HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:25

én meg olyat ahol a versenyzők húznának hogy most perpill melyik csapat autójával menjenek :lol:

#22 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:30

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 17:12

Én azért megnéznék egy olyan versenyt, ahol mindenki uolyan autóval megy. Nem kell mindig, csak egy verseny erejéig.

20 Minardi? :think: Az teszi legjobban próbára őket. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#23 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:59

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:44

Én simán merek tenni rá! ;)  Ugyanis szerintem abszolút nincs visszafogva itt se és igencsak le van maradva állandóan, csak nézzük a legutóbbi nagydíjat! 

és amikor veri MS-t és futamot nyer, vagy csak ott van a nyakán (mert volt már ilyen párszor az utóbbi években: pl mikor MS már világbajnok matematikailag, stb, stb...) akkor honnan javul akkora hihetetlen nagyot a mostani -2seces formájához képest?

:)
én azért erősen kíváncsi vagyok rá BAR-ban

Szerkesztette: vipisrac 2005. 08. 03. 18:02 -kor

#24 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 18:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 18:59

akkor honnan javul akkora hihetetlen nagyot a mostani -2seces formájához képest?

:)
én azért erősen kíváncsi vagyok rá BAR-ban

egyszerűen felébred :Đ
vagy szólnak neki, hogy "hé, versenyen vagy"

#25 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 18:09

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 14:06

Magamnak válaszolok, igaz!  ;)  Most olvasom a Nemzeti Sportot! Végre, most megláthatják a Ferrari ellendrukkerek, mekkora semirekellő Bari! Eredménytelen lesz a Barnal is biztos vagyok benne! És ott nem "fogják" majd vissza, ahogy egyesek eddig állították!

(Azért annyit megjegyeznék, csak így zárójelben, hogy mielőtt Rubes a Ferrarihoz került volna, minden évben több pontot gyűjtött, mint az aktuális csapattársa.)

#26 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 18:22

Kép

Ez még a német nagydíjon készült. Egyre jobban kezdem utálni! :(
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#27 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 18:45

Mindjárt jön Rudi, megnyitja a renault.txt-t, copy/paste: "Ő legalább örül a győzelmének!" ;) :)
(Alonso)

Szerkesztette: Frosty 2005. 08. 03. 18:54 -kor

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#28 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 18:51

:nevet2: :lol:

#29 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 03. 18:52

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 19:45

Mindjárt jön Rudi, megnyitja a renault.txt-t, copy/paste: "Ő legalább örül a győzelmének!" ;) :)

:nevet2: EEEZ kééész!!!

(sztem ez afféle "megintjólmegmutattamatutit", mint öröm, de ez szigorúan szvsz)
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#30 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:02

marha sok értelme van, hogy X szurkolók egyfolytában hibákat keresnek Y versenyzőn és Z csapaton. fölösleges. ő így örűl, és? vagy már csak jópofizásból megy a fika?
JóSebesség

#31 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:03

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 19:45

(Alonso)

:D

Alonsonak biztos nem mondta senki, hogy MS kicsit többet nyert tavaly.... vagy ha a vb címeit mutogatná, akkor is többet mutatna...

nem baj, ha erre büszke :D :D :D

mindenesetre engem nem zavar. majd ha sokat fikázzák abbahagyja.
vagy nem és egyszer nekimegy a falnak a levezető körben :D

Szerkesztette: vipisrac 2005. 08. 03. 19:04 -kor

#32 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:04

10 után úgyis abbahagyja. vagy akkor már transzparenseket fog felmutatni.. :Đ esetleg használni fogja a lábujjait? :D

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 08. 03. 19:04 -kor

JóSebesség

#33 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:07

Kép

Szép pár. :Đ
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#34 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:07

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 20:04

10 után úgyis abbahagyja. vagy akkor már transzparenseket fog felmutatni.. :Đ esetleg használni fogja a lábujjait? :D

vagy eljött az ideje a kétüléses renault bevetésének :D

#35 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:08

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 20:07

Szép pár. :Đ

Ezt az angyalt cserélte le a wiszkisüvegre? :think:

#36 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:12

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 20:08

Nem, ez az angyal otthagyta a picsába akkor került elő az üveg. Csajnak elfogyhatott a zseton mert visszasomfordált :D  :D
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#37 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:13

...

Szerkesztette: lehella 2005. 08. 03. 19:14 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:14

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 20:08

nem, miss finnlandiát egy finnlandia vodkára :Đ

#39 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 19:30

Nem értem miért Kép őt. Ez teljesen normális az ő korában. 25 éves, teli van lével van mire költenie. :D

#40 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 21:56

A5.hu:

Idézet

Rubens Barrichello nem azért távozott a Ferraritól, mert a maranellóiak nem akarták meghosszabbítani szerződését - derült ki Luca di Montezemolo nyilatkozatából.

A Scuderia tegnap jelentette be, hogy hat év után megválik a 33 éves brazil pilótától, és a 2006-os szezontól kezdve 24 esztendős honfitársát, Felipe Massát versenyezteti a hétszeres világbajnok Michael Schumacher oldalán.

"Megadtuk Rubens-nek a lehetőséget, hogy elfogadjon egy több évre szóló szerződést, és továbbra is a csapatunknál maradjon" - idézi a Ferrari weboldala a maranellóiak első emberét.

Barrichello azonban elutasította az ajánlatot, és a várakozások szerint 2006-tól a BAR-Honda színeiben folytatja pályafutását, ahol a minden bizonnyal a Williams-hez távozó Jenson Buttont váltja.

Utódját rögtön a szerződés bejelentése után kezelésbe vette az olasz sajtó. A sportnapilap, a Gazetta dello Sport riportere tette fel a sokakban megfogalmazódó kérdést: nem fél-e leendő csapattársa, az utóbbi évek legsikeresebb pilótája, Michael Schumacher elleni összehasonlítástól?

"Egyáltalán nem. Inkább egyfajta mérce lesz számomra, amin keresztül lemérhetem, mennyit érek valójában. Schumacher csak egy van: az ő legyőzése azt jelentené, hogy kivételes szintre jutottam el" válaszolta Massa, akiről többen felvetették: ferraris szerződését csak menedzserének, Jean Todt fiának köszönheti.

Massa másként gondolja: "Ha valamiért felkeltettem a Ferrari érdeklődését, az annak a jó teljesítménynek köszönhető, amit az idén nyújtottam. Más csapatok is szívesen alkalmaztak volna, például a BMW, amely szerződéshosszabbítást ajánlott."

"Remélem, 2007-ben Kimivel és Alonsóval harcolhatok a bajnoki címért" - adta ki a jelszót a tehetséges brazil, aki a Török Nagydíjig nem kíván többet nyilatkozni új munkahelyéről.

Idézet

Négy literes motorokat javasol Haug
Korlátozott fordulatszámmal
Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója szerint jobb megoldás lenne, ha a jövőre bevezetett 2.4 literes, V8-as motorok helyett nagyobb térfogatú, több hengeres, de limitált fordulatszámú erőforrások hajtanák a Forma-1-es autókat.

[2005.08.03] A5 

Haugnak kétségei vannak - nagyítható
Bár több gyártó még ki sem próbálta a pályán a 2006-os idénytől bevezetésre kerülő V8-asát, Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója már most kijelentette: nem biztos, hogy az új formula a legideálisabb megoldás.

"Nem akarom, hogy félreértsék a szavaimat, ezért hangsúlyozom: elkötelezettek vagyunk a 2.4 literes V8-asok iránt, de a Forma-1 hosszú távú jövője szempontjából talán addig kellene más lehetőségeket is megvizsgálnunk, amíg lehet" - idézi Haugot az Autosport-Atlas.

A tavaly elfogadott szabályok értelmében a jelenlegi 3000 köbcentis, V10-es erőforrásokat 2006-ban váltják fel a kisebb motorok. A Mercedes, a Honda, a BMW és a Toyota már a pályán is felavatta az új erőművek prototípusait.

A Cosworth pedig arról számolt be, hogy kísérleti V8-asa a próbapadon a 20.000-es fordulatszámot is elérte. Haug szerint ez kérdéseket vet fel.

"Szerintem nem a 20.000-et forgó 2.4 literes motorok jelentik a jövőt. Talán jobban járnánk, ha limitált fordulatszámú, de nagyobb kapacitású erőforrásokat használnánk, még a jelenleginél is nagyobbakat. Például egy 4 litereset, aminek mondjuk 15.000 fordulat/perceben maximalizálnánk a fordulatszámát."

Hozzátette: "Remélem, tévedek, de nem vagyok benne biztos, hogy ezek a nagy fordulatszámú, kis motorok jelentik az ideális megoldást. A másik lehetőséggel el lehetne érni mondjuk 750 lóerőt, egy korlátozott ideig használható 'előzési gombbal' pedig 850-et" - fogalmazott.

Az előnyökről szólva kijelentette: "Ezt a megoldást választva spórolhatnánk is, és a versenyzést is izgalmasabbá tehetnénk."

Az utóbbihoz hozzátenném, hogy az alacsony fordulatszámot kompenzálni tudnák egy nagyobb löketű, noymatékosabb, de egyébként sem annyira pörgős motorral...
Bár annyi hátrány lenne, hogy kisebb szelepek férnének el...
Megkérdezem majd egyik ismerősömet..
De szerintem egy 4000-es motor, amely direkt úgy van tervezve, hogy 15000rpm alatt adja a teljesítményt, de nyomatékos... szerintem ez akár nagyobb teljesítményt is leadhat....
Eleve nagyobb furatok vannak a nagyobb hengerürtartalom miatt, tehát talán még a szelepméretek sem csökkennek, a nagyobb löket ellenére (hogy alacsony fordulatszámon tartsák a motort)...
Szerintem erősebb lenne, talán annyi, hogy nem lenne olyan szép egyenletes a max teljesítmény közelében a leadott teljesítmény..
Szóvla szerintem a nagyobb hengerürtartalom simány győzne. Szerintem. Bár nem vagyok motortervező mérnök.

Ez nem lenne korlátozás, hanem teljesítménynövelés.

A motorokat úgy kell korlátozni, ahogy az usában teszik.
Ugyanis ott (Pl nascar, bizonyos pályákon) a szívócső átmérőjét korlátozzák.
Kevesebb levegőt kaphat a motor... és ezzel NEM tudnak semmit sem kezdeni a motorgyártók.
Feltöltőt nem használhatnak... csak atmoszférikus nyomáson mehet..
Így esik a fordulatszám és ezzel a leadott teljesítmény is.

Szerény véleményem szerint a fordulatszámcsökkentés csak igen kis mértékben korlátozás... (csakis a hosszabb löketre való áttérésböl következő szelepméretcsökkenél)
A nagyobb hengerürtartalom, fordulatszámkorlátozás pedig ilyen arányban (tehát 3000->4000ccm) pedig egyszerűen teljesítménynövekedést okozna.

Mondtam én már párszor, hogy maxékat amcsikba kellene továbbképezni.

Szerkesztette: GI 2005. 08. 03. 22:06 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.