Kedves forumozók!
Engem érdekelne, hogy mitől függ egy tápegység hatásfoka, illetve egy már meglévő tápegység hatásfokát hogyan lehetne javítani "otthoni" körülmények közt (alkatrészek cseréje, válogatása....) .
Bár tudom, hogy nemegészen ide illik, de....
Mostanság tervezem a tápom lecserélést (230 W-os Acorp, a púposkondis, égettnyákos szériából...), de elég nehezen tudok dönteni. Ugye a hatásfok a fő szempont, de mint ebbe is, beleszólnak a mocskos anyagiak. Két típust néztem ki magamnak, pechere az egyik (FSP Green Power 350W), aminek a hatásfoka megfelelő lenne, nem nagyon kapható; a másik (Enermax 301 AX-VE) hatásfokáról meg nem tudok semmit. Ha valaki esetleg tud valamit a 350-es Green Power "elérhetőségéről" vagy a 301-es Enermax hatásfokáról, az legyen szíves dobjon meg az infóval. Persze örömmel várom a javaslatokat, ha valaki tud valami más 300W körüli, jó hatásfokú (80% körüli), elfogadható árú (~10 e Ft) tápot!
A gép, amihez kéne:
Celeron 2,4 GHz (néha 1,7 , néha 3,2.....)
Asrock P4i45D+
512 MB ram
2 HDD
1 CD-író
Kicsit más...
Az FSP honlapján láttam a Green Powert, és láttam külön FSP xxx-60GLN típusú tápokat, ami azért zavaró, mert a Green Power típusjelzése is FSP xxx-60 GLN, viszont az adatlapjuk szerint a hatásfokuk eltér (85% ill. 70 %) . Ez a kettő ugyan az lenne kivül-belül? Vagy a Green Power azért került külön név alá, mert ez már valami fejlesztett típus?
Előre is köszi a válaszokat!
Legkiválóbb tisztelettel:
Csákányi Attila
Szerkesztette: Reset Elek 2005. 10. 11. 13:18 -kor