HWSW Informatikai Kerekasztal: számítógép írányítása internetről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

számítógép írányítása internetről hogyan?

#121 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:27

Sikerült!

Megkértem sógoromat, installálja a logmein-t kikapcsolt tűzfal mellett.
Sikerült, nem kérdezett proxi-t meg miegymást.

Ami nem tiszta, ha a taskbar-on a logmein-re kattintok és open logmein akkor nem tudom irányítani az otthoni gépet, csak azt amiről bejelentkeztem, ha viszont a logmein főoldalán email és jelszó megadásával belépek, egyből listázza, a két gépet, az otthonit és ezt, az otthonira kattintva jelszó megadása után megy a remote control, noha egy activeX telepítést engedélyeznem kellett.  :(
Miért nem tudom a logmein taskbar ikonjára kattintva irányítani a gépet???
A másik nagyon lassú az egész, 15-20 mp-et várok mire az egér mozgatását leköveti a távoli gép, néha még ennél is lassabb.

Mi történik, ha kikapcsolom az itteni képet, majd reggel bekapcsolom, hogy ellenőrizzem amit az otthoni gép csinál, újra tudok csatlakozni?
Memmire sebezhető az otthoni gép ha én lecsatlakozok? Nyitva hagyok egy portot?
Igy elsőre ennyi a kérdés, jahno remélem a közelben vagy és válaszolsz.  :)
Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#122 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:35

Idézet: szabi - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 20:27

Ami nem tiszta, ha a taskbar-on a logmein-re kattintok és open logmein akkor nem tudom irányítani az otthoni gépet,

A másik nagyon lassú az egész, 15-20 mp-et várok mire az egér mozgatását leköveti a távoli gép, néha még ennél is lassabb.

Azért, mert taskbaron az localban fut, csak mutatja a programot, itt tudod konfigni, meg mondjuk disabledre tenni. Saját magához érdekes lenne csatlakozni, másik gépről értelmesebb.

Vagy hát van olyan utiljuk, aminél nem kell weben bejelentkezni, de az nem éppen az ingyenes kategória  :D Ennek ez a lényege. Weben belogolsz, ha nem raktad még fel az ActiveX-et akkor felrakod, aztán látod, hogy melyik géped online. Rákatt után jelszó és/vagy usernév, aztán már irányíthatod is.

A 15-20 másodperces dologra nem tudok mit mondani, lehet a gdi driver módot kellene kiszedni, meg visszarakni, VGA driverekkel előfordulhat ilyen kavarás, minnyá meggondolom rendesen. Itt gyorsabb neten keresztül, mint a VNC lanon, oszt ezt én mondom nem akárki :-)

Ha gépet rebootolod, akkor igen, működni fog. Ez a lényege, céges laptopokra felküldöm, oszt amerre járnak a világban, max. proxy-t kell beállítaniuk, de egyből tudom bazirgálni a gépet, mert az jó.

Szerintem elég secure, de ezek miatt kicsit elfogult vagyok. Én rátenném a fél életem simán, nem nyitogat kifel portokat, az csatlakozik titkosított csatornán a LogMeIn géppark felé, aztán onnan jön vissza a konnekció.
Make love not Wor.

#123 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:06

Ok, szóval ez az ingyenesség egyik része, hogy mindig be kell jelentkezni, csak azért kérdeztem, mert az is egy explorer-t nyit meg azt hittem onnan is elérhető, a távoli gép.

A lassúság oka lehet, hogy én németo-ban vagyok, a gép meg otthon?

Egyébként már a disconnect-reconnect dolog már tesztelve volt, mivel az otthoni adsl kapcsolat néha megszakad, kaptam egy disconnect üzenetet, majd újra fel a logmein-re bejelentkezés, és sikerült újra csatlakoznom.  ;)

A biztonság!?  :think:  Remélem.  :rolleyes:

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 05. 03. 20:08 -kor

BF2 / Kép / BF3

#124 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:33

Ilyenkor a logmein oldalán bejelentkezve vagyok és onnan kijelentkezni nem is tudok?
Most két ablak fut, az egyikben a control felület van, a másik ahol bejelentkeztem, de kijelentkezési lehetőséget nem találok, ezt sem lehet? Mert csak disconnect van, de az nem jó.
Mind a két ablaknak futni kell? Ha egyszerüen bezárom, majd visszatérek a logmein oldalára akkor kiirja, hogy már bejelentkezve vagyok. Miért nem lehet kijelentkezni, elvileg a két gép már egymással kommunikál.

SZERK: Még egy kérdés, gyanús lett ez a lassúság, elindítottam az otthoni gépemen a task manager-t, érdekes adatokat közöl: rendszer üresjárata: 85% CPU használat: 74%; később üresjárat:91% CPU: 68% és ez igy ingadozik. Ez igy lehetetlen!! Mi okozza ezt?

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 05. 03. 20:48 -kor

BF2 / Kép / BF3

#125 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:12

Megint egy kérdés!  :cool:

Tudom e ugy konfigurálni a logmein-t, hogy csak tőle, ettől a géptől fogadjon el utasításokat, csak engem engedjen távirányítani?
Lehet ez buta kérdés, de inkább kérdezek.
Közben a processzorterhelésem továbbra is ugyanaz az érthetetlen állapot, mint korábban.
A hőmérséklet adatok is alátámasztják, valóban terhelés alatt van, de nem értem mi terhel ami nem jelenik meg a task manager futó folyamatok listáján.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#126 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 13:29

Idézet: szabi - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 21:33

Ilyenkor a logmein oldalán bejelentkezve vagyok és onnan kijelentkezni nem is tudok?

Jobb felső sarok, logout gomb...

Lassúság attól nem lehet, hogy németben vagy, én kontinensek közt is melózok ezzel a cuccal, teljesen jól működik.

Procterhelés az PCnél ilyen, ugrálni szokott, nem kell vele foglalkozni.

Olyat nem lehet konfigni, hogy honnan érd el, elvégre pont ez a lényege, hogy bárhonnan el bírd érni a gépet.
Make love not Wor.

#127 Felhasználó inaktív   Ozirisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 16:23

Sziasztok

Tesztelgetem a Real VNC-t és az történt,hogy itthon minden jó
bármelyik gépnek a képernyőjét át tudom venni függetlenűl hogy van Tűzfal.
Na most egy havernál feltettem a VNC servert beállítottam a jelszót tudom az ip-jét is
és mégse tudom átvenni a képernyőjét. Kérdésem az hogy mi a hiba? Van nála is tűzfal de
szerintem nem a tűzfal gátolja hanem valami más.

#128 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 20:23

Idézet: Ozirisz - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 15:23

Sziasztok

Tesztelgetem a Real VNC-t és az történt,hogy itthon minden jó
bármelyik gépnek a képernyőjét át tudom venni függetlenűl hogy van Tűzfal.
Na most egy havernál feltettem a VNC servert beállítottam a jelszót tudom az ip-jét is
és mégse tudom átvenni a képernyőjét. Kérdésem az hogy mi a hiba? Van nála is tűzfal de
szerintem nem a tűzfal gátolja hanem valami más.

a tűzfalnál át kell engedni az 5900 port kommunikációit (magyarul a VNC-t), és akkor menni fog.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#129 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 11:08

SMC ruter. Beállítottam a kliens gépen a 6000-es portot + ruterben forwardoltam ugyanezt a portot a gép ip-jére és esélytelen a csatlakozás. Mégcsak jelszót sem kér meg semmi. Eccerűen gondolkodik majd annyi. Próbáltam DMZ-t is a tűzfalon belül ugysem megy... Valami 5let?

#130 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 11:26

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 11:08

SMC ruter. Beállítottam a kliens gépen a 6000-es portot + ruterben forwardoltam ugyanezt a portot a gép ip-jére és esélytelen a csatlakozás. Mégcsak jelszót sem kér meg semmi. Eccerűen gondolkodik majd annyi. Próbáltam DMZ-t is a tűzfalon belül ugysem megy... Valami 5let?

jah és UltraVNC-n keresztül szeretném elérni a ruter mögötti gépet.

#131 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 11:50

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 12:26

jah és UltraVNC-n keresztül szeretném elérni a ruter mögötti gépet.

Rakj ra Logmeint. Annak nem szamit a tuzfal. Az ujabb SMC-k amugy is erdekesen mukodnek DMZ-ben. Forward eseten meg regebbi firmwarenel kulon szabaly kell TCP-re es UDP-re, hiba van TCP&UDP opcio, nem muxik.

#132 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:09

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 11:50

Rakj ra Logmeint. Annak nem szamit a tuzfal. Az ujabb SMC-k amugy is erdekesen mukodnek DMZ-ben. Forward eseten meg regebbi firmwarenel kulon szabaly kell TCP-re es UDP-re, hiba van TCP&UDP opcio, nem muxik.

Az a baj hogy a logmein nem  fog működni ugyanis céges gépről szeretném elérni az otthoni gépemet, a céges gépen pedig ultraVNC van, és korlátozott felhasználói jogok. A logmein pedig külön profilt hoz létre ami az én esetemben nem megoldható, úgyhogy mindenképpen valahogy a VNC-vel kellene megoldani.

#133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:39

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:09

Az a baj hogy a logmein nem  fog működni ugyanis céges gépről szeretném elérni az otthoni gépemet, a céges gépen pedig ultraVNC van, és korlátozott felhasználói jogok.

Logmein nem hoz létre profilt azon a gépen, amelyikről remote controllozol. Oda activeX-et tesz fel, ha nem megy neki, akkor meg fut java alapon. Ott van profil, amelyikre be szerentél lépni, tehát az otthonin, amin várhatóan fullos admin vagy.

Melóhelyi gép ha webebezni tud, akkor azon logmein távirányításnak mennie kellene.
Make love not Wor.

#134 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:39

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:09

Az a baj hogy a logmein nem  fog működni ugyanis céges gépről szeretném elérni az otthoni gépemet, a céges gépen pedig ultraVNC van, és korlátozott felhasználói jogok. A logmein pedig külön profilt hoz létre ami az én esetemben nem megoldható, úgyhogy mindenképpen valahogy a VNC-vel kellene megoldani.

Logmein-t az otthoni gepedre kell rakni. a kerdes az, hogy a www.logmein.com tiltva van-e a cegnel. Ha nincs, akkor belepsz es rakattintasz a gepedre. Ha az IE korlatozott es nem enged feltenni beepulot, akkor meg van eselyed Java-val remote-ozni (ha van a ceges gepeden). Esetleg Firefox, mert ahhoz is van bepulo.

#135 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:57

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 12:39

Logmein-t az otthoni gepedre kell rakni. a kerdes az, hogy a www.logmein.com tiltva van-e a cegnel. Ha nincs, akkor belepsz es rakattintasz a gepedre. Ha az IE korlatozott es nem enged feltenni beepulot, akkor meg van eselyed Java-val remote-ozni (ha van a ceges gepeden). Esetleg Firefox, mert ahhoz is van bepulo.

ezt nemtuttam. Akkor majd utánajárok, természetesen web elérés van, java is van, és ha nagyon szükséges ActiveX is lesz.

#136 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 13:10

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:57

ezt nemtuttam. Akkor majd utánajárok, természetesen web elérés van, java is van, és ha nagyon szükséges ActiveX is lesz.

A javas remote control elegge fostosan muxik perpill, de nemsokara javitva lesz. :) ActiveX, Mozilla/FF tuti jo.

#137 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 13:31

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:10

A javas remote control elegge fostosan muxik perpill, de nemsokara javitva lesz. :) ActiveX, Mozilla/FF tuti jo.

Köszönöm a segítséget, megpróbálom ezt, ha nem műxik akkor majd még írok, meg ha műxik akkor is :D

#138 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 08:27

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:10

Mégegyszer köszönöm a segítséget, probléma megoldódott. Logmein műxik faján.
Üdv néktek  :respect:

#139 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 15:39

Idézet: Still - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 9:27

Mégegyszer köszönöm a segítséget, probléma megoldódott. Logmein műxik faján.
Üdv néktek  :respect:

Nincs mit. :)  :up:

#140 Felhasználó inaktív   parittya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 19. 00:37

sziasztok!

A segítségeteket kérném
Még kezdő vagyok ezen a téren, röviden megpróbálom vázolni a dolgot. Arról van szó, hogy van két számítógép, az egyik sima ősrégi betárcsázós modemmel bír, a másik sima adsl modemmel, és néha itthonról az adsl-s gépemről szeretném elérin a modemes gépemet, azzal a célzattal, hogy az ottfelejtett kisebb doksikat, illetve  képeket áthúzzam az itthoni gépemre, és hogy ne keljen 10-15 km autókázni azért.
Létetzik erre valami féle megoldás???

Előre is köszönöm!!

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.