HWSW Informatikai Kerekasztal: SMCWBR14-G ADSL hiba - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMCWBR14-G ADSL hiba ADSL hiba

#161 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 09:52

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 10:15

Megnyugtatlak, a csilivili Linksys WRT54G v7 sem viszi 2x ennyiért.

Jaja. Bekukkantottam a Linksys-es topicba és ott is olvasom ezeket a problémákat.
Amit még kinéztem az a D-LINK DI-624. Erről nem nagyon látok itt a totyikon információt. Vagy keveseknek van, vagy nincs vele gond.
Mostmár végképp nem tudom, hogy becseréljem-e az SMC-t a D-LINK-re? Ha tuti műxene, akkor cserélném.

Másik megoldás, hogy az egyik gépet elpaterolom, mert csak helyet foglal. Így felszabadul az öreg Targeten egy LAN port, amihez csak 20 méter UTP-t kellene vennem és átvihetném a kölöknek a PS2-be.
De a kölök jobban örülne, ha megkaphatná a Targetet, mert azt vihetné a haverokhoz, amikor megy LAN-ozni. Öt perc alatt menne a LAN-juk, mostmeg fél estét elszöszmötölik, míg összehozzák a dolgot.
Még az is számba jött, hogy veszek még egy ilyen Target csodát, ha lehetne még kapni, de már sehol sem látom. Pedig még mindig olcsóbb lene, mint egy drágább router. SMC nem egészen 7 rugó volt, ehhez kb. 5-ért még simán megérné a target. Oszt a 3 routerrel már csak összehoznám a dolgokat. :D

#162 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:36

Hasznald az SMC-t ugy, mintha switch es AP lenne. Tehat Target adja a netet, abbol kabel az SMC-be, abba kolok gepe + PS2 begyug, noti meg wifin csatlakozik az SMC-hez. Arra ugyelj, hogy a Targetben legyen bekapcsolva a DHCP, az SMC-ben pedig legyen kikapcsolva. Nalam igy megy a Linksys + SMC, bar nem ilyen megfontolasbol, de ez lenyegtelen.

D-Linket meg ne vegyel, mert az meg rosszabb.

Szerkesztette: FakeJack 2007. 01. 05. 10:36 -kor

#163 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 11:16

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 11:36

Hasznald az SMC-t ugy, mintha switch es AP lenne. Tehat Target adja a netet, abbol kabel az SMC-be, abba kolok gepe + PS2 begyug, noti meg wifin csatlakozik az SMC-hez. Arra ugyelj, hogy a Targetben legyen bekapcsolva a DHCP, az SMC-ben pedig legyen kikapcsolva. Nalam igy megy a Linksys + SMC, bar nem ilyen megfontolasbol, de ez lenyegtelen.

D-Linket meg ne vegyel, mert az meg rosszabb.

Most így megy, csak az SMC-ből az én gépem kapja. Én észre sem veszem, ha ledob. A kölök meg télleg kihajítaná az ablakon. :D

#164 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 10:56

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 11:16

Most így megy, csak az SMC-ből az én gépem kapja. Én észre sem veszem, ha ledob. A kölök meg télleg kihajítaná az ablakon. :D

Igen, rosszul irtam, a Targetbe kell a kölök gépét dugni.
Elvileg nem kénre, hogy téged ledobjon az SMC, hiszen a Targeten keresztül folyik a torrentezés, az meg ezekszerint bírja.

#165 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:05

Nos előre is lekopogom, de úgy néz ki az új firmware segített.
Innen szedtem mint azt a másik topicban Csirke ajánlotta:
www.cszerviz.hu -> terméktámogatás link!

nekem a WBR14-G2v2 könyvtár v1.05 file-ja segített azon, hogy ne szakadjon állandóan a wireless és a torrenttől se haljon be.

Remélem így marad akkor is, ha a másik gépen megy a torrent :)

Mindenkinek aki még nem próbálta frissíteni a routerét az tegye meg szerintem. (elrontani nem lehet és , csak 2 kattintást igényel) :)

#166 Felhasználó inaktív   Mihail 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 00:40

Nos,én ugyanezt megtettem, SMCWBR14G2 V2 Firm 1.05 és ugyanolyan xar,torrentet ugyanúgy nem bírja...
Esetleg olyan lehetséges,hogy csak akkor állnak fenn ezek a leírt gondok (szakadások torrent esetén),ha be van kapcsolva a titkosítás? (vhol mintha ezt olvastam volna)

#167 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:01

Idézet: Mihail - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 1:40

Nos,én ugyanezt megtettem, SMCWBR14G2 V2 Firm 1.05 és ugyanolyan xar,torrentet ugyanúgy nem bírja...
Esetleg olyan lehetséges,hogy csak akkor állnak fenn ezek a leírt gondok (szakadások torrent esetén),ha be van kapcsolva a titkosítás? (vhol mintha ezt olvastam volna)

Nálam vezetékes részével is dobálja a kölök torrentjét. Az meg nincs titkosítva.

#168 Felhasználó inaktív   Mihail 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 20:06

Ja,közbe kipróbáltam,nembírja úgy sem. Ennyit az SMC-ről veszek inkább D-Linket! Az meg tényleg nem magyarázat rá hogy "perszehogy nem bírja mert nem többezer szálra lett tervezve",mikor leveszem a torrent kliensben 20-ra a maximális kapcsolatszámot,aztsem bírja ki...

#169 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:21

Köznen nem bírtam már a dolgot és kicseréltem a SMC-t egy Linksys WRT54G-re, ami tökéletesen műxik. Egy baj volt vele, hogy a wifi jele kicsit gyengébb volt, de most egy új fimware felrakása után lepipálja még Csernobilt is úgy sugároz. :)

Viszont a bátyámnál nem szakad az SMC. Ott fura dolgot produkál és még nem tudtunk rájönni a nyitjára. Lehet, hogy nincs is a routernek köze hozzá. Szóval MSN, vagy Skype-olás közben 30 mp után elkezd a másik félnél sisteregni, mint az állat. Ