Idézet: arn - Dátum: 2010. 12. 28. 13:14
hdmin a scalet hogyan lehet fixalni? tehat beallitom a desktopra (0%), az addig ok, de ha modot valt, akkor ugyanugy a def 15%al kisebb kepet latom.
amugy def miert kisebb ennyivel? hol van annak jelentosege?
Réges-régen ez úgy volt, hogy beállítottad desktopon az adott módot, lehúztad az overscan-t 0%-ba MINDEN módban, apply és utána ezt megjegyzi. Vagyis bármilyen alkalmazás vált az adott módba, már így fog megjelenni.
Viszont épp most olvasgattam a témában a hétvégén, mert bajom volt az alaplapi HD4250-nel ilyen szempontból 24 és 50Hz-en. 0%-os overscannel is kilóg a kép. Gyanítom a TV hibája lesz, nem a driveré, de a nagy keresgélésben azért belefutottam olyan bugba kb. fél évvel ezelőtti Catalysttel kapcsolatban ahol ez a rész driverben is bugos volt, 60Hz-en működött a 0%-os overscan, 24 és 50Hz-en (meg még ki tudja milyen felbontásban) nem. De ez elvileg már rég javítva lett.
Aztán találtam olyan thread-eket is, amik arról szóltak, hogy a fent leírt elmentés nem működik/működött valamikor. Szóval elképzelhető, hogy most bugos ilyen szempontból is.