HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 10:19

Nem tudja valaki, hogy az áramváltól Al-je milyen nagyságrendben mozoghat? Vagy ha az nem megy fejből, mekkora szokott lenni az induktivitása?

#402 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 10:24

Epoxon meg Abiton van segédtáp csati a VRMnek? Mert tudtommal az az 1 szál 12 voltos kanóc nem birná el a proci felvételét ami az ATX csatiban van. Ha nemúgy lenne, akkor sorry, és csak a Gigabyte mérnökei voltak igényesek.

#403 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 12:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 11:24

Epoxon meg Abiton van segédtáp csati a VRMnek? Mert tudtommal az az 1 szál 12 voltos kanóc nem birná el a proci felvételét ami az ATX csatiban van. Ha nemúgy lenne, akkor sorry, és csak a Gigabyte mérnökei voltak igényesek.

Az extra 4 tűs 12V csatira gondolsz? Az nincs. Ez még első sorozatból való NF2 lap.

#404 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 14:54

Amikor előszőr láttam Locutus képeit, azt hittem, hogy a tápot mutatja és abban folyt el 3 kondi... :nevet2:  :omg:

Az NF7-S nem púposodik, jó rubycon kondik asszem meg sanyo? Pedig anno az Epox lapok voltak a tuning királyok...  :think: De 2 v. 3 év gari van, esetleg nincs még rá meg a gar?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#405 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 14:56

Idézet: Charles - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 15:54

Amikor előszőr láttam Locutus képeit, azt hittem, hogy a tápot mutatja és abban folyt el 3 kondi... :nevet2:  :omg:

Az NF7-S nem púposodik, jó rubycon kondik asszem meg sanyo? Pedig anno az Epox lapok voltak a tuning királyok...  :think: De 2 v. 3 év gari van, esetleg nincs még rá meg a gar?

Üdv!

Nem, nincs már rá gar sajnos...
Bár azon is gondolkodok, hogy ne cseréljem e le egy U400 lapra...

#406 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:01

Lehet, hogy mégsem cserélem még le a tápomat. A vevő úgy látszik meggondolta magát, nem jelentkezik. :(

Azonban lenne egy kérdésem. Már pár hete a következőt figyeltem meg: Ha a CPU-t nagyobb terhelés éri, akkor a számítógép olyan hangot hallat, mint amikor egy körte-izzó izzószála villódzik. Olyan halk, ciripelő hang. Pl. amikor játszok a GTA-val és mondjuk mozdulatlan vagyok, akkor semmit nem hallani. De mihelyt megmozdítom az egeret és lassan (vagy gyorsan, mindegy) elkezdek forduni, már hallani is azt a folyamatos ciripelést. Mintha érintkezési gondok lennének. Ahogy figyeltem a tápból jön ez a hang. Ti hallottatok már ilyesmit?

Építettem a tápegységbe egy relét, ami 220V-ot kapcsolt a táp beépített monitorcsatlakozója felé ha a számítógép be van kapcsolva. Elképzelhető, hogy ez a relé kontakthibás egy kicsit?

#407 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 17:22

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 18:01

[...] A vevő úgy látszik meggondolta magát, nem jelentkezik. :(

[...]

Építettem a tápegységbe egy relét, ami 220V-ot kapcsolt a táp beépített monitorcsatlakozója felé ha a számítógép be van kapcsolva. Elképzelhető, hogy ez a relé kontakthibás egy kicsit?

Lehet, hogy beleolvasott ebbe a fórumba :)

Ha működik a monitorcsatiba dugott eszköz, akkor nem.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#408 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 18:02

A monitorcsatlakozóra egy 5-ös elosztó csatlakozik, jól működik. A vízhűtés pumpáját, egy erősítőt, nyomtató és szkenner tápegységét látja el árammal.

#409 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 22:59

Ez a BlueStorm k* jó táp. És milyen szép kék.

Amit hallok a gépben az a vinyó és a VGA. :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#410 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:01

Nem sok az egy kicsit, amit delejjel lát el?

#411 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 06:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 0:01

Nem sok az egy kicsit, amit delejjel lát el?

Attól függ, mekkora áramot tud kapcsolni a relé. Az aljzat 10A/230V~ -os.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#412 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 10:42

didyman: találkoztál már ilyen DC bemenetű táp belsejével?

