Idézet: szabi - Dátum: 2011. 06. 04. 13:38
Nem sikerült, így sem detektálta a TV-t.
Ezzel a szoftveres gondot is kizárhatom, ha jól sejtem!?
Nem feltétlenül. Az ATI Catalyst ilyen szempontból finoman szólva sem működik problémamentesen. A múlt év végi legutolsó driver esetében pl. nekem is volt problémám a feszültségértékekkel (nem állította be őket "idle"-ben alapra), valamint a TV használatával folyamatosan gondok vannak azóta is.
Előbbit az idei driver-ek egyike megoldotta, de mint írtam, a TV használata nem zökkenőmentes. A VGA két DVI kimenetét használom, a monitor és a TV is TFT; utóbbi DVI-HDMI átalakítóval van a videokártyához kötve.
Primary eszközként a monitort használom, s az van "duplázva", ha a TV-t is használom, de amikor a TV-t is használnám, akkor állandóan összekeveredik a sorrend. A TV lesz a primary, onnantól nem is lehet visszafordítani. Csak a VGA-ból történő lecsatlakoztatást követően tudom ismét úgy használni a monitort, ahogyan szeretném.
Ráadásul egy korábbi driver esetében a beállítások módosításakor az "Alkalmaz" gomb nem vált aktívvá, így 15 mp után mindig visszaállt az eredeti beállítás, valamint nem tudtam letiltani a TV-t. A 11.3-as változat feltelepítése megoldotta ezt a problémát, de sajnos nem véglegesen.
A múltkor ismét előjött (pedig a rendszerben semmi fő komponens nem változott az utolsó jól működő állapot óta); amikor a TV-t is aktiváltam a rendszerben, akkor az "Alkalmaz" gomb megint szürke volt. Semmi nem segített.
Más fórumokat is olvasva azért kiderül, hogy kis túlzással annyi embernek van problémája a Catalyst programcsomaggal, mint amennyi elégedett vele.
Személyes véleményem az, hogy programozói szempontból egy fércmunka. Most megpróbálom a legújabb változatot, hátha...
Szerintem neked is a driver-ekkel kell "bűvészkedned".