Sziasztok.
Feltettem a 10.4.3 8f1111A-t. Életemben először találkoztam OsX-szel. LEnne pár kérdésem, problémám. A Gépem egy Abit IC-7 (i875p), P4 2.8 M0, SSE2, 2*512 DDR400, Radeon 9600SE, Audigy, 160as SATA + 60as PATA winyó, SM 765MB monitor, + apróságok. Az os simán felmászott, működik is kisebb hibákkal. A videókártyát 9600 Pro -ként ismerte fel, de gondolom ez nem lényeges, a driver ua. A kérdések:
-UPC-s netem van, Moto kábelmodemmel, aminek az a szíve vágya, hogy a hálókártyám ne auto-sense -be legyen, hanem 10base/half-duplex-be. Csak így működik. Ez mondjuk a kisebb probléma, mert pár héten belül visszakapom a routert és akkor ez megoldódik, de jó lenne, ha a tiger alatt is lenne net. Szóval nem tudom, hogy OsX alatt ezt hogyan tudom beállítani.
-Nincs hang.

Audigy-m van. Erre is jó lenne v.mi megoldás. Azt hittem, hogy tutira tudja kezelni alapból, de sajna nem így van.
-Restart. Ez érdekes, mert nem működik. Szépen kimászik mindenből utána elkezdenek körbe-körbe kergetőzni a pálcikák az idők végezetéig, de nem történik semmi. A winyó nem dolgozik. Sajna rá kell tapadnom a reset gombra, ez már a telepítés végén is így volt.
-Refresh-rate, na ezt sem tudom változtatni. Ki van szürkítve és n/a.

59HZ meg nem túl jó. Hozzászoktam az 1024*768/100HZ -hez. A 60tól megfájdul a szemem.
-TV-out. Ezt el lehet érni valahogy?
-És végül, tudnátok mondani valami jó boot managert, mert külön vinyóra telepítettem (60as PATA) és a biosban kell a HD boot-up prio-t változtatnom, hogy mi induljon. Azt hittem, hogy a telepítésnél megkérdezi, hogy melyik MBR-t cirkálja össze, de nem.
Kb. ennyi. Az os nagyon tetszik, gyors és igen stabilnak tűnik, ráadásul vitathatatlanul gyönyörű. Ha megoldódnának ezek a gondok, akkor igen jó kis alternatíva lenne a winfos mellé.