Idézet: StSanya - Dátum: 2014. 01. 31. 08:15
Nem kell semmilyen csoda Cleaner, rá kell telepíteni az új Catalyst csomagot manapság!
Mondjuk én ezzel kapcsolatban változatlanul szkeptikus vagyok. Mivel ~14 éve használok ATI videokártyákat, megtapasztam már elég sok mindent a Catalyst szoftverrel kapcsolatban.
Mindamellett, jut eszembe... éppen 1-2 hónapja (plusz még pár éve is) kérdeztem itt, hogy manapság szükséges-e még a Driver Cleaner-t használni, vagy rá lehet telepíteni az új driver-t a régire.
És a válaszokon felbuzdulva most éppen így tettem. Tehát jobban átgondolva, most nem használtam a Driver Cleaner-t.
Idézet: StSanya - Dátum: 2014. 01. 31. 08:15
Ha bármi gond van, vagy VGA-t váltasz, akkor meg van saját uninstall:
Link
Ennek a rövidítése a "CIM"?
Mert akkor ez fel sem települt. Az elmúlt napok sok Win7 installja során kivétel nélkül azzal kezdte a Catalyst csomag a telepítést, hogy a felbukkanó ablak jobb alsó, üzeneteknek fenntartott részében egy sárga felkiáltó jel után azt írta ki, hogy "CIM cannot be installed". (Vagy valami hasonlót.)
A lényeg, hogy minden alkalommal így települt a Catalyst csomag a "szűz" Win7-re. A telepítést követően mindig megnéztem a naplófájlt, abban viszont minden tételre (CIM nem szerepelt közöttük) "sikeres" telepítést írt.
Bárhogy is... én már ez alapján is azt gondolom, hogy van mit javítani a 13.12-es csomagon.
Mert - javítsatok ki, ha tévedek, de - a fenti viselkedését az install csomagnak én mindentől függetlenül nem tartom megfelelőnek.
Idézet: Virus9AX - Dátum: 2014. 01. 31. 09:16
Driver celaner tud csodákat művelni (mármint negatív értelemben). Lehet letörölt valmait amit nem kellett volna.
Nem törölt le semmit, soha. Elég rutinosan használom így ~14 év távlatából. Több tucat driver frissítést, és 5 féle Radeon kártya cseréjét követően ezt 100%-os magabiztossággal ki tudom jelenteni. (Ha valaki nem nézi meg, hogy milyen fájlokat jelöl ki törlésre, akkor lehet probléma, az viszont tipikus "user error".)
Egyébként mint említettem, visszaemlékeztem, és ezúttal még csak nem is használtam. Így jelentősége sincsen ezen tanakodni, hogy hozzájárult-e bármennyiben a BSOD-hoz, mert egyértelműen a "nem" lenne a válasz. Különösen, hogy új Windows7 + Catalyst telepítést követően is jelentkezik.
Helyedbe kipróbálnék egy friss windows-t ha még nem tetted volna meg.
A BSOD-al kapcsolatos hozzászólásomban írtam, hogy így tettem. Vasárnap többször is, azt követően szerdáig minden nap legalább egyszer újratelepítettem. (Azóta viszont még nem.)
Illetve az Avas-t ot is mellőzném egy időre, ha tényleg olyan gyakori a BSOD akkor 1-2 nap-os teszte alatt kiderül hogy ezek okozhatták-e.
Mindenképpen újratelepítem a Windows-t, mert ha még kiderítem, hogy milyen szoftver okozta a hibát, azt eltávolítom, és a hiba megszűnik, akkor én bizony nem szeretem úgy használni a Windows-t. Inkább rászánom azt a kis plusz időt, és újratelepítem.
Előtte viszont tesztelgetem, ahogyan te is javasoltad.
Sajnos nem egyértelműen zárható ki az AVAST, ráadásul - mint kiderült -a COMODO Firewall sem, viszont a Catalyst sem. Mert ahogyan említettem az elmúlt napok egyik telepítése során a "szűz" Win7 SP1 + alaplapi driverek + Catalyst után jött elő a fent említett BSOD.
Innentől kezdve viszont arra nem lehet mondani, hogy a tűzfal/vírusirtó/malware programok okozták. Azt az egyet nem. A hibakód viszont hajszálra ugyanaz.