HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:27

Idézet: PyRex_w - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 13:13

FSP-nek nincs 350-es passzívja? :) Mondjuk 90%-os hatásfokkal... ? :)

Csak úgy mellékesen kérdezem meg milyen gépbe lesz a Zen? Csak mert ha a házadba valami lead nagyobb hőt akkor felejtsd el...Másrészt ha több venti is van a gépedbe akár vízhűtésen akár a házban akkor is felejtsd el mert azok mellé felesleges passzív táp mert másnak megmarad a hangja és adtál a szarnak egy pofont...

Antec Phantom-ból csak a nagyobbikat merem ajánlani mert a kisebbik nem írja full terehlés mellett az igát...A nagyobbik meg fél passzív hybrid táp csak, tehát ha jobbban terheled hangos lesz...

Szerintem az gondolkodjon passzív t
pban akinek a legfőbb komponensek (VGACPU,chipset,HDD,Fet-ek) vízzel vannak hűtve és valami irgalmatlan néma a vízhűtés vagy passzív...Egyéb esetben kár kidobni nagy pénzt egy passzív tápért 2 okból:

1. Ha egy VGA hője benntmarad a házban máris rendesen aláfűt a tápnak...Ha a FET-ek nincsenek hűtve kinyúl hamar a lap...
2. Amint a hő sok a házban lekapcsol a táp mert alúlról befűtöd...Ha emiatt meg ventiket raksz a házba akkor értelmetlen a passzív táp mert a venti nem mindegy ,hogy a tápban van vagy a házban???

Így gondold meg...

#182 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 06. 13:51

Hi!

Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani tápom elbírna-e egy Pinnacle PCTV Stereo tunert. :confused:
A gépem:
Abit IS7-E
Intel s478 P4 2600 @ 2900 MHz
2x256MB DDR400 memória
Inno3D Geforce 4 TI4200 128MB
SB Audigy 2 ZS
80GB Samsung SPN0802N
80GB Seagate ST380011A
Samsung TS-H552B 16x DVD író
BTC BCE4012IM CDRW
Genius Videocam Look
Genius Netscroll+ Superior
+ alaplapi chipset hűtő helyett van egy Thermaltake Tiger 1
Ezt működteti egy Codegen 350W-os táp.

Elég sok cucc van a gépben, sőt lehet, hogy a CDRW is ki lesz cserélve egy combo-ra.
Valószínűleg majd kelleni fog egy 400W-os táp a 16x-os DVD íráshoz is, de az még messzebb van, mert ha ebbe a gépbe még belefér a tuner akkor még a jövő hét elején megveszem.

Előre is köszi a válaszokat.

#183 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:54

Idézet: PyRex_w - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:17

Ez mi? Izé, de mondjuk a bordák itt sem olyan egetverően nagyok, nem?

Nem is kell, hogy jóval nagyobb legyen, mert a 12 cm-es venti azért nyomja neki a huzatot.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#184 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:54

Idézet: vna - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:51

Hi!

Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani tápom elbírna-e egy Pinnacle PCTV Stereo tunert. :confused:
A gépem:
Abit IS7-E
2x256MB DDR400 memória
SB Audigy 2 ZS
80GB Samsung SPN0802N
80GB Seagate ST380011A
BTC BCE4012IM CDRW
Genius Videocam Look

Elég sok cucc van a gépben, sőt lehet, hogy a CDRW is ki lesz cserélve egy combo-ra.
Valószínűleg majd kelleni fog egy 400W-os táp a 16x-os DVD íráshoz is, de az még messzebb van, mert ha ebbe a gépbe még belefér a tuner akkor még a jövő hét elején megveszem.

Üdv!
Egy Tuner nem fogyaszt től sokat, talán 5W körül, tehát ha eddig elzörgött, nagy valószínűséggel ezután is el fog.

#185 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:01

Idézet: vna - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 13:51

Hi!

A gépem:
Abit IS7-E
2x256MB DDR400 memória
SB Audigy 2 ZS
80GB Samsung SPN0802N
80GB Seagate ST380011A
BTC BCE4012IM CDRW
Genius Videocam Look

Ha jót akarsz akkor inkább helyből cseréled a tápot nem ,hogy mg plussz cuccokat aggass rá.......

#186 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:13

:offtopic: Pyrex: Én hót laza vagyok :D, de neked miért van két reg-ed?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#187 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:13

Na ezt én is néztem :D

#188 Felhasználó inaktív   vna 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 06. 14:52

Köszi a gyors válaszokat! :respect:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 06. 14:52

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 15:13

Biztos egyiket otthonról használja, a másikat meg akkor, ha nincs magánál... :nevet:

Bocs az érintettől... ;)

#190 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 17:57

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 15:13

Lehet, hogy kettős életet él :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#191 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:07

Skizofréniával sosem vagy egyedül :Đ
(de rohadt gonoszok vagyunk :Đ )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#192 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:14

Idézet: diegho - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:02

az nem FPS hanem FSP ;)

19900 nettó az elég necces. megkérdőjelezhető hogy milyen lehete a bele az ilyen olcsó 400-as passzív tápnak.
Ha passzív kell akkor ZEN, vagy talán a nagyobbik Antec Phantom.

Közben megtaláltam, és valóban FSP, és a 300-as ZEN. :)

FSP Zen - Ipon

Itt volt. Jó árban van mert máshol 22-23 + fa.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#193 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 18:36

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 17:14

Közben megtaláltam, és valóban FSP, és a 300-as ZEN. :)

FSP Zen - Ipon

Itt volt. Jó árban van mert máshol 22-23 + fa.

Üdv!

Ipon tényleg jó csak szvsz kicsit nehéz megtalálni :p

Szerkesztette: andrew-- 2005. 08. 06. 18:37 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#194 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 20:19

Ketős életet élek - ikrek a horoszpókom :) Amúgy azért van a 2. nick, mert nem otthonról vagyok, nem tudom fejből a másikhoz a kódot és az email címet innen (ahonnan a másikat regeltem) nem érem el. :)

Szerkesztette: PyRex_w 2005. 08. 06. 20:20 -kor

#195 Felhasználó inaktív   PyRex_w 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 20:29

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 14:27

Csak úgy mellékesen kérdezem meg milyen gépbe lesz a Zen? Csak mert ha a házadba valami lead nagyobb hőt akkor felejtsd el...Másrészt ha több venti is van a gépedbe akár vízhűtésen akár a házban akkor is felejtsd el mert azok mellé felesleges passzív táp mert másnak megmarad a hangja és adtál a szarnak egy pofont...

Antec Phantom-ból csak a nagyobbikat merem ajánlani mert a kisebbik nem írja full terehlés mellett az igát...A nagyobbik meg fél passzív hybrid táp csak, tehát ha jobbban terheled hangos lesz...

Szerintem az gondolkodjon passzív t
pban akinek a legfőbb komponensek (VGACPU,chipset,HDD,Fet-ek) vízzel vannak hűtve és valami irgalmatlan néma a vízhűtés vagy passzív...Egyéb esetben kár kidobni nagy pénzt egy passzív tápért 2 okból:

1. Ha egy VGA hője benntmarad a házban máris rendesen aláfűt a tápnak...Ha a FET-ek nincsenek hűtve kinyúl hamar a lap...
2. Amint a hő sok a házban lekapcsol a táp mert alúlról befűtöd...Ha emiatt meg ventiket raksz a házba akkor értelmetlen a passzív táp mert a venti nem mindegy ,hogy a tápban van vagy a házban???

Így gondold meg...

Akkor leírom, hogy nálam most hogy van:
Fekvő HTPC ház, dizájnos darab de nem túl nagy (hátránya a rossz hőáramlás)
9800PRO-n ZALMAN borda+venti - ez hihetetlenül termeli a hőt és ugye a házban is marad - de semmi hangja kívülről.
3200+ procin ZALMAN réz hűtő - semmi hangja.
Vinyó - Hitachi + Seagate, szinte semmi hangjuk.
Jelenleg a házban a leghangosabb a ZALMAN 400W-os táp (ami pedig köztudottan elég halk :), ha annak lefogom a ventijét, totál kuss van.
Namost a házon nincs rajta a teteje, mert ha ilyan hűtéssel rajta lenne, akkor 5 perc alatt kb. 80 fok lenne belül.
Ja igen: még van 2 szuperhalk venti, ami fújja ki hátul a meleget.

Namost a következőkre gondoltam:

A HTPC házba építek egy lassabb gépet, only TVTUNER, DVD, MP3 lejátszásra, minimális és hangtalan hűtéssel

És a "normális" rendszert pedig átrakom az alábbi a házba:

Kép

Kép

Mint látható, ebben legalul van a táp és amúgy hihetetlen jól szellőzik a ház, 3 vagy 4 db szuperhalk (<15db) venti van benne és a táp is külön légcsatornában van. Tehát ha ide alulra raknék egy (fél)passzív tápot, akkor szerintem nem lenne gond, mert a VGA ugye nem fűtheti, sem a proci, mivel felette vannak jóval, ráadásul elkülönített részben. És ugye a meleg meg felfelé száll. Tehát erre gondoltam, ráadásul a táp légcsatornájában lévő venti egyből kinyomná a táp körül keletkező meleg levegőt a ház hátulján.

A VGA-nál is van egy venti, a CPU magasságában is van 1-1 (elől és hátul) és még a ház tetején is egy, ami szvsz a legjobb helyen nyomja ki az oda áramló meleg levegőt. Elvben ezeknek a ventillátoroknak a hangját még közelről sem hallani, ha passzív tápot veszek, annak sem lesz hangja, maximum a vinyónak lesz pici, de arra meg van 1000 megoldás.

Szóval egyelőre ezek a tervek, de ha csak a ház + a táp árát veszem, az is minimum 65+ÁFA és ez most picit húzós lenne eme 2 dologra, szal' egyelőre csak álmodozom :)

Szerkesztette: PyRex_w 2005. 08. 06. 20:31 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 22:37

Idézet: PyRex_w - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 20:29

Akkor leírom, hogy nálam most hogy van:
Fekvő HTPC ház, dizájnos darab de nem túl nagy (hátránya a rossz hőáramlás)
9800PRO-n ZALMAN borda+venti - ez hihetetlenül termeli a hőt és ugye a házban is marad - de semmi hangja kívülről.
3200+ procin ZALMAN réz hűtő - semmi hangja.
Vinyó - Hitachi + Seagate, szinte semmi hangjuk.
Jelenleg a házban a leghangosabb a ZALMAN 400W-os táp (ami pedig köztudottan elég halk :), ha annak lefogom a ventijét, totál kuss van.
Namost a házon nincs rajta a teteje, mert ha ilyan hűtéssel rajta lenne, akkor 5 perc alatt kb. 80 fok lenne belül.
Ja igen: még van 2 szuperhalk venti, ami fújja ki hátul a meleget.

Namost a következőkre gondoltam:

A HTPC házba építek egy lassabb gépet, only TVTUNER, DVD, MP3 lejátszásra, minimális és hangtalan hűtéssel

És a "normális" rendszert pedig átrakom az alábbi a házba:

Kép

Kép

Mint látható, ebben legalul van a táp és amúgy hihetetlen jól szellőzik a ház, 3 vagy 4 db szuperhalk (<15db) venti van benne és a táp is külön légcsatornában van. Tehát ha ide alulra raknék egy (fél)passzív tápot, akkor szerintem nem lenne gond, mert a VGA ugye nem fűtheti, sem a proci, mivel felette vannak jóval, ráadásul elkülönített részben. És ugye a meleg meg felfelé száll. Tehát erre gondoltam, ráadásul a táp légcsatornájában lévő venti egyből kinyomná a táp körül keletkező meleg levegőt a ház hátulján.

A VGA-nál is van egy venti, a CPU magasságában is van 1-1 (elől és hátul) és még a ház tetején is egy, ami szvsz a legjobb helyen nyomja ki az oda áramló meleg levegőt. Elvben ezeknek a ventillátoroknak a hangját még közelről sem hallani, ha passzív tápot veszek, annak sem lesz hangja, maximum a vinyónak lesz pici, de arra meg van 1000 megoldás.

Szóval egyelőre ezek a tervek, de ha csak a ház + a táp árát veszem, az is minimum 65+ÁFA és ez most picit húzós lenne eme 2 dologra, szal' egyelőre csak álmodozom :)

Őszinte legyek?

Egyszerűbb egy full extrás mindenre használható passzív vízhűtéses gépet építeni....Még árban is jobbra jössz ki és hatékonyságban is illetve ez tényleg hangtalan...Egy léghűtéssel sosem érsz el hangtalan rendszert....

Ha érdekel egy komolyabb vízhűtés szívesen segítek egyet összerakni és hozni is tudok...Keress meg priviben....

#197 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 23:20

Ő, háát.
Nem mondom, hogy nem gondoltam vízhűtésre (mondjuk akkor is valószínű, hogy a tápot passzívra cserélném), de nekem vízhűtésben csakis olyan jöhet szóba, ami dizájnos. Szóval nincs az a pénz, amiért én egy ilyen házilag barkácsolt "radiátort" kirakjak valahova. Tehát ha olyanban tudsz segíteni, ami jól is néz ki, akkor azt nagyon megköcsönném. Szívesen vennék pl. Zalman reserator 1 plus-t (asszem az a legújabb - a fekete), csak állítólag annak meg a hatékonysága marad le nagyságrendekkel a házilag készültekhez képest. Viszont első osztályú a kinézete :) Szóval ha össze tudunk rakni egy jót, ami komolyan hűt, de nem ocsmány, akkor az király lenne :)

#198 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 23:22

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 23:37

Egy léghűtéssel sosem érsz el hangtalan rendszert....

Azért ezt megcáfolnám, már sikerült elérnem, kivéve a tápot :( Persze, ha odahajolok, akkor hallani valami levegő susogást, de kb. 1 méterről VALÓBAN semmi hangja nem lenne a gépnek, ha nem lenne benne táp :)

#199 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 23:35

Idézet: PyRex - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 23:20

Ő, háát.
Nem mondom, hogy nem gondoltam vízhűtésre (mondjuk akkor is valószínű, hogy a tápot passzívra cserélném), de nekem vízhűtésben csakis olyan jöhet szóba, ami dizájnos. Szóval nincs az a pénz, amiért én egy ilyen házilag barkácsolt "radiátort" kirakjak valahova. Tehát ha olyanban tudsz segíteni, ami jól is néz ki, akkor azt nagyon megköcsönném. Szívesen vennék pl. Zalman reserator 1 plus-t (asszem az a legújabb - a fekete), csak állítólag annak meg a hatékonysága marad le nagyságrendekkel a házilag készültekhez képest. Viszont első osztályú a kinézete :) Szóval ha össze tudunk rakni egy jót, ami komolyan hűt, de nem ocsmány, akkor az király lenne :)

Nézd meg a gépem képekben az aláírásomban :)
Full gyári cuccokra gondoltam csakis ,mondtam írj privit és ott megbeszéljük mert ez itt nagyon off topic:)

#200 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 10:28

FSP tápokat nem árul valamelyik nagyker? Lecserélném a ct360D-met egy bluestorm 400-ra, de nem láttam az általam ismert nagykerekben. Marad az ipon ?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.