HWSW Informatikai Kerekasztal: Készenléti állapot, és hibernációs probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Készenléti állapot, és hibernációs probléma

#1 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 23. 00:17

Sziasztok!

A Napokban vettem egy APC UPS CS 650-es szünetmentes tápot, és javaslat hozzá, hogy engedélyezzem lehetőleg a hibernációt. Anno már használtam, de eddig nem sűrűn, mert nem volt rá szükségem. Az alaplapom biztonsa támogatja (ASUS A7V8X-X Lan), és a Windows engedi is bekapcsolni, de sem a készenléti állapot, sem pedig a hibernáció nem müködik. Mivel a rendszeren legutóbbi telepítés óta - ami kb másfél hónapja volt - nem nagyon piszkálltam, ezért csak két lehetőségre gondolok, két olyan téma készletet használtam, mely sok mindent lecserél utóbbi a rendszerfájlok egy részét is. Az egyik a Chaninja, de ezt már hónapok óta használom, viszont nem tudom kizárni, mert hónap óta nem használtam a hibernálást, a másik pedig a Crystal XP Longhorn Inspiarat Shell Pack -ja. Ezt uninstalláltam, majd megnéztem utánna sem müködött, majd csináltam egy rendszervisszaállítást ez sem segített, ezért vissza is vontam. A Gond talán ott is van, hogy nincs igazán régi, telepítés utáni rendszervisszaállító pontom, mivel akkor még 5 GB-os rendszer particiót használtam (mostmár 10 GB-ot ) és mivel a Longhorn Inspirat is csinált legalább egyet, ezért a helyszűke miatt bizonyosan felülírta a régebbieket.

Szóval nincs vlaami tippetek hogyan lehetne helyre hozni reinstall nélkül?

#2 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 23. 09:27

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 1:17

Sziasztok!

A Napokban vettem egy APC UPS CS 650-es szünetmentes tápot, és javaslat hozzá, hogy engedélyezzem lehetőleg a hibernációt. Anno már használtam, de eddig nem sűrűn, mert nem volt rá szükségem. Az alaplapom biztonsa támogatja (ASUS A7V8X-X Lan), és a Windows engedi is bekapcsolni, de sem a készenléti állapot, sem pedig a hibernáció nem müködik. Mivel a rendszeren legutóbbi telepítés óta - ami kb másfél hónapja volt - nem nagyon piszkálltam, ezért csak két lehetőségre gondolok, két olyan téma készletet használtam, mely sok mindent lecserél utóbbi a rendszerfájlok egy részét is. Az egyik a Chaninja, de ezt már hónapok óta használom, viszont nem tudom kizárni, mert hónap óta nem használtam a hibernálást, a másik pedig a Crystal XP Longhorn Inspiarat Shell Pack -ja. Ezt uninstalláltam, majd megnéztem utánna sem müködött, majd csináltam egy rendszervisszaállítást ez sem segített, ezért vissza is vontam. A Gond talán ott is van, hogy nincs igazán régi, telepítés utáni rendszervisszaállító pontom, mivel akkor még 5 GB-os rendszer particiót használtam (mostmár 10 GB-ot ) és mivel a Longhorn Inspirat is csinált legalább egyet, ezért a helyszűke miatt bizonyosan felülírta a régebbieket.

Szóval nincs vlaami tippetek hogyan lehetne helyre hozni reinstall nélkül?

Van elég szabad hely a rendszerpartíción? (Hibernáláshoz annyi, amekkora a fizikai memória)
Alaplapi chipset driver fent van?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#3 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:44

BIOS-ban engedélyezd az ACPI-t és az APM-et -- a készenléti állapot akkor menni fog (talán... :think: )

A hibernáláshoz ennek sztem nincs köze, arra nem tudok mit mondani... :rolleyes:

#4 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:55

a "tema keszletek" sem szabadna ezt csinalni. meg ha leis csereli az egyes dll,eket, exe-ket akkor sem. ugyanis azok ugyanugy funkcionalnak. csak a "kinezetuket" (ikon, font, kep, stb) valtoztatjak meg, hogy passzoljon a visualstyle-hoz. stb. szal az sztem nem lehet a gond.

Szerkesztette: Desorder 2005. 07. 23. 22:56 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#5 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:58

KB 6 GB szabad helyem van, a rendszer particón, most szedem le a legfrisebb drivert, és megnézem hogy javul e a dolog, belenézek a BIOS-ba is.

#6 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 23:10

Idézet: SonicXP - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 21:44

BIOS-ban engedélyezd az ACPI-t és az APM-et -- a készenléti állapot akkor menni fog (talán... :think: )

A hibernáláshoz ennek sztem nincs köze, arra nem tudok mit mondani... :rolleyes:

ACPI van és engedélyezve is van, APM-t viszont nem találtam, még az alaplap kézikönyvében sem.

#7 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 23:15

Felakartam rakni a VIA drivert, de nem megy, mivel ezt dobja ki : http://www.kepfeltoltes.hu/050724/Image_20...0013.48.343.jpg

#8 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 23:33

Nos ,leszedtem az ASUS oldaláról a legfrisebb via-drivert 4 in 1 version 4.49 ez  a fenti hibát hozta és nem ment tovább, pedig direkt az alaplapomhoz valót szedtem (ASUS A7V8X-X LAn), elővettem az alaplapi driver CD-t az is lenyomta ugyanezt az üzenetet, de szépen feltelepült. Viszont ennek ellenére nem müködik a hibernálás sem és a készenlét sem, az alaplapi bios-ban van egy olyan opció, hogy suspend mode, ezt lehet disabledre állítani, illetve 1 perctől 1 óráig, nállam disabled-en van, ugyanúgy a HDD Power Down.

#9 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 0:33

Nos ,leszedtem az ASUS oldaláról a legfrisebb via-drivert 4 in 1 version 4.49 ez  a fenti hibát hozta és nem ment tovább, pedig direkt az alaplapomhoz valót szedtem (ASUS A7V8X-X LAn), elővettem az alaplapi driver CD-t az is lenyomta ugyanezt az üzenetet, de szépen feltelepült. Viszont ennek ellenére nem müködik a hibernálás sem és a készenlét sem, az alaplapi bios-ban van egy olyan opció, hogy suspend mode, ezt lehet disabledre állítani, illetve 1 perctől 1 óráig, nállam disabled-en van, ugyanúgy a HDD Power Down.

Közlöm veled hogy a legfrisebb VIA 4in1 driver az 5.00a, a hibát ott követted el, hogy az alaplapgyártótól szedel le drivert, holott a chipset gyártótól kell. A lap gyártó mindíg vagy 1.000.000 évvel el van maradva, ergo 14 fillért nem ér.

www.via.com.tw
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#10 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:10

öszilezedem, kipóbálom ;)

#11 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 08:32

Hát nem akarlak elkeseríteni, de az én gépem is egy ilyen témamódosítgató progi eltávolítása után vette fel a jó szokását, hogy nem hajlandó kikapcsolni csak gombnyomásra.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#12 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 09:57

Próbálkozz meg a standard hibaelhárítási eljárással:

Start menu - futtatás: msconfig

Válaszd a Hibakeresési indítást. Indítsd újra a géped, nézd meg hogy a probléma fennáll-e! Ha megszűnt ezzel a probléma, kezdd el bejelölgetni egyesével az alatta lévő négyzeteket, minden egyes négyzet bejelölése után indítsd újra a géped, ellenőrizd, hogy a probléma újra előjön-e! Ha viszont a probléma így is fennáll, akkor nem a rendszerrel automatikusan elinduló programok okozzák a hibát.

Az msconfig ablakának jobb alsó sarkában van a Súgó gomb. Olvasd el a Súgót, leírja érthetően és pontosan, hogyan diagnosztizálhatod a problémát okozó összetevőt, amely a rendszerrel indul el automatikusan.

Nekem ez a módszer többször is segített, mikor egy progi nem akart elindulni, vagy a Win nem akart leállni (leállításnál helyett lefagyott).

#13 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 10. 20:57

Kérlek segítsetek, nekem olyan problémám van, hogy készenléti állapotba teszem a gépem, és reggel azt veszem észre, hogy újraindul a gép. Nem tudom éjszaka mit csinál, de mintha "áramtalanítva" lenne (bár laptop), szóval az Outlook mappaátnézéssel indul, tehát nem szépen leáll, hanem nyess, kikapcsol. Eddig nem volt gond, windowst újrahúztam, mrXP szerint 1-2 dolgot beállítottam... az energiaellátásnál meg nincs beállítva, hogy mikor kapcsoljon ki, vagy hibernáljon vagy akármi. Ja, és ha lekészenlétizem, és pár perc múlva visszakapcsolom, akkor megy...

#14 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 13:49

Nem-e lehet, hogy először csak S1-be megy (Standby), aztán idővel (BIOS?) S3-ba (Suspend to RAM) vagy S4-be (Hybernate), amit már nem szeret?

Pl. az én alaplapom is belehal az S3-ba, az S4-be néha, az S1-gyel meg nincs gond. :confused:

#15 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 12:02

Na akkor most már tényleg qrva ideges vagyok.
Még mindig fennáll a probléma, és nem tudom mit csináljak.

Ahogy régebben írtam, az Abit NF7 lapommal sehogy nem ment az S3 STR, másik alaplappal (ASUS A7N8X-X) ugyanazon hardverrel, ugyanazon Windowssal pedig igen.

Nemrég kicseréltem az alaplapot (ASUS A8V-re), processzort, VGA-t.

A Suspend to RAM nem megy. Most ott tartok, hogy kib@szom az ablakon a hatodikról ezt az egész ipari hulladék-rakást.

Kipróbáltam minden ismert USB és power state beállítást (USBBIOSx, BIOS beállítások, dumppo berhelés), és pontosan ugyanaz a hiba, mint a régi SocketA lapnál: elmegy S1-be, aztán onnan S3-ba: minden leáll, csak a power led villog. Aztán ébredéskor szépen beindul, a vinyók felpörögnek, a hdd led kigyullad, és... semmi. Resettel SEM indul újra: ki kell kapcsolni és vissza. Sima S1-ből felébred.
Még megpróbálom a lapon az USB csatikhoz tartozó jumpert +5VSB-ről visszatenni +5V-re. Esetleg letiltom az összes USB-t :think:

Utána jön a samukalapács.

Ja azt nem is mondtam: újratettem a Windowst is, előtte a BIOSban engedélyeztem az S3-at. És azon kívül hogy minden Neverwinter mentésem ugrott, semmivel nem lett jobb a helyzet :mad:

#16 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 14:04

Na, megtaláltam a megoldást.

Azt még mindig nem tudom, mi a hiba, de ki lett küszöbölve :)

1, a BIOSban beállítottam a power optionsban az S3 támogatást (ASUS lapban "S1 and S3" is van, ezt választottam.
2, a registryhez hozzáadtam az USBBIOSx dwordot. Ez ahhoz kell, hogy ha valami USB-s egységre engedélyezve van a "Felébresztheti a számítógépet", akkor nem megy le S3-ba, csak S1-be. Ez felülírja a Windows alapértelmezését.
3, az összes USB portot visszajumpereltem +5V-ra, így készenlétben nincs feszely alatt.

Ekkor működni kezdett: szépen lement S3-ba, megálltak a ventik, stb. De USB-s távirányítóval nem ébred.

Végső lépésként arra az egy USB-re, amin a távirányító lóg, visszaállítottam a +5VSB-t - és működik: standby-t nyomva elalszik, újra megnyomva felébred :banana:
Lehet hogy az NF7-tel is menne, de már nem teszem vissza :)

#17 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 13:19

Na elromlott :mad:

Kezd kib@ telelenni a tököm az egész PC-szopással.

Szóval egyik napról a másikra nem megy a standby; akármelyiket választom (Standby, STR, Hibernate), a gép elalszik, majd indításkor vagy kék képernyőzik, vagy resetel, vagy csak simán nem kapcsol be a képernyő (minden más igen). Gondoltam biztos azért mert ilyen-olyan HW-ket hekkeltem (pl. lenyiszáltam az IDE kábelekről a "master" csatit, mert minden HDD külön mazzagon lóg, és felesleges volt a sok kanóc; engedélyeztem az alaplapi Promise ide/raid vezérlőt).

De nem ez a gond. Telepítettem egy friss windowst, beállítottam, és működik mindenféle standby 1-3-4. Viszont a Primary (slave, mert csak így lehet) vinyót minden feléledéskor kompletten elfelejti - Sec. slave-ről butul, mert ezen volt hely.

Hogyamiaf@sz?! Ötletek? Hagyjam a picsbe az egészet? :think:
Miféle szoftver okozhat ilyet? Mindent leszedtem, amit utóbb telepítettem, és így sem jó.

#18 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 14:08

milyen hdd az amit efelejt?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#19 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 16:56

Maxtor DM9+ 120gb 6Y120L0 - Pri. Slave, boot+swap, elfelejti
Pioneer DVR-107 - Sec. Master, nem felejti el
Maxtor DM9+ 120gb 6Y120P0 - Sec. Slave, system, nem felejti el
Samsung blabla 250gb - Promise SATA378 (ide, slave), nem felejti el.

Miután rátettem egy swap fájlt, minden feléledéskor nyöszög, hogy a késleltetett írás nem sikerült. Hmm, megnézem a jumpereket, emlékeim szerint mindegyik Cable Select-en van, de akkor most okosba nekiállok berhelni. Ez most jutott eszembe :)

BTW az új Windows is eljátszotta a feléledés helyett resetel mókát, de most épp nem. Az MCE Update Rollup 2 telepítése után sz@r volt, aztán leszedtem a Promise SATA-t, akkor jó lett, aztán visszatettem és még mindig jó, a fenti problémát kivéve. Nem tudok rájönni, mi akad össze mivel :(

#20 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:20

Jumpereltem, így is elfelejti. Eddig CS volt, most mindent bejumpereltem, és semmi változás.
De: ha a Device Managerben nyomok egy felismerést, akkor megtalálja és megy is. Ha feléledéskor nyitva van a DM, akkor 20-30 másodperc után szintén (automatikusan) megtalálja (előbb eltűnik, aztán kis gondolkodás után megjelenik újra). Rohadtul nem értem :eek:
A Samsunggal is pöcsöl vagy 20 másodpercig, de nem felejti el, csak addig nem lehet hozzáférni.

Mégiscsak a mazzag a gond? De hát pl. a laptopokban is mind2 IDE egység Slave, mert ott sincs tovább a kanóc, és ott megy.

Holnap veszek valami normálisabb IDE kábelt, és meglátom mi lesz.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó