HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#560 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 08:17

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 6:29

H.Andras, kerdes:

UNIX alapu az OSX, igaz? Nem lehet a UNIXos drivereket valahogy portolni OSX ala? ezt azert kerdezem, mert eleg sok UNIX-os (unix szeru) driver van vegulis...

LOL, jótol kérdezed. :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#561 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:32

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 7:17

LOL, jótol kérdezed. :D

De biztos lehet :) Lovesem sincs errol, mar nem ismerem a driver fogalmat. El vagyok en itt kenyelmesedve OS X mellett :)

#562 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:08

heyy!

egy kerdes: REALTEK 8029 szuperal osx-el? igen, arra az oskovuletre gondolok.. :)

#563 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:37

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:08

heyy!

egy kerdes: REALTEK 8029 szuperal osx-el? igen, arra az oskovuletre gondolok.. :)

tudtommal nem megy
+

#564 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:01

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 1:30

jo, nem is erre celoztam. sztem bill es a fekete lovasai tudjak jol, mi a helyzet, azert csinyalnak webservice-eket.

jelenleg Ballmer ezt csinalja: "Fucking Eric Schmidt is a fucking pussy. I'm going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to fucking kill Google." - Orjong :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 13. 16:03 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#565 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:09

a jövő még tényleg az lesz, hogy azon vitázunk, hogy a vistát, vagy a tigrist alázza e jobban a googlOS.
It's not bug, it's future.

#566 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:42

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:09

a jövő még tényleg az lesz, hogy azon vitázunk, hogy a vistát, vagy a tigrist alázza e jobban a googlOS.

sztem olyan nem lesz. tudom, en is olvastam rola, de akkor se lesz.

#567 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:01

jelenleg Ballmer ezt csinalja: "Fucking Eric Schmidt is a fucking pussy. I'm going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to fucking kill Google." - Orjong :D

Nem is ertem miert olyan ideges. :) Asszem az oreg Bill is karomkodott mostanaban valami miatt.

#568 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:11

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 4:36

állítólag a 10.4.2-ben működnek az ATI és NVIDIA driverek is... Már előre látom, ismét lesz pár izgalmas hetünk :D

LINKET! :D

#569 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:59

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 4:36

Más:
állítólag a 10.4.2-ben működnek az ATI és NVIDIA driverek is... Már előre látom, ismét lesz pár izgalmas hetünk :D

Hogyhogy? Ha ezt az Apple csinalta, akkor megiscsak akarjak, hogy terjedjen dzsunkara is.

#570 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:02

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:59

Hogyhogy? Ha ezt az Apple csinalta, akkor megiscsak akarjak, hogy terjedjen dzsunkara is.

Miért is? A jelenlegi Power-es Apple gépekben nem NV és ATI kártyákat használnak? ;)

Update: A 10.4.1-ben is ott voltak a driverek, az más kérdés hogy nem igen működnek..

Szerkesztette: zef 2005. 09. 13. 20:03 -kor

#571 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:08

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:02

Miért is? A jelenlegi Power-es Apple gépekben nem NV és ATI kártyákat használnak? ;)

Update: A 10.4.1-ben is ott voltak a driverek, az más kérdés hogy nem igen működnek..

De, csakhogy transition kitben azóta is, és továbbra is GMA900 van, így a szükségessége kérdéses, mert hát ez ugye továbbra sem retail OSX.

#572 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:56

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:08

De, csakhogy transition kitben azóta is, és továbbra is GMA900 van, így a szükségessége kérdéses, mert hát ez ugye továbbra sem retail OSX.

De ha 1x kijön a végleges változat + gépek, azokban már előfordulhat más grafikus hw is, tehát nem ártana ha lennének hozzá driverek is.

#573 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:28

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:56

De ha 1x kijön a végleges változat + gépek, azokban már előfordulhat más grafikus hw is, tehát nem ártana ha lennének hozzá driverek is.

Mint pl. egy 6800U, vagy egy agp-s 9700pro amik ezen a paltformon garantáltan sohasem lesznek? :)
Ez továbbra sem magyarázza mi szükség egy belelapátolni egy olyan os-be, ami azokra a gépekre sosem fog felkerülni. Saját termékbe x86 tiger alá esetleg mobility gpu-khoz kell driver, hacsak nem kívánnak a power széria alá pozíconált, viszont bővíthető imac-szerű desktop mactelt kiadni.

#574 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:45

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 22:28

Mint pl. egy 6800U, vagy egy agp-s 9700pro amik ezen a paltformon garantáltan sohasem lesznek? :)
Ez továbbra sem magyarázza mi szükség egy belelapátolni egy olyan os-be, ami azokra a gépekre sosem fog felkerülni.

Őszintén szólva engem az okok/motivációk nem különösebben izgatnak, az már annál inkább, hogy tényleg működnek-e a már eddig is megtalálható - broken - driverek.

Ez a hardware-software szinergia majmolás szerintem már ott meg van lőve, hogy fogok egy opensource os-t és a devkit-es rendszert kipótlom ps2, ac97, generic ata driverekkel.

#575 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:57

Működőképes AMD PCNET hálókártya driver VMware-hez:

http://forum.osx86project.org/index.php?sh...5&st=45&p=15871

... tényleg működik :)

#576 Felhasználó inaktív   Lenike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:37

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a Developer Kit-es DVD és a Generic DVD között.
Azt odáig értem hogy az elsőt csak developer-es hardver-re (915-ös lap stb.) lehet telepíteni a Generic-eset meg elvileg bármire. Az igazi kérdés az lenne hogy a Developer-es install teljes rendszer vagy butított (mit tom' én valami szoftvert vagy valamit kihagytak belöle). Vagy inkább telepítsem a Generic installt ami most kúszik lefelé. Hmm?

Amugy meg olvasgattam a fórum elejét hogy 915-ös lap kell hozzá mert anélkül összedől a világ, meg meghal, meg minden gonoszság:). Nekem az a WMvare-s szar imige is szó nélkül indult  a  478-as foglalatú  ATI chipsetes lapommal (lassú is volt mint a p*csa), mg tegnap feltelepítettem a developeres DVD-t szó nélkül megy a rendszer kivéve hát ugye a hangot (live! digital) meg a videokariból is csak annyit ismer fel hogy NVidia, 128MB ram-mal). Ezzel nem szt akarom bizonyítani hogy én mekkora fasza gyerek vagyok és ugye még sok probléma lesz mire már menni fog a drága kis Mac-em.
Szóval az alaplappel szerintem nincs gondok nem kell feltétlen 915-ös. (de lehet hogy csak a szerencse és a véletlenek összejátszásából fakadóan telepedett a gép.

Na kicsit elkalapndoztam de ha a kérdésemet valaki megválaszolja azt nagyon megköszönném.

#577 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:59

Idézet: Lenike - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:37

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a Developer Kit-es DVD és a Generic DVD között.

A válasz döbbenetesen egyszerű: semmi, merthogy egyik sem létezik mint olyan (generic DVD pláne nem). Alaplvetően egyetlen x86 OSX létezik (ill mostanra már kettő ha igaz) : a 10.4.1 ami a TPM miatt csak a developer kiten hajlamos műkődni, aztán ennek van millió patchelt változata amik keringenek a neten, opendarwinból kiegészített cuccokkal. Most hogy a millió rls között mi a különbség azt lassan ember nem mondja meg, épp ezért célszerű meggyártani magadnak amit szeretnél, azt legalább nagyjából tudod micsoda.

#578 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:08

Idézet: Lenike - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:37

Sziasztok

Azt odáig értem hogy az elsőt csak developer-es hardver-re (915-ös lap stb.) lehet telepíteni a Generic-eset meg elvileg bármire. Az igazi kérdés az lenne hogy a Developer-es install teljes rendszer vagy butított (mit tom' én valami szoftvert vagy valamit kihagytak belöle). Vagy inkább telepítsem a Generic installt ami most kúszik lefelé. Hmm?

Amugy meg olvasgattam a fórum elejét hogy 915-ös lap kell hozzá mert anélkül összedől a világ, meg meghal, meg minden gonoszság:). Nekem az a WMvare-s szar imige is szó nélkül indult  a  478-as foglalatú  ATI chipsetes lapommal (lassú is volt mint a p*csa), mg tegnap feltelepítettem a developeres DVD-t szó nélkül megy a rendszer kivéve hát ugye a hangot (live! digital) meg a videokariból is csak annyit ismer fel hogy NVidia, 128MB ram-mal). Ezzel nem szt akarom bizonyítani hogy én mekkora fasza gyerek vagyok és ugye még sok probléma lesz mire már menni fog a drága kis Mac-em.
Szóval az alaplappel szerintem nincs gondok nem kell feltétlen 915-ös. (de lehet hogy csak a szerencse és a véletlenek összejátszásából fakadóan telepedett a gép.

Na kicsit elkalapndoztam de ha a kérdésemet valaki megválaszolja azt nagyon megköszönném.

Developer Kit-es DVD ISO + R1-es patch (ha nincs még újabb) a barátaid. Pár perc alatt kész az install DVD-d ami települ mindenen :)

#579 Felhasználó inaktív   Lenike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:31

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 22:59

A válasz döbbenetesen egyszerű: semmi, merthogy egyik sem létezik mint olyan (generic DVD pláne nem). Alaplvetően egyetlen x86 OSX létezik (ill mostanra már kettő ha igaz) : a 10.4.1 ami a TPM miatt csak a developer kiten hajlamos műkődni, aztán ennek van millió patchelt változata amik keringenek a neten, opendarwinból kiegészített cuccokkal. Most hogy a millió rls között mi a különbség azt lassan ember nem mondja meg, épp ezért célszerű meggyártani magadnak amit szeretnél, azt legalább nagyjából tudod micsoda.

Köszi a válaszokat most már okosavv vagyok :)

Más dolog: szóval van egy meg patchelt (relase1) dev. kit.-es dvd-m ami szó nélkül felment, illetve nem szó nélkül mert kb 95 százaléknál amikor az essential-vagy miket telepített volna ott megakadt és nem ment tovább de reset után normálisan felált a rendszer.
Szóval elvileg ez az dvd felismer minden eszközt de a hangot (integrált) és a videókarit nem ismerte fel (geforce 6600). A videóból csak annyit ismert fel hogy NVidia meg hogy 128 megés ja és nem talál betölthető kext. Hogy lehetne eme problémákat orvosolni? A hangra vannak már gyógymódok itt a fórumban azokkal majd próbálkozos engem igazán a geforce érdekelne nem akarok 1024*768 as felbontásban maradni :D

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.