#413 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 11:37

Sziasztok. Tuti, hogy volt mar hasonlorol szo, de en sajnos nem talaltam, eleg nagy eza topic.
Az a gondom, hogy van nekem egy Sirtec 360 W-os tapom, kb fel eves. Valamelyik nap szoltak a lakotarsaim, hogy valami gaz van vele, mert folyamatosan iszonyat magas, sipolo hangot ad ki magabol. Nem annyira hangos, de mivel magas ezert az egesz hazban lehet hallani. Ezt akkor produkalja, ha aram alatt van. Ha hatul kikapcsolom az aramtalanito kapcsolojaval, akkor nyilvan elhallgat. Bekapcsolni nem kapcsoltam be a gepet azota, nem mertem. Visszavittem gariba, remelem, nem fognak vele sokat szorakozni. Viszont kivancsi lennek, hogy mi a tocs lehet ez. :think:
Van valami otletetek?

Ja ez az a tap. Sajnos nem volt olyan hirtelen, ami nem ilyen vilagitos basz volt :Đ
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#414 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 13:02

Idézet: Normika - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 11:37

Sziasztok. Tuti, hogy volt mar hasonlorol szo, de en sajnos nem talaltam, eleg nagy eza topic.
Az a gondom, hogy van nekem egy Sirtec 360 W-os tapom, kb fel eves. Valamelyik nap szoltak a lakotarsaim, hogy valami gaz van vele, mert folyamatosan iszonyat magas, sipolo hangot ad ki magabol. Nem annyira hangos, de mivel magas ezert az egesz hazban lehet hallani. Ezt akkor produkalja, ha aram alatt van. Ha hatul kikapcsolom az aramtalanito kapcsolojaval, akkor nyilvan elhallgat. Bekapcsolni nem kapcsoltam be a gepet azota, nem mertem. Visszavittem gariba, remelem, nem fognak vele sokat szorakozni. Viszont kivancsi lennek, hogy mi a tocs lehet ez. :think:
Van valami otletetek?

Ja ez az a tap. Sajnos nem volt olyan hirtelen, ami nem ilyen vilagitos basz volt :Đ

Az offline tápja döglődik.

#415 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 16:32

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 7:38

Attól függ, mekkora áramot tud kapcsolni a relé. Az aljzat 10A/230V~ -os.

Nincs benne relé. Nagyon-nagyon ritka az olyan táp, ahol külön relés leválasztás van ahhoz az aljzathoz (én még nem is láttam, de úgy tudom, létezik ilyen). Az átkötés minősége többnyire elég hullámzó, de 10A bele szokott férni.
Ilyen DC-DC tápot sem láttam még, jó dolog lehet. Valójában sokkal egyszerűbb lehet a felépítése, mint a 230-as verziónak :think: .

Tumor. Te fütyibéla, asszed, mer' Te intelfanszőr vagy, amd alá nem is gyártottak olyan lapot, ami atx12V-s? :Đ Megintcsak Diegho tudja jobban :D , de én úgy tudom, minden 12V VRM-es deszkán rajta lifeg a pénégycsati.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#416 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 19:56

Ezt irtam te űrmajom, majd mingyár felküldelek a lajkakutya mellé keringeni egy kicsit, az én Gigabyte NF2es lapomon ott ficeg a segédtáp, de egyes epox meg abit meg anus deszkákon nincs ilyen, ergo nem 12V a VRM hanem 5 :D

#417 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 13. 20:08

Ügyes kisfiú vagy, micsoda logika, csak úgy repeszt :Đ . Vigyázz, le ne kapcsoljon a rendőr gyorshajtásért! :lol:
Póverléped mikor rontsam el?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#418 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 20:19

Nemmiszinne' :D

#419 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 12:59

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 14:02

Az offline tápja döglődik.

Koszonom ;)
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#420 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 13:15

Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 17:32

Nincs benne relé. Nagyon-nagyon ritka az olyan táp, ahol külön relés leválasztás van ahhoz az aljzathoz (én még nem is láttam, de úgy tudom, létezik ilyen). [...]

Próbálj már meg egy kicsit olvasni is! :p

Azért VAN benne relé, mert ő építette bele! :)

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.