Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak
Elküldve: 2005. 11. 21. 13:31
ntkern.vdx device loader for this device could not load the device driver (Code 2)
Elküldve: 2005. 11. 22. 12:17
Idézet: Mykee - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 18:26
En is kaptam mediacentert vagy nem erre gondolsz?
Ha nem tomorit hardweresen akkor minek irjak ki a specifikacioban?
Igy barmihez kiirhatnak amibol videot lehet menteni. Nagyon meg nem volt idom vele molyolni, hogy mit tud, csak TV-t nezek es TXT-t a Capture meg az egyeb tomoriteseket kihagytam. De annyit latok, hogy felrakja magamelle az osszes Pinnacle Coder/decoder - Mux/demux mpeg1-2 directshow codeceket. A mediacenterben jobbklikk es mar tomoriti is DVD szabvanynak megfelelo mpeg-be barmelyik videot, kerdes milyen auth. programmal fogod DVD strukturaba rendezni (menu/vib/ifo))
Bar felkinalja a DVD irast de azt meg nem probaltam (mar eleve nem tetszett, hogy egy 15perces videot 800MB-ra konvertal az mpeg2be)
picit mas:
Tudom, hogy van kulon capture a forumban, de erdekelne, hogy itt ki milyen codec segitsegevel menti a videot (es a hangot!!). Nekem elkezdi felvenni azutan a kep elkezd szaggatni de o rogzit tovabb, am az mar pocsek lesz (mintha kifogyna a szuflabol). vegigprobaltam szinte az osszes codec-et de egyik sem lett jo (huffjuv/mjpeg/divx/xvid)
Elküldve: 2005. 11. 24. 10:06
Ez ilyen tróger 110i-t kellett beüzemelnem, a Media center már 3.2-esre lett frissítve, de még mindig nem találom az opciók között hol lehet átállítani SECAM-ról PAL-ra. A csatornáknál egyesével lehetne, de ott ha átállítom, hibával lép ki ez a hulladék program.
Szerkesztette: Jazzos 2005. 11. 24. 10:08 -kor
Elküldve: 2005. 11. 24. 13:36
Idézet: Mykee - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 13:32
Csak 1 óra múlva veszem elő a gépet megint, de úgy emékszem, hogy keresésnél csak annyit tudok állítani, hogy '110i analóg' kijelölöm, aztán keresés gomb. Semmit "felesleges" beállítási lehetőség ott nincs. Vagy én vagyok vak
Elküldve: 2005. 11. 28. 16:11
Megjelent a 3.40-es frissítés!
Új csatornakereső, és DivX rögzítés is belekerült!!!
A telepítésnél figyeljetek!
- először az originál drivert, utána a 3.20-ast, majd a 3.40-est kell feltenni!!!
- a csatornabeállítások frissítés után elvesznek, mert átdolgozták ezt a részét!
Tehát itt a 3.20-as frissítés, aki még nem tette fel:
ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/MediaC...3.20_Update.exe
És itt van a 3.40-es frissítés:
http://cdn.pinnaclesys.com/supportfiles/pm...3_40_Update.exe
Hogy mi az újdonság? Itt a teljes 3.x lista:
Version 3.4 - New / updated :
reduced system load; service can be disabled in the setting app
improved channel list handling
improved channel scan
"Direct-to-Disk" function improved
problem with wrong quality capture from Composite or S-Video is fixed
added DivX support for capture and playback
EPG and Teletext function improved
fixed AC3 decoding
new TVCenter application
support for TitanTV improved ( this service is only available in the USA)
general bug fixing
Version 3.2 - New / updated :
supports new hardware (PCTV 400e, PCTV 400i)
directx VA-support
revised setup wizard
improved favourites management
improved startup performance of the Pinnacle MediaCenter application
improved memory usage
fixed direct-to-disk function
EPG spooling optimized
Version 3.1 - New / updated :
supports new hardware (PCTV 110i, PCTV 310i)
Elküldve: 2005. 11. 28. 18:35
Először is: mindenkinek érdemes feltelepíteni!!!! Nagyon sok olyan javítás és optimalizálás került bele, amivel most már tényleg használható a cucc!
Akkor lássuk szép sorjában a pozitívumokat és negatívumokat:
+ gyorsabb indulás. Tényleg.
+ TVCenter felület is indítható, külön ikont kapott
+ már letiltható indításkor a PMCS szolgáltatás. Időzített felvételkor viszont rendesen elindul.
+ hardveres video kijátszás, ha támogatja a kártya
+ crop
+ DivX 6 felvétel és lejátszás!!! Ez nagyon lényeges és nagyon szép képet ad a Home Theater mód. Oda vagyok, meg vissza. És asztali lejátszó is viszi!
+ a rádió is végre rendesen szól! Eddig zizgés volt a hang alatt, de most belövi az adót, addig pattog, de utána tiszta!
+ a csatornákat el lehet menteni és visszatölteni!!!
+ az időzített felvétel csendben, a háttérben történik, észre sem veszed. A programot meg sem nyitja, csak egy kis ikon jelzi a felvételt az óra mellett
+ a felvett rádióadások végre belekerültek a Zene kategóriába! Bár még nem a Rádió pont alatt van, de legalább már meg lehet találni a MediaCenterből is!
- a csatornakeresés még mindig nem tökéletes! A TV4 és RTL csatornákból változatlanul egyet vesz a listára, tehát marad továbbra is a kézi csatornaállítás
- a rádiót még mindig MPEG-2 hangként rögzíti 48 kHz-en
- a hülye telepítőt két lépésben kell feltenni
- a TimeShiftet ki kell kapcsolni, mert bekapcsoláskor automatikusan elindul. Utólag meg nem tudom hol kéne bekapcsolni. Max. távirányítón.
- az AUX-ra kötött hang érdekes dolgokat művelt időzített felvételnél: ha ment a program, nem volt baj, de "csendes" bekapcsolásnál és felvételnél bugyborékol a hang!
- a felvétel indítása még mindig 5-6 mp-be telik, akár tévé, akár rádió!
Röviden ennyi, aztán még beszámolok, mi a helyzet!
Update:
A DivX beállításoknál a Home Theater módban 720x576-ba vesz fel 48000 Hz-es MPEG-2 hanggal (451 MB lett 15 perc!), míg Portable beállításoknál 352x288-ba 44100 Hz-el (104 MB lett 15 perc).
Na kísérletezgetek tovább!
Szerkesztette: Mykee 2005. 11. 28. 19:11 -kor
Elküldve: 2005. 11. 30. 15:20
Idézet: Mykee - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 18:35
...
Hú ez jól hangzik, asszem kipróba lesz, köszi
Üdv: Dan
Elküldve: 2005. 11. 30. 15:30
Ha az a csendes időzített rögzítés is jól működne, hát akkor végre leborulnék újra...
Elküldve: 2006. 01. 12. 10:57
Ha már a pinnacle szoftverével nem lehet ilyet csinálni más progival lehet? Ajánljatok párat plz.
Elküldve: 2006. 01. 12. 12:44
310i vásárlása előtt állok és nem tudom jó választásnak bizonyul-e. Mivel még soha nem volt TV tuner kártyám igy lenne pár kérdésem. Remélem tudtok segíteni.
- A többi gyártóhoz képest mennyire jó a 310i
- A szoftver(ek) amiket adnak hozzá magyarul vagy külföldiül beszélnek
- Egy kezdő számára mennyire lesz nehéz elsajátítani a digitalizálás művészetét (VHS kameráról)
- Milyen szoftvereket kell még beszereznem ahhoz hogy "gondtalan" legyen a művelet
- Milyen gépigénye van a kártyának (nekem 2,8 celeron, 640MB ram, C3D 128MB vidikártya Abit IS-10 alaplap, 120GB, 80GB, 13GB vinyó DVD író)
- Jól értettem egy korábbi hozzászólót hogy csak XP SP2 alatt fut rendesen?
Előre is köszönöm a segítségeteket
Elküldve: 2006. 01. 12. 15:59
Idézet: bandyboj - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:44
310i vásárlása előtt állok és nem tudom jó választásnak bizonyul-e. Mivel még soha nem volt TV tuner kártyám igy lenne pár kérdésem. Remélem tudtok segíteni.
- A többi gyártóhoz képest mennyire jó a 310i
- A szoftver(ek) amiket adnak hozzá magyarul vagy külföldiül beszélnek
- Egy kezdő számára mennyire lesz nehéz elsajátítani a digitalizálás művészetét (VHS kameráról)
- Milyen szoftvereket kell még beszereznem ahhoz hogy "gondtalan" legyen a művelet
- Milyen gépigénye van a kártyának (nekem 2,8 celeron, 640MB ram, C3D 128MB vidikártya Abit IS-10 alaplap, 120GB, 80GB, 13GB vinyó DVD író)
- Jól értettem egy korábbi hozzászólót hogy csak XP SP2 alatt fut rendesen?
Előre is köszönöm a segítségeteket
Akkor nézzük sorban:
- a Pinnacle hardverei jók, mindössze a szoftverekkel gyűlhet meg a bajod. Ezért általában nem a saját szoftverét, hanem más programot használunk hozzá. Pl. Dscaler, ChrisTV. De ha a saját programját használod, akkor a 3.40-esnél alább ne add!
- magyarul is tud a Médiacenter
- VHS digizésről van külön fórum is itt, a tévékártyáknak az másodlagos.
- Kapsz a kártya mellé még egy Studio 9.4.3-ast is, ha jól tudom egy QuickStart verziót. Ezzel már tudsz szerkesztgetni.
- a géped szerintem elegendő lesz
- SP2 csak a szoftver feltelepítéséhez kell, a driver felmegy SP1-re is, de azért jobb SP2-vel használni
Elküldve: 2006. 01. 12. 16:36
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:59
- a Pinnacle hardverei jók, mindössze a szoftverekkel gyűlhet meg a bajod. Ezért általában nem a saját szoftverét, hanem más programot használunk hozzá. Pl. Dscaler, ChrisTV. De ha a saját programját használod, akkor a 3.40-esnél alább ne add!
- magyarul is tud a Médiacenter
- VHS digizésről van külön fórum is itt, a tévékártyáknak az másodlagos.
- Kapsz a kártya mellé még egy Studio 9.4.3-ast is, ha jól tudom egy QuickStart verziót. Ezzel már tudsz szerkesztgetni.
- a géped szerintem elegendő lesz
- SP2 csak a szoftver feltelepítéséhez kell, a driver felmegy SP1-re is, de azért jobb SP2-vel használni
Köszönöm a segítséget! De nem lettem felhőtlenül nyugodt. A szoftverekkel mindíg meggyűlik a baja az embernek.
- Ha SP1-el használom mennyivel "butább" a tudása?
Nekem van blútúsz eszközöm is és sajnos az SP2 elég vacakul kezeli a blútúszt
- A médiacenter "mire való"? Csak TV nézésre és a műsorok mentésére, vagy analóg jelet is elment
valamilyen digitális formátumban?
- A VHS digitalizálást csak az otthoni analóg kamerámról szeretném csinázni semmi extra dolog
Elküldve: 2006. 01. 12. 17:13
Idézet: bandyboj - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 16:36
- Ha SP1-el használom mennyivel "butább" a tudása?
Nekem van blútúsz eszközöm is és sajnos az SP2 elég vacakul kezeli a blútúszt
- A médiacenter "mire való"? Csak TV nézésre és a műsorok mentésére, vagy analóg jelet is elment
valamilyen digitális formátumban?
- A VHS digitalizálást csak az otthoni analóg kamerámról szeretném csinázni semmi extra dolog
Akkor ismét sorrendben:
- ha csak a drivert teszed fel, nem fog kevesebbet tudni, csak az analóg adást mondjuk ChrisTV-vel nézed, addig a digitálist a Cyberlink PowerCinemaval
- Az SP2 alá is kiadtak már bluetooth progikat, nézz körül. De azt hiszem az 1.2-es vagy 1.3-as standard szerinti eszközök már driver nélkül felmennek SP2-re és nem kell külön progi hozzájuk. Ezek a bt-re értendők...
- a médiacenterrel egy felületen tudsz rádiót hallgatni, vagy tévét nézni, esetleg képeket és DVD-t kezelni, filmeket rögzíteni.
- az extra dolog pont az, hogy ha a kamerádban nincs szinkronstabilizátor vagy TBC, akkor csúszhat a hang a képhez képest. Különben S-Videon szép a képe, a mellékelt Studioval DV-ben is felvehetsz.
Elküldve: 2006. 01. 12. 18:17
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:13
- ha csak a drivert teszed fel, nem fog kevesebbet tudni, csak az analóg adást mondjuk ChrisTV-vel nézed, addig a
Köszönöm! Kezdek tisztán látni!
A TÖBBI MAJD AKKOR JÖN HA MEGVETTEM A KÁRTYÁT!!!
Remélem nem lesz különösebb gondom
mégyegyszer köszi
Elküldve: 2006. 01. 13. 08:55
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 20:02
Mykee és az én problémámra tudnál vmit javasolni? Te vagy a guru ebben a témában

Súgó
A téma zárva.