministrator programmal irányítani.
A munkahelynek fix ip-je van.

A gond már ott kezdődik, hogy a dyndns-en beállított címet is csak otthonról érem el ha máshonnan írom be akkor azt nem engedi a router. Van valakinek ötlete, hogy miket kellene beállítanom, hogy mindez működjön?

#512 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 08:39

Idézet: Parker - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 16:19

A lényeg hogy elég jól fel lehet tápolni egy-két hasznos csomaggal, így a routerből egy zsír többfunkciós router lesz (Normális QoS-el, forgalomméréssel, satöbbi)

Ja, fel lehet rá pakolni mindenféle földi jót, aztán örül az ember, hogy milyen jó, de huzamosabb használat mellett kiderül, hogy igazán semmi sem működik benne megbízhatóan. Lefagy a http server, lefagy a samba, minden nap van vele valami gond, a HDD-t nagyon lassan lehet elérni róla, a wifije kb. 3m-re se megy el full jellel. Ehhez képest a gyári fw egy felüdülés, kevés dolgot tud de azt rendesen csinálja.

#513 Felhasználó inaktív   Kesua 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 10:10

Hello!

Nos,... 2 dologért vettem ezt a routert. Éspedig:

1. le és feltölteni torrenteket a router usb portjára csatlakoztatott merevlemezre úgy, mintha mondjuk utorrent, vagy azureus , stb. klienst használnék a pc-n,

2. az otthoni kis (4 gép) hálózat közösen használandó fájljait (film, zene, cdimage, képek, stb. ) ne keljen esetleg redundánsan más gépen is tárolni, hanem a router usb portjára csatlakoztatott merevlemezen tárolva azokat, mindneki egy usb 2.0- ás sebességgel el tudná érni.

Van-e a fenti "kívánság lista" megvalósítására valami jó megoldás? vagy csak álom marad az egész?
Ha van megoldás, akkor MAGYARUL hol találok ilyet? Ha nincs akkor valaki aki már megoldotta ezeket a problémákat (amit tulajdonképpen alapból a cucc gyártója igér, de mégsem teljesen igaz) segítsen, hogy milyen lépéseket tegyek( fw csere, beállítás, buhera...stb.).
Már elég sokat kutakodtam a témában, de továbbra is tanácstalan vagyok... :think:

Köszi :respect: ha tudna vki segíteni.

Kesua

#514 Felhasználó inaktív   Kesua 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 10:54

Fentebb ugyan már említettem, de leírom még 1x, hogy ASUS WL500g Premium a router pontos megnevezése.

#515 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 12:04

Idézet: Kesua - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 10:10

Hello!

Nos,... 2 dologért vettem ezt a routert. Éspedig:

1. le és feltölteni torrenteket a router usb portjára csatlakoztatott merevlemezre úgy, mintha mondjuk utorrent, vagy azureus , stb. klienst használnék a pc-n,

2. az otthoni kis (4 gép) hálózat közösen használandó fájljait (film, zene, cdimage, képek, stb. ) ne keljen esetleg redundánsan más gépen is tárolni, hanem a router usb portjára csatlakoztatott merevlemezen tárolva azokat, mindneki egy usb 2.0- ás sebességgel el tudná érni.

Van-e a fenti "kívánság lista" megvalósítására valami jó megoldás? vagy csak álom marad az egész?
Ha van megoldás, akkor MAGYARUL hol találok ilyet? Ha nincs akkor valaki aki már megoldotta ezeket a problémákat (amit tulajdonképpen alapból a cucc gyártója igér, de mégsem teljesen igaz) segítsen, hogy milyen lépéseket tegyek( fw csere, beállítás, buhera...stb.).
Már elég sokat kutakodtam a témában, de továbbra is tanácstalan vagyok... :think:

Köszi :respect: ha tudna vki segíteni.

Kesua

Én ezt úgy oldanám meg, hogy vennék egy olyan hd-t, ami egy ethernet portos házban van, mondjuk egy 500Gb-oast, azt feldugnám a router/switch egy portjára és akkor mindenki ethernet sebességgel tudna file-okat mozgatni. Aki letölt, az egyenesen oda tölthet, stb. windowsokon ez egy hálózati drive-ként látszik.

#516 Felhasználó inaktív   Kesua 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 12:30

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 12:04

Én ezt úgy oldanám meg, hogy vennék egy olyan hd-t, ami egy ethernet portos házban van, mondjuk egy 500Gb-oast, azt feldugnám a router/switch egy portjára és akkor mindenki ethernet sebességgel tudna file-okat mozgatni. Aki letölt, az egyenesen oda tölthet, stb. windowsokon ez egy hálózati drive-ként látszik.

ok, addig rendben, de akkor nem kellet volna routert cserélnem (vettem routert, 500GB-os hdd-t, usbházat. ha most egy ethernetes hdd-ben kellene gondolkodnom, akkor ezek plusz kiadások voltak. úgy kell megoldást találni, hogy ezek már megvannak.)...és ezzel a torrentezést még nem oldottam meg.

#517 Felhasználó inaktív   PappZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 13:24

Sziasztok!
Most szeretnék ilyen routert venni, 2,5"-es vinyóval. Az lenne a kérdésem hogy az usb-s ház milyen legyen? Elég olyan ami usb kábelen keresztül kapja az áramot? Hallottam olyat hogy avval nem megy. Vagy tápos kell hozzá? Köszönöm szépen a segítséget előre is.

#518 Felhasználó inaktív   allnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 15:49

ma vettem az ilyen routeremhez egy usb-s racket... és rákötöttem... de nem látja... :( Hogy kell leformázni vele, milyen fájlrendszerben legyen a vinyó? Egy 40 GB-os maxtort raktam bele.

#519 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 16:34

Idézet: allnet - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 15:49

ma vettem az ilyen routeremhez egy usb-s racket... és rákötöttem... de nem látja... :( Hogy kell leformázni vele, milyen fájlrendszerben legyen a vinyó? Egy 40 GB-os maxtort raktam bele.

Ext3 sztem.

#520 Felhasználó inaktív   allnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 16:50

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 16:34

Ext3 sztem.

de ha a pendrivot rakom rá akkor meg jó? :)

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.