Idézet: Abu85 - Dátum: 2012. 05. 30. 12:45
Várj még. Én csak abból indultam ki, hogy az egyik gépen jó, míg a másikon nem. A legegyszerűbb itt az OS-t elővenni.
Az órajel az mindig ugrik, ha megnyitsz egy programot. Sőt még azon belül is ugrál. Amikor nem látod, hogy ugrik, akkor az azért van, mert a mintavétel nem valós idejű. Több másodperces szünetekkel történik, így lehet, hogy két mintavétel között felugrott az órajel, csak azt a szoftver nem jelezte, mert pont akkor kért adatot, amikor alapon volt.
A képnek nem szabad ugrándoznia. Nézd meg, hogy a kari órajele alapon van-e, mert a nagy órajelváltás csinál ugrást. Nekem is csinált ilyet, ha 1100 MHz-en volt a magórajel. Az Overdrive-os 1050-en már nem csinálta. Persze azóta visszaraktam 870-re, mert nem kell több kraft.
Az fontos, hogy az Afterburnerre teljesen haklis az új Radeon sorozat. Nagyon nem jó abban matatni. A saját Overdrive menüben sokkal jobban működik. Próbáltam az ASUS tweak progiját is, de az sem jobb. Túl sokat változott az energiamenedzsment, amire a third party programok még nem reagáltak.
A Zero Core alatti felélesztés az nem teljes. Attól, hogy a termék elment pihizni még fogyaszt, olyan nincs, hogy 0 wattal elvan, mert az hard resetet jelent. A PCI Express vezérlőnek aktívnak kell lennie és fogadja a jeleket. Ezért fogyaszt a temrék még 3 wattot. Ezt jelzik a programok vissza és ez szükséges ahhoz, hogy ne kelljen resetelni a gépet felélesztés után.
Most félreértesz vagy félrebeszélsz.
Mintavételi hiba nem lehet, mert megnézel mondjuk egy 5 perces logot és az egyiken volt 100 2d-3d váltás a másikon meg NULLA. Ennyiszer nem talál bele a mintavétellel, az elég csúnya lenne. És mindez úgy, hogy közben kb ua. a 3-4 progi fut, ugyanaz történik.
Ez egy bugos, nemdeterminisztikus cucc egyelőre... ahogy mondjuk kb mindig is az volt.
Az OS- AB problémákat elfogadom. Elképzelhető simán... Asus tweak progija is fent volt, de az is AB alapú szvsz. Amúgy meg nem AB függő a dolog szerintem, mert minden más proginál is ugyanúgy ugrált az órajel..... vagy nem. Ahogy épp akarta.

Tuning próbaképp volt, a fenti tüneteket telejsen alapon hozta 95%-ban. Volt, hogy az overdrive is ki volt kapcsolva.
ZC-nél szintén nem értem mit írsz. Senki nem beszélt 0W-ról. Arról beszéltem, hogy minden szarra felébred és az órajel/venti logon látszik visszanézve. Ez tray ikonos hőmérséklet kijelzésnél és Speedfannál úgy nézett ki a gyakorlatban egészen konkrétan, hogy épphogy lement ZC-be, rögtön jött is vissza. A venti meg sem tudott állni, csak majdnem.... és felpörgött újra. 2-3mp-nként. Lelassul-felpörög-lelassul-felpörög. A fogyasztásmérőn ez úgy nézett ki, hogy gép idle: 45W. A fent említett 2-3mp-enként aktiválódó "ZC"-vet pedig 60W, hisz folyamatosan ki, majd azonnal bekapcsolt (ami meg ugye 3d órajelet jelent+a felpörgő ventit).
Amint ezek ki lettek iktatva már megy a ZC, de ahogy írtam, AB-ben vagy bármilyen logban látszik, hogy néha (percenként) kap egy impulzust és felugrik az órajel (2d-be!) és a venti. Ez fizikailag nem indítja el a ventit, de a fogyasztásmérőn ez is látszik. 40W hirtelen 42-43W lesz épp arra a pillanatra. Szóval ez nyilván 3rd party probléma IS, de ha használható megoldást akarnak akkor azért ennél kevésbé érzékeny megoldás kellett volna. Az összes ikont vagy 3rd party progit nem tudja mindenki lecserélni, tooltip-eket kikapcsolni, akármi... még widgetem sincs, gondolom másnál előfordulhat.

Szóval extra érzékeny, nehéz megoldani, hogy normálisan menjen és ha kapcsolgat rosszabb, mintha nem is aktiválódna a ZC.
De pl. volt olyan is, amikor látszólag elindult a ZC, venti leállt, visszanézve a logban még tüskék sem voltak a fogyasztásmérő pedig rátapadt a 80W-ra. Egér megmozdít: monitor visszajön: 45W. Standby: 80W, egér mozdít: 45W.

Kétszer volt ilyen, restart után gyógyult csak meg mindkétszer.
Képugrást is minden fórumon írják... ritka, de van. Szintén tuning nélkül is ugrált nekem. 1020/1150.
Szóval vannak itt bugok rendesen, mint régen.
Szerkesztette: vipi 2012. 05. 30. 19:13 -kor