HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 01. 22:41

Konverter nem biztos hogy kell. Szereltünk már asus, msi, de még origi intel 945ös lapokat is 20 pines táppal, nem mondom hogy okos dolog, jórészt pénzügyi oka volt, de működik mindegyik.
-5V tudtommal bizonyos soros eszközöknek kell, nem magának a portnak.

#1142 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 22:44

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 23:41

Konverter nem biztos hogy kell. Szereltünk már asus, msi, de még origi intel 945ös lapokat is 20 pines táppal, nem mondom hogy okos dolog, jórészt pénzügyi oka volt, de működik mindegyik.
-5V tudtommal bizonyos soros eszközöknek kell, nem magának a portnak.

Konverterrel ugyanolyan tuti lesz mintha eredetileg is 24 tűs lett volna a táp? Chieftec 300W-os ez.

#1143 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 22:54

Elvileg, már ha olyan a lap, hogy "ránéz" arra hogy mind a 24 éren van e valaki :D De amugy kb annyira tuti megoldás, mint amikor régen a +4 tűs VRM segédtáphoz hebrákoltak átalakitót. Ha a tápban gyárilag nem úgy vannak kialakitva a kanócoknál a vezetősávok, forrpontok, akkor adtál a sz*rnak egy pofont, hisz a tápból kijövő delejt jobban nem osztod el az egyes kanócok közt, legfeljebb minden pinre eljut ami kell a lapon.

#1144 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 23:16

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 23:54

Elvileg, már ha olyan a lap, hogy "ránéz" arra hogy mind a 24 éren van e valaki :D De amugy kb annyira tuti megoldás, mint amikor régen a +4 tűs VRM segédtáphoz hebrákoltak átalakitót. Ha a tápban gyárilag nem úgy vannak kialakitva a kanócoknál a vezetősávok, forrpontok, akkor adtál a sz*rnak egy pofont, hisz a tápból kijövő delejt jobban nem osztod el az egyes kanócok közt, legfeljebb minden pinre eljut ami kell a lapon.

Asus P5GL-MX, Intel 915 chipset, integrált VGA, HDD, DVD író, más nem lesz a gépben egyelőre.. Akkor fájjon a dolog hogy elnéztem a dolgot vagy hagyjam így? El tudnám passzolni a 300W-os tápot, de már nem szívesen miután összeraktam a gépet. Az ügyfél meg örülne hogy drágább lesz mint a megbeszélt dolgok..

#1145 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 23:45

Azoknak a lapoknak, amiket eddig szereltem, a leirásában working, but not recomended felirattal szerepelt a művelet, ennek fényében tudom ajánlani/nemajánlani a dolgot.

#1146 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 23:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 0:45

Azoknak a lapoknak, amiket eddig szereltem, a leirásában working, but not recomended felirattal szerepelt a művelet, ennek fényében tudom ajánlani/nemajánlani a dolgot.

Örülök. Azt írja a leírás, hogyha mégis 20+4-es tápegységet akarok használni, akkor az alaplapi csatlakozó bírjon 15A-t a +12V-os ágon és legyen legalább 350W-os. Ehhez képest a CT 300W és összesen 15A-t tud a 12V-os ágon. Mondjuk a konfig elég gyér és D Cerka lesz benne. Kicsit megütne a guta ha a saját költségemre vehetnék nagyobb tápegységet.

#1147 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 09:18

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 10:39

hát ez az FSP GP táp ez naon zsír lehet, hiszen a hatásfoka (a följebb lévő link valamelyikkében található) a tesztben 98%!!! :cool:

Én nem tudom, minek zengek vastag betűvel kiemelt eposzcsökevényeket egy dologról, ha továbbra is van fórumtárs, aki a zöldséget reklámozza...
Tehát ismét leírom: Olyan ATX tápegység nincs a piacon, ami 98%-os hatásfokkal dolgozna! Olyan, amelyiknek a fázistényezője (teljesítménytényezője) 98%, olyan létezik.
Ha ugyanis ilyen hatásfokkal dolgozna, nem kellene bele ventillátor vagy akkora hűtőborda. Ebben a tekintetben a Zen a csúcstartó jelenleg és ott sem kismiska a hűtés elintézése, ha a GP ettől ennyivel többet tudna, valszeg több ódát is zengenének róla szakmai berkekben. Gondolkozzatok már kicsit :) !

