HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#4261 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 22:46

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 18:58

Az a sutyok CC azért járatja annyin mert POWER SAVING üzemmód és amikor terhelés van akkor állítja vissza a nomrálra (2D/3D órjelek).
De biztos megint a CC a hülye és nem a User nem ért hozzá.

És az is az user hibája, hogy agp-s HD3650-nél nincs normális 3D gyorsítás? Mert mióta megvettem szívok vele, és ha a fejem tetejére állok, akkor sem tudom kihozni a kártyából azt, amit tudna. Sem XP alatt, sem Win 7 alatt, sem Cat 9.11-el, sem Cat 8.1-el, sem Cat 8.9-el, sem Sapphire driverrel, sem AMD driverrel, sem NGO / DNA moddolt driverrel, sehogy sem.

#4262 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 23:31

Nem, a user hibája az, hogy megvette ezt a kotványt.

#4263 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 23:38

Idézet: Warton - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 0:31

Nem, a user hibája az, hogy megvette ezt a kotványt.

Ha nem működik rendesen, minek adják el? Újat vettem, nem használtat, és nem hívták fel a figyelmem rá, hogy AGP-s lapban HD szériás AGP-s kártya csak szívás lesz. Ha te veszel egy új autót, és 5 km után lerohad alattad az első úton, akkor te vagy a hibás, mert megvetted?

#4264 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 23:49

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 0:38

Ha nem működik rendesen, minek adják el? Újat vettem, nem használtat, és nem hívták fel a figyelmem rá, hogy AGP-s lapban HD szériás AGP-s kártya csak szívás lesz. Ha te veszel egy új autót, és 5 km után lerohad alattad az első úton, akkor te vagy a hibás, mert megvetted?

Nem igazán láttam hogy szenvednének az AGP-s tulajok legalábbis nagyon kevés hiba volt eddig illetve azokra is ott a hotfix.

A figyelmedet meg felhívta rá az AMD, mivel asszem az oldalán ott vna hogy hivatalosan az az X1K szériától nem támogatják az AGP-t.

Amúgy én a helyedben a lapod driverei közt néznék szét mert sztem azzal lesz a baj vagy a lapod agp je nem tudja rendesen lekezelni a kártyát.
Egyéb esetben visszavinném a boltba és megmondanám nekik hogy vagy csinálják meg vagy bizonyítsák be hogy más HW a ludas ellenkező esetben vagy vásárolhasd le az árát vagy adják vissza a pénzt.

Nem értem minek erőltetni már az AGP-t amúgy is, tudhattad volna hogy elavult technológia amibe nem szabad manapság beruházni.
Az utolsó AGP-s VGA amit érdemes volt megvennie az az NV 6 és 7 es séria illetve az ATI 9XXX és X500-600-800 voltak.

Szerkesztette: Virus9AX 2009. 12. 13. 23:54 -kor

#4265 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 00:04

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 0:49

Nem igazán láttam hogy szenvednének az AGP-s tulajok legalábbis nagyon kevés hiba volt eddig illetve azokra is ott a hotfix.

A figyelmedet meg felhívta rá az AMD, mivel asszem az oldalán ott vna hogy hivatalosan az az X1K szériától nem támogatják az AGP-t.

Amúgy én a helyedben a lapod driverei közt néznék szét mert sztem azzal lesz a baj vagy a lapod agp je nem tudja rendesen lekezelni a kártyát.
Egyéb esetben visszavinném a boltba és megmondanám nekik hogy vagy csinálják meg vagy bizonyítsák be hogy más HW a ludas ellenkező esetben vagy vásárolhasd le az árát vagy adják vissza a pénzt.

Nem értem minek erőltetni már az AGP-t amúgy is, tudhattad volna hogy elavult technológia amibe nem szabad manapság beruházni.
Az utolsó AGP-s VGA amit érdemes volt megvennie az az NV 6 és 7 es séria illetve az ATI 9XXX és X500-600-800 voltak.

Most az ATT-vel már sikerült bekapcsolnom a FastWrite-ot, az AGP írás-t, és az AGP olvasás-t is úgy, hogy nem fagyott szana-széjjel, és semmi baja így a gépnek. Postal 2: STP alatt megy 30-40 FPS-t, zárt térben láttam 50-55 FPS-eket is (házban), és L4D2 alatt meg 20-22-25 FPS, sok ellennél, nagy teremnél 10-15. Azt kéne tudnom, hogy ez így normális, vagy pedig még mindig nincs ezzel renben valami. A furi az, hogyha ez az AGP-s baromság lenne még mindig, akkor nem menne néha fel Postal 2-ben 55 FPS-ekre néha. Vagy igen? Bár 3DMark-ban nekem 2500 körüli pontom van ('06), márnak ilyen kártyával meg 6000-7000...  :( Csak gondolom az nem AGP-s mondjuk... Tehát akkor úgy teszem föl a kérdést, hogy AGP-s konfigban AGP-s 3650-től ezek az értékek rendben vannak?

#4266 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 02:16

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 1:04

Most az ATT-vel már sikerült bekapcsolnom a FastWrite-ot

Ebből az egy mondatból látszik, hogy nem az AGP-s kártya és nem a Catalyst driverek a hibásak, hanem az alaplapi driver (vagy a BIOS beállítás). Ha alapértelmezetten a chipset driver nem engedi a FastWrite-ot akkor már régen rossz, és mivel a driver nem engedélyezi a chipset agp-vezérlőjének ezt ezért értelem szerűen a kártya se működik megfelelően. A lassulásra visszavezethető hibát itt keresd.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#4267 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 03:49

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 0:38

Ha Velorexet veszel, az eladó hibája, hogy autósztrádára nem való?  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4268 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:00

Most az ATT-vel már sikerült bekapcsolnom a FastWrite-ot, az AGP írás-t, és az AGP olvasás-t is úgy, hogy nem fagyott szana-széjjel, és semmi baja így a gépnek. Postal 2: STP alatt megy 30-40 FPS-t, zárt térben láttam 50-55 FPS-eket is (házban), és L4D2 alatt meg 20-22-25 FPS, sok ellennél, nagy teremnél 10-15. Azt kéne tudnom, hogy ez így normális, vagy pedig még mindig nincs ezzel renben valami. A furi az, hogyha ez az AGP-s baromság lenne még mindig, akkor nem menne néha fel Postal 2-ben 55 FPS-ekre néha. Vagy igen? Bár 3DMark-ban nekem 2500 körüli pontom van ('06), márnak ilyen kártyával meg 6000-7000...  :( Csak gondolom az nem AGP-s mondjuk... Tehát akkor úgy teszem föl a kérdést, hogy AGP-s konfigban AGP-s 3650-től ezek az értékek rendben vannak?

Referencia órajelen van amugy a kártya?

Az AGP véletlenül nem valami kompatibilis módban megy a tejles sebesség helyett?
Chipset driver?

#4269 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 10:23

Csak gondolom az nem AGP-s mondjuk...

Meg lehet nem P4-el nyomják.. :)

#4270 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 17:32

Na mind1. Jövő héten megyek haza a szüleimhez, és elhozom az abban lévő 6600GT-t (az a gép szintén az enyém volt, úgyhogy az a kártya is az enyém  :)   ), és abba berakom a P4P800SE-be ezt a HD3650-et, mert nekik úgyis teljesen mindegy. 6600 GT-vel meg az én lapomban is lesz rendes 3D gyorsítás, ezerszer több FPS-t fog produkálni az 5 évvel idősebb 6600GT.

P.S.: jah, és ez volt a legutolsó alkalom asszem', hogy Radeon kártyát vettem (mégha a "régi" AGP-s lapra meg user error-ra is akarják egyesek fogni)  :)

Szerkesztette: bepe_79 2009. 12. 14. 17:33 -kor

#4271 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 17:45

Sziasztok!

Sikerült szert tennem egy 5850-re...

A 9.10-es Catalystel megy, a 9.11-et nem próbáltam, de a monitor tulajdonságainál a szokásos 100Hz helyett most csak 85 Hz-et ajánl max.

Egy Samsung Syncmaster 957MB-ről van szó, 1024x768-ban eddig tökéletesen ment 100Hz-en, hiszen tudja, minden driver t újraraktam már 2x...

Most miért nem??  confused.gif

Köszönettel:

M
"Fly away to a rainbow in the sky
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#4272 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 18:01

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 18:32

6600 GT-vel meg az én lapomban is lesz rendes 3D gyorsítás, ezerszer több FPS-t fog produkálni az 5 évvel idősebb 6600GT.

P.S.: jah, és ez volt a legutolsó alkalom asszem', hogy Radeon kártyát vettem (mégha a "régi" AGP-s lapra meg user error-ra is akarják egyesek fogni)  :)

Hát igen, ez is biztos, hogy az AMD hibája...az öreg 6600GT-vel sokkal gyorsabb lesz minden...

Talán nem egy AGP-s DDR2-es 3650-et kellet volna venni, hanem inkább egy használt X19xx-t vagy valami hasonlót, azzal legalább nem lettek volna ilyen driver gondjaid de még azt se hajtotta volna ki teljesen az a P4...

Szerkesztette: Trebron09 2009. 12. 14. 18:02 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4273 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 20:27

Idézet: Messor - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 18:45

Sziasztok!

Sikerült szert tennem egy 5850-re...

A 9.10-es Catalystel megy, a 9.11-et nem próbáltam, de a monitor tulajdonságainál a szokásos 100Hz helyett most csak 85 Hz-et ajánl max.

Egy Samsung Syncmaster 957MB-ről van szó, 1024x768-ban eddig tökéletesen ment 100Hz-en, hiszen tudja, minden driver t újraraktam már 2x...

Most miért nem??  confused.gif

Köszönettel:

M

Ok, sikerült...

M
All to be the master of the wind"

By: Manowar, Master Of The Wind...

#4274 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 23:46

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 18:32

Kapcsold ki a Fastwrite-ot Geforce kártyával is és akkor ugyanúgy kevés lesz az FPS-ed és akkor már Geforce kártyát se kell venned.
Arról nem az AMD tehet hogy az alaplapod chipsetében lévő AGP-vezérlő "furcsán" működik.  ;)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#4275 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 11:59

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 0:46

Kapcsold ki a Fastwrite-ot Geforce kártyával is és akkor ugyanúgy kevés lesz az FPS-ed és akkor már Geforce kártyát se kell venned.
Arról nem az AMD tehet hogy az alaplapod chipsetében lévő AGP-vezérlő "furcsán" működik.  ;)

Na de miért működik furcsán? Az Asrock P4i65G-ben fullos AGP 8x van, és más AGP kártya, pl. az említett 6600 GT simán működött benne, vele, és volt is normális sebesség, rendes 3D gyorsítás. Egyébként marha kíváncsi leszek, hogy a szüleimnél az ASUS P4P800-SE-ben mit csinál majd a HD3650, és hogy milyen sebességet tudok kihozni belőle, mert az viszont 1000%, hogy szabványos AGP 8x, és ott nem nagyon lehet az alaplapra fogni semmit, állítható a BIOS-ban is a FastWrite, stb.

#4276 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 18:56

Sikerült kicseréltetni a kártyát !!!

Hála a ti ajánlásotoknak és a kollégám unszolásának, ma délután visszavittem a júzersz Ferenc körúti üzletébe az AGP-s Radeon HD3650-et, és a mondókám végighallgatása után ők is bólogattak, hogy igen, ebben sajna csak "AGP emuláció" van. És nagyon rendesek voltak, habár túl voltam már bőven a 3 napon, kicserélték nekem, és kaptam egy vadonatúj AGP-s Sapphire Radeon X1650 PRO-t, már ez van a gépben, ez alól írok. Most uninstalláltam a régi drivert, és mindjárt megy fel a Sapphire Catalyst-je. Ezzel az X1650 PRO-val már nem szabad gondnak lennie, és full 3D gyorsításnak kell lennie. Tesztelek ma este 3D Mark 06-al és Vantage-val is!  :up:  :respect:

Köszönöm az X1K széria tippet! Azért lett Radeon mégis, mert AGP-s nVidia nem volt nekik most. Pedig megfogadtam, dehát ez van..

#4277 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 23:37

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 19:56

Hála a ti ajánlásotoknak és a kollégám unszolásának, ma délután visszavittem a júzersz Ferenc körúti üzletébe az AGP-s Radeon HD3650-et, és a mondókám végighallgatása után ők is bólogattak, hogy igen, ebben sajna csak "AGP emuláció" van. És nagyon rendesek voltak, habár túl voltam már bőven a 3 napon, kicserélték nekem, és kaptam egy vadonatúj AGP-s Sapphire Radeon X1650 PRO-t, már ez van a gépben, ez alól írok. Most uninstalláltam a régi drivert, és mindjárt megy fel a Sapphire Catalyst-je. Ezzel az X1650 PRO-val már nem szabad gondnak lennie, és full 3D gyorsításnak kell lennie. Tesztelek ma este 3D Mark 06-al és Vantage-val is!  :up:  :respect:

Köszönöm az X1K széria tippet! Azért lett Radeon mégis, mert AGP-s nVidia nem volt nekik most. Pedig megfogadtam, dehát ez van..

Ismerem azt az üzletet, régebben sokszor vásároltam ott. Amúgy normális boltnak tartom de azt jól megetették veled hogy "AGP emuláció" van a kártyában.  :Đ

A HD3650 és az amit most vettél X1650pro nem támogatja egyik se natívan az AGP-t, mindegyik kártya használ egy PCIe-AGP bridge chipet (majd valaki megmondja mi is a pontos neve annak a  chipnek mert most nem jut eszembe  :D )

Amúgy csomó helyen olvasni hogy az AGP-s HD3650 kártyák nem minden régi fajta alaplap AGP vezérlőjét szeretik. Sokkal nem működnek rendesen. De voltak ugyanilyen problémák anno az AGP-s X1K szériával is.

#4278 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 23:44

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 23:37

A HD3650 és az amit most vettél X1650pro nem támogatja egyik se natívan az AGP-t, mindegyik kártya használ egy PCIe-AGP bridge chipet (majd valaki megmondja mi is a pontos neve annak a  chipnek mert most nem jut eszembe  :D )

Rialto? :think: Vagy az nem az?! :D

Szerkesztette: Csokis 2009. 12. 15. 23:45 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4279 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 00:22

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. dec. 16., szerda - 0:44

Rialto? :think: Vagy az nem az?! :D

De az  :up:  :respect:

#4280 Felhasználó inaktív   Messor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 16:40

Nem ma kellene kijönnie a 9.12-nek?

M