HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500 nyomtató portjának használata. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500 nyomtató portjának használata. Egy HP Color LaserJet 5-el.

#21 Felhasználó inaktív   don tunante 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 23:18

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 18:49

...
Szerintem bármilyen USB külső merevlemezházat lekezel, elvégre az USB egy szabványos kommunikációs port :)
...
Engem egy dolog érdekelne (mivel ilyen routerem van 7 hónapja): mi felel meg ennél a routernél a port forwardingnak? Mert ilyen néven nem szerepel a dolog a routerben, van viszont port trigger (ami vészesen hasonlít, de nem lehet UDP és TCP portot egyszerre beállítani), illetve virtual server.
Ötlet?
...

én úgy olvastam, hogy a Genesis Logic, In-system, és NEC chipes külső hdd-házakkal működik

port forwarding = virtual server

#22 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 23:50

Idézet: don tunante - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 23:18

én úgy olvastam, hogy a Genesis Logic, In-system, és NEC chipes külső hdd-házakkal működik

port forwarding = virtual server

Előbbit nem tudom megerősíteni, sem cáfolni. Nekem az is furcsa, hogy USB porton kompatibilitási kérdés felmerül...

A port forwardingra a választ köszi, közben kiokumláltam én is :), már meg is csináltam mindkét gépre az aktív DC-t  :up:

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#23 Felhasználó inaktív   Termesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 15:00

Idézet: Sas Sam - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 11:39

1. Nem írtad, hogy milyen a router pontosan. 500g vagy 500g Delux? Mert a simán USB+LPT van, a deluxon 2 db USB2.0
2. Hova dugtad a nyomtatót, ha nem az USB-be a router-en?! LPT-s?
3. Milyen win-t használsz? Ha XP, akkor a könyv direkt felhívja a figyelmet (delux esetén tudom biztosan), hogy LPR Client módot válassz az installnál.

Ha XP-d van, akkor:

1. Nyomtató hozzáadása
2. Helyi nyomtató (P&P nélkül!)
3. Új port létrehozása - Standard TCP/IP port
4. Nyomtató IP címe a router IP címe, tehát default esetben 192.168.1.1
5. Amit a port nevének felajánl, az jó, ne bántsd!
6. Eszköz típusa: Egyéni (Beállítások gomb)
7. Protokoll: LPR
8. Várólista neve: LPRServer
9. Következő lépésben a befejezés gomb után kiválaszod a nyomtatód
10. Kész.

Ugyan ezt meg lehet csinálni a programjával is. És minden működik. Szóval nem kell szidni, csak figyelmesen csinálni.

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Nekem is WL-500g delux routerem van és egy hp officejet 4255 multifunkciós nyomtatóm, amit szeretnék összehozni, de nem megy mert elakadok a 9-es pontnál

"9. Következő lépésben a befejezés gomb után kiválaszod a nyomtatód"

mivel nem találom a listában amit feldob. Utána hiába megyek a nyomtató telepítésére nem csinál semmit. /Csak az az érdekes, hogy előtte már sikerült ez nekem egy Apollo nyomtatóval, teljesen jól ment de már nem emlékszem hogy csináltam :confused:
Előtte egyébként telepítettem a nyomtatót a gépemre, de közvetlenül összekapcsolva kihagyva a routert. Érzem, hogy valami alapvető dolgot hagytam ki, de miiiiiiiiiiijaaaaaaaz??

kösz a segítséget

#24 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:59

"Saját lemez" gomb, nyomtató driverét megadod neki (ha minden igaz, egy .inf fájl képében), és már hozzá is adja.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#25 Felhasználó inaktív   Termesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:17

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 17:59

"Saját lemez" gomb, nyomtató driverét megadod neki (ha minden igaz, egy .inf fájl képében), és már hozzá is adja.

Üdv!

hali!

Köszönöm a választ, de pont az baj, hogy hiába megyek a "saját lemez" gombra és aztán hiába teszem be az autorun.inf fájlt nem történik semmi. Letöltöttük a legfrissebb drivert is és ott is ez a helyzet. Bár az mindenképp gyanús volt, hogy a hp honlapján szinte mindegyik 4255-ös driverhez oda volt írva, hogy "network not supported".
Egy kicsit csalódott vagyok, hogy itt ez a multifunkciós nyomtató /amit szerintem sokan használnak hálózatban/ és a dokumentációban szinte meg sem említik ezt a lehetőséget.
Az asus honlapján is csak az virít, hogy a router printerszerver funkciója támogatja a nyomtatót, és az asus csapata sikeresen tesztelte is, de az már nincs ott, hogy hogyan csinálták.
egy szóval bassza meg....
Ha valaki tud segíteni az király lenne, köszi előre is!!

#26 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 21:10

Hát az autorun.inf-fel nem is fog sikerülni az életben soha... Az ugyanis azt tartalmazza, hogy a CD (DVD) behelyezésekor milyen progtam induljon el automatikusan.
A megfelelő útvonalon meg kell keresni az .inf fájl helyét, ami leginkább nem a CD gyökere. Tessék átnyalni a CD-t, hogy melyik mappában van a megfelelő oprendszer alá való progi, és onnan kell az .inf fájlt megadni. Néha több is van, most nem tudom megnézni, melyik a megfelelő, mert a HP szervere éppen döglődik, nem jön le sem a 45 Megás basic meghajtó, sem a 375Megás.

Esetleg megteheted azt, hogy bemész az XP parancssorába (futtatásba beírni: cmd és entert nyoni), majd átváltani a CD meghajtóra (ha a meghajtó jele E, akkor E: és entert nyomni), és add ki ezt a két parancsot:

tree >c:\filelist1.txt
tree /f >c:\filelist2.txt

Majd megkeresed a C: meghajtó gyökerébe került két txt fájlt és elküldöd az mclaca kukac törzsasztal pont hu mailcímre, én meg kibogarászom, mit kell keresned.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2006. 01. 08. 21:16 -kor

#27 Felhasználó inaktív   FIREirq 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 18:51

Sziasztok

Próbálkoztam én is nyomtatót telepíteni de a letöltött driver(HP) elindul ugye magától és települ.
Hogy lehet .ini-t kinyerni belölle ?

Köszi

#28 Felhasználó inaktív   Pepe58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 20:38

Üdv Mindenkinek!

Hasonló a problémám,  Asus WL520GU-ra  telepítettem hálózati nyomtatót XP alatt, tökéletesen működik.
Egy vista is került a rendszerbe a gép saját usb portjáról működik a nyomtató, de a hálózaton nem.
Úgy telepítettem ahogy leírtátok, sikerül a telepítés látja is a nyomtatót is felajánja a tesztoldal nyomtatást de nem történik semmi.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó