HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#6761 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 12. 22:12

Cata is azt állítja magáról:

Kép

Játék csak ezt olvassa ki.

üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2014. 01. 12. 22:12 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#6762 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 22:40

Nálad van valami gubanc

Kép
WoT nick: Atti77

#6763 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 06:52

>> Atiman Uninstaller v.8.3.5 <<

:idea:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#6764 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 14. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 02. 10. 17:24

A driver sweepert ideje lenne már elfelejteni egy életre. Kb 10 milliószor lett leírva minden fórumon. A Microsoft Visual C++ is újratelepítetted ? Mert igencsak összekúrja a sweeper. A .NET keretrendszert is érdemes leszedni, majd újrarakni az egészet, nemcsak ráfrissíteni.

Ha drivert pucolni akarsz: AMD Catalyst Un-install Utility

Ezt ajánlottad legutóbb azóta használom, most is ezzel uninstalláltam.
Már ez sem jó!?

SZERK:
Amit linkeltél az avast, fertőzöttnek látja.
Közben újraraktam.
A cata saját uninstallerével szedtem le, de akkor is rossz verziószámot ír.

SZERK:
Leszedtem újra a catát a honlapjáról, érdekes a dolog:
13-12_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe 202,8 M 2014.01.14 10:02
13-12_win7_win8_64_dd_ccc_whql.exe 203,5 M 2013.12.19 22:20
Eltér a méretük, most az újra letöltöttet raktam fel azzal jó a verziószám.
Kép

üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2014. 01. 14. 10:19 -kor

BF2 / Kép / BF3

#6765 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 14. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 01. 14. 10:55

Ezt ajánlottad legutóbb azóta használom, most is ezzel uninstalláltam.
Már ez sem jó!?

Van újabb?

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 01. 14. 10:55

SZERK:
Amit linkeltél az avast, fertőzöttnek látja.
Közben újraraktam.
A cata saját uninstallerével szedtem le, de akkor is rossz verziószámot ír.

Amit linkeltem arra az AVG nem talál semmit. Se a telepítés elötti .msi csomagban, se telepítés után. :blink: Nem valami fake riasztás volt ez az Avasttól?

Ez a rossz verziószámos dolog meg azért van mert a windowsod regisztrációs adatbázisa teli van mindenféle szeméttel. De a WHQL verziószám legyen a legkisebb gond, nem az illesztőprogram csomag száma mutatja a drivert, hanem abban van a D3D jelölés alatt. A tavaly október 10-én megjelent Catalyst 13.11 BETA1 (13.200.16.0 September 26) óta változatlan a D3D driver (9.14.10.01001)!
A CCC-vel a játékprofilok frissülnek csak. Teljesen felesleges állandóan uninstallálni az egészet. Persze utána lehet csodálkozni a fórumokon, hogy össze van szakadva az egész, meg szar.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#6766 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 14. 22:28

Akkor írja ki a gyártó a honlapjára, "itt az új driver, de nem ajánljuk mert össze szakad az egész, meg szar és a regisztrációs adatbázist teleszórja mindenféle szeméttel"
Illetve arról sem én tehetek, hogy a decemberben letöltött azonos verziószámú driver nem ugyanaz mint amit most újra letöltöttem.
BF2 / Kép / BF3

#6767 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 27. 11:33

Nah kib@szott jó.
Az új driverrel visszajött egy régi hiba.
Hibába kapcsolom le a kiterjesztett képernyőt 1 perc elteltével visszakapcsolja magától.
Hihetetlen, hogy ilyen alap dologra nem tudnak odafigyelni.
BF2 / Kép / BF3

#6768 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 04:39

Okozhatja ezt a rendszeres BSOD issue-t a legújabb Catalyst csomag? :think:

Szerkesztette: Piftuka 2014. 01. 30. 04:39 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6769 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 01. 30. 05:39

Okozhatja ezt a rendszeres BSOD issue-t a legújabb Catalyst csomag? :think:

BlueScreenView
http://www.nirsoft.n...creen_view.html

#6770 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2014. 01. 30. 17:37

Köszi! Ezt letöltöttem én is. Viszont nem sokat mondott számomra a minidump fájl tartalma.

Egyébként ironikus... éppen 2 perce újabb BSOD volt, pontosan akkor, amikor rákattintottam a válasz gombra, hogy ide írjak neked. :glare:

Szerk.: Egyébként ha kiderül, hogy minden problémámat az új Catalyst csomag okozta, okozza, akkor egyszerre leszek boldog (hogy nem hardver hiba), és bosszús. Ugyanis amióta számítógépem van, ATI videokártyákat használok (a legelső; a Radeon 7200 VIVO örökre a "szívem csücske" marad), de a Catalyst szoftvert mindig is borzasztóan gyenge "alkotásnak" tartottam.

