HWSW Informatikai Kerekasztal: programozási nyelvek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

programozási nyelvek a programozási nyelvekről általában Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 00:41

És metrós óriásplakátokon is. :D (Mondjuk jogos, a portfólió alapján nem olyan vonzó a cég, ez meg azért jó csali :D )
Alignment vajon nem öli ezt meg? :think:

#102 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 23:36

Sziasztok! Nemtudom jó helyre írok-e, de nem nagyon találtam alkalmasabb topicot.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e vmi olyan programot, amiben Linux környezetben lehetne C-ben programozni (alapokat, most kezdtem)? A suliban egy "putty" nevű programot használunk, ami xp-ből indul. egy másik fórumon a knoppix.org-ot mondták, ahol egy cd-nyi iso file-t lehet letölteni, és arról kéne bootolni.. persze majd kipróbálom, de bízok benne hátha tudtok vmi jobbat.
INSERT COIN(S)

#103 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 16:42

Putty ssh(vagy más titkosítás)-zik, tehát bejelentkeztetek egy linuxos masinára és azon garázdálkodtatok.

Vmi linuxos live cd vagy linux install nélkül ezt nem fogod megúszni :)

Miért pont linux alatt akarsz cben programozni, ha megkérdezhetem :think:

Kérdésedből ítélve nem vagy annyira otthon linux témában, miért nem jó egy dos vagy windowsos fejlesztői környezet? turbo c/c++, borlan c++ builder, visual c++, dev c++?

Szerkesztette: BoGab 2007. 03. 24. 16:43 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#104 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 17:10

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 17:42

Putty ssh(vagy más titkosítás)-zik, tehát bejelentkeztetek egy linuxos masinára és azon garázdálkodtatok.

Vmi linuxos live cd vagy linux install nélkül ezt nem fogod megúszni :)

Miért pont linux alatt akarsz cben programozni, ha megkérdezhetem :think:

Kérdésedből ítélve nem vagy annyira otthon linux témában, miért nem jó egy dos vagy windowsos fejlesztői környezet? turbo c/c++, borlan c++ builder, visual c++, dev c++?

Köszi a választ, hát igen valóban nem értek a linuxos cuccokhoz. Igazad van, a putty ssh valóban egy másik gépbe jelentkezik be, gondolhattam volna, mivel nevet és jelszót kell megadni.
Egyébként azért lenne jó linux környezet, mert a suliban is azzal kell dolgozni, tehát a file létrehozás, fordítás, futás, stb is ott pörög.. meg hát nem tudom a programozásban is lehet különbség, vagy esetleg a turbo, visual vagy amiket írtál, teljesen ugyanazt a nyelvet használja? mert akkor gyakorolni jó lenne az is, de pl beadandó megírásához már mindenképp a linuxos környezet kéne sztem.
Asszem megpróbálom a knoppix-ot majd amit a tanár is mondott...
INSERT COIN(S)

#105 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 19:00

Hajrá ;)

Van a szabványos c nyelv és vannak fejlesztőkörnyezet specifikus részek. Elvileg, ha mindent szabványos nyelv szerint csinálsz, akkor a kód hordozható lesz, ergó mindegy linux vagy windows, csak le kell fordítani. Persze minél magasabb szinten vagy annál inkább rákényszerülsz a specifikus részek használatára.

Ha már eleve a suliban is azt használjátok, akkor valóban igazad van, otthon is jobb abban gyakorolni, így ha zh/dolgozat van, vagy beadandó, akkor nem ér meglepetés, hogy jé miért nem fordul/fut... :)

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#106 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 16:51

Sziasztok !

Szeretnék egy kis hobbi portált létrehozni, egyelőre csak baráti körömnek, játék céllal.

Segítségeteket kérném, milyen programozási nyelveket ajánlanátok nekem "tudni illik" alapon, és mire helyezzek nagyon nagy fókuszt, ha magamtól szeretnék elkészíteni egy ilyet.

Másik kérdésem: kapható ilyen "engine" készen, és ha igen, tudtok esetleg linket ajánlani ? Átdolgozzuk grafikailag + magyarosítjuk, és mehet is a szerverre.

Van némi programozó múltam, és szeretném magam mélyen belevetni valamibe.

A portálnak tudnia kellene, a nagy eBay mintájára:

- felhasználókat kezelni
- be és kifizetések kezelése (itt kapcsolatban kell lenni egy vagy több banki interfésszel, pl. PayPal, CCBill, vagy az OTP sajátja mondjuk, titkosított kapcsolaton keresztül)
- felhasználóknak egyenleg nyilvántartás (feltöltheti egyenlegét és ily módon akár saját egyenlegéből is küldhet másoknak, tehát egyenleg transzferek, szétszedés összevonás bontás stb)..
- automatizált háttérprogramok és script-ek megoldása, amik különféle tevékenységet végeznek, például az adatbázisban minden értéket felszoroznak 1,2-vel, csak a legegyszerűbbet említve..
- https kapcsolat

Esetleg nem tudom, jut-e még eszetekbe valami, mi kellhet egy eBay-hez Vaterához stb.. :) (azért mondom így, mert talán egyszerűbb megérteni, mit akarok, egyébként totál másról lenne szó).

Akármi is kelljen hozzá, csak szoftver oldalt nézzünk, a hardware az nem gond, egy kicsi de kellően izmosan redundáns kétszerveres rendszer ellátja a dolgokat.

Oprendszer Debian Linux lenne, hacsak nincsen esetleg jobb javaslat, én eddig ezen éltem, tetszik, szeretem.

Szóval mi kell nekem ehhez ?
- honlapkészítő ismerek vannak
- programoztam régen, ez nem gond (affinitás megvan)
- java alapszinten, SQL alapszinten, PHP alapszinten megy

Kell még valami ? Milyen nyelven érdemes írnom a szkriptjeimet, mondjuk ha esetleg később migrálni is akarom az egészet más oprendszerre ? Na jó ez morbid, de egy nagyjából platformfüggetlen megoldás kellene, háttérprogramokra és front-programokra.

A biztonság mindennél fontosabb, tehát robusztus szisztemet akarok. Nem vagyok profi a témában, ha már eleve mondtam 1-2 hülyeséget, ne üssetek kérlek. :)

Hol indulnátok el ? Mit tanuljak, mibe ássam magam bele jobban ? php, java, sql elég, vagy valami extrát nézzek hozzá ?

Egyedül magamnak egy ilyen igen nagy falat lenne szerintem, esetleg többen is részt tudunk venni benne, ha szükséges.

Köszönök minden kommentet.
Om mani peme hung.

#107 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 09:47

Mivel látom senki nem töri magát, hogy neked tanácsot adjon, majd én, mint szakbarbár :D

1) mssql + c# + .net
Ehhez egy visual studio kell, sql ismeret, c# és .net. Msdn-en szvsz elég jó tudásbázis van, amiből lehet ötleteket meríteni, tanulgatni. Hátránya, hogy windowsos szerver kell alá, ami támogatja a .netet...

2) mysql + php

Igazából sztem amire neked szükséged van az egy adatbázis a háttérben és egy webes felület, amin keresztül mindent megjelenít.

#108 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 12:14

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 9:47

Mivel látom senki nem töri magát, hogy neked tanácsot adjon, majd én, mint szakbarbár :D

1) mssql + c# + .net
Ehhez egy visual studio kell, sql ismeret, c# és .net. Msdn-en szvsz elég jó tudásbázis van, amiből lehet ötleteket meríteni, tanulgatni. Hátránya, hogy windowsos szerver kell alá, ami támogatja a .netet...

2) mysql + php

Igazából sztem amire neked szükséged van az egy adatbázis a háttérben és egy webes felület, amin keresztül mindent megjelenít.

2)-es verzióra szavaznék. Megszerettem a linux-ot, olcsó, ingyenes, jó. Ma kellett leszednem itthoni gépemről a Windows Live! Messenger-t, mert néha beakadt 4-5 mp-re, meg se moccant.

MSN Messenger vissza, 7-es verzió, kifogástalan.

Ezután MS ? ááá  :mad: Nincs bizodalmam.

Köszi a tanácsokat mint szakbarbár :)
Om mani peme hung.

#109 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:51

ez itt a jovo
ha szoke kapitany programozo volna tuti ebben kodolna.
Az alapok utan kulonosen a kovetkezo konstrukciokat ajanlanam figyelmetekbe:
switch
comments
DB inteconnect
reg nem rohogtem kocka poenon ekkorakat :-)

#110 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 13:30

Epp megbeszeles volt, sirva rohogtem :)
while (!sleep) sheep++;

#111 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:33

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Linux alatti, C-ben írandó játékprogram megírásához, ncurses függvénycsoport meghívásával.
A feladat egy amolyan "légvédelem"-progi lenne, ahol -lehetőleg- egyszerre több valami (pl csillag) esik lefelé, és egy célkeresztet szimbolizáló O -val kéne levadászni őket, mert ha leesnek, vége.
Kb ennyi lenne; vannak megírt hasonló programjaim (pl kukac, pattogó labda),úgyhogy nagyjából tudom mit kéne csinálni, csak sajnos pár dolgot nem tanultunk,ami kellene a progi pontos megírásához; ezért kérem a Ti segítségeteket is.
Köszönöm előre is. 

Szerkesztette: Nowa 2007. 06. 04. 21:37 -kor

INSERT COIN(S)

#112 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 00:13

Csá!
Szeretném főleg azok segítségét kérni, akik jártasak Prolog programozásban. Nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy milyen fejlesztőkörnyezet szükségeltetik hozzá. Lehőztam már egy jó pár dolgot, meg plugin-t, főleg OpenSSL cuccokat, de nemtudom mi a teendő. Ha valaki érti a dolgát, akkor legyen szíves segítsen! Kösz!

#113 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 21:16

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 1:13

Csá!
Szeretném főleg azok segítségét kérni, akik jártasak Prolog programozásban. Nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy milyen fejlesztőkörnyezet szükségeltetik hozzá. Lehőztam már egy jó pár dolgot, meg plugin-t, főleg OpenSSL cuccokat, de nemtudom mi a teendő. Ha valaki érti a dolgát, akkor legyen szíves segítsen! Kösz!

visualprolog

Kugli első találta, mint fejlesztőkörnyezet. Tapasztalatok prolog téren? Én annyit tudok róla, hogy logikai alapú és nem épp könnyű.

Más fejlesztőkörnyezet esetleg nem lenne jobb, amiben tapasztalatod is van? :)

#114 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 19:19

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 21:16

visualprolog

Kugli első találta, mint fejlesztőkörnyezet. Tapasztalatok prolog téren? Én annyit tudok róla, hogy logikai alapú és nem épp könnyű.

Más fejlesztőkörnyezet esetleg nem lenne jobb, amiben tapasztalatod is van? :)

Azt már olvastam, hogy elég nehéz nyelv, mert pl az MI-t is ezzel prgramozzák, de gondoltam hátha menne, próba szerencse. Azért kérdeztem rá a fejlesztőkörnyezetre, mert én is találtam egy csomót, de mint ahogy elég nehéz volt beszerezni egy nekem tetszőt a C-hez, ehhez is eléggé nehéz. Vannak ezek a különféle Windows-os kiszuperált progik, de azok nem éppen kezdőknek való dolgok. Mikor a pascal-t kezdtem, tanárom írta még fel nekem CD-re a Dev-Pascal-t, na de hát mikor felraktam, azt se tudtam, mi mi. Ekkor jött a Turbo Pascal 7.0 a jól bevált DOS platformra. Sokan írták már a fórumon, hogy ilyen sima DOS-os progok sokkal jobbak erre a célra. Szóval valami hasonlóra lenne szükségem.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 07. 23. 19:20 -kor

#115 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 11:37

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 20:19

Azt már olvastam, hogy elég nehéz nyelv, mert pl az MI-t is ezzel prgramozzák, de gondoltam hátha menne, próba szerencse. Azért kérdeztem rá a fejlesztőkörnyezetre, mert én is találtam egy csomót, de mint ahogy elég nehéz volt beszerezni egy nekem tetszőt a C-hez, ehhez is eléggé nehéz. Vannak ezek a különféle Windows-os kiszuperált progik, de azok nem éppen kezdőknek való dolgok. Mikor a pascal-t kezdtem, tanárom írta még fel nekem CD-re a Dev-Pascal-t, na de hát mikor felraktam, azt se tudtam, mi mi. Ekkor jött a Turbo Pascal 7.0 a jól bevált DOS platformra. Sokan írták már a fórumon, hogy ilyen sima DOS-os progok sokkal jobbak erre a célra. Szóval valami hasonlóra lenne szükségem.

Wikipedia prolog oldala, alúl vannak implementációk, őket lenne érdemes megnézegetni.

Illetve van olyan, hogy turbo prolog, ha jól láttam ő dosos :)

Kell dososnak lennie, egyszer suliban elindítottam, aztán megijedtem és bezártam :D

#116 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 19:28

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 11:37

Wikipedia prolog oldala, alúl vannak implementációk, őket lenne érdemes megnézegetni.

Illetve van olyan, hogy turbo prolog, ha jól láttam ő dosos :)

Kell dososnak lennie, egyszer suliban elindítottam, aztán megijedtem és bezártam :D

Hálás köszönet!
Megkerítettem a DOS-os Turbo Prolog-ot 2.0 verziót (nem hiszem, hogy van újabb, de nem számít) meg lehúztam még egy pár másikat is XP-re meg Linuxra, sőt még Solarisra is. A Wikipédia oldalain is egy csomó használható cuccot találtam, de ahhoz egy picit jobban le kellen ülni, hogy átfordítsam meg minden. Amúgy már szereztem egy Prolog e-book-ot, úgyhogy azzal fogom majd a jövőben kezdeni, mert most gőzerővel tanulnám a C++-t.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó