HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások IV. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/ Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 17. 22:38

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 20:22

Nem. A cmts a cable modem termination system rövidítése, ez gyakorlatilag egy headend, amivel a kábelmodemek kommunikálnak, több is van belőle kerületenként, azaz a fent említett hiba, "csak" párszáz előfizetőt érintett. Újpesten nem tudunk központi problémáról.

Köszi a választ, az itthoniak azért nem "telefonáltak be" 1221-re, mert gépnéni már alapból mesélt valami hibáról. Tiszta mázli, hogy olyankor van központi hiba, amikor lokálisan nálunk is -megspóroltuk a nagyobb telefonszámlát! ;)
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#2042 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 22:45

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:20

És kiadjátok nekik ? :)

persze

#2043 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 22:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 23:45

persze

Az útjukat....:)

#2044 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 23:31

Idézet: ufonauta - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 23:59

Az útjukat....:)

Viccet félretéve kötelesek vagyunk hatósági megkeresésre kiadni. Wifi router mágusoknak érdemes rendesen összerakni azt a wifit, mert ha egy wardriving keretében az ő IP-jükről indul egy 30millás banki csalás, akkor náluk fog kopogtatni a sheriff.

#2045 Felhasználó inaktív   nagymuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 03:04

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 0:31

Viccet félretéve kötelesek vagyunk hatósági megkeresésre kiadni. Wifi router mágusoknak érdemes rendesen összerakni azt a wifit, mert ha egy wardriving keretében az ő IP-jükről indul egy 30millás banki csalás, akkor náluk fog kopogtatni a sheriff.

Ha valaki már pár éve használ ilyen wifi eszközt és ne adj' Isten csak most kap észbe, hogy hoppá titkosítást, miegymást be kell állítani az meddig izgulhat hogy Ő nem lett-e áldozata egy ilyen támadásnak? Szóval meddig őrzi(adja ki) a UPC a logfájlokat? Azt olvastam régen, hogy 3 évig kötelező eltárolni. Ennek ellenére az EU-ban mintha csak 1 év lenne kötelező. (valójában nem tudom csak erre emlékszem)
Ez mekkora adatmennyiség egy user-re nézve aki mondjuk több éve előfizető? Végülis Ti csak azt tároljátok el kinek mikor mi az IP-je, vagy azt is hogy honnan hová netezett? (ez utóbbit nem tartom valószínűnek, mert nagyon sok adat lenne gondolom)
Szigorúan csak hatóság kapja meg? Mondjuk ha bekopogtat egy magánnyomozó mennyi reális esélye van hogy megkap előfizetői info-t?
Ha a cégem nálatok üzemeltetné a szerverét és chello-n belüli támadás érné, a rendszergazda ez esetben kaphat info-t kinek az előfizetése a bűnös? Azt pl. logolja a UPC hogy valakinek a zombie gépéről megy támadás chello-n belül akkor ehhez a géphez honnan csatlakoztak?

#2046 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 07:08

Nem vagyok jogász, de egy-két kérdésedre talán én is meg tudok felelni.

Idézet

Szigorúan csak hatóság kapja meg? Mondjuk ha bekopogtat egy magánnyomozó mennyi reális esélye van hogy megkap előfizetői info-t?
Én úgy tudom, hogy csak hatóságnak lehet kiadni a bizalmas adatokat, magánszemélynek semmiképp. A hatóságnak is kell valami engedély, tehát ha rendőr vagyok, akkor nem mehetek be a UPC-hez, hogy mondok kapásból öt IP-t, ugyan kihez tartozik.

Idézet

Ha a cégem nálatok üzemeltetné a szerverét és chello-n belüli támadás érné, a rendszergazda ez esetben kaphat info-t kinek az előfizetése a bűnös?
A UPC-től semmiképp.

Idézet

Azt pl. logolja a UPC hogy valakinek a zombie gépéről megy támadás chello-n belül akkor ehhez a géphez honnan csatlakoztak?

Szerintem nem. Másrészt ha a te gépedről megy a támadás, akkor valószínűleg a rád csatlakozó gép is egy zombigép, nem hinném, hogy a harmincmilliós banki csalást egy ilyen gyorsan visszakövethető "hálózatról" fogjaák elkövetni.

#2047 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:46

Hi NSD!

A XIII-ban a DNS problémát mikor fogjátok orvosolni? Egyszerűen sz@r az egész, hogy másodperceket-perceket kell várni 1 weboldalra.  :reklamacio:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2048 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 08:47

Masodperceket? Jaj, osszedol a vilag.

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#2049 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 09:01

Hi All!

SZVSZ kicsit átalakult ez a fórum már, lassan kitehetnénk a hibabejelenő táblát,
muszáj mindenkinek NSD-éket nyaggatni, ne csak erről szóljon már a fórum
90 %-ban  :rolleyes: ... Az meg elág durva, hogy egyesek rajtuk kérik számon a hibát,
lehet telefonálni is (az utóbbi időkben tapasztalatom szerint már fel is veszik),
e-mailt írni stb. szóval szerintem egyeseknek érdemes lenne elgondolkozni ezen
és egy kis szemléletet váltani... Persze ez csak 1 vélemény...
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#2050 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:06

Idézet: Exemplary - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 10:01

Hi All!

SZVSZ kicsit átalakult ez a fórum már, lassan kitehetnénk a hibabejelenő táblát,
muszáj mindenkinek NSD-éket nyaggatni, ne csak erről szóljon már a fórum
90 %-ban  :rolleyes: ... Az meg elág durva, hogy egyesek rajtuk kérik számon a hibát,
lehet telefonálni is (az utóbbi időkben tapasztalatom szerint már fel is veszik),
e-mailt írni stb. szóval szerintem egyeseknek érdemes lenne elgondolkozni ezen
és egy kis szemléletet váltani... Persze ez csak 1 vélemény...

A XIII-ban lévő DNS problémártól már kb. 1 hónapja tudnak. Minek telózni, ha NSD is írta, hogy 1x csak megjavítják. Csak jó lenne ha történne is valami.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2051 Felhasználó inaktív   Exemplary 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:10

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 10:06

A XIII-ban lévő DNS problémártól már kb. 1 hónapja tudnak. Minek telózni, ha NSD is írta, hogy 1x csak megjavítják. Csak jó lenne ha történne is valami.

Természetesen én is ideg lennék a helyedben, de nem célzás volt részedre, nem személyeskedtem senkivel, teljesen általánosságba írtam a véleményem, sem személyre, sem estere nem utaltam és nem is akarok.
A karcmester! - MENTSD MEG ADATAIDAT! - Karcos, sérült CD, DVD lemez javítása akár 1 napos határidővel!
"Nem csupán a saját agyamat használom, hanem az összes kölcsönvehetőt is"
"Dolgozó, adófizető állampolgár vagyok. Én mikor leszek Hungarikum?"

#2052 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 09:29

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:06

A 4. ker (legalábbis nálam) átkerült a 2 új serverre, azóta pöpecül megy. Nem lehet, hogy nálatok is megvan már, csak egy routerrestart kell, hogy átálljon?

#2053 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 11:40

átírtam a MAC-ot meg be is regeltem, tényleg elég volt csak egyet beírni és a többi kettőt üresen hagyni :)

#2054 Felhasználó inaktív   PAStheLoD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 12:16

Idézet: Exemplary - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:01

... lehet telefonálni is (az utóbbi időkben tapasztalatom szerint már fel is veszik),
e-mailt írni stb. ...

Akkor vegyék is fel, elsőre, és még fizetni is kell érte, és aki ott ül, az nem a rendszer karbantartó, hanem egy x lehetőségre felkészített helpdeskes akárki. Már leírtam, hogy ha betelefonálna valaki, hogy nem jó a 320.400.0.1-es ip-jú switch és a headend közti kapcsolat, mert lossol és etc etc .. akkor a helpsdeskes valószínűleg a felét se értené meg, mert nem ez a munkája, ő felveszi a hibajelentést, és továbbítja, viszont ezért meg kár felhívni őket, hisz egy ekkora hibát maguktól is észrevesznek.

Tehát véleményem szerint ez a fórum maradjon meg a kemény hibáknak, amiken a fél órás telefonálás és a 30 újraindítás és a 3 reinstall sem segít. Ha nem lenne teleszemetelve ilyen "nem megy a net, mert standby módban van a modem" tipusu hibákkal, és a bekerülő info hasznos lenne pl. a komolyabb hibák felderítésében, akkor talán nem fordulnának elő olyan esetek, mint nemrég egyik fórumozóval, aki egy hétig posztolta a logokat és mindenki leugatta, hogy nála van a gond ... mikor nem is ;>

Remélem érthető azért :)
-= hátööö ... msn://pas@uze.net  ilyen-eg0-bl0g: pasthelod.ashes.hu =-

#2055 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 13:51

Ma éjszaka 01:00-tól Szolnokot jól megkarbantartjuk és upgrade-eljük, ezért mindenféle kimaradások lesznek reggelig.

#2056 Felhasználó inaktív   nagymuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:34

Idézet: nagymuter - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 4:04

Ha valaki már pár éve használ ilyen wifi eszközt...

NSD, biztos más is kíváncsi a válaszodra.  ;)

#2057 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:51

Idézet: nagymuter - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 17:34

NSD, biztos más is kíváncsi a válaszodra.  ;)

Most úszok mással, nincs rá időm, de debaj nagyrészt megválaszolta, a másik felénél meg úgy tetted fel a kérdést, hogy a választ is tudod rá, csak megerősítést vársz.

#2058 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:51

Idézet: mozesapo - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 9:46

A XIII-ban a DNS problémát mikor fogjátok orvosolni? Egyszerűen sz@r az egész, hogy másodperceket-perceket kell várni 1 weboldalra.  :reklamacio:

Lehet hogy volt már róla szó akkor bocsi  ;)

Van annak értelme, ha a routeremben DNS szerver címet állítok be (nekem most a a 4.2.2.4 ill. a 4.2.2.5 van beállítva.)
Gyorsabb lesz ettől, vagy úgyis a UPC saját DNS szervere játszik?

#2059 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 17:32

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 16:51

Lehet hogy volt már róla szó akkor bocsi  ;)

Van annak értelme, ha a routeremben DNS szerver címet állítok be (nekem most a a 4.2.2.4 ill. a 4.2.2.5 van beállítva.)
Gyorsabb lesz ettől, vagy úgyis a UPC saját DNS szervere játszik?

Van ertelme, de ha neked alapbol az 51 es 52 es vegu upc dns serverek vannak, menj at a 53 54 esre, nekem azon van es teljesen jo.

#2060 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:30

Idézet: repattila - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 18:32

ha neked alapbol az 51 es 52 es vegu upc dns serverek vannak, menj at a 53 54 esre, nekem azon van es teljesen jo.

Lehet hogy, ez egy láma kérdés, de azt honnan lehet tudni, mi az UPC szerverem cime?

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.