Szerkesztette: Piftuka 2014. 01. 30. 21:03 -kor

#6771 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 30. 21:19

Googleban kutakodva a netio.sys BSOD hibára, NV kártyákkal is előjön, szóval nemhiszem hogy ez lenne a legújabb Catalyst "feature".

Írnak WIFIzés közben és több helyen torrentezés közben is netio.sys BSOD-t is ha túl sok a kapcsolat.

#6772 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2014. 01. 30. 21:19

Googleban kutakodva a netio.sys BSOD hibára, NV kártyákkal is előjön, szóval nemhiszem hogy ez lenne a legújabb Catalyst "feature".

Írnak WIFIzés közben és több helyen torrentezés közben is netio.sys BSOD-t is ha túl sok a kapcsolat.

Wi-Fi-t nem használok, a torrent-nél pedig jelenleg sokkal komolyabb gondjaim is vannak sajnos! :-) (Elnézést az iróniáért, de mint látod, éppen csak az "alap" szoftverek és illesztők vannak telepítve, mégis "BSOD-ol" a gép!)

És nem állítottam, hogy garantáltan a Catalyst okozza (mert lehet, hogy az AVAST), de meglehetősen gyanús, hogy 3 évig a 10.12-vel használom a gépet, aztán az itteni fórumban a korábbi beszélgetésünkön felbátorodva áttérek a 13.12-es változatra, és 1-2 nap múlva rendszeresen elkezd BSOD-okat dobálni a gép...

(Egyébként a régi Catalyst csomagot a biztonság kedvéért Driver Cleaner-el pucoltam ki, mint ahogyan mindig szoktam az elmúlt 13 évben. Ez ugyebár még az előző Win7 telepítés. Az új Win7-re pedig már - nyilván - csak az újat telepítettem.)

#6773 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 01. 31. 07:40

Wi-Fi-t nem használok, a torrent-nél pedig jelenleg sokkal komolyabb gondjaim is vannak sajnos! :-) (Elnézést az iróniáért, de mint látod, éppen csak az "alap" szoftverek és illesztők vannak telepítve, mégis "BSOD-ol" a gép!)

És nem állítottam, hogy garantáltan a Catalyst okozza (mert lehet, hogy az AVAST), de meglehetősen gyanús, hogy 3 évig a 10.12-vel használom a gépet, aztán az itteni fórumban a korábbi beszélgetésünkön felbátorodva áttérek a 13.12-es változatra, és 1-2 nap múlva rendszeresen elkezd BSOD-okat dobálni a gép...

(Egyébként a régi Catalyst csomagot a biztonság kedvéért Driver Cleaner-el pucoltam ki, mint ahogyan mindig szoktam az elmúlt 13 évben. Ez ugyebár még az előző Win7 telepítés. Az új Win7-re pedig már - nyilván - csak az újat telepítettem.)

Nem kell semmilyen csoda Cleaner, rá kell telepíteni az új Catalyst csomagot manapság! Ha bármi gond van, vagy VGA-t váltasz, akkor meg van saját uninstall: Link

Volt amúgy egy hivatalos AMD uninstall tool is, de azt hiszem visszavonták, mert a Win8-at megrogyasztotta... Link
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6774 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 01. 31. 08:40

Driver celaner tud csodákat művelni (mármint negatív értelemben). Lehet letörölt valmait amit nem kellett volna.
Helyedbe kipróbálnék egy friss windows-t ha még nem tetted volna meg. Illetve az Avas-t ot is mellőzném egy időre, ha tényleg olyan gyakori a BSOD akkor 1-2 nap-os teszte alatt kiderül hogy ezek okozhatták-e.

#6775 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 20:40

Kis szemezgetni való: Késik a legfrissebb AMD Catalyst driver
BF2 / Kép / BF3

#6776 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 31. 23:33

Ezeket a Twittereket érdemes figyelni mindig...

https://twitter.com/CatalystMaker

https://twitter.com/CatalystCreator

https://twitter.com/asder00

#6777 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 01. 31. 08:15

Nem kell semmilyen csoda Cleaner, rá kell telepíteni az új Catalyst csomagot manapság!

Mondjuk én ezzel kapcsolatban változatlanul szkeptikus vagyok. Mivel ~14 éve használok ATI videokártyákat, megtapasztam már elég sok mindent a Catalyst szoftverrel kapcsolatban.

Mindamellett, jut eszembe... éppen 1-2 hónapja (plusz még pár éve is) kérdeztem itt, hogy manapság szükséges-e még a Driver Cleaner-t használni, vagy rá lehet telepíteni az új driver-t a régire.

És a válaszokon felbuzdulva most éppen így tettem. Tehát jobban átgondolva, most nem használtam a Driver Cleaner-t. :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 01. 31. 08:15

Ha bármi gond van, vagy VGA-t váltasz, akkor meg van saját uninstall: Link

Ennek a rövidítése a "CIM"?

Mert akkor ez fel sem települt. Az elmúlt napok sok Win7 installja során kivétel nélkül azzal kezdte a Catalyst csomag a telepítést, hogy a felbukkanó ablak jobb alsó, üzeneteknek fenntartott részében egy sárga felkiáltó jel után azt írta ki, hogy "CIM cannot be installed". (Vagy valami hasonlót.)

A lényeg, hogy minden alkalommal így települt a Catalyst csomag a "szűz" Win7-re. A telepítést követően mindig megnéztem a naplófájlt, abban viszont minden tételre (CIM nem szerepelt közöttük) "sikeres" telepítést írt.

Bárhogy is... én már ez alapján is azt gondolom, hogy van mit javítani a 13.12-es csomagon.

Mert - javítsatok ki, ha tévedek, de - a fenti viselkedését az install csomagnak én mindentől függetlenül nem tartom megfelelőnek.

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2014. 01. 31. 09:16

Driver celaner tud csodákat művelni (mármint negatív értelemben). Lehet letörölt valmait amit nem kellett volna.

Nem törölt le semmit, soha. Elég rutinosan használom így ~14 év távlatából. Több tucat driver frissítést, és 5 féle Radeon kártya cseréjét követően ezt 100%-os magabiztossággal ki tudom jelenteni. (Ha valaki nem nézi meg, hogy milyen fájlokat jelöl ki törlésre, akkor lehet probléma, az viszont tipikus "user error".)

Egyébként mint említettem, visszaemlékeztem, és ezúttal még csak nem is használtam. Így jelentősége sincsen ezen tanakodni, hogy hozzájárult-e bármennyiben a BSOD-hoz, mert egyértelműen a "nem" lenne a válasz. Különösen, hogy új Windows7 + Catalyst telepítést követően is jelentkezik.

Helyedbe kipróbálnék egy friss windows-t ha még nem tetted volna meg.

A BSOD-al kapcsolatos hozzászólásomban írtam, hogy így tettem. Vasárnap többször is, azt követően szerdáig minden nap legalább egyszer újratelepítettem. (Azóta viszont még nem.)

Illetve az Avas-t ot is mellőzném egy időre, ha tényleg olyan gyakori a BSOD akkor 1-2 nap-os teszte alatt kiderül hogy ezek okozhatták-e.

Mindenképpen újratelepítem a Windows-t, mert ha még kiderítem, hogy milyen szoftver okozta a hibát, azt eltávolítom, és a hiba megszűnik, akkor én bizony nem szeretem úgy használni a Windows-t. Inkább rászánom azt a kis plusz időt, és újratelepítem.

Előtte viszont tesztelgetem, ahogyan te is javasoltad.

Sajnos nem egyértelműen zárható ki az AVAST, ráadásul - mint kiderült -a COMODO Firewall sem, viszont a Catalyst sem. Mert ahogyan említettem az elmúlt napok egyik telepítése során a "szűz" Win7 SP1 + alaplapi driverek + Catalyst után jött elő a fent említett BSOD.

Innentől kezdve viszont arra nem lehet mondani, hogy a tűzfal/vírusirtó/malware programok okozták. Azt az egyet nem. A hibakód viszont hajszálra ugyanaz.

#6778 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 10:36

Kép

MemTest volt már? Az "új" gépemnél most ez a helyzet: CRC-zik, kékhalálozik, el se indul csökkentettben. Mikor elhoztam, hibátlan volt! Csak azért írom, mert a rossz RAM is okozhat kékhalált...

Szerkesztette: Macikák 2014. 02. 01. 10:39 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#6779 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 01. 08:05

Mondjuk én ezzel kapcsolatban változatlanul szkeptikus vagyok. Mivel ~14 éve használok ATI videokártyákat, megtapasztam már elég sok mindent a Catalyst szoftverrel kapcsolatban...

Jut eszembe, volt valami kavar a 13.12-es csomaggal, én is kétszer töltöttem le, mert az elsőben valami hiba volt. Tehát töltsd le mégegyszer, hátha...

A másik: A szűz telepítés menete mi nálad? Ugye először naprakészre frissíted a windowst? A .NET 4.5.1-ig frissítve? Első ugye az Intel Chipset Driver (INF_allOS_9.3.0.1019.exe), majd a hálókártya driver (PROWin7_64_v17.1.exe), így a frissítés már megy (SP1-re kb. 130 - 140 db frissítés jön le, több újraindulás is kell!), s aztán jöhet a Catalyst...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6780 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 01. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2014. 02. 01. 10:36

MemTest volt már?

Még nem volt. Anno régen használtam, sok-sok éve utoljára... Még mindig csak floppy-ról indítható változata van, vagy létezik CD, esetleg USB boot-os is? Csak mert a jelenlegi gépemben nincsen FDD.

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • 341
  • Utolsó »