HWSW Informatikai Kerekasztal: Richard Burns Rally - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Richard Burns Rally folytatás

#561 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:59

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:29

Ezt hányszor nézted át mire lenyomtad a Hozzászól gombot? :Đ

Többször, mint te
TRally fejlesztő - http://hszk.bme.hu/~s8554dea

#562 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 13:59

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:55

Igen erre gondoltam.

Az ehhez kapcsolódó fél ok az az, hogy a kézifékes forduló több hibát enged meg: több méterrel is elronthatod a csúszási távot, a végén úgyis nagyjából egyenesben áll a kocsi, lehet kigyorsítani, míg ha íven rontod el, akkor sokkal több sebességet vesztesz a kanyar végén.

Az utolsó ok (ami igazából két fél ok, és persze összefügg az előzőekkel) az az, hogy ha a kanyar íve összemérhető a kocsi hosszával, akkor sokkal nagyobb a jelentősége annak, hogy a kocsit igenis be kell forgatni, és ehhez idő kell és erő, amit a gumik szolgáltatnak. Tehát egyrészt (időben) hasznos  a kanyar előtt beforgatni a kocsit, amit viszont csak csúszva lehet, másrészt (és ez a talán a legfontosabb ok) minél szűkebb a kanyar, annál jobban el kell fordítani a kormányt ahhoz, hogy tapadva bevedd, viszont minél jobban kormányzol, annál inkább hajlamos tolni a kocsi az orrát, ami azt is eredményezheti, hogy az egyébként kisebb csúszási súrlódás mellett is nagyobb lehet az eredő erő ami a kocsit az íven tartja.
Amúgy a kérdés az utolsó válaszra ment ki  ;)

..Mingyá' jön a KZ féle "én ezt nem hiszem" meg a "de ez nem is arról szól, hogy..."  :rolleyes:

Én ezt nem hiszem! Ez nem is arról szól!
k s

#563 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:13

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 14:59

Én ezt nem hiszem! Ez nem is arról szól!

Jó kutya  ;)  :D

#564 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:20

ha a kanyar íve összemérhető a kocsi hosszával, akkor sokkal nagyobb a jelentősége annak, hogy a kocsit igenis be kell forgatni, és ehhez idő kell

Azt vajon meg lehet egyértelműen határozni, hogy milyen erősségű kanyar az, aminél már nem éri meg kézifékezni? Mármint a kocsi hosszát figyelembe véve valamilyen arány alapján, hogy ennél gyorsabb kanyarnál már nem kell beforgatni, az erősebbnél viszont célszerű.

Remélem érted mire célzok?
My photos

#565 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:20

Én igen :smoker:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#566 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:35

Igen erre gondoltam.

Az ehhez kapcsolódó fél ok az az, hogy a kézifékes forduló több hibát enged meg: több méterrel is elronthatod a csúszási távot, a végén úgyis nagyjából egyenesben áll a kocsi, lehet kigyorsítani, míg ha íven rontod el, akkor sokkal több sebességet vesztesz a kanyar végén.

Az utolsó ok (ami igazából két fél ok, és persze összefügg az előzőekkel) az az, hogy ha a kanyar íve összemérhető a kocsi hosszával, akkor sokkal nagyobb a jelentősége annak, hogy a kocsit igenis be kell forgatni, és ehhez idő kell és erő, amit a gumik szolgáltatnak. Tehát egyrészt (időben) hasznos  a kanyar előtt beforgatni a kocsit, amit viszont csak csúszva lehet, másrészt (és ez a talán a legfontosabb ok) minél szűkebb a kanyar, annál jobban el kell fordítani a kormányt ahhoz, hogy tapadva bevedd, viszont minél jobban kormányzol, annál inkább hajlamos tolni a kocsi az orrát, ami azt is eredményezheti, hogy az egyébként kisebb csúszási súrlódás mellett is nagyobb lehet az eredő erő ami a kocsit az íven tartja.
Amúgy a kérdés az utolsó válaszra ment ki  ;)

..Mingyá' jön a KZ féle "én ezt nem hiszem" meg a "de ez nem is arról szól, hogy..."  :rolleyes:

És ez nem is számít?

"Mert másként oszlik el a súly. PL jobbra kézifékesnél a jobb hátsó kerék "elkönnyül" és szinte nem is tapad."
k s

#567 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:41

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:20

Azt vajon meg lehet egyértelműen határozni, hogy milyen erősségű kanyar az, aminél már nem éri meg kézifékezni? Mármint a kocsi hosszát figyelembe véve valamilyen arány alapján, hogy ennél gyorsabb kanyarnál már nem kell beforgatni, az erősebbnél viszont célszerű.

Persze, elvileg meg lehet, de gyakorlati jelentősége nem sok volna, még a játékban is kevés az idealizált kanyar, hát még az életben. Meg aztán milyen lenne, ha valami elemzés kihozná, hogy X kanyart gyorsabban lehet íven venni de te mégis kézifékkel lennél gyorsabb  :D

Tomibá!
Te szoktál aszfalton a szamárral kézifékezni? Mármint verseny közben. (Persze az kicsit más, a szamár elsőkerekes, azzal kézifékkel csak ott lehet igazán jól fordulni szerintem, ahol amúgy nem lehetne egy íven)

#568 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 14:48

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:35

És ez nem is számít?

"Mert másként oszlik el a súly. PL jobbra kézifékesnél a jobb hátsó kerék "elkönnyül" és szinte nem is tapad."

A súlyeloszlással jófelé tapogatózol (mondjuk ez a válasz magában nem magyaráz semmit), de annyit észrevettél legalább, hogy bár mindenhol kézifékről volt szó, két merőben különböző kérdést tettem fel?  :think:  :p

Szerkesztette: Falcon77 2005. 08. 18. 14:50 -kor

#569 Felhasználó inaktív   Falcon77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 15:03

Na a "miért tör ki a kocsi segge ha berántom a kéziféket" kérdésre:

1: a nyilvánvaló válasz, hogy kisebb erő a csúszási súrlódás, mint a tapadás, és a hátsó kerekek csúsznak, az elsők nem.

De ha ez nem lenne (tehát a csúszás=tapadás lenne), a dolog akkor is működne.  ;)
A még két ok közül az egyik felét megmondta KZ, csak valaki szedje ráncba azt a gondolatot   :p
Ha megfogalmazzátok rendesen, akkor megmondom a harmadikat  :D

Szerkesztette: Falcon77 2005. 08. 18. 15:05 -kor

#570 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:02

Nincs valakinek kedve Makizni egyet a neten? Most ottan van. én nem kezdek vele mert .... csak.  :lollypop:

Bár jelszózik, úgyhogy mindegy is. :D

Szerkesztette: Papa_G 2005. 08. 18. 16:03 -kor

Ide meg kellene valamit írni. De mit is? Hmm... Megvaaaan! :
                         R A L L Y ! ! ! ! ! !           :)                                                        nameg                     Szia!

#571 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:11

:omg: Kezd fárasztó lenni ez a kézifékes téma. :boa:  :tired:  :banghead:
:fear:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#572 Felhasználó inaktív   rallyeati 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:30

Valaki leírná lépésről-lépésre hogyan kell majd menni a bajnokságba szombaton??
rbr-net 3-at már letöltöttem. (mikor kell elindítani a játékot stb.)

#573 Felhasználó inaktív   Tomibá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 16:49

Idézet: Falcon77 - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 15:41

Tomibá!
Te szoktál aszfalton a szamárral kézifékezni? Mármint verseny közben. (Persze az kicsit más, a szamár elsőkerekes, azzal kézifékkel csak ott lehet igazán jól fordulni szerintem, ahol amúgy nem lehetne egy íven)

Az életben a kézifék nagyon mostoha szerszám a versenyzés szempontjából. Ugyanis nagyon lassít!!!!
Ez nem csak az én tapasztalatom hanem nálam sokkal tapasztaltabb versenyzőké is. Természetesen vannak olyan kanyarok amikor kell!! használni olyan helyeken ahol nagyon törik az ív. Ezek általában viszonylag kis sebességű persze autó függő samarával 40-60 WRC-vel 60-90 e sebességek felett már nem nagyon húz senki. A beindítás az más de aszfalton is kormány+ gázelvétel vagy a klasszikus balláb és működik a dolog.
Ez szamárral max 110 ha efölött tudsz menni akkor nem kell indítani csak íven kanyarodni.

Ez alól kivételt képeznek a VB-s jó pilóták de ők benne alszanak a kocsiban és olyan autókkal+ feltételekkel nyomják hogy úgy lehet is.

A VALÓSÁGBAN RITKÁN KELL A KÉZIHEZ NYÚLNI+HA MENEKÜLNI KELL A SZITUBÓL.
Lada Samara 1.5 Kit Car  http://www.rallymanus.atw.hu/

#574 Felhasználó inaktív   Tomibá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 17:04

Idézet: rallyeati - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:30

Valaki leírná lépésről-lépésre hogyan kell majd menni a bajnokságba szombaton??
rbr-net 3-at már letöltöttem. (mikor kell elindítani a játékot stb.)

Elindítod a progit-- látni fogsz 1pár servert rákattintasz a tiédre kérni fog 1jelszót beírod.---------- miután fenn vagy a serveren érdemes az opciókban kilőni minden hülyeséget Display...STB csak hogy ne zavarjon.

A jobb felső sarokban látod az aktuális gyorsot te ugyanott csak legalul nyomsz 1pipát a READY elé.--
ezzel jelzed hogy kész vagy az indulásra.

Aki csinálja a servert az indítja a progit neked automatikusan el fog indulni a játék.

Utánna setupolhatsz és kiléphetsz a " játékra" utánna amikor mindenkinek betöltött aut indul a buli.

Sztem előtte próbáld ki.

#575 Felhasználó inaktív   Tomibá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 17:13

[HRT]Gyulabá magunkközött Gyuszi is beindult :up:

Bár lehet eddig is intenzív volt csak én nem figyeltem. :cool:

#576 Felhasználó inaktív   HFRT NyilasM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 17:49

Sziasztok!
Valaki mondja már el hogy a Cseheknél van-é valami különlegesség az autó beállitásánál.Ugyanis
3.napja -bármit állitok be-csak egy bizonyos murvás setupot dob be.Az asztán izgi aszfalton.
Egyébként is gyenge vagyok ,de igy...
(szrintem a gépem jó.)

#577 Felhasználó inaktív   Papa_G 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:10

Gyöjjetek az rbr-onlájnra versenykedni.
Nem?
De.  ;)
Ide meg kellene valamit írni. De mit is? Hmm... Megvaaaan! :
                         R A L L Y ! ! ! ! ! !           :)                                                        nameg                     Szia!

#578 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:29

Idézet: Papa_G - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 17:02

Nincs valakinek kedve Makizni egyet a neten? Most ottan van. én nem kezdek vele mert .... csak.  :lollypop:

Bár jelszózik, úgyhogy mindegy is. :D

Én most felyeztem be a cseheknél a csapatást. Hát kemény tournamenteket választottam mára.  :)
My photos

#579 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 20:34

Idézet: HFRT NyilasM - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 18:49

Sziasztok!
Valaki mondja már el hogy a Cseheknél van-é valami különlegesség az autó beállitásánál.Ugyanis
3.napja -bármit állitok be-csak egy bizonyos murvás setupot dob be.Az asztán izgi aszfalton.
Egyébként is gyenge vagyok ,de igy...
(szrintem a gépem jó.)

Amikor a szakasznál vagy akkor ahol a kocsit is kiválasztod ott van lent a setup rész, alapból default. Itt a jobbra balra nyilakkal változtathatsz, tehát léptetsz, de csak azok jelennek meg, ami a kocsihoz a slot0, 1, és 2-be be vannak állítva, tehát 3 setup-od van, aminek a tournament kezdése előtt már a helyén a savedgame könyvtárban kell lennie. A könyvtárban lévő többi setup kiterjesztéséből pedig a biztonság kedvéért az .lsp kiterjesztésből vedd le a "p"-t így tutira nem kavarhat be.
My photos

#580 Felhasználó inaktív   HFRT NyilasM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 21:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 21:34

Amikor a szakasznál vagy akkor ahol a kocsit is kiválasztod ott van lent a setup rész, alapból default. Itt a jobbra balra nyilakkal változtathatsz, tehát léptetsz, de csak azok jelennek meg, ami a kocsihoz a slot0, 1, és 2-be be vannak állítva, tehát 3 setup-od van, aminek a tournament kezdése előtt már a helyén a savedgame könyvtárban kell lennie. A könyvtárban lévő többi setup kiterjesztéséből pedig a biztonság kedvéért az .lsp kiterjesztésből vedd le a "p"-t így tutira nem kavarhat be.

Szia Sebi!
Persze azt ugy is csináltam csak nekem mutatta az összes setupot, kb 10 van benne.
Csak bármelyiket rendeltem hozzá, mindig egyfajta -ráadásul a legszarabb-murva
beáll. tette hozzá.Ezek szerint akkor a könyvtárban csak 3 setupot hagyok majd benne.
De hát eddig nem volt vele baj.

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.