Négyszög kimenetű UPS és APFC: Ezt is kb. 21x leírtam, hogy nem törvényszerű, hogy nem szeretik egymást, csak előfordulhat, ezért nagy megbízhatóságú rendszerekhez, pl. szerverekhez nem ajánlott összeállítás.

Rózsaszín betűkkel írjak, vagy a békától ijedtek meg, vagy az önkifejezőkészségem ennyire sorvadt?

Pite: Nem, szvsz ne foglalkozz még ezzel, de ezeken a kártyákon inkább a tekercsek zenélnek, úgy emlékszem (a vga témakörben volt egy topik, ahol szintén erre a következtetésre jutottak a srácok).

Freddy: Celeron D-hez szvsz nem probléma az átalakító, relatíve keveset fogyaszt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1148 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 09:37

FSP Greenpower tesztből idézve:
• High Efficiency exceeds 85% (at full load)

Az FSP Greenpower ellenben közel sem rokona a ZEN-nek!!

Képek:
Greenpower:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ZEN:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerintem nem kell szemüveg a különbségek észrevételéhez :hemuveg: .

Szerk. A lényeg a szeekunder körön van, a jobbszélső borda, ahol látni egysorban egy rakás diódát a bordán. Na az benne a hatékonyság. Kevesebb áram egy diódán, kisebb maradékfeszültség, az összefüggés nem lineáris, ezért így lehet spórolni hatásfokot.
Mellesleg, a Zen bele sokkal tökösebb a Green-nél, az egyik hivatkozott cikkben nem is értem, hogy miért ajánlja a srác szervertápnak.
Enermax tápokat (a régieket) is láttatok már páran, Stol képelt be régebbi FSP-ket. Valahogy nem hasonlítanak rájuk.

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 02. 09:48 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 10. 02. 09:45

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 10:18

a békától ijedtek meg

Kép

:fear:

#1150 Felhasználó inaktív   iamrob 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:07

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, mert én is gép újítás előtt (közben) vagyok. A tápot viszont ésszerűen akarom kiválasztani, tehát ne legyen gagyi, de normális áron adják.

Ezt a kettő esélyes eddig:
DTK PTP-460E PFC
Chieftec GPS-400AA-101A

Az ágankénti terhelhetőségük hasonló, összteljesítményükben van némi eltérés. A confignak elég a kisebb is, de inkább járjon a névleges teljesítmény felén, mint a csúcs közelében. Amúgy P4 630-as, GF6800, meg 2 HDD, 2 ODD lenne a config.

Szóval a fenti két táp közül melyiket érdemes, az egyik auto fordulatos 2x8cm, PPFC és DTK, a másik fix fordulatos 1x12cm, APFC és Cheftec. Árban kb. ugyanott vannak. Vagy egy harmadikat érdemes inkább?

Még egy kérdés, hova kell a 6 pines PCIe csati? A DTK-n nincs ilyen.

Köszi

Üdv.

#1151 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:22

PCIE kártyákhoz :) .
Szvsz DTK, de az alaplapodnak szükséges csatlakozókra figyelj oda, hogy meglegyenek.

#1152 Felhasználó inaktív   Marl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:34

HI!

Kedves didyman!
Kérlek mondjál véleményt e tápról a belseje alapján!
Az érdekelne hogy mennyire tűnik tartósnak, és minőséginek.

Hiper HPU-4M480 480W
Továbi képek itt találhatóak.

