Idézet: Yocee - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 10:31
oké, kipróbálom ezt amit mondtál, de máshogy nem megy, úgyhogy beleírom a tiger isoba, azt kírom, és arról telepítek, remélem így menni fog. amúgy alapvető hiányosságaim vannak e kérdésben, mire jó ez a bizonyos darwinx86.iso? mert ez is megvan, de ugye nem ezt használom. meg a következőket sem tudom mégpl, mi konkrétam a Wmware? az csinálja pearpc emulátort? ami windows alatt engedné elindítani a tiget emulálva?
A darwin install cd 2 okból lehet szükséges:
- akinek nincs i915-ös lapja, annak amúgy is fel kell raknia a darwin-t, hogy kapjunk egy bootolható alaprendszert, majd ezt kell fejbekólintani a pearpc alatt feltelepített rendszerrel. Persze 1-2 fontos beavatkozás szükséges, ha az OS X-et is szeretnénk élvezni

- eleve olyan extension-öket raktak bele amit szinte bármilyen gépen lehet használni (ps2, ide vezérlők). Emiatt jól használható amolyan "system recovery" cd-nek.
A PearPC és a VMware két független dolog. A PearPC azért kell, hogy a devkit dvd-t fel tudjuk telepíteni és kapjunk egy működőképes rendszert. A trükk abban van, hogy a devkit dvd megy PowerPC és Intel platformon is, sőt amit feltepítesz PearPC-ben azt a kapott fájlhalmazt gyakorlatilag a dzsunkán is lehet használni. A vmware ott jön képbe hogy létre tudsz vele hozni egy olyan virtuális hardvert ami egyrészt látja a valós diszkeket és a pearpc által használt virtuális diszket is. A darwin cd pedig egy keretet biztosít arra hogy átmásold a vmware-es gépben a pearpc-s virtuális diszkről a valós diszkre a fájlokat. Persze gyakorolni először inkább egy vmware-es virtuális diszken érdemes