HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#6321 Felhasználó inaktív   Mifune 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 28. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2012. 05. 25. 11:09

Erre mondjuk annyit mondanék, hogy nálam CCC van, 12.4-es driver csomaggal, és 6850-em van. Sőt, sosem volt VECC-m.

Elolvastam a másik fórumban írtakat. Akkor, ha jól értem a WorkaroundInstall megoldotta a probléma driveres részét, csupán annyi a hiba, hogy CCC van feltelepülve és nem VECC, ugye?

Igen displaydriver az volt rajta, már a probléma kezdetén fel tudtam tenni az eszközkezelőből, és a fenti módszerrel a többi dolgot is, de attól hogy fent volt minden, még néhány dolog(uninstall stb) nem működött rendesen.
A legzavaróbb, hogy megvettem az iZ3D drivert, és folyton kifagyott, használhatatlan volt.
Hétvégén rászántam az időt, és egy kis pénzt (új winyó), és miután kimentettem a fontos dolgokat, újraraktam a windowst. Jelenleg tökéletesen működik a driver telepítés után van AMD Vision engine cc. iZ3D is süvít.
De azért köszönöm a segítséget.

#6322 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 28. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Taranis - Dátum: 2012. 05. 27. 11:32

Nem. Win 7 64bit SP1-em van. Máshol olvasgatva más fórumokat nyilván azért van CCC-m, mert Inteles a rendszer. VECC-hez meg AMD-s rendszer dukál. Mondjuk érdemben mi a különbség? Mert itt mellettem van egy AMD-s gép VECC-vel, de sok különbséget nem láttam (energiaellátási opciókon kívül).

Tulajdonképpen az energiagazdálkodás, egyes processzorokkal a CPU Overdrive és a multimédiás Steady Video szolgáltatás lényegében a VECC előnye. Ezek a CCC-ből hiányoznak. Ezeken kívül ugyanaz minden. Később több különbség lesz, de most még csak ennyi.

Szerkesztette: Abu85 2012. 05. 28. 13:01 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#6323 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 11:21

Nekem is lenne némi driveres problémám.

Asus 7770 DirectCU az alany. Egyik gépben szépen muzsikál (GTX460 kikap, némi sweep a nv driverekre, majd catalyst feltelepít).
Másik gépben viszont kilépkednek a játékok ill. újra-újraindul a driver. Ilyenkor megáll a játékban a kép arra a 10mp-re, majd újra fut. Heaven, 3DMark11 futott még ezen kívül, azokkal nem volt gond.
Itt GTX260 után került be, nv driverekre volt driver sweeper itt is. Szigorúan csak arra.
12.3 ment fel, mert a 12.4-ről nem olvastam jókat 7770 mellé. Majd 12.5 beta-val is próbálkoztam, de ua.

Más: Driveres, alapból aktív video képjavítókból ki mit használ? Van valami bevált recept? Nekem kicsit soknak tűnik, főleg a digital vibrance és a dinamikus kontraszt.
Elsősorban HD-hez érdekelne, HD és SD-nél gondolom más-más lenne optimális...

Szerkesztette: vipi 2012. 05. 29. 11:23 -kor

#6324 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 05. 29. 12:21

Más: Driveres, alapból aktív video képjavítókból ki mit használ? Van valami bevált recept? Nekem kicsit soknak tűnik, főleg a digital vibrance és a dinamikus kontraszt.

Én semmit, mpc-hc, madvr és lav video decoder. Filmekből általában direkt jobb minőséget szedek, azokba már felesleges belenyúlni, sorozatból elég a scene, de ott se látom értelmét javítókat használni. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6325 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 05. 29. 13:21

Nekem is lenne némi driveres problémám.

Asus 7770 DirectCU az alany. Egyik gépben szépen muzsikál (GTX460 kikap, némi sweep a nv driverekre, majd catalyst feltelepít).
Másik gépben viszont kilépkednek a játékok ill. újra-újraindul a driver. Ilyenkor megáll a játékban a kép arra a 10mp-re, majd újra fut. Heaven, 3DMark11 futott még ezen kívül, azokkal nem volt gond.
Itt GTX260 után került be, nv driverekre volt driver sweeper itt is. Szigorúan csak arra.
12.3 ment fel, mert a 12.4-ről nem olvastam jókat 7770 mellé. Majd 12.5 beta-val is próbálkoztam, de ua.

A problémás gépben érdemes egy Win reinstallt ejteni, mert az OS épsége eléggé más lehet két gépnél. Egyébként a 10 mp-es megállás úgy néz ki, hogy TDR. Ez lehet általános instabilítástól is. Itt minden benne van a pakliben. Ha bármi OC-n megy az menjen vissza alapra. Ugyanezt okozhatja hibás fájl a HDD-n. Szóval az OS reinstall itt a legbiztosabb kiindulási pont.

Nincs bevált recept. Mindenki mást kedvel ... http://youtu.be/4uu0Gx1x0Tw - nézd meg magad, hogy mi kell. Meg még ez: http://youtu.be/-fdRd4HXpnY?t=43s

Szerkesztette: Abu85 2012. 05. 29. 15:47 -kor

#6326 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 05. 29. 15:04

Én semmit, mpc-hc, madvr és lav video decoder. Filmekből általában direkt jobb minőséget szedek, azokba már felesleges belenyúlni, sorozatból elég a scene, de ott se látom értelmét javítókat használni. :think:

Filmből nálam hdrip megy, általában 1080p abból is a nagyobb méretűek, én is úgy gondolom ott már felesleges trükközni, de gondoltam megkérdezem a véleményeket.
Ill. van azért SD is, nomeg pl. youtube, ahol azért gondolom használna 1-2 feature... vagy nem?

#6327 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 16:03

Ha sokat youtubeozol akkor gondolom nem árt rá valami, én nem sokat nézek, pláne nem fullscreenen.

Viszont most belenéztem és tényleg van egy csomó beállítás, sok közülük be is van kapcsolva automatikusan.
Jó lenne tudni ezek milyen esetekben működnek. Gondolom EVR vagy VMR renderer alatt látszik a hatása, illetve flash alatt :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6328 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 05. 29. 18:03

Jó lenne tudni ezek milyen esetekben működnek. Gondolom EVR vagy VMR renderer alatt látszik a hatása, illetve flash alatt :think:

Ha az adott videó lejátszása gyorsítható GPU-val, akkor működnek, ha nem, akkor nem fognak működni.

#6329 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 17:27

Próbálgattam, madvr-el nem megy, evr-el igen. De ez a része nem is nagyon érdekel, a flash alatti megoldás már jobban.
De mivel bugos a dolog, így semmit se ér :D Konkrétan csak akkor aktiválódik a hatás, ha a ccc nyitva van és nyomok egy reloadot a videóra. Ha a ccc-t bezárom akkor nem aktiválódik.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6330 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 18:26

Bármikor bezárhatod a CCC-t, csak el kell menteni azokat a beállításokat, amiket alkalmazni szeretnél. Ezeket a rendszer elmenti egy fájlba, ahonnan ezt kiolvassa mindig, ha egy gyorsított videó lejátszása zajlik.

#6331 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 18:28

Nyilván nyomtam applyt, ennyit azért még tudok.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6332 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 18:33

Akkor annyi. Zárd be és kész. El van mentve a beállítás. Illetve még az kell, hogy az internetes videókra is kéred, mert az külön van szabályozva. Elment és mindenen működni fog, ami gyorsítható GPU-val. Ezt már évek óta így csinálom. Még driver install után sem kell újra beállítani, ha a documents konyvtáratban meghagyod a beállításhoz kapcsolódó fájlt. A sima Catalyst uninstallal megtartja.

Szerkesztette: Abu85 2012. 05. 29. 18:34 -kor

#6333 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 18:39

Pont így csinálom. Csak ha utána megnyitok egy videót a böngészőben akkor nem történik semmi. Hol van az a fájl? Lehet nekem nem menti el rendesen. Restartot még nem próbáltam, lehet az segít rajta.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6334 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 05. 29. 20:39

Pont így csinálom. Csak ha utána megnyitok egy videót a böngészőben akkor nem történik semmi. Hol van az a fájl? Lehet nekem nem menti el rendesen. Restartot még nem próbáltam, lehet az segít rajta.

