Ati R600
Elküldve: 2007. 01. 07. 19:16
Nem jött össze neki, továbbküldték...
Elküldve: 2007. 01. 08. 09:08
>> ATi targets CeBIT for R600 launch <<
A mostani CES (2007 január 8-11) bemutató meg úgyis a nyilvánosság elöl elzárva lesz: "behind closed doors".
Szerintem tuti hogy 65nm-es lesz az R600 és nem 80nm, mivel a TSMC 2005 májusa óta 65nm ready:
Idézet
>> Forrás <<
Az ATI-nak a TSMC meg már 2006 nyarán 65nm-es prototipusokat is gyártott:
Idézet
>> ATI tervek 2007-re - 2006. október 20 <<
Az 2006 júniusi R600 Tape-out pedig 65nm-ről szólt: >> Forrás <<
OFF: Az nVidia is 65nm-en gyárt már egy ideje a TSMC-ben:
Idézet
>> Forrás <<
Szerintem most már tuti, hogy 65nm lesz a 80nm helyett.
Szerkesztette: Chabi 2007. 01. 08. 09:12 -kor
Nem jött össze neki, továbbküldték...
Elküldve: 2007. 01. 08. 09:14
jó, hogy pont gépcsere előtt állok, és javában megy nálam a vacillálás videoboard-ügyben (is)...
Juan Manuel Fangio& the Maserati 250F
Pagani Zonda F.
Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-
Elküldve: 2007. 01. 08. 09:18
Elküldve: 2007. 01. 08. 09:19
Idézet: minimize - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:14
jó, hogy pont gépcsere előtt állok, és javában megy nálam a vacillálás videoboard-ügyben (is)...
Nem kapkodtak ott, ugyanazt eljátszák amit 7800-asoknál.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2007. 01. 08. 09:22
Idézet: arn - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:18
ha belegondolsz, ez részünkről, vásárlók oldaláról negatív "lépés", aláírásom ellenére is.
Pagani Zonda F.
Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-
Elküldve: 2007. 01. 08. 10:29
Idézet: minimize - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 9:22
mert?
Elküldve: 2007. 01. 08. 10:49
NV meg szvsz le fog ereszteni, rácsücsülnek a babérjaikra és bambulnak. Aztán majd egyszercsak felébrednek. Egy ilyen ébredés eredménye lett a nv40, g70, g80.
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2007. 01. 08. 11:04
Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:29
mert sokan "kidobnak/tak" pénzt egy kártyára, amit valós, dx10-es körülmények közt még nem is tesztelhettek, magyarán tisztában sem vagyunk az erejével. lehet, hogy a később megjelenő R600-as chip kedvezőbb teljesítményt nyújt, ha nem is alacsonyabb áron, de elképzelhető, hogy jövőbiztosabb háttérrel. (dx10.1, plusz a most még nem látható implementációk a felépítésével kapcsolatban)
arról nem beszélve, ha az nvidia is meglépi nemsokára az alacsonyabb "csíkszélességű" variációkat, aminek előnyeit itt gondolom nem kell ecsetelni.
ex-csúcskártyák árán sokkal nagyobb teljesítmény dx9-alatt, ez ok. de mi lesz a valós, dx10-es játékok alatt??
ok-ok, ez egy örök "verseny", nekem akkor is "csináljunk gyorsan még az év vége előtt egy kis pénzt, és egy hadd lássák, kb. mit tudunk mi már most készen" szagú megoldásnak tűnik a valós, tesztelhető technológiai háttér nélkül a GTX-GTS.
"röviden" ezért írtam fenti hozzászólásom, és ellenérvek után sem változik ezirányú véleményem, még akkor sem, ha jómagam is most tervezek komplett rendszercsere mellett "csúcskártyát" vásárolni.
ez a piac farkastörvénye, és nvidiáék most emiatt vannak lépéselőnyben, másról egyenlőre szintetikus tesztek hiányában nem beszélhetünk sem mellettük, sem ellenük.
persze "Believe the nVIDIA" továbbra is, csak fárasztó kezd lenni lassan 12év után ez az állandó "megvegyem most, vagy várjak, de vajh' mire??!"-játék, amit űzök/űzetnek Velem, és a többi vásárlóval.
Lnézést a hosszadalmas írásért, de most kijött belőlem.
(ps.: ne legyen a kommentem vitaindító, egyéni vélemény, és nem hiszem, hogy érdemben változna egy-két hozzászólás után sem, így 30felett, 12éves gépes-számtech-múltammal ezt most már így látom- persze mindenki megváltozik egyszer.
