HWSW Informatikai Kerekasztal: SATA <-> SATA2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SATA <-> SATA2 Kompatibilitás Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   dhlzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 12:06

Már megformáztam  :omg:  :omg:  :omg:
Minden OK.

#162 Felhasználó inaktív   Building 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 21:44

Sziasztok!

Velociraptor vásárlása előtt állok, viszont szükségem lenne egy kis információra, melyet eddig sehol sem találtam. Régebbi alaplapom van (Asus P4C800E-Deluxe), amely még csak SATA 1-et tud kezelni. Azt tudom, hogy a Velociraptor már SATA 2-es interfésszel van ellátva, de ettől lehet még használni SATA 1-ben is? Jumperelni kell, vagy csak SATA 2 vezérlővel fog működni?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Building

#163 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 25. 11:07

Sziasztok!

Tudom,hogy nem a legideálisabb topic,de jobbat nem találtam.Adott egy új Samsung 1T-s SATA-s vinyó.A gondom az,hogy minden látja a vinyót (BIOS,HD Sentinel) csak épp a windows nem veszi észre vagyis úgy kezeli minte gy pendrive-ot  :eek: Felraktam a SATA drivert is,de semmi változás.Valakinek van ötlete,hogy mit tudnék csinálni,hogy használhassam is ?

Kösz!
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#164 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 12:05

Nem lehet, hogy csak inicializálni és particionálni kellene a lemezkezelőben?  (bocs, ha ez nagyon triviális kérdés)

Szerkesztette: El Kebir 2008. 12. 25. 12:14 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#165 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 13:50

Idézet: El Kebir - Dátum: 2008. dec. 25., csütörtök - 11:05

Nem lehet, hogy csak inicializálni és particionálni kellene a lemezkezelőben?  (bocs, ha ez nagyon triviális kérdés)

Ezen konkrétan mit értesz ? Leszeretném formázni,de nem tudom,mert a windows egyszerűen nem látja,így semmit se tudok vele csinálni.
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#166 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 15:29

Amíg nincs particionálva a lemez, addig nem lehet formázni.

vezérlőpult->felügyeleti eszközök->számítógépkezelésben lesz a lemezkezelő, abban egyszerűen particionálhatod az új lemezt. 

erre gondoltam(kép)
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#167 Felhasználó inaktív   MAD_Fire 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 04:54

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy a minap vettem egy SATA 2 -es vinyót: SAMSUNG HD502J -t. Eddig két SATA 1 -es samsung ment a gépembe de az egyiket lecseréltem. Az új vinyót az alaplap ( Abit AV8 3eye ) nem ismeri fel. Pedig mikor utána olvasgattam, azt irták hogy max nem használja ki a teljesitményét. Tudnátok segiteni? Mert, nagyon fontos lenne mert vágáshoz kellene a hely.

Előre is köszi.

#168 Felhasználó inaktív   MAD_Fire 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 06:34

Nem mintha érkezett volna válasz :) azért gondoltam megirom, hogy megoldottam a problémát.

#169 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 11:58

Vista alatt, hol lehet az NCQ-t ki/bekapcsolni?

#170 Felhasználó inaktív   supi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 06:18

Idézet: egergo - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 11:40

Sziasztok!

A két kérdés egyszerű:

Megy-e:

-SATA vezérlővel SATA2-es vinyó?
-SATA2 vezérlővel SATA vinyó?

Van itt egy jó cikk a témával kapcsolatban. Angolul van:
SATA

:up:
Azzal kezdtük, hogy megpróbáltunk egy kis anarchista közösséget összehozni, de az emberek nem voltak hajlandók betartani a szabályokat.

#171 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 18:04

(Ha véletlenül valaki régi gépbe akar nagy vinyót rakni)

A SATA I-es Best Connect SATA Raid kártya (SIL 3512) kezeli a Hitachi Deskstar 7K1000 1TB-s SATA II vinyót, BX-es alaplapban. (Compaq DeskPro EN SFF)

(a projekt célja NAS (nagyon)olcsón... :smoker:  )

#172 Felhasználó inaktív   lyzzard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 03:59

Kellene kis help. Jelenleg egy régebbi intel p4 deszkában van egy 750-es samsung. Ám a celeron  sokat eszik benne, ìgy cserélem a rendszert egy abit vl6-ra, benne via c3-mal. Ja, nasnak lenne a dolog. Kaptam próbára egy sil 3112 chipes kártyát, a biztonság kedvéért egy 80-as wd sata vinyót próbáltam vele. Bootkor felismeri, netről legújabb driver le, restart, majd sajátgép látja a vinyót, de formázni akarja. Amit nem tud! 40-es hitachival, de a 750es samsunggal is ez van! Más gépben is.
Próbáltam más driverrel, kártya biost is frissitettem, mindig formázni akar, de nem tud, mert win, meg minden particionáló hibát ìr. DE! Ha nem ntfs, hanem fat32-re akarok formázni, na az megy neki! Olyankor ìrás-olvasás is frankò.
Fat32 viszont nem jó annyira. Nincs valakinek valami tippje erre? (végleges kártyának egy sil 3512-es lesz, gigabites lan már jó benne :) )
Köszönöm!
(nem ide tartozik, de lockolt 200as maxtort hogy tudok feltörni? :) )

#173 Felhasználó inaktív   lyzzard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 23:03

oké, ezt jól benéztem. BIOS reset után jól megy a kártya... hmm :rolleyes:

#174 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 00:05

Idézet: lyzzard - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 3:59

...
(nem ide tartozik, de lockolt 200as maxtort hogy tudok feltörni? :) )

Ha csak olvasni akarsz, de a jelszót nem megszüntetni, akkor kell hozzá tudnod a jelszót (függ a titkosítás erősségétől, high vagy maximum, hogy a master jelszó is működik, vagy csak a user jelszó működik-e; maximum titkosítás esetén csak a user jelszóval lehet unlock-olni).
Vagy elkezdhetsz próbálkozni jelszavakkal, de bizonyos számú (a gyártótól függ, de kevés, pl. 3) próbálkozás után kell egy power-on reset vagy hardware reset a diszken, hogy tovább folytathasd.

Ha a jelszót meg is akarod szüntetni:
Maximum titkosításnál csak olyan ATA paranccsal tudod megszüntetni a master jelszót, ami törli az adatokat is. Ehhez szintén kell a jelszót tudnod.

Legalábbis így emlékszem.

#175 Felhasználó inaktív   lyzzard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 11:51

köszönöm a választ!

igazság szerint céges selejtezésből van a vinyó, egyáltalán nem érdekel, mi van rajta, csak használni szerettem volna... merthogy két ilyen van. ezek szerint akkor semmi esély sincs rá, hogy valamilyen programmal feloldhatom ezt.

#176 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 20:11

just for log...

szoval elhatarozasra jutottam, hogy a regi 2 winchester helyett (pata es sata) veszek egy ketszer nagyobbat. bolt be, vinyo megvesz, kerdezem, hogy ugye lesz rajta jumper a sata1-hez (regi alaplap, bizonyara jol jon.) elado azt sem erti mit akarok, leraz a: "nem kell semmit allitani, fel fogja ismerni" szoveggel.

othon persze se kep, se hang. forumot, gyarto honlapjat elolvasom, es a kovetkezo az abra. persze via chipset, az nem tud auto negotialni. jumper nuku. van program, de hat amig nem latja a gep a vinyot, addig ugye hiaba!! na erre varjon az ember csomot.

szoval masik gepben meg lehetett oldani, de akkor is.. hogy ezzel az embernek elmenjen ket napja! (mit csinal a nem hozzaerto?  :omg: )

Szerkesztette: bogdan 2009. 05. 29. 20:12 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#177 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 15:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 20:11

just for log...

szoval elhatarozasra jutottam, hogy a regi 2 winchester helyett (pata es sata) veszek egy ketszer nagyobbat. bolt be, vinyo megvesz, kerdezem, hogy ugye lesz rajta jumper a sata1-hez (regi alaplap, bizonyara jol jon.) elado azt sem erti mit akarok, leraz a: "nem kell semmit allitani, fel fogja ismerni" szoveggel.
De ha tudod, hogy nem így van (legalábbis nem mindig), akkor miért hittél neki?
Én előbb szoktam utánanézni, ha veszek valamit. Főképp, ha tudom, vagy sejtem, hogy esetleg nem lesz "sima ügy" a beüzemelése.
Az eladó mondhat bármit, lehet nem ért hozzá (volt ilyen ismerős, és ha bejött egy vevő hozzá, és kérdezett olyat, amit nem tudott, akkor nem azt mondta, hogy "elnézést, nem tudom ...", hanem néha akkora marhaságokat mondott. A laikus vásárló meg legtöbbször simán elhitte, és amin csodálkoztam, hogy még rossz híre sem alakult ki a környéken), vagy csak a nyakán maradt valami, és szeretné eladni.

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 20:11

othon persze se kep, se hang. forumot, gyarto honlapjat elolvasom, es a kovetkezo az abra. persze via chipset, az nem tud auto negotialni. jumper nuku. van program, de hat amig nem latja a gep a vinyot, addig ugye hiaba!! na erre varjon az ember csomot.

szoval masik gepben meg lehetett oldani, de akkor is.. hogy ezzel az embernek elmenjen ket napja! (mit csinal a nem hozzaerto?  :omg: )
Ő beszerelteti a boltban vagy szervízben, vagy hozzáértő ismerősével.
Vagy megpróbálja saját maga, végülis "két szál drótot rá tud dugni bárki" alapon, aztán ha nem OK, akkor szól egy ismerősének, vagy viszi vissza a szervizbe az egész hóbelebancot, hogy rakják össze ők.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 06. 02. 15:38 -kor

#178 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 21:13

nem, akkor meg nem tudtam, csak sejtettem. ilyenkor bizonytalanul kerdez az ember, es csak utolag latja, hogy mennyire nincs fogalma rola a kerdezettnek.

no mindegy, en azert megoldottam, ha kellett is futnom vele nehany kort, de legalabb vegig tudtam, hogy mi a helyzet.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#179 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 03. 15:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 21:11

A nem hozzáértő megkér valaki hozzáértőt vagy papírnehezéknek használja. Vagy eleve SATA2-es lapja van, vagy olyan, ami jumper nélkül kezeli. Ennél sokkal gyp-sebb boltosok is vannak, akiknek fogalmuk sincs a csatolófelületekről és persze ezt nem reklámozzák, mert akkor senki nem vásárol náluk.

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 22:13

no mindegy, en azert megoldottam, ha kellett is futnom vele nehany kort, de legalabb vegig tudtam, hogy mi a helyzet.

Kár volt futnod vele. Elég lett volna érvelgetni a boltosnak. Inkább visszaadta volna kamatostul a pénzed és még az ereit is felvágta volna cserébe, ha végre abbahagyod  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#180 Felhasználó inaktív   zoolio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 02:12

Üdv!

A kérdésem már korábban mástól is elhangzott, de egyértelmű választ nem találtam:

SATA2-es vinyó (WDC WD5001AALS) SATA1-es, PCI-os csatolófelületű vezérlőkártyára (Silicon Image SiI 3512 SATARaid) kötve működik.
Szükséges jumperelni a vinyót, "lebutítani" SATA1-re?
Vagy a későbbiek során sem fog ez problémát okozni?

THX

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.