C:\Users\"teneved"\AppData\Local
C:\Users\"teneved"\AppData\Roaming

A globális beállíátsok ide kerülnek:
C:\Users\Default\AppData\Local
C:\Users\Default\AppData\Roaming

A könyvtárakban xml és bin fájlok lesznek. Biztos elmenti amúgy, mert a fájlt azt installkor létrehozza.

#6335 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 20:40

C:\Users\"teneved"\AppData\Local\ATI\ACE
útvonalon vannak csak xml-ek.
Látszólag amúgy elmenti, mert ha bezárom a ccc-t majd megnyitom akkor úgy van ahogy hagytam.
Lehet a beta driver szopat, majd köv frissítésnél is megnézem.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6336 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2012. 05. 29. 16:38

A problémás gépben érdemes egy Win reinstallt ejteni, mert az OS épsége eléggé más lehet két gépnél. Egyébként a 10 mp-es megállás úgy néz ki, hogy TDR. Ez lehet általános instabilítástól is. Itt minden benne van a pakliben. Ha bármi OC-n megy az menjen vissza alapra. Ugyanezt okozhatja hibás fájl a HDD-n. Szóval az OS reinstall itt a legbiztosabb kiindulási pont.

Nincs bevált recept. Mindenki mást kedvel ... http://youtu.be/4uu0Gx1x0Tw - nézd meg magad, hogy mi kell. Meg még ez: http://youtu.be/-fdRd4HXpnY?t=43s

Na ettől tartottam. A win reinstall az, amitől elszoktam a a win7 óta, olyan szépen elvan mindenféle platform és vga váltásokkal együtt is.
Nem örülnék neki, ha most újra kéne rakni. :(

Tuningot próbáltam rögtön levenni, ill. nem is tuning van, mert H67-es lap, csak egy kis alulfeszelést kapott a proci, azt is alig.
De levettem, minden alapon, auto fesszel, ramok spd szerint 1333-on.

Lehet, hogy 1-2 drivert még megvárok, mert ahogy láttam egyik sincs a helyzet magaslatán, hátha mégis vmi ilyen gubanc van...
Amúgy vicc, hogy ugyanazok a dolgok is visszaköszönnek, mint az évekkel ezelőtti utolsó ati kártyámnál a 4850-nél. Összevissza ugráló 2d/3d órajelek. Néha teljesen korrekt, se FF-re (hw gyorsítás kikapcsolva), se másra nem ugrik az órajel, fixen 2d-ben marad, csak pl. flash videóra ugrik fel.
Máskor meg egy FF, de még egy Totalmcd indításra vagy az Afterburner ablakának megnyitására is felugrik, ilyenkor jellemzően többet megy 3d-ben, mint 2d-ben, olyan a grafikon, mint egy sündisznó.
És persze néha a kép is ugrik, ahogy régen mem órajel állításra ugrott. Azt olvastam most is attól van, de amilyen sündisznó a grafikon, nekem nem úgy tűnik, sokkal ritkábban van ugrálás.
Viszont mindezt 1 monitorral műveli, a régi legalább csak multi displaynél hülyült meg teljesen.
Évek teltek el és hova jutottunk, sehova. :)

Zerocore jópofa, de azért is vért kell izzadni, hogy menjen. Kb. minden képrenyő aktivitás visszakapcsolja. Tray ikonos hőmérséklet kijelzés az felejtős, de pl a speedfan fix ikonnal is visszakapcsolja. Ezek kilövése után már elmegy aludni, de az Afterburner grafikonon utána látszik, hogy pontosan 1 percenként azért valami egy pillanatra (venti felpörgés nélkül) feléleszti.

Off:
A fogyasztás/teljesítmény viszont hihetetlen jó. Hozza majdnem a GTX460 szintet és annál jóval kevesebbet eszik, a 260-nál, ami cserélve lett meg még jobb. Belevéve az alulfeszelt(!) Phenom X4 -> i5-2300 cserét is most ott tart szummában, hogy egy játék alatt Phenom+GTX260 320W körül kajált. I5+GTX260 már csak 230W, i5+7770 pedig kb. 120-130W.
Harmadolva lett a fogyasztás.
Minden venti fixen alacsony fordulaton, gép kussban terhelés alatt is, táp el se indul szinte. :)

#6337 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 11:45

Várj még. Én csak abból indultam ki, hogy az egyik gépen jó, míg a másikon nem. A legegyszerűbb itt az OS-t elővenni.

