HWSW Informatikai Kerekasztal: Office 2003 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Office 2003 Word 2003 munkaablak 'bug'?

#1 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 06. 05:58

A Word 2003 indításakor, vagy dokumentum megnyitásakor (mindegy, hogy egy file manegerből, vagy a Wordből) állandóan megjelenik a munkaablak a képernyő jobb oldalán, ami csak a helyet fogja és eléggé zavaró. Minduntalan manuálisan kell bezárni, mert minden alkalommal megjelenik, az alábbi beállítások ellenére is:

- Formázás menü, jobb oldali leugró menü: Gombok hozzáadása/eltávolítása / testreszabás: munkaablak elől a pipa kivéve
- Nézet: munkaablak elől a pipa kivéve
- Nézet / eszköztárak / testreszabás / munkaablak elől a pipa kivéve
- Nézet / eszköztárak / testreszabás / alaphelyzet / a ’szokásos’ eszköztár módosításainak visszaállítása (amiben soha nem jelöltem meg a munkaablak megjelenését)
- Eszközök / testreszabás / munkaablak elől a pipa kivéve
- Eszközök / beállítások / indítás munkaablakkal elől a pipa kivéve

Az Office 2003-at uninstalláltam, majd installáltam, de a probléma továbbra is fennmaradt. A teljes registry-t nem akartam kipucolni, mert az Outlook (15 db) behívó moduljának információit feltételezésem szerint ott tárolja.

Ismereteim szerint a ’normal’ sablonban a Word nem tárol olyan információt, hogy a munkaablak megjelenjen -e vagy sem.

Hogyan oldható meg az, hogy ez a zavaró ’bug’ – a munkaablak állandó megjelenése, ha kell, ha nem – megoldódjon? Hol kerül tárolásra az-az információ, hogy a munkaablak megjelenjen -e, vagy sem?

#2 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 07:01

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 6:58

A Word 2003 indításakor, vagy dokumentum megnyitásakor (mindegy, hogy egy file manegerből, vagy a Wordből) állandóan megjelenik a munkaablak a képernyő jobb oldalán, ami csak a helyet fogja és eléggé zavaró. Minduntalan manuálisan kell bezárni, mert minden alkalommal megjelenik, az alábbi beállítások ellenére is:

-    Formázás menü, jobb oldali leugró menü: Gombok hozzáadása/eltávolítása / testreszabás: munkaablak elől a pipa kivéve
-    Nézet: munkaablak elől a pipa kivéve
-    Nézet / eszköztárak / testreszabás / munkaablak elől a pipa kivéve
-    Nézet / eszköztárak / testreszabás / alaphelyzet / a ’szokásos’ eszköztár módosításainak visszaállítása (amiben soha nem jelöltem meg a munkaablak megjelenését)
-    Eszközök / testreszabás / munkaablak elől a pipa kivéve
-    Eszközök / beállítások / indítás munkaablakkal elől a pipa kivéve

Az Office 2003-at uninstalláltam, majd installáltam, de a probléma továbbra is fennmaradt. A teljes registry-t nem akartam kipucolni, mert az Outlook (15 db) behívó moduljának információit feltételezésem szerint ott tárolja.

Ismereteim szerint a ’normal’ sablonban a Word nem tárol olyan információt, hogy a munkaablak megjelenjen -e vagy sem.

Hogyan oldható meg az, hogy ez a zavaró ’bug’ – a munkaablak állandó megjelenése, ha kell, ha nem – megoldódjon? Hol kerül tárolásra az-az információ, hogy a munkaablak megjelenjen -e, vagy sem?

Office 2003 Service Pack 1?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#3 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:16

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 6:01

Office 2003 Service Pack 1?

Természetesen telepítve van.

A dologhoz amúgy hozzátartozik az, hogy egy Office XP-re + Visio 2002 Prof.-ra telepítettem rá először az Office 2003-at (gondolván, hogy két Office termék felismeri egymást, és csak a változást írja felül) de ez nem vált be, mert az Office XP ’megmakkant’ (de a tárterületet azért foglalta) és így járt a Visio is, így tehát azokat uninstallálni kellett. Ez azonban nem hinném, hogy a fentebb jelzett hiba okozója lenne. (Meg amúgy azóta az Office 2003-ra is rázavartam a „javítás” opciót és újra is telepítettem (unintsallálás után) de ez a problémát nem oldotta meg.)

#4 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 17:37

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 6:58

Hol kerül tárolásra az-az információ, hogy a munkaablak megjelenjen -e, vagy sem?

Itt:

Idézet

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Word\Options]
"PROGRAMDIR"=" ... "
"LastUILang"=dword:0000040e
"FirstRun"=dword:00000000
"InsertFloating"=dword:00000001
"StartupDialog"=dword:00000000 - ekkor nincs

Egyfelhasználós vagyok, így nem tudom megnézni, de van engedély írni a kulcsot?  :think:

Szerkesztette: Lulu64 2005. 07. 06. 17:38 -kor

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#5 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 21:29

A megadott helyen "InsertFloating" kulcs nem létezik,
egyébként "StartupDialog"=dword:00000000 [0 x 00000000 (0)] ami egyezik azzal, amit megadtál, de a probléma ennek ellenére fennáll.  :confused:

#6 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 10:10

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 22:29

A megadott helyen "InsertFloating" kulcs nem létezik,
egyébként "StartupDialog"=dword:00000000 [0 x 00000000 (0)] ami egyezik azzal, amit megadtál, de a probléma ennek ellenére fennáll.  :confused:

Nincs fent ad-watch vagy valami, ami kilövi a registry módosítást?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#7 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 18:48

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:10

Nincs fent ad-watch vagy valami, ami kilövi a registry módosítást?

Az alábbi – hwsw által is ajánlott – rendszerkarbantartó programokat telepítettem fel (egyébként a teljes telepítés csak pár hetes):
Ad-Aware SE Professional, RegCleaner, Drver Cleaner 3, HardwareOC Registry Tweak, XP Antispy

Csak nem azt akarod mondani, hogy valamelyiknek köze lenne ahhoz, hogy a Word nem működik megfelelően? :OOO

#8 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 18:54

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 19:48

Az alábbi – hwsw által is ajánlott – rendszerkarbantartó programokat telepítettem fel (egyébként a teljes telepítés csak pár hetes):
Ad-Aware SE Professional, RegCleaner, Drver Cleaner 3, HardwareOC Registry Tweak, XP Antispy

Csak nem azt akarod mondani, hogy valamelyiknek köze lenne ahhoz, hogy a Word nem működik megfelelően? :OOO

Azt akarom mondani, hogy valószinüleg minden megfelelően működik, csak minden a saját dolgát végzi. Talán "túl jól" is. Pl az Ad-Aware Prof-ban van Ad-watch, ami néhány registry módosítást hivatott kilőni (pl böngésző-kezdőlap módosítás). Lehet, hogy most is valami ilyesmi történik.

#9 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:58

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 17:54

Azt akarom mondani, hogy valószinüleg minden megfelelően működik, csak minden a saját dolgát végzi. Talán "túl jól" is. Pl az Ad-Aware Prof-ban van Ad-watch, ami néhány registry módosítást hivatott kilőni (pl böngésző-kezdőlap módosítás). Lehet, hogy most is valami ilyesmi történik.

Elnéztem: Ad-Aware SE PERSONAL van, s noha abban is van Ad-watch, de KI van kapcsolva.

Mindemellett nem az a gond, hogy a Lulu64 álatal megadott kulcs ne egyezne, hanem éppen ellenkezőleg: a "StartupDialog"=dword:00000000 [0 x 00000000 (0)] egyezik az általa megadottal, de a probléma ennek ellenére fennáll.

Most már csak egyet nem értek:
Ugyanaz a szoftver (Office 2003 Word 2003) ugyanazon az Operációs rendszeren (XP SP2) egyik helyen JÓL működik, nálam pedig HIBÁSAN.

Mit tehetek még a prbléma megoldásáért a format c:\ kivételével?  :confused:

#10 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:11

Na én is megnéztem neked. Én sem tudtam kikapcsolni sehogy sem.
Megnéztem a registry-t, ott nem volt bent nekem a kulcs, beírtam, és már müködik is.
A gép alapból xp sp2-es az office 2003 alapból sp1-es, és mind a 2 software magyar verzió...
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#11 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 20:29

Üdv! Ha elindítod valamelyik Office alkalmazásból, pl. Wordből a Hibakeresés és Javítás funkciót, a megjelenő párbeszédpanelen van lejjebb egy olyan opció, hogy "Az egyéni beállítások törlése és az alapértelmezett beállítások visszaállítása". Próbáld ki!

#12 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 05:52

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:11

...Megnéztem a registry-t, ott nem volt bent nekem a kulcs, beírtam, és már müködik is.
A gép alapból xp sp2-es az office 2003 alapból sp1-es, és mind a 2 software magyar verzió...

De melyik kulcsot írtad be?  :think:

(A gép szintén alapból xp sp2-es az office 2003-ra később lett telepítve a sp1, (de előtte is produkálta a problémát) és szintén mind a 2 software magyar verzió...)

#13 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 06:11

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 19:29

Üdv! Ha elindítod valamelyik Office alkalmazásból, pl. Wordből a Hibakeresés és Javítás funkciót, a megjelenő párbeszédpanelen van lejjebb egy olyan opció, hogy "Az egyéni beállítások törlése és az alapértelmezett beállítások visszaállítása". Próbáld ki!

Nagyon rossz tipp volt, és nem kevés felesleges időt emésztett fel az ezzel okozott probléma megoldása  :mad:
Ekkor ugyanis a teljes beállítás eltűnt, és azt "vissza kellett varázsolni".

Ha kicsit figyelmesen elolvasod a topic indítási szövegét, akkor láthatod, hogy - többek között - 15 db e-mail behívó információt tárol az Outlook, aminek az újbóli beállítása tetemes felesleges időt vesz igénybe. (Ugyanis az általad ajánlott „Próbáld ki!” teljes mértékben resetelte az Office beállításait, így többek között az Outlook el sem indult volna addig, amíg a teljes beállításokat végig nem viszem.)
Érdekes, hogy ilyet még teljes uninstall / install esetén sem csinált, mert a registryből még akkor is visszahozta a teljes beállításokat.

Mindezek mellett peresze az alap probléma ugyan úgy fennáll, tehát ez a „tipp” nem hogy megoldotta a problémát, hanem más gondot generált.

Ennek a tapasztalásnak persze van némi „hozadéka”:
Az ún. „Próbáld ki!” kísérletező javaslatokat ezentúl mindig erős kételkedéssel fogom fogadni, és abszolút nem veszem majd készpénznek.

(Remélem számodra is van a történetnek némi tanulságtartalma)

#14 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 07:54

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 6:52

De melyik kulcsot írtad be?  :think:

(A gép szintén alapból xp sp2-es az office 2003-ra később lett telepítve a sp1, (de előtte is produkálta a problémát) és szintén mind a 2 software magyar verzió...)

"StartupDialog"=dword:00000000

Ez a kulcs nem volt benne.
Mióta beletettem azóta jó.
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#15 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 06:01

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 6:54

"StartupDialog"=dword:00000000

Ez a kulcs nem volt benne.
Mióta beletettem azóta jó.

Ez a kulcs a megadott értékkel a kezdetektől ott van (nem írtam be semmit),
de a probléma ugyanúgy fennáll.

Na ez az, amit nem értek.  :think:

#16 Felhasználó inaktív   H.Virág 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:59

Sziasztok! Valaki le tudná nekem írni, hogy hol tölthetem le az office 2003-at WinMe-re?Előre is köszi.
[B][I][FONT=Times][SIZE=1][COLOR=blue] Virág

#17 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 22:05

Idézet: H.Virág - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:59

Sziasztok! Valaki le tudná nekem írni, hogy hol tölthetem le az office 2003-at WinMe-re?Előre is köszi.

A Microsoft Office 2003 csak Microsoft Windows 2000 vagy Windows XP alatt használható.

Windows Millenniumra (és 98-ra) az Office XP-t ajánlom! (Az Office XP-hez javasolt az összes biztonsági frissítés és service pack telepítése!!!)

#18 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 22:26

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 7:11

Nagyon rossz tipp volt, és nem kevés felesleges időt emésztett fel az ezzel okozott probléma megoldása  :mad:
Ekkor ugyanis a teljes beállítás eltűnt, és azt "vissza kellett varázsolni".

Ha kicsit figyelmesen elolvasod a topic indítási szövegét, akkor láthatod, hogy - többek között - 15 db e-mail behívó információt tárol az Outlook, aminek az újbóli beállítása tetemes felesleges időt vesz igénybe. (Ugyanis az általad ajánlott „Próbáld ki!” teljes mértékben resetelte az Office beállításait, így többek között az Outlook el sem indult volna addig, amíg a teljes beállításokat végig nem viszem.)
Érdekes, hogy ilyet még teljes uninstall / install esetén sem csinált, mert a registryből még akkor is visszahozta a teljes beállításokat.

Mindezek mellett peresze az alap probléma ugyan úgy fennáll, tehát ez a „tipp” nem hogy megoldotta a problémát, hanem más gondot generált.

Ennek a tapasztalásnak persze van némi „hozadéka”:
Az ún. „Próbáld ki!” kísérletező javaslatokat ezentúl mindig erős kételkedéssel fogom fogadni, és abszolút nem veszem majd készpénznek.

(Remélem számodra is van a történetnek némi tanulságtartalma)

Szia! Nagyon sajnálom, hogy elvesztek a beállításaid, nem tudtam, hogy ilyen kiterjedt setting-jeid vannak... Mondjuk az én hibám, mert siettem és nem figyelmeztettelek arra, hogy a kiválasztott funkció az összes Office-alkalmazás valamennyi beállítását törli/alaphelyzetbe hozza.

A topic írásakor semmilyen rossz szándék sem vezérelt, csupán segíteni akartam vele. A kellemetlenségért elnézést kérek. (A "Próbáld ki!"-t sem azért írtam, hogy "kísérletezz" evvel az opcióval - feltételeztem, hogy tisztában vagy a következményekkel.)

Az általam említett opció egyébként tapasztalataim szerint igen hasznos azokban az esetekben, mikor az Office applikációk nem indulnak el, nem jegyzik meg a beállításaikat és sorozatban lefagynak. Amennyiben a későbbiekben hibaelhárítási okokból használni szeretnéd/szeretnétek ezt a funkciót, így járjatok el:

1. - Indítsátok el a Microsoft Office - Microsoft Office eszközök mappában található "Microsoft Office 2003 - Beállításmentő varázsló"-t.

2. - Mentsétek le vele az Office-progik beállításait egy fájlba, pl. a Dokumentumok mappába

3. - Töröljétek a pár HSZ-szal ezelőtt leírt módon az Office progik /Word-Excel stb./ összes beállításait

Ha a probléma megszűnt, a beállításokkal voltak gondok. Ha továbbra is fennáll a hiba, akkor viszont nem. Ekkor:

4. - Indítsátok el ismét a "Microsoft Office 2003 - Beállításmentő varázsló"-t, és a varázslóval értelemszerűen állítsátok vissza az Office beállításait abból a fájlból, amelyet a 2. lépésben hoztunk létre.

Ezáltal az összes beállítás megmarad.

Na de visszatérve az eredeti problémára:

Van valami fájl a C:\Documents and Settings\(a felhasználóneved)\Application Data\Microsoft\Word\STARTUP\ mappában? Alapértelmezésben üres!

Más alkalmazások, pl. az Adobe PDF-dokumentum-készítője (mi is a neve?  :rolleyes: ) is manipulálhatják a Word beállításait...

Szerkesztette: SonicXP 2005. 07. 29. 22:33 -kor

#19 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 01. 14:32

Ez nem word, hanem Excel-gond lesz. Sajna sehogy sem tudtam rájönni egy függvényre. Van egy táblázat. Egyk oszlop a sor és van egy ami egy szintet jelöl (alap, közép, felső) és  a táblázat alá ki kellene íratnom, hogy 1-20ig ennyi alap, ennyi közép és ennyi felső szintű van és így, és így tovább...

De sajna a DARABTELI-ben nem lehet, CSAK egy kritériumot megadni :(
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó