HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86

#561 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 10:32

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 7:17

LOL, jótol kérdezed. :D

De biztos lehet :) Lovesem sincs errol, mar nem ismerem a driver fogalmat. El vagyok en itt kenyelmesedve OS X mellett :)

#562 Felhasználó inaktív   szorplekvar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:08

heyy!

egy kerdes: REALTEK 8029 szuperal osx-el? igen, arra az oskovuletre gondolok.. :)

#563 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:37

Idézet: szorplekvar - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 14:08

heyy!

egy kerdes: REALTEK 8029 szuperal osx-el? igen, arra az oskovuletre gondolok.. :)

tudtommal nem megy
+

#564 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:01

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 1:30

jo, nem is erre celoztam. sztem bill es a fekete lovasai tudjak jol, mi a helyzet, azert csinyalnak webservice-eket.

jelenleg Ballmer ezt csinalja: "Fucking Eric Schmidt is a fucking pussy. I'm going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to fucking kill Google." - Orjong :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 13. 16:03 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#565 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:09

a jövő még tényleg az lesz, hogy azon vitázunk, hogy a vistát, vagy a tigrist alázza e jobban a googlOS.
It's not bug, it's future.

#566 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:42

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:09

a jövő még tényleg az lesz, hogy azon vitázunk, hogy a vistát, vagy a tigrist alázza e jobban a googlOS.

sztem olyan nem lesz. tudom, en is olvastam rola, de akkor se lesz.

#567 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:01

jelenleg Ballmer ezt csinalja: "Fucking Eric Schmidt is a fucking pussy. I'm going to fucking bury that guy, I have done it before, and I will do it again. I'm going to fucking kill Google." - Orjong :D

Nem is ertem miert olyan ideges. :) Asszem az oreg Bill is karomkodott mostanaban valami miatt.

#568 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:11

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 4:36

állítólag a 10.4.2-ben működnek az ATI és NVIDIA driverek is... Már előre látom, ismét lesz pár izgalmas hetünk :D

LINKET! :D

#569 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:59

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 4:36

Más:
állítólag a 10.4.2-ben működnek az ATI és NVIDIA driverek is... Már előre látom, ismét lesz pár izgalmas hetünk :D

Hogyhogy? Ha ezt az Apple csinalta, akkor megiscsak akarjak, hogy terjedjen dzsunkara is.

#570 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:02

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 20:59

Hogyhogy? Ha ezt az Apple csinalta, akkor megiscsak akarjak, hogy terjedjen dzsunkara is.

Miért is? A jelenlegi Power-es Apple gépekben nem NV és ATI kártyákat használnak? ;)

Update: A 10.4.1-ben is ott voltak a driverek, az más kérdés hogy nem igen működnek..

Szerkesztette: zef 2005. 09. 13. 20:03 -kor

#571 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:08

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:02

Miért is? A jelenlegi Power-es Apple gépekben nem NV és ATI kártyákat használnak? ;)

Update: A 10.4.1-ben is ott voltak a driverek, az más kérdés hogy nem igen működnek..

De, csakhogy transition kitben azóta is, és továbbra is GMA900 van, így a szükségessége kérdéses, mert hát ez ugye továbbra sem retail OSX.

#572 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 20:56

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:08

De, csakhogy transition kitben azóta is, és továbbra is GMA900 van, így a szükségessége kérdéses, mert hát ez ugye továbbra sem retail OSX.

De ha 1x kijön a végleges változat + gépek, azokban már előfordulhat más grafikus hw is, tehát nem ártana ha lennének hozzá driverek is.

#573 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:28

Idézet: zef - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 21:56

De ha 1x kijön a végleges változat + gépek, azokban már előfordulhat más grafikus hw is, tehát nem ártana ha lennének hozzá driverek is.

Mint pl. egy 6800U, vagy egy agp-s 9700pro amik ezen a paltformon garantáltan sohasem lesznek? :)
Ez továbbra sem magyarázza mi szükség egy belelapátolni egy olyan os-be, ami azokra a gépekre sosem fog felkerülni. Saját termékbe x86 tiger alá esetleg mobility gpu-khoz kell driver, hacsak nem kívánnak a power széria alá pozíconált, viszont bővíthető imac-szerű desktop mactelt kiadni.

#574 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:45

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 22:28

Mint pl. egy 6800U, vagy egy agp-s 9700pro amik ezen a paltformon garantáltan sohasem lesznek? :)
Ez továbbra sem magyarázza mi szükség egy belelapátolni egy olyan os-be, ami azokra a gépekre sosem fog felkerülni.

Őszintén szólva engem az okok/motivációk nem különösebben izgatnak, az már annál inkább, hogy tényleg működnek-e a már eddig is megtalálható - broken - driverek.

Ez a hardware-software szinergia majmolás szerintem már ott meg van lőve, hogy fogok egy opensource os-t és a devkit-es rendszert kipótlom ps2, ac97, generic ata driverekkel.

#575 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 23:57

Működőképes AMD PCNET hálókártya driver VMware-hez:

http://forum.osx86project.org/index.php?sh...5&st=45&p=15871

... tényleg működik :)

#576 Felhasználó inaktív   Lenike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 16:37

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a Developer Kit-es DVD és a Generic DVD között.
Azt odáig értem hogy az elsőt csak developer-es hardver-re (915-ös lap stb.) lehet telepíteni a Generic-eset meg elvileg bármire. Az igazi kérdés az lenne hogy a Developer-es install teljes rendszer vagy butított (mit tom' én valami szoftvert vagy valamit kihagytak belöle). Vagy inkább telepítsem a Generic installt ami most kúszik lefelé. Hmm?

Amugy meg olvasgattam a fórum elejét hogy 915-ös lap kell hozzá mert anélkül összedől a világ, meg meghal, meg minden gonoszság:). Nekem az a WMvare-s szar imige is szó nélkül indult  a  478-as foglalatú  ATI chipsetes lapommal (lassú is volt mint a p*csa), mg tegnap feltelepítettem a developeres DVD-t szó nélkül megy a rendszer kivéve hát ugye a hangot (live! digital) meg a videokariból is csak annyit ismer fel hogy NVidia, 128MB ram-mal). Ezzel nem szt akarom bizonyítani hogy én mekkora fasza gyerek vagyok és ugye még sok probléma lesz mire már menni fog a drága kis Mac-em.
Szóval az alaplappel szerintem nincs gondok nem kell feltétlen 915-ös. (de lehet hogy csak a szerencse és a véletlenek összejátszásából fakadóan telepedett a gép.

Na kicsit elkalapndoztam de ha a kérdésemet valaki megválaszolja azt nagyon megköszönném.

#577 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:59

Idézet: Lenike - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:37

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a Developer Kit-es DVD és a Generic DVD között.

A válasz döbbenetesen egyszerű: semmi, merthogy egyik sem létezik mint olyan (generic DVD pláne nem). Alaplvetően egyetlen x86 OSX létezik (ill mostanra már kettő ha igaz) : a 10.4.1 ami a TPM miatt csak a developer kiten hajlamos műkődni, aztán ennek van millió patchelt változata amik keringenek a neten, opendarwinból kiegészített cuccokkal. Most hogy a millió rls között mi a különbség azt lassan ember nem mondja meg, épp ezért célszerű meggyártani magadnak amit szeretnél, azt legalább nagyjából tudod micsoda.

#578 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 22:08

Idézet: Lenike - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:37

Sziasztok

Azt odáig értem hogy az elsőt csak developer-es hardver-re (915-ös lap stb.) lehet telepíteni a Generic-eset meg elvileg bármire. Az igazi kérdés az lenne hogy a Developer-es install teljes rendszer vagy butított (mit tom' én valami szoftvert vagy valamit kihagytak belöle). Vagy inkább telepítsem a Generic installt ami most kúszik lefelé. Hmm?

Amugy meg olvasgattam a fórum elejét hogy 915-ös lap kell hozzá mert anélkül összedől a világ, meg meghal, meg minden gonoszság:). Nekem az a WMvare-s szar imige is szó nélkül indult  a  478-as foglalatú  ATI chipsetes lapommal (lassú is volt mint a p*csa), mg tegnap feltelepítettem a developeres DVD-t szó nélkül megy a rendszer kivéve hát ugye a hangot (live! digital) meg a videokariból is csak annyit ismer fel hogy NVidia, 128MB ram-mal). Ezzel nem szt akarom bizonyítani hogy én mekkora fasza gyerek vagyok és ugye még sok probléma lesz mire már menni fog a drága kis Mac-em.
Szóval az alaplappel szerintem nincs gondok nem kell feltétlen 915-ös. (de lehet hogy csak a szerencse és a véletlenek összejátszásából fakadóan telepedett a gép.

Na kicsit elkalapndoztam de ha a kérdésemet valaki megválaszolja azt nagyon megköszönném.

Developer Kit-es DVD ISO + R1-es patch (ha nincs még újabb) a barátaid. Pár perc alatt kész az install DVD-d ami települ mindenen :)

#579 Felhasználó inaktív   Lenike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:31

Idézet: Moby - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 22:59

A válasz döbbenetesen egyszerű: semmi, merthogy egyik sem létezik mint olyan (generic DVD pláne nem). Alaplvetően egyetlen x86 OSX létezik (ill mostanra már kettő ha igaz) : a 10.4.1 ami a TPM miatt csak a developer kiten hajlamos műkődni, aztán ennek van millió patchelt változata amik keringenek a neten, opendarwinból kiegészített cuccokkal. Most hogy a millió rls között mi a különbség azt lassan ember nem mondja meg, épp ezért célszerű meggyártani magadnak amit szeretnél, azt legalább nagyjából tudod micsoda.

Köszi a válaszokat most már okosavv vagyok :)

Más dolog: szóval van egy meg patchelt (relase1) dev. kit.-es dvd-m ami szó nélkül felment, illetve nem szó nélkül mert kb 95 százaléknál amikor az essential-vagy miket telepített volna ott megakadt és nem ment tovább de reset után normálisan felált a rendszer.
Szóval elvileg ez az dvd felismer minden eszközt de a hangot (integrált) és a videókarit nem ismerte fel (geforce 6600). A videóból csak annyit ismert fel hogy NVidia meg hogy 128 megés ja és nem talál betölthető kext. Hogy lehetne eme problémákat orvosolni? A hangra vannak már gyógymódok itt a fórumban azokkal majd próbálkozos engem igazán a geforce érdekelne nem akarok 1024*768 as felbontásban maradni :D

#580 Felhasználó inaktív   Lenike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:48

Ja igen hozzáteszem hogy AGP-s a geforce. Nem tudom ez jelent e gondot.

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.