Apple Mac OS X x86
Elküldve: 2005. 09. 01. 21:54
Mert abban a pillanatban az Apple szepen becsukhatna a boltot, hiszen nem lenne tobb, mint akarmelyik PC-osszeszerelo ceg, semmi nem indokolna, hogy megvedd a vasat, amit arul, a szoftverbol meg nem maradna fent a ceg..
Elküldve: 2005. 09. 01. 23:41
Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:54
Más PC összeszerelő cég nem tud Apple look&feel formatervezésű házat, monitort, bill.-t, egeret gyártatni, oprendszert meg pláne nem. És pont ez a lényeg, csak egyesek túl nagy feneket kerítenek az alaplap lesorjázottsági együtthatójának ill. a szabadszemmel látható kábelmennyiség idegrendszerre való káros hatásának. Csak ezek miatt bőven elég ha az Intel gyárt mindent (ahogy szerintem 99.9% így is lesz), a kábeleket majd a kínaiak leoptimalizáják/eldugják az Apple "tervező mérnökeinek" óhaja szerint.
Ez így üzlet, másképpen nem éri meg. Ha annyira odalennének a saját csavarjaiktól, akkor ha bele gebednek is de maradtak volna a PowerPC platformon. Most meg Istvánka hátradől nyugodtan, nincs para a szállítási határidőkkel, eláraszthatja az egész világot almás gépekkel. Az egész bolt erről szól nem pedig az Intel processzorokról...
A volumen kérem szépen, menni kell felfele
Update:
És többek között pontosan emiatt a kényelmes helyzet miatt NEM az AMD-vel paktált le, pedig az aztán hűvösebb, gyorsabb is.
Szerkesztette: zef 2005. 09. 01. 23:46 -kor
Elküldve: 2005. 09. 01. 23:53
először is, a notin volt windows, linux, megfelelő partícióival, és egy Apple hfs partíció, amin az előző darwinos install volt.
telepítés: dvd betesz, bootol, azt mondja, hogy nem tud a Tiger partícióval mit kezdeni, mert nem bootolható. nofene, akkor próbálkozzunk: disk utility, particion, szepen beallitom (én hulye
dvd bootol, települ, minden frankó, partíciók: vinyó ketté osztva, egy 15Gb hfs, többi free particio, gondoltam majd ide rakom a win-t meg linuxot
tiger felmaszik, egesz gyorsan, hang nincs (előző installnál volt) dvd író viszont van (előző installnál nemvolt) mondom, ok, ez is haladás
toljunk fel egy windows-t, Hiren's Boot CD elővesz, particion magic 8.02 indul, aszongya hibás partíciós tábla, nem tud létrehozni partíciót. namondom ez nemnyert. A disk utility ennyire fapados, hogy nem tud rendes partíciókat külön csinálni, csak ha újramanageli egész vinyót?
uff
Elküldve: 2005. 09. 02. 00:05
Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 0:53
először is, a notin volt windows, linux, megfelelő partícióival, és egy Apple hfs partíció, amin az előző darwinos install volt.
telepítés: dvd betesz, bootol, azt mondja, hogy nem tud a Tiger partícióval mit kezdeni, mert nem bootolható. nofene, akkor próbálkozzunk: disk utility, particion, szepen beallitom (én hulye
dvd bootol, települ, minden frankó, partíciók: vinyó ketté osztva, egy 15Gb hfs, többi free particio, gondoltam majd ide rakom a win-t meg linuxot
tiger felmaszik, egesz gyorsan, hang nincs (előző installnál volt) dvd író viszont van (előző installnál nemvolt) mondom, ok, ez is haladás
toljunk fel egy windows-t, Hiren's Boot CD elővesz, particion magic 8.02 indul, aszongya hibás partíciós tábla, nem tud létrehozni partíciót. namondom ez nemnyert. A disk utility ennyire fapados, hogy nem tud rendes partíciókat külön csinálni, csak ha újramanageli egész vinyót?
uff
Én már a Partitionmagickel is gyártottam hibás partíciós táblát amit utána saját maga sem tudott értelmezni
Elküldve: 2005. 09. 02. 00:23
Patch01 letöltés (~330MB)
ppf-o-matic3.exe iso patcher
Szerkesztette: zef 2005. 09. 02. 00:23 -kor
Elküldve: 2005. 09. 02. 00:34
Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:52
Igen, a noteszeket a Quanta es az Asustek _GYARTJA_, de a terveket nem ok keszitettek. Az Apple hires arrol, hogy meg egy alaplapot is ugy terveznek meg, hogy az szep legyen.
Senki nem mondta, hogy a chip-set-et, vagy a CPU-t, vagy akarmelyik kornyezeti aramkort az Apple tervezte, dezek osszesegebol a gepet, amit megveszel, Ok terveztek. Az, hogy melyik Taiwani ceg gyartja le, az ma mar reszletkerdes..
(Szep is lenne, ha a Powerbook-ot a Quanta designolta volna, az O nevukhoz fuzodnek a HP eleg otromba laptopjai peldaul, na azokat Ok terveztek
debizony az nyh lemezeket,a termikus profilt mindent a Quanta és az Asustek készített. Az apple annyira hw gyártó, mint a Micro$oft az XBOX és az XBOX360 esetén..
A quanta és az asustek olyat tervez amit fizecc. a HP aszonta ennyit hajlandó költeni a tervezésre. Ekkor az asus veszi a az alkatrészek/chipsetek factory kapcsolásait és 1 dolgot néz: minél olcsóbban lehessen gyártani..
A powerbook külsejét egy amerikai kreatív cég tervezte.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2005. 09. 02. 00:38
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 1:05
akkor nem én bénáztam DU-val
Elküldve: 2005. 09. 02. 03:29
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 1:23
Patch01 letöltés (~330MB)
ppf-o-matic3.exe iso patcher
Néhány VMware-es csiszolgatás után kipróbáltam "élesben" is. Működik
Bubu: Nálad valószínüleg kernel pánikot fog dobni, esetleg megnéznéd hogy ha -v kapcsolóval indítod a DVD-t, akkor kb milyen üzenetet kapsz?
Köszi,
zef
Elküldve: 2005. 09. 02. 06:29
Idézet: Naranek - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:52
Nekem egy Quanta altal gyartott (es talan tervezett is) Compaq notim van, de probaltam mar powerbookot is boltokban... nem nagyon lattam lenyeges kulonbseget a hasznalati minosegben, de meg a kivitelezesben sem (a 15,2"-es powerbook tft kavaja nagyon finom: az az egyetlen dolog amit irigylek
Samott
Elküldve: 2005. 09. 02. 08:59
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 0:41
És többek között pontosan emiatt a kényelmes helyzet miatt NEM az AMD-vel paktált le, pedig az aztán hűvösebb, gyorsabb is.
Nem akarok rosszmaju lenni, de ez sztem inkabb uzleti nyomas hatasara alakult igy... Az AMD kisujjabol kirazza azt a volument, amire az Apple-nek szuksege lesz az elkovetkezo hosszu evekben.
Elküldve: 2005. 09. 02. 09:03
Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 0:53
vazz, ezt jo tudni... akkor inkabb szerzek masik vinyot.
Elküldve: 2005. 09. 02. 10:10
Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 9:59
De hiába rázza ki, ha a CPU gyártásnál megáll a tudománya. Az Apple-nek nem ilyen partnerre van szüksége, hanem olyanra aki tokkal-vonóval legyárt neki mindent. Maga a processzor itt nem is elsődleges szempont szerintem.
Elküldve: 2005. 09. 02. 10:16
Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 10:03
Annyira nem vészes a helyzet, primary partíciót különíts el neki, mennie kell. Legalábbis a saját gyártmányú patch-el minden okés, hiszen nincs széttúrva benne semmi sem, nem úgy mint amit ti próbálgattok. Cserébe az enyém SSE3 procihoz ragaszkodik és ez így is van jól
Elküldve: 2005. 09. 02. 10:34
Szerintem a Mac meg az életérzés meg ezek a gyenge szövegek mind a NAGY AMERIKAI ÁLTALÁNOS MARKETING KAMPÁNYNAK a része(Minden életérzés ami onnan származik).Kiváncsi leszek ha áttér intellre akkor is olyan jó lesz mondjuk zene editálásra a Mac.Tény az , hogy zsir az operácis rendszere , szépek is a gépek.De egy olyan mac öszeállitás ami nekem jó lenne azt képtelenség megfizetni,ha meg kompromisszumot kötök akkor meg a ugyanott vagyok mint pc-n.Olyan szépen ki van számolva hogy minimum 200 ezerbe kerül egy gép amit már majdnem tudok használni de inkább csak elgurulgat rajta minden.Állandóan ezzel a Mac minivel jönnek ami szerintem pár rózsaszin szivvel jól all a titkárnöknek de ha valami többre kell ne számitsunk rá.Akkor vegyük meg a legjobbat.Hogy fogjátok mondani a leendö kuncsaftoknak "hogy ennek más az architekturája"?Röviden egy felhasználó szerintem nem nagyon foglakozik azzal hogy néz ki a gépe engem pl nem érdekel mennyit designolnak vele ,de ne ezért kelljen már fizetni.Nekem az elsö fadobozos is jó lenne ha tudnám zenélésre használni.Részemröl csak az OS miatt vennék macet !
Egyébként télleg jó a g5 csak elég pimasz ára van egy használhatónak.
To:H.ANDRÁS
Ha a pc-met beszámitod és áfa nélkül adsz egy dual 2,7 g5 - öt esetleg érdekelne a switch!
De csak simán áfa nélkül is mehet.
Vagy csak az áfáért?
üdv
Elküldve: 2005. 09. 02. 10:50
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:16
Nemakarsz belőle egy SSE2-n is használható verziót, hogy ne azt a szétgányoltat kelljen használni?
It is 3,000,000 individual parts flying in close formation!
Elküldve: 2005. 09. 02. 11:49
Idézet: B4n4n - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:50
Én nem próbáltam a Maxxuss féle hekkeket, azt sem tudom pontosan mely fájlokat kéne cserélni. Ha összegyűjtitek 1 csokorba, akkor gyárthatok belőle egy SSE2 patchet is.
Elküldve: 2005. 09. 02. 11:50
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:16
érdekesmód nekem el volt különítve, mégse tudott telepíteni rá
Elküldve: 2005. 09. 02. 11:55
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:49
a maxxuss patch a /mach_kernel és az oah750d fájlokat cseréli le Ha letöltöd, és az install scriptet megnézed, minden világos lesz hogy mit hova másol
SSE2-es DVD-hez át kell írni a dvd boot recordját is, hogy ne sírjon sse3-at keresve
Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 02. 11:58 -kor
Elküldve: 2005. 09. 02. 12:11
Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 12:55
SSE2-es DVD-hez át kell írni a dvd boot recordját is, hogy ne sírjon sse3-at keresve
Most néztem az ide kapcsolódó topikokat és továbbra is fagyogat, kilépeget, stb. Inkább cseréljetek procit, ha megoldható.
Elküldve: 2005. 09. 02. 12:34
Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:11
Zef, esetleg elugranék személyesen, ha még mindig tré a feltöltésed.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet

Súgó
A téma zárva.