Készenléti állapot, és hibernációs probléma
Elküldve: 2005. 07. 23. 00:17
A Napokban vettem egy APC UPS CS 650-es szünetmentes tápot, és javaslat hozzá, hogy engedélyezzem lehetőleg a hibernációt. Anno már használtam, de eddig nem sűrűn, mert nem volt rá szükségem. Az alaplapom biztonsa támogatja (ASUS A7V8X-X Lan), és a Windows engedi is bekapcsolni, de sem a készenléti állapot, sem pedig a hibernáció nem müködik. Mivel a rendszeren legutóbbi telepítés óta - ami kb másfél hónapja volt - nem nagyon piszkálltam, ezért csak két lehetőségre gondolok, két olyan téma készletet használtam, mely sok mindent lecserél utóbbi a rendszerfájlok egy részét is. Az egyik a Chaninja, de ezt már hónapok óta használom, viszont nem tudom kizárni, mert hónap óta nem használtam a hibernálást, a másik pedig a Crystal XP Longhorn Inspiarat Shell Pack -ja. Ezt uninstalláltam, majd megnéztem utánna sem müködött, majd csináltam egy rendszervisszaállítást ez sem segített, ezért vissza is vontam. A Gond talán ott is van, hogy nincs igazán régi, telepítés utáni rendszervisszaállító pontom, mivel akkor még 5 GB-os rendszer particiót használtam (mostmár 10 GB-ot ) és mivel a Longhorn Inspirat is csinált legalább egyet, ezért a helyszűke miatt bizonyosan felülírta a régebbieket.
Szóval nincs vlaami tippetek hogyan lehetne helyre hozni reinstall nélkül?
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2005. 07. 23. 09:27
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 1:17
A Napokban vettem egy APC UPS CS 650-es szünetmentes tápot, és javaslat hozzá, hogy engedélyezzem lehetőleg a hibernációt. Anno már használtam, de eddig nem sűrűn, mert nem volt rá szükségem. Az alaplapom biztonsa támogatja (ASUS A7V8X-X Lan), és a Windows engedi is bekapcsolni, de sem a készenléti állapot, sem pedig a hibernáció nem müködik. Mivel a rendszeren legutóbbi telepítés óta - ami kb másfél hónapja volt - nem nagyon piszkálltam, ezért csak két lehetőségre gondolok, két olyan téma készletet használtam, mely sok mindent lecserél utóbbi a rendszerfájlok egy részét is. Az egyik a Chaninja, de ezt már hónapok óta használom, viszont nem tudom kizárni, mert hónap óta nem használtam a hibernálást, a másik pedig a Crystal XP Longhorn Inspiarat Shell Pack -ja. Ezt uninstalláltam, majd megnéztem utánna sem müködött, majd csináltam egy rendszervisszaállítást ez sem segített, ezért vissza is vontam. A Gond talán ott is van, hogy nincs igazán régi, telepítés utáni rendszervisszaállító pontom, mivel akkor még 5 GB-os rendszer particiót használtam (mostmár 10 GB-ot ) és mivel a Longhorn Inspirat is csinált legalább egyet, ezért a helyszűke miatt bizonyosan felülírta a régebbieket.
Szóval nincs vlaami tippetek hogyan lehetne helyre hozni reinstall nélkül?
Van elég szabad hely a rendszerpartíción? (Hibernáláshoz annyi, amekkora a fizikai memória)
Alaplapi chipset driver fent van?
Elküldve: 2005. 07. 23. 22:44
A hibernáláshoz ennek sztem nincs köze, arra nem tudok mit mondani...
Elküldve: 2005. 07. 23. 22:55
Szerkesztette: Desorder 2005. 07. 23. 22:56 -kor
Elküldve: 2005. 07. 23. 22:58
Elküldve: 2005. 07. 23. 23:10
Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 21:44
A hibernáláshoz ennek sztem nincs köze, arra nem tudok mit mondani...
ACPI van és engedélyezve is van, APM-t viszont nem találtam, még az alaplap kézikönyvében sem.
Elküldve: 2005. 07. 23. 23:15
Elküldve: 2005. 07. 23. 23:33
Elküldve: 2005. 07. 27. 19:57
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 0:33
Közlöm veled hogy a legfrisebb VIA 4in1 driver az 5.00a, a hibát ott követted el, hogy az alaplapgyártótól szedel le drivert, holott a chipset gyártótól kell. A lap gyártó mindíg vagy 1.000.000 évvel el van maradva, ergo 14 fillért nem ér.
www.via.com.tw
Elküldve: 2005. 07. 28. 08:32
ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB, 14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB, 14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad 20X Dragonball 16 MHz, 2MB
Elküldve: 2005. 07. 30. 09:57
Start menu - futtatás: msconfig
Válaszd a Hibakeresési indítást. Indítsd újra a géped, nézd meg hogy a probléma fennáll-e! Ha megszűnt ezzel a probléma, kezdd el bejelölgetni egyesével az alatta lévő négyzeteket, minden egyes négyzet bejelölése után indítsd újra a géped, ellenőrizd, hogy a probléma újra előjön-e! Ha viszont a probléma így is fennáll, akkor nem a rendszerrel automatikusan elinduló programok okozzák a hibát.
Az msconfig ablakának jobb alsó sarkában van a Súgó gomb. Olvasd el a Súgót, leírja érthetően és pontosan, hogyan diagnosztizálhatod a problémát okozó összetevőt, amely a rendszerrel indul el automatikusan.
Nekem ez a módszer többször is segített, mikor egy progi nem akart elindulni, vagy a Win nem akart leállni (leállításnál helyett lefagyott).
Elküldve: 2006. 09. 10. 20:57
Elküldve: 2006. 09. 11. 13:49
Pl. az én alaplapom is belehal az S3-ba, az S4-be néha, az S1-gyel meg nincs gond. :confused:
Elküldve: 2006. 12. 16. 12:02
Még mindig fennáll a probléma, és nem tudom mit csináljak.
Ahogy régebben írtam, az Abit NF7 lapommal sehogy nem ment az S3 STR, másik alaplappal (ASUS A7N8X-X) ugyanazon hardverrel, ugyanazon Windowssal pedig igen.
Nemrég kicseréltem az alaplapot (ASUS A8V-re), processzort, VGA-t.
A Suspend to RAM nem megy. Most ott tartok, hogy kib@szom az ablakon a hatodikról ezt az egész ipari hulladék-rakást.
Kipróbáltam minden ismert USB és power state beállítást (USBBIOSx, BIOS beállítások, dumppo berhelés), és pontosan ugyanaz a hiba, mint a régi SocketA lapnál: elmegy S1-be, aztán onnan S3-ba: minden leáll, csak a power led villog. Aztán ébredéskor szépen beindul, a vinyók felpörögnek, a hdd led kigyullad, és... semmi. Resettel SEM indul újra: ki kell kapcsolni és vissza. Sima S1-ből felébred.
Még megpróbálom a lapon az USB csatikhoz tartozó jumpert +5VSB-ről visszatenni +5V-re. Esetleg letiltom az összes USB-t
Utána jön a samukalapács.
Ja azt nem is mondtam: újratettem a Windowst is, előtte a BIOSban engedélyeztem az S3-at. És azon kívül hogy minden Neverwinter mentésem ugrott, semmivel nem lett jobb a helyzet
Elküldve: 2006. 12. 16. 14:04
Azt még mindig nem tudom, mi a hiba, de ki lett küszöbölve
1, a BIOSban beállítottam a power optionsban az S3 támogatást (ASUS lapban "S1 and S3" is van, ezt választottam.
2, a registryhez hozzáadtam az USBBIOSx dwordot. Ez ahhoz kell, hogy ha valami USB-s egységre engedélyezve van a "Felébresztheti a számítógépet", akkor nem megy le S3-ba, csak S1-be. Ez felülírja a Windows alapértelmezését.
3, az összes USB portot visszajumpereltem +5V-ra, így készenlétben nincs feszely alatt.
Ekkor működni kezdett: szépen lement S3-ba, megálltak a ventik, stb. De USB-s távirányítóval nem ébred.
Végső lépésként arra az egy USB-re, amin a távirányító lóg, visszaállítottam a +5VSB-t - és működik: standby-t nyomva elalszik, újra megnyomva felébred
Lehet hogy az NF7-tel is menne, de már nem teszem vissza
Elküldve: 2007. 01. 03. 13:19
Kezd kib@ telelenni a tököm az egész PC-szopással.
Szóval egyik napról a másikra nem megy a standby; akármelyiket választom (Standby, STR, Hibernate), a gép elalszik, majd indításkor vagy kék képernyőzik, vagy resetel, vagy csak simán nem kapcsol be a képernyő (minden más igen). Gondoltam biztos azért mert ilyen-olyan HW-ket hekkeltem (pl. lenyiszáltam az IDE kábelekről a "master" csatit, mert minden HDD külön mazzagon lóg, és felesleges volt a sok kanóc; engedélyeztem az alaplapi Promise ide/raid vezérlőt).
De nem ez a gond. Telepítettem egy friss windowst, beállítottam, és működik mindenféle standby 1-3-4. Viszont a Primary (slave, mert csak így lehet) vinyót minden feléledéskor kompletten elfelejti - Sec. slave-ről butul, mert ezen volt hely.
Hogyamiaf@sz?! Ötletek? Hagyjam a picsbe az egészet?
Miféle szoftver okozhat ilyet? Mindent leszedtem, amit utóbb telepítettem, és így sem jó.
Elküldve: 2007. 01. 03. 16:56
Pioneer DVR-107 - Sec. Master, nem felejti el
Maxtor DM9+ 120gb 6Y120P0 - Sec. Slave, system, nem felejti el
Samsung blabla 250gb - Promise SATA378 (ide, slave), nem felejti el.
Miután rátettem egy swap fájlt, minden feléledéskor nyöszög, hogy a késleltetett írás nem sikerült. Hmm, megnézem a jumpereket, emlékeim szerint mindegyik Cable Select-en van, de akkor most okosba nekiállok berhelni. Ez most jutott eszembe
BTW az új Windows is eljátszotta a feléledés helyett resetel mókát, de most épp nem. Az MCE Update Rollup 2 telepítése után sz@r volt, aztán leszedtem a Promise SATA-t, akkor jó lett, aztán visszatettem és még mindig jó, a fenti problémát kivéve. Nem tudok rájönni, mi akad össze mivel
Elküldve: 2007. 01. 03. 21:20
De: ha a Device Managerben nyomok egy felismerést, akkor megtalálja és megy is. Ha feléledéskor nyitva van a DM, akkor 20-30 másodperc után szintén (automatikusan) megtalálja (előbb eltűnik, aztán kis gondolkodás után megjelenik újra). Rohadtul nem értem
A Samsunggal is pöcsöl vagy 20 másodpercig, de nem felejti el, csak addig nem lehet hozzáférni.
Mégiscsak a mazzag a gond? De hát pl. a laptopokban is mind2 IDE egység Slave, mert ott sincs tovább a kanóc, és ott megy.
Holnap veszek valami normálisabb IDE kábelt, és meglátom mi lesz.

Súgó
A téma zárva.