Idézet: Zollka - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:27
Csak úgy mellékesen kérdezem meg milyen gépbe lesz a Zen? Csak mert ha a házadba valami lead nagyobb hőt akkor felejtsd el...Másrészt ha több venti is van a gépedbe akár vízhűtésen akár a házban akkor is felejtsd el mert azok mellé felesleges passzív táp mert másnak megmarad a hangja és adtál a szarnak egy pofont...
Antec Phantom-ból csak a nagyobbikat merem ajánlani mert a kisebbik nem írja full terehlés mellett az igát...A nagyobbik meg fél passzív hybrid táp csak, tehát ha jobbban terheled hangos lesz...
Szerintem az gondolkodjon passzív t
pban akinek a legfőbb komponensek (VGACPU,chipset,HDD,Fet-ek) vízzel vannak hűtve és valami irgalmatlan néma a vízhűtés vagy passzív...Egyéb esetben kár kidobni nagy pénzt egy passzív tápért 2 okból:
1. Ha egy VGA hője benntmarad a házban máris rendesen aláfűt a tápnak...Ha a FET-ek nincsenek hűtve kinyúl hamar a lap...
2. Amint a hő sok a házban lekapcsol a táp mert alúlról befűtöd...Ha emiatt meg ventiket raksz a házba akkor értelmetlen a passzív táp mert a venti nem mindegy ,hogy a tápban van vagy a házban???
Így gondold meg...
Akkor leírom, hogy nálam most hogy van:
Fekvő HTPC ház, dizájnos darab de nem túl nagy (hátránya a rossz hőáramlás)
9800PRO-n ZALMAN borda+venti - ez hihetetlenül termeli a hőt és ugye a házban is marad - de semmi hangja kívülről.
3200+ procin ZALMAN réz hűtő - semmi hangja.
Vinyó - Hitachi + Seagate, szinte semmi hangjuk.
Jelenleg a házban a leghangosabb a ZALMAN 400W-os táp (ami pedig köztudottan elég halk

, ha annak lefogom a ventijét, totál kuss van.
Namost a házon nincs rajta a teteje, mert ha ilyan hűtéssel rajta lenne, akkor 5 perc alatt kb. 80 fok lenne belül.
Ja igen: még van 2 szuperhalk venti, ami fújja ki hátul a meleget.
Namost a következőkre gondoltam:
A HTPC házba építek egy lassabb gépet, only TVTUNER, DVD, MP3 lejátszásra, minimális és hangtalan hűtéssel
És a "normális" rendszert pedig átrakom az alábbi a házba:
Mint látható, ebben legalul van a táp és amúgy hihetetlen jól szellőzik a ház, 3 vagy 4 db szuperhalk (<15db) venti van benne és a táp is külön légcsatornában van. Tehát ha ide alulra raknék egy (fél)passzív tápot, akkor szerintem nem lenne gond, mert a VGA ugye nem fűtheti, sem a proci, mivel felette vannak jóval, ráadásul elkülönített részben. És ugye a meleg meg felfelé száll. Tehát erre gondoltam, ráadásul a táp légcsatornájában lévő venti egyből kinyomná a táp körül keletkező meleg levegőt a ház hátulján.
A VGA-nál is van egy venti, a CPU magasságában is van 1-1 (elől és hátul) és még a ház tetején is egy, ami szvsz a legjobb helyen nyomja ki az oda áramló meleg levegőt. Elvben ezeknek a ventillátoroknak a hangját még közelről sem hallani, ha passzív tápot veszek, annak sem lesz hangja, maximum a vinyónak lesz pici, de arra meg van 1000 megoldás.
Szóval egyelőre ezek a tervek, de ha csak a ház + a táp árát veszem, az is minimum 65+ÁFA és ez most picit húzós lenne eme 2 dologra, szal' egyelőre csak álmodozom
Szerkesztette: PyRex_w 2005. 08. 06. 20:31 -kor