HWSW Informatikai Kerekasztal: számítógép írányítása internetről - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

számítógép írányítása internetről hogyan?

#51 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 06:43

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 20:02

Remote Administrator. Keress rá gugliban!
Én azzal csináltam egyszer. Tök cool!
Hajrá!
Lehet hogy későn írok..

Tavaly rövid ideig használtam a RA-t, tök szar. Túl sok procit zabál és speciális gombokat nem támogatja meg fárasztó a belépési művelet (RealVNC csupán egy kattintás, már bent vagyok), azért fekete pont. Ugye csak a gyorsaságára irigylem. :)

Nem minden programnak rengeteg előnye van, kiválasztottam, mi melyik jó nekem.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#52 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 00:13

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 6:43

Tavaly rövid ideig használtam a RA-t, tök szar. Túl sok procit zabál és speciális gombokat nem támogatja meg fárasztó a belépési művelet (RealVNC csupán egy kattintás, már bent vagyok), azért fekete pont. Ugye csak a gyorsaságára irigylem. :)

Húúúú, RA alatt aszittem, hogy a RemotelyAnywhere proggit fikázod, mert csak lestem volna. Bár belépés itt is bonyásabb, de tud pár okosságot, amit a VNC nem. Persze drágán tudja  :D
Make love not Wor.

#53 Felhasználó inaktív   Blamazs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 00:43

Logmein-re szavazok en is.
Nagyon sokaig kinlodtam en is ,hogy a cegtol elerjem az otthoni gepem, es a Logmein segitett ezen a problemamom vegre. Azota is nagy megelegedessel hasznalom, es mindenkinek batran ajanlom.
Udv:Balazs
Intel CoreDuo 2.8 1GB Ram 160GB Samsung

#54 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 13:40

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 13:32

LogMeIn-nél, hogy tudom megcsinálni, hogy egy távoli gépre file-t transportáljak át, vagy egy távoli gépre nyomtassak??? Free LogMeIn-ről beszélek.

Sajna free logmeinnél én csak annyit tudtam, hogy pdf-be nyomtat, FTPre ki, leszed, kinyomtat. Fileátvitel ugyanígy.

Elvégre ha a free is tudna mindent, akkor kinek kellene a fizetős verzió?
Make love not Wor.

#55 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 14:25

hali

nekem egy olyan progim van, hogy remote21, remote administrator 2.1 . Otthon router van, es azzal az ipvel amit a router kkiad a pc-nek azzal ratudok csatlakozni a notebookkal a masik gepre. viszont ha elutazom, mashonnan nemtudok csatlakozni ra, onnan persze nem a routerre kiosztott ipvel probalok, hanem amit chello ad.

mi lehet a gond? a routerben kell engedelyezni vmit, hogy tavol is be tudja lepni?

#56 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 19:14

vagy csinaljak vmi DNS name-t? azzal menni fog?

#57 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 19:38

?

#58 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 01:16

Idézet: pauz - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 19:38

?

Gondolom nem ismerjük a proggit, meg nem használjuk. Doksit meg olvas poénból a fene, hogy miképpen műxik. Gondolom DNS név, meg portbeforward kell, márcsak hasraütve is. Topikban nézzél körbe, ugyanaz lesz a megoldás, mint a VNC-nél.
Make love not Wor.

#59 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 11. 23. 08:51

ha a logmein-t használom, akkor az a gépet amit meg akarok nézni kell e rá telepíteni valamit, mint a vnc-knél?

Egyégként feltettem a logmeint...de a telepítésnél kérdezett valamit amiről fogalmam sincs hogy mit kell megadni. (Uninstalláltam már)
Elindítottam, de a saját desktopomat hozta be a webablakban....szóval nem értek hozzá...

Valaki tudna segíteni, hogy hogyan is csináljam? Pontról pontra: a regisztrálástól?
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#60 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 09:48

Idézet: neta - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 8:51

Egyégként feltettem a logmeint...de a telepítésnél kérdezett valamit amiről fogalmam sincs hogy mit kell megadni. (Uninstalláltam már)
Elindítottam, de a saját desktopomat hozta be a webablakban....szóval nem értek hozzá...

Valaki tudna segíteni, hogy hogyan is csináljam? Pontról pontra: a regisztrálástól?

Saját ablakodat azért láttad, mert bejelentkeztél a gépedre, helyből.

Szóval jól sikerült az install, meg működik, és internet túloldalán lévő gépről beloggolsz a www.logmein.com oldalon, emailcím/jelszó, akkor ott listában mutatni fogja a gépedet. Erre egy kattintás, aztán csatlakozik, itt meg vagy a gépeden lévő logmein jelszavát kéri, vagy ha vindózban van usernév/jelszó, akkor azt.

szóval most lépjél be a gépedről www.logmein.com-on, majd nyomd meg a gombot, hogy add computer, és nyomd végig a wizardot. sok lehetőség úgysincs, utána jobb alsó sarokban meg is jelenik a cucc, hogy műxik.
Make love not Wor.

#61 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 11:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 8:48

Saját ablakodat azért láttad, mert bejelentkeztél a gépedre, helyből.

Szóval jól sikerült az install, meg működik, és internet túloldalán lévő gépről beloggolsz a www.logmein.com oldalon, emailcím/jelszó, akkor ott listában mutatni fogja a gépedet. Erre egy kattintás, aztán csatlakozik, itt meg vagy a gépeden lévő logmein jelszavát kéri, vagy ha vindózban van usernév/jelszó, akkor azt.

szóval most lépjél be a gépedről www.logmein.com-on, majd nyomd meg a gombot, hogy add computer, és nyomd végig a wizardot. sok lehetőség úgysincs, utána jobb alsó sarokban meg is jelenik a cucc, hogy műxik.

Köszi!
Ha elakadok szólok.

#62 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 15:12

Üdv!

Végigolvastam a topicot és a myip+UVNC mellett döntöttem. Persze lama vagyok és tele kérdésekkel. :)
Dinamikus ipm van, router mögött pihenek, erre javasoltátok a myipt. Megcsináltam, van saját domainem. Elindítom a myip klienst majd az UVNCt, de egyből a 192.168.1... ipt favorizálja. Mit kéne tennem hogy lássam a gépet? Ms logonnál megadtam a myips domaint, nem bír kapcsolódni, de még csak nem is látja a gépet. ...

Szerkesztette: béna 2006. 01. 10. 15:13 -kor

ehe

#63 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 07:55

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 22:17

Sok hűhó semmiért.....
LogMeIn azt jó éjszakát.

Igazad van, de szerintem a Logmein bonyorultabb egy kezdőnek (pl: én), és mikor én regisztráltam csak egy trialt kaptam. A vnc pedig ingyenes.

#64 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:35

Idézet: béna - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 14:12

Üdv!

Végigolvastam a topicot és a myip+UVNC mellett döntöttem. Persze lama vagyok és tele kérdésekkel. :)
Dinamikus ipm van, router mögött pihenek, erre javasoltátok a myipt. Megcsináltam, van saját domainem. Elindítom a myip klienst majd az UVNCt, de egyből a 192.168.1... ipt favorizálja. Mit kéne tennem hogy lássam a gépet? Ms logonnál megadtam a myips domaint, nem bír kapcsolódni, de még csak nem is látja a gépet. ...

Nemrég csináltam meg....
Remélem jól írom le:
1. A router nem engedi át alapból a vnc-t (be kell állítani)
A UVNC-n jó szám van (ne állítsd át, az a géped ip-je)
2. A dinamikus ip-d amit a net szolgáltató ad megnézheted a www.whatismyip.com on.
Ha regisztráltál amyip-n akkor ezt kell majd a myip-ben megadnod.
3. Ezzel az a baj, hogy ha az ipd frissíti a szolgáltató, és nem ua-zt kapod, akkor nem fogod elérni a géped, csak ha beállítod megin a myip.hu-n az új ipd. (Hallottam olyat, hogy van egy kis programocska, ami autómatikusan frissít a myip-re. (nézz utána a weboldalukon, azt hiszem ott olvastam.

4. ha nincs ilyen, de szeretnéd az ebből adódó kellemetlenségektől megóvni magad, akkor tedd ezt.

- menj be a router configjába (nekem D-link van ott ezzel kell bemenni 192.168.0.1, böngészőbe beírni)
- ha van ilyened keressd meg: DHCP Server és álltsd enable-re. Elméletileg itt meg kell jelenni annak a gépnek a nevének, ami a routerre csatlakozik. Nekem ez alatt jelenik meg: Dynamic DHCP Client List
ebből  átmásolod ebbe: Static DHCP Client List (persze ha neked is ilyen van.)
- aztán mikor ezt megcsináltad akkor megkeresed a Virtual Server(menü), és ott hozzáadod a géped amit szeretnél elérni, és portot nyitsz, azaz megadsz neki egy portot. (persze ha mén nincs benn közte)

Lényegében azt csinálod, hogy a routerre érkező jelet (a megadott porton, ), be kell engedned és a router továbbítja az általad beállított gépre.

És még egy fontos mozzanat: a routerben be lehet állítani hogy a router frissítse a myipd, vagy ehhez hasonlót (persze az álltala felkínált helyekről csak), nálam a a No-IP.com volt amit ismert. A myip.hu-t nem. Így itt regisztráltam. És a routerben ezt beállítottam. És értelemszerüen kitöltöttem a routerben amit kér. A no-ip-s felhasználó nevet, kódot..stb. Így a router autómatikusan frissíti a no-ip.com-on az ip-címet. Szóval. Egyszer beállítod a routert, a géped, és regisztrálsz egy a ruoter által ismert helyen és működik a dolog.

Ennél a logmein egyszerűbb vsz-leg :). De nekem ennél bonyorultabb volt  :D  (igaz erre volt segítségem
)

Ha ennek ellenére (amit fenntebb írtam) a UVNC-t választod...írj

Na csá

#65 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:38

Idézet: fcseh - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 7:10

LogMeIn Freet használd az ingyenes. Én is azt használom. Profi termék.
Szerintem te a LogMeIn PROT használtad!!!!!

Köszi! Megnézem és kipróbálom!

#66 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 08:46

Megvan a free....én hülye hogy hogy nem vettem észre....

Na majd ha lessz időm kipróbálom....talán holnapután, vagy hétvégén, akkor leírom a tapasztalataim.
A routeres dolgot kicsit nehéz volt megcsinálni....ha itt nem kell ilyennel szarozni....ájemin. Váltok a logmein-re

#67 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:36

Én már cirka két hónapja használom, eddig semmi gondom nem volt vele  :up:

#68 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 09:50

Köszönöm a válaszokat... sikerült. hehe ... még nekem is...:)
ehe

#69 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 11:21

Idézet: béna - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 8:50

Köszönöm a válaszokat... sikerült. hehe ... még nekem is...:)

Melyik?

#70 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 11:36

Nem tököltem a routerrel... Logmein free müxik és az a lényeg :)
ehe

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.