Elöre is köszönöm! :respect:

#1153 Felhasználó inaktív   iamrob 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:37

Köszi

Az alaplapra 24-es nagy és 8-as kicsi kell (vagy 4-es) ezzel nincs gond.
A 6-os PCIe csatira nem találtam utalást a VGA (Gigabyte GF6800) leírásában. Ez csak az ennél nagyobb teljesítmény felvételű kártyákhoz kell, vagy mindegyiken van?

Szóval szerinted DTK, de ha nem kapok, akkor jó a Chieftec is, mert nem tudok naponta Bpestre utazgatni érte, tehát jó lenne raktárról elhozni valamelyiket.

#1154 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:38

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 9:37

Az FSP Greenpower ellenben közel sem rokona a ZEN-nek!!

Aztatat, nem mondtam, csak azt, hogy majd azonos kapcsolástechnikára épülnek.

Szerk.: Ez független a szekunderoldalon alkalmazott kettősdiódák számától, hisz azok "csak" párbaválogatott, párhuzamosított diódák.

<Ui.: A 460-as szerver FSP-t még, mindíg nem lehet felülúmúlni :p >

Szerkesztette: stol 2005. 10. 02. 11:42 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:43

Idézet: Marl - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 10:34

HI!

Kedves didyman!

Hiper HPU-4M480 480W

= Seasonic 300W, de nem kizárt, hogy erősebb diódák lapítanak  bordán.
Nem látom a  lényeget.

#1156 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:58

Idézet: stol - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 12:38

Aztatat, nem mondtam, csak azt, hogy majd azonos kapcsolástechnikára épülnek.

Szerk.: Ez független a szekunderoldalon alkalmazott kettősdiódák számától, hisz azok "csak" párbaválogatott, párhuzamosított diódák.

Ennyi erővel minden táp közel azonos kapcsolástechnikán alapul :p
A paneleik elrendezése nagyon hasonló, de ezenkívül mindkettőnek két félhidas köre van, primer oldali szabályzókörrel és opto-csatolós visszacsatolással, primer oldalon feszültségfelezés nélkül. A mai tápok kb. fele ilyen :) . De az elég nyilvánvaló, hogy a Zen-ben jóval több alkatrész pihen, finomabb a kapcsolás és a diódák révén főleg hatékonyabb. Tulajdonképpen a Blue Storm-hoz is hasonlíthatnád.

#1157 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 10:37

[...]
Képek:
Greenpower:
[...]
ZEN:
[...]

Hmm...miből adódik az, hogy egyes tápokban a primer körben csak egy elko van, másokban meg kettő?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1158 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:09

Idézet: Marl - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:34

HI!

Kedves didyman!

Hiper HPU-4M480 480W

Hmm, tökös felépítmény, a primer oldalon 820uF-os kondik, szép. De 480W-ot nem nézek ki belőle. A tesztkonfig meg nem mondható nagyfogyasztónak szvsz.

" the smaller of the two is located next to the large filter capacitors so that heatsink is likely used to remove the heat from the input circuits and larger is used on the final transistors."
Najah. És ők is értenek hozzá :omg: Az első bordán vannak a (vég)tranzisztorok, és ebben a felállásban, nem a "bemeneti áramkörök" hőelvezetésére való (pláne, hogy azok alig melegednek). A második bordán meg diódák vannak.

Meg aztán Stol, Te látsz benne aktív PFC-t? A graetz előtti kicsike tekercs egy bifiláris zavarszűrő, a környékén sincs semmi PFC-re utaló dolog...

#1159 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:12

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 13:04

Hmm...miből adódik az, hogy egyes tápokban a primer körben csak egy elko van, másokban meg kettő?

Részben a 110/230V-os átkapcsolhatóságból. Aktív PFC esetén erre nincsen szükség, hiszen azok 110V alatti feszültségen is képes elegendő primer feszt produkálni.

#1160 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:15

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 13:04

igen, ez engem is érdekelne, már nekem is feltűnt, csak elfelejtettem megkérdezni.

talán azért, mert az az 1 olyan erős, hogy nem kell belőle 2? :think:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.