Szerkesztette: minimize 2007. 01. 08. 11:10 -kor
Pagani Zonda F.
Scuderia FERRARI
Elküldve: 2007. 01. 08. 11:16
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Elküldve: 2007. 01. 08. 11:22
Idézet: minimize - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:04
arról nem beszélve, ha az nvidia is meglépi nemsokára az alacsonyabb "csíkszélességű" variációkat, aminek előnyeit itt gondolom nem kell ecsetelni.
ex-csúcskártyák árán sokkal nagyobb teljesítmény dx9-alatt, ez ok. de mi lesz a valós, dx10-es játékok alatt??
ok-ok, ez egy örök "verseny", nekem akkor is "csináljunk gyorsan még az év vége előtt egy kis pénzt, és egy hadd lássák, kb. mit tudunk mi már most készen" szagú megoldásnak tűnik a valós, tesztelhető technológiai háttér nélkül a GTX-GTS.
"röviden" ezért írtam fenti hozzászólásom, és ellenérvek után sem változik ezirányú véleményem, még akkor sem, ha jómagam is most tervezek komplett rendszercsere mellett "csúcskártyát" vásárolni.
ez a piac farkastörvénye, és nvidiáék most emiatt vannak lépéselőnyben, másról egyenlőre szintetikus tesztek hiányában nem beszélhetünk sem mellettük, sem ellenük.
persze "Believe the nVIDIA" továbbra is, csak fárasztó kezd lenni lassan 12év után ez az állandó "megvegyem most, vagy várjak, de vajh' mire??!"-játék, amit űzök/űzetnek Velem, és a többi vásárlóval.
(ps.: ne legyen a kommentem vitaindító, egyéni vélemény, és nem hiszem, hogy érdemben változna egy-két hozzászólás után sem, így 30felett, 12éves gépes-számtech-múltammal ezt most már így látom- persze mindenki megváltozik egyszer.
Szerintem ez korrekt vélemény. Én is mostanában akartam venni új gépet, de azt hiszem várok nyár végéig, őszig, míg tisztul a kép.
Elküldve: 2007. 01. 08. 11:25
Elküldve: 2007. 01. 08. 11:56
Pagani Zonda F.
Scuderia FERRARI
Elküldve: 2007. 01. 08. 12:20
Elküldve: 2007. 01. 08. 12:25
Elküldve: 2007. 01. 08. 12:27
Idézet: acu - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:25
Hamarabb itt lesz azt mint sem azt te gondolod. :Đ
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2007. 01. 08. 13:04
Idézet: minimize - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:04
Számítástechnikában, de főleg a videokátyáknál nem lehet jövőtállóságról beszélni. Jól példázza R580 esete is. Tavaly januárban mindenki elvolt ámulva, hú majd a 48 PS procis vga-val el lesz 2 évig. Na most az év végén megjelent R6: Vegast(U3 engine) már képtelen normális fps-sekkel futtatni. Lehet beszélni arról is hogy a játék optimalizálatlan és egyebek, de a jövőtállóság teóriáját rögtön megbuktatta, lassan fut rajta és kész.
Másik dolog amitől falra mászok, a " Mit fog tudni DX10 alatt" kérdések. SM 4.0 lényegében több utasítást, konstanst, nagyobb textúrákat, stb. engedélyez SM 3.0-hoz képest.
Mai szintetikus tesztekből is lehet rá következtetni hogyan fog futni, mivel ezek tulajdonságok növelésével a teljesítmény egyenesen arányosan fog csökkenni.
Az első ízig-vérig DX10-es játékok úgy fognak futni G80-on és R600-on mint UE3-as játékok 6800 Ultrán.
Szerkesztette: Frosty 2007. 01. 08. 13:05 -kor
Elküldve: 2007. 01. 08. 15:46
ha szuksegesseg alapjan nezzuk akkor azt kell megvenni, ami perpill a legjobb alternativa (ugyis mindig jon szebb, jobb, olcsobb - nem szoktatok meg?). ha nincs szukseg, akkor lehet mindenfele elmeleteket gyartani, hogy miert van is ra szuksegem. altalaban csak birtokolni akarja az ember, hogy legyen.
a hwek nagy resze toredekeben nincs kihasznalva. en is zenet hallgatok es netezek rajta tobbnyire.
Szerkesztette: arn 2007. 01. 08. 15:47 -kor
Elküldve: 2007. 01. 08. 16:06
Idézet: minimize - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:56
Nem lesznek, mert a dx10 vista only
Más amikor egy játék vista only és más, amikor az api

Súgó
A téma zárva.