HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1141 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 29. 12:07

ATI Catalyst Vista RTM build 8.31.100.3.2.1 driver (32 és 64 bit!) OpenGL-el!

Azt nem tudom mennyire működőképes. Lehet leszedik hosszú távon ... Ha minden igaz 2006 decemberi.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1142 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 17:42

szaisztok, azt szeretném megtudni, h a wait for vertical refresh opciót a ccc nélkül hogyan lehetne megoldani?

#1143 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:18

ATI Tray Tools-szal.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1144 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:32

regiszt. adatb. módosítással nem?
Más: ha OpenGlel használok egy gamet, akkor a D3D settingseket nem kell bepipálgatnol ccc-nél?

Szerkesztette: critical_source 2007. 01. 30. 20:42 -kor

#1145 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 30. 20:44

De, csak elég babra munka kitalálni, hogy a sok korábbi driver közül melyik az aktuális. Vsync néven fut a beállítás neve egyébként és a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet alatt kell keresgélni.

OpenGL: a beállításaik külön tárolódnak, bár van olyan, ami mindkettőre vonatkozik.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 30. 20:45 -kor

#1146 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:34

Sziasztok!

Szeretnék 1 kis segítséget kérni. A gépet körülbelül csak 1 program azaz játék futtatására használom. A World of WarCraft-hoz.(Jééé :D ).
Mivel baromira nem értek a videokártyákhoz, driverek, anyámkinnya, ezért hozzátok fordulnék segítségért.

Szeretném minnél jobban optimalizálni a videjókártyát, hátha látok egy kis FPS emelkedést.(Ram bővítés tervben ~2hét múlva).
Kérdéseim:
-Melyik drivert tegyem fel(Catalyst vagy Omega) és melyik verzióját?
-Miket pipáljak ki, és be? :D:D
-Van-e valami +tuningoló program, ami esetleg besegíthet?

/// ATi Radeon 9600/256Mb karim van. Ebből vegetálok most. ///

Bocsi a sok-sok :lama: kérdésért, de a VGA-nak valahogy sikerült hidegen hagynia engem.. :s

Előre is köszi,
Chrys

Szerkesztette: -=(Chrystopher)=- 2007. 02. 09. 20:38 -kor

Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1147 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 21:22

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 19:34

Sziasztok!

Szeretnék 1 kis segítséget kérni. A gépet körülbelül csak 1 program azaz játék futtatására használom. A World of WarCraft-hoz.(Jééé :D ).
Mivel baromira nem értek a videokártyákhoz, driverek, anyámkinnya, ezért hozzátok fordulnék segítségért.

Szeretném minnél jobban optimalizálni a videjókártyát, hátha látok egy kis FPS emelkedést.(Ram bővítés tervben ~2hét múlva).
Kérdéseim:
-Melyik drivert tegyem fel(Catalyst vagy Omega) és melyik verzióját?
-Miket pipáljak ki, és be? :D:D
-Van-e valami +tuningoló program, ami esetleg besegíthet?

/// ATi Radeon 9600/256Mb karim van. Ebből vegetálok most. ///

Bocsi a sok-sok :lama: kérdésért, de a VGA-nak valahogy sikerült hidegen hagynia engem.. :s

Előre is köszi,
Chrys

Szerintem használd hozzá az Omega drivert.  Tapasztalatom szerint tökéletesen megy Connect3d Radeon 9600-zal.
Természetesen a legújabbat rakd fel hozzá. v. 3.8.330 (Catalyst 7.1)

#1148 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 01:27

Oks, köszi.

Holnap felpakolok egy Omegat akkor.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1149 Felhasználó inaktív   Sidix 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 13:09

Érdekes problémával állok szemben, ha valakinek van valami ötlete kérem segitsen....
SP1-es windowsomat SP2-esre cseréltem nemrég, és felraktam a legújabb catalystot, a 7.1-est , és a Half-life 2 , olyan szinte akad, hogy én ilyet még nem láttam, SP1-es Windowsal és 6.9-es catalysttal meg úgy suhant a játék hogy 16x anisotropic filtering , és 6x anti-aliasing mellett is vidáman ment.
A kártya amúgy amúgy Radeon 9800 XT , semmi tuninggal, semmi extrával.
Szerintetek mi lehet a baj, és mit kellene tennem hogy ne legyen ilyen a gép ?
Vagy sokat beszélte ezekről az omega driverekről, mit kellene ehhez a kártyához felraknom, ami ténylegesen a lehető legjobbat hozná ki belőle ?

Szerkesztette: Sidix 2007. 02. 11. 13:10 -kor

#1150 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 11. 16:17

Mitől lehet, hogy a 7.2-es béta Vista Catalyst (32+64 bit!) csak 16MB, amikor a teljes telepítő 130MB szokott lenni? Ha kihagyjuk a CCC-t meg az összes nyelvi cuccot, akkor is 80MB kéne, hogy legyen.  :think:

#1151 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 21:29

Nem éppen. A 6.5-7.1 (ezt tudom biztosan) közötti kopasz kata (se CCC, se CP) pl. 12 MB körül van.

#1152 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:19

Sziasztok!

ATI Radeon 9000 Pro videókártyám van, és olyan problémám van, hogy Windows XP alatt egyszerűen nem tudom 75Hz-nél feljebb állítani a frissítést. Régen ezzel nem volt gond, még 100Hz is ment. Aztán egyszer csak összeugrott a kép, és azóta 75Hz a max., nem tudom, miért. A dolog érdekessége az, hogy Linux (UHU) alatt tökéletesen megy 85-100Hz is, és ha új XP-t telepítek (próbaképpen másik winyóra, vagy valami), akkor azzal is megy jól a frissítés magasabb frekivel. Egyedül a mostani XP-met nem tudom visszaállítani. Próbáltam már mindenféle új és régebbi driverrel, még a kártyához adott gyárival is, eredménytelenül. Hogyan tudnám teljesen kiirtani az esetleges hibás drivert, ami ezt a jelenséget okozza? Vagy hol keressem a hibát, mi lehet a gondja?

Természetesen az opciók között szerepel még 120Hz is, csak hiába állítom nagyobbra, a tényleges frissítés karcsú marad. Ötlet?

Köszi,
Joci

#1153 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:40

A megjelenítőknél állítsd be, hogy mekkora lehessen a max. frissítés.

#1154 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:55

Idézet: brd - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:40

A megjelenítőknél állítsd be, hogy mekkora lehessen a max. frissítés.

Uh ember! Örök hálám üldözni fog...! Esküszöm, hogy hónapok óta szívok ezzel. Azért nem törődtem vele nagyon, mert rettenet ritkán használtam ezt az elátkozott XP-t (UHU-zok 99%ban), így nemnagyon zavart azon a havi pár percen amíg használtam, viszont mostanában munka miatt sokat kell wineznem, így zavaró volt... soha nem jöttem volna rá szerintem a megoldásra :D

Köszi mégegyszer! Már hasít a 85-100Hz is, a szemem örül neki nagyon!

#1155 Felhasználó inaktív   Adibook 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 14:04

SZAISZTOK!

SEGITSEGET SZERETNEK KERNI TOLETEK.
IRORSZAGBAN ELEK ES ITT A SZAMITOGEPES UZLETI TANACSADAS NAGYON SOKBA KERUL.

VETTEM EGY COMPAQ PRESARIO SR2029UK TIPUSU GEPET AMI GYARI FELSZERELESE:CORE 2 DUO E6400,ASUS P5BW-LA ALAPLAP,2 GB RAM,NVIDIA GF7500 LE.

LECSRELTEM A VIDEOKARTYAT EGY ATI RADEON X1950 PRO 256-RA ES AZ ADDIG MUKODO SWEEX WIFI PCI KARTYA AZ UJ ATI KARTYAVAL EGY IDO UTAN NEM KEPES KIOSZTANI AY IP CIMET MAJD AZ NVIDIA VISSZARAKASAVAL UJRA MUKODIK.
A GEPEN XP MEDIA CENTER EDITION VAN ES A PARTICIOK EGYIKE LEVEDETT COMPAQ SISTEM RECOVERY-HEZ HASZNALT.
EN LEVEDTEM A REGI NVIDIA DRVIVERT MAJD KARTYACSRE UTAN FELRAKTAM AZ ATI-T ES EGY IDEIG MINDEN MUKODIK MAJD EGY IDO UTAN ELMEGY A NET ES KORLATOZOTTRA RAK AZ IP CIM SIKERTELEN KIOSZTASA UTAN.
MIT TEGYEK EBBEN AZ ESETBEN?
AZ ALAPLAP DRIVERE 2006.12. HAVI.
TANACSTALAN VAGYOK.
EBBEN KERNEM SEGITSEGETEKET AMIT ELORE IS NAGYON MEGKOSZONOK.

ADAM

#1156 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 22. 11:13

AMD releases speedy OpenGL drivers
Catalyst 7.2, officially

Idézet

DAAMIT has released a new, monthly version of its Catalyst drivers. Catalyst version 7.2 supports Windows XP, Vista, and Linux.

The highlight of the release is the improved speed of OpenGL applications under Vista. AMD claims it will increase the speed of Doom 3 by a quarter, boost Prey by 21 per cent while Quake 4 will be better by half.

These claims are based on the current speed of these apps with ATI Radeon X1000 series, but did not go into detail about how fast is this compared to default speed in Windows XP. AMD does not want to spoil Microsoft's fun with launching Vista all over the world.

Other features include new Catalyst Control Centre for Windows XP (the same as one released with 7.1 for Vista) - load times have been massively improved, so you no longer have time to start making coffee while CCC loads.

A less 3D enthusiast crowd can enjoy a 3D static preview.

:eek: Valaki meg tudná ezeket erősíteni, mert momentán semmi új OGL cucc sincs a gépemen ...

#1157 Felhasználó inaktív   Darfe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:25

Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy nem rakja fel a catalystot.
Windozt telepítem, alaplapcuccok és érkezik a videokártya szakasz. CD-ről felpakolom amit kell (telepítés sikeres meg minden) és restart. Restart után pedig nincs catalyst. Egyszerűen nem tette fel. Nincs a gépen. Aztán nyomtam egy biosz rezetet. Ekkor már a winfos se töltött be. Cmos rezet....már a winfost is alig bírtam felrakni.  Mi lehet a hiba? Vírus?

#1158 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:33

Hát így már passz.
Amúgy drivert CD-ről? Hmmm.
Javasolt telepítés:
Drivercleaner (ha nem szűz a Windows), összes előző VGA drivert letörölnia  fenébe
Alaplapi chipset driver, lehető legfrisebb
DirectX 9.0C legfrisebb (jelenleg 2007 februári)
DotnetFX (vagy .NET) 1.1 és 2.0 Microsoft bővítmény telepítése
Lehető legfrisebb Catalyst feltelepítése.
DX9 kártyákhoz ez a Catalyst 7.2, (tegnapi!) ... DX7-8 kártyákhoz pedig a 6.11 az utolsó.

Mindezen cuccok telepítése közben az ÖSSSZES vírusírtó és antispy programot ki kell lőni, mert jó esélyel NEM megy fel a driver ellenkező esetbn!

A Bioshoz nem tudok hozzászólni, lehet be kell állítani pár dolgot ami a Bootra és pár dolgot ami a VGA-ra vonatkozik ...

#1159 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 14:33

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:13

:eek: Valaki meg tudná ezeket erősíteni, mert momentán semmi új OGL cucc sincs a gépemen ...

:(

Idézet

A 7.2-es Catalyst teljesítménynövekedést ígér számos alkalmazásban, például 25% a Doom 3-ban, 48% a Quake 4-ben és akár 21% a Prey-ben, ezek az értékek Vista operációs rendszerekre vonatkoznak és az X1000-es család tagjaira.

Forrás: hwt.hu
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1160 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:05

Kipróbáltam a 7.2-es drivert, nem kellett volna :omg:
Ugyanaz a baja ugyanis, mint a 7.1-nek. Nem lehet a ramot tuningolni, mert elkezd villogni a képernyő. 6.12-vel tökéletes. Miért kell elrontani ami jól működik????? :mad:
A 7.2-es CCC viszont tényleg jobb lett mint az előző, gyors, stabil, stb stb..

Mielőtt valaki megkérdezi, hogy miért nem használok pl ATT-t, nos azért, mert azzal tuningnál 1 mhz állítástól is szétfagy a gép :omg:  :down:

szerk.: 1950Pro-m van.

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 02. 22. 16:13 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59