Az órajel az mindig ugrik, ha megnyitsz egy programot. Sőt még azon belül is ugrál. Amikor nem látod, hogy ugrik, akkor az azért van, mert a mintavétel nem valós idejű. Több másodperces szünetekkel történik, így lehet, hogy két mintavétel között felugrott az órajel, csak azt a szoftver nem jelezte, mert pont akkor kért adatot, amikor alapon volt.
A képnek nem szabad ugrándoznia. Nézd meg, hogy a kari órajele alapon van-e, mert a nagy órajelváltás csinál ugrást. Nekem is csinált ilyet, ha 1100 MHz-en volt a magórajel. Az Overdrive-os 1050-en már nem csinálta. Persze azóta visszaraktam 870-re, mert nem kell több kraft.
Az fontos, hogy az Afterburnerre teljesen haklis az új Radeon sorozat. Nagyon nem jó abban matatni. A saját Overdrive menüben sokkal jobban működik. Próbáltam az ASUS tweak progiját is, de az sem jobb. Túl sokat változott az energiamenedzsment, amire a third party programok még nem reagáltak.

A Zero Core alatti felélesztés az nem teljes. Attól, hogy a termék elment pihizni még fogyaszt, olyan nincs, hogy 0 wattal elvan, mert az hard resetet jelent. A PCI Express vezérlőnek aktívnak kell lennie és fogadja a jeleket. Ezért fogyaszt a temrék még 3 wattot. Ezt jelzik a programok vissza és ez szükséges ahhoz, hogy ne kelljen resetelni a gépet felélesztés után.

Szerkesztette: Abu85 2012. 05. 30. 11:46 -kor

#6338 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2012. 05. 30. 12:45

Várj még. Én csak abból indultam ki, hogy az egyik gépen jó, míg a másikon nem. A legegyszerűbb itt az OS-t elővenni.

Az órajel az mindig ugrik, ha megnyitsz egy programot. Sőt még azon belül is ugrál. Amikor nem látod, hogy ugrik, akkor az azért van, mert a mintavétel nem valós idejű. Több másodperces szünetekkel történik, így lehet, hogy két mintavétel között felugrott az órajel, csak azt a szoftver nem jelezte, mert pont akkor kért adatot, amikor alapon volt.
A képnek nem szabad ugrándoznia. Nézd meg, hogy a kari órajele alapon van-e, mert a nagy órajelváltás csinál ugrást. Nekem is csinált ilyet, ha 1100 MHz-en volt a magórajel. Az Overdrive-os 1050-en már nem csinálta. Persze azóta visszaraktam 870-re, mert nem kell több kraft.
Az fontos, hogy az Afterburnerre teljesen haklis az új Radeon sorozat. Nagyon nem jó abban matatni. A saját Overdrive menüben sokkal jobban működik. Próbáltam az ASUS tweak progiját is, de az sem jobb. Túl sokat változott az energiamenedzsment, amire a third party programok még nem reagáltak.

A Zero Core alatti felélesztés az nem teljes. Attól, hogy a termék elment pihizni még fogyaszt, olyan nincs, hogy 0 wattal elvan, mert az hard resetet jelent. A PCI Express vezérlőnek aktívnak kell lennie és fogadja a jeleket. Ezért fogyaszt a temrék még 3 wattot. Ezt jelzik a programok vissza és ez szükséges ahhoz, hogy ne kelljen resetelni a gépet felélesztés után.

Most félreértesz vagy félrebeszélsz. :)

Mintavételi hiba nem lehet, mert megnézel mondjuk egy 5 perces logot és az egyiken volt 100 2d-3d váltás a másikon meg NULLA. Ennyiszer nem talál bele a mintavétellel, az elég csúnya lenne. És mindez úgy, hogy közben kb ua. a 3-4 progi fut, ugyanaz történik.
Ez egy bugos, nemdeterminisztikus cucc egyelőre... ahogy mondjuk kb mindig is az volt.

Az OS- AB problémákat elfogadom. Elképzelhető simán... Asus tweak progija is fent volt, de az is AB alapú szvsz. Amúgy meg nem AB függő a dolog szerintem, mert minden más proginál is ugyanúgy ugrált az órajel..... vagy nem. Ahogy épp akarta. :)
Tuning próbaképp volt, a fenti tüneteket telejsen alapon hozta 95%-ban. Volt, hogy az overdrive is ki volt kapcsolva.

ZC-nél szintén nem értem mit írsz. Senki nem beszélt 0W-ról. Arról beszéltem, hogy minden szarra felébred és az órajel/venti logon látszik visszanézve. Ez tray ikonos hőmérséklet kijelzésnél és Speedfannál úgy nézett ki a gyakorlatban egészen konkrétan, hogy épphogy lement ZC-be, rögtön jött is vissza. A venti meg sem tudott állni, csak majdnem.... és felpörgött újra. 2-3mp-nként. Lelassul-felpörög-lelassul-felpörög. A fogyasztásmérőn ez úgy nézett ki, hogy gép idle: 45W. A fent említett 2-3mp-enként aktiválódó "ZC"-vet pedig 60W, hisz folyamatosan ki, majd azonnal bekapcsolt (ami meg ugye 3d órajelet jelent+a felpörgő ventit).
Amint ezek ki lettek iktatva már megy a ZC, de ahogy írtam, AB-ben vagy bármilyen logban látszik, hogy néha (percenként) kap egy impulzust és felugrik az órajel (2d-be!) és a venti. Ez fizikailag nem indítja el a ventit, de a fogyasztásmérőn ez is látszik. 40W hirtelen 42-43W lesz épp arra a pillanatra. Szóval ez nyilván 3rd party probléma IS, de ha használható megoldást akarnak akkor azért ennél kevésbé érzékeny megoldás kellett volna. Az összes ikont vagy 3rd party progit nem tudja mindenki lecserélni, tooltip-eket kikapcsolni, akármi... még widgetem sincs, gondolom másnál előfordulhat. :)
Szóval extra érzékeny, nehéz megoldani, hogy normálisan menjen és ha kapcsolgat rosszabb, mintha nem is aktiválódna a ZC.

De pl. volt olyan is, amikor látszólag elindult a ZC, venti leállt, visszanézve a logban még tüskék sem voltak a fogyasztásmérő pedig rátapadt a 80W-ra. Egér megmozdít: monitor visszajön: 45W. Standby: 80W, egér mozdít: 45W. :) Kétszer volt ilyen, restart után gyógyult csak meg mindkétszer.

Képugrást is minden fórumon írják... ritka, de van. Szintén tuning nélkül is ugrált nekem. 1020/1150.

Szóval vannak itt bugok rendesen, mint régen. :(

Szerkesztette: vipi 2012. 05. 30. 19:13 -kor

#6339 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 05. 30. 21:05

minden más proginál is ugyanúgy ugrált az órajel..... vagy nem. Ahogy épp akarta. :)

Szóval vannak itt bugok rendesen...
Képugrást is minden fórumon írják... ritka, de van. Szintén tuning nélkül is ugrált nekem. 1020/1150.

Nézd meg kikapcsolt aeroval az órajelugrálást a programok indításánál. :up:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6340 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2012. 05. 30. 21:05

Most félreértesz vagy félrebeszélsz. :)

Mintavételi hiba nem lehet, mert megnézel mondjuk egy 5 perces logot és az egyiken volt 100 2d-3d váltás a másikon meg NULLA. Ennyiszer nem talál bele a mintavétellel, az elég csúnya lenne. És mindez úgy, hogy közben kb ua. a 3-4 progi fut, ugyanaz történik.
Ez egy bugos, nemdeterminisztikus cucc egyelőre... ahogy mondjuk kb mindig is az volt.

Az OS- AB problémákat elfogadom. Elképzelhető simán... Asus tweak progija is fent volt, de az is AB alapú szvsz. Amúgy meg nem AB függő a dolog szerintem, mert minden más proginál is ugyanúgy ugrált az órajel..... vagy nem. Ahogy épp akarta. :)
Tuning próbaképp volt, a fenti tüneteket telejsen alapon hozta 95%-ban. Volt, hogy az overdrive is ki volt kapcsolva.

ZC-nél szintén nem értem mit írsz. Senki nem beszélt 0W-ról. Arról beszéltem, hogy minden szarra felébred és az órajel/venti logon látszik visszanézve. Ez tray ikonos hőmérséklet kijelzésnél és Speedfannál úgy nézett ki a gyakorlatban egészen konkrétan, hogy épphogy lement ZC-be, rögtön jött is vissza. A venti meg sem tudott állni, csak majdnem.... és felpörgött újra. 2-3mp-nként. Lelassul-felpörög-lelassul-felpörög. A fogyasztásmérőn ez úgy nézett ki, hogy gép idle: 45W. A fent említett 2-3mp-enként aktiválódó "ZC"-vet pedig 60W, hisz folyamatosan ki, majd azonnal bekapcsolt (ami meg ugye 3d órajelet jelent+a felpörgő ventit).
Amint ezek ki lettek iktatva már megy a ZC, de ahogy írtam, AB-ben vagy bármilyen logban látszik, hogy néha (percenként) kap egy impulzust és felugrik az órajel (2d-be!) és a venti. Ez fizikailag nem indítja el a ventit, de a fogyasztásmérőn ez is látszik. 40W hirtelen 42-43W lesz épp arra a pillanatra. Szóval ez nyilván 3rd party probléma IS, de ha használható megoldást akarnak akkor azért ennél kevésbé érzékeny megoldás kellett volna. Az összes ikont vagy 3rd party progit nem tudja mindenki lecserélni, tooltip-eket kikapcsolni, akármi... még widgetem sincs, gondolom másnál előfordulhat. :)
Szóval extra érzékeny, nehéz megoldani, hogy normálisan menjen és ha kapcsolgat rosszabb, mintha nem is aktiválódna a ZC.

De pl. volt olyan is, amikor látszólag elindult a ZC, venti leállt, visszanézve a logban még tüskék sem voltak a fogyasztásmérő pedig rátapadt a 80W-ra. Egér megmozdít: monitor visszajön: 45W. Standby: 80W, egér mozdít: 45W. :) Kétszer volt ilyen, restart után gyógyult csak meg mindkétszer.

Szóval vannak itt bugok rendesen, mint régen. :(

Növelni kell a driverben a mintavételek sűrűségét, és akkor többször mutatja ugyanazt a képet. Azért azt ne feled, hogy egy mintavétel processzoridőbe kerül. Azért van 1 másodpercre szabva, hogy ne legyen nagy a terhelés. A hardver úgyis gondoskodik magáról. Persze lehetne úgy csinálni, hogy 100 ms-onként van mintavétel, csak akkor a processzoridő is erősen terhelődne.
Az AB és a 3rd party programok annyiban rontják a helyzetet, hogy megváltoztatják a Catalyst menedzsmentjét. Ez addig még elfogadható volt, amíg nem volt PowerTune, de ezzel már eléggé más a helyzet. Jóval bonyolultabbak ezek a PowerTune-os Radeonok, mint amilyenek a régebbiek. Nyilván a PowerTune egy hardveres technológia, de a működése felületesen konfigurálható. Ezt persze csak akkor szabad megtenni, ha a program fejlesztője érti, hogy hogyan működik. Egyelőre csak az AMD mint tervező érti, vagyis a Catalyst tudja úgy működtetni a hardvert, ahogy azt tervezték.
Érdemes megnézni, hogy ezek a bugok fennálnak-e, ha nincs 3rd party tuningprogram, mert ezek bekavarhatnak rendesen. Keldor mondta a PH-n, hogy az AB és a Trixx törlésével megszűnt neki a képi ugrálás is.
A ZeroCore is egy PowerTune-on keresztül működő fícsőr. Az AB befolyásolja ennek a működését. Úgy nézd meg, hogy nincs semmi 3rd party program fent. A 2-3 wattos felugrás egyébként normális. A PCI Express vezérlő aktív marad a GPU-n belül. Muszáj extra érzékenynek lennie, mert ha nem az, akkor nem fog újra feléledni a gép. Nyilván az a cél, hogy újra előjöjjön a kép, és nem az, hogy végleg lefagyjon.

Azt javaslom, hogy ne használjon senki PowerTune-os kártyával 3rd party tuningprogramot, vagy finomhangolót. Nálam ezek nincsenek, és az említet panaszok sincsenek jelen. Egyedül extrém tuningra jött elő a képugrás, de nyilván az alapórajelért fizettem. A tuningot ki kell tapasztalni.

Szerkesztette: Abu85 2012. 05. 30. 22:08 -kor

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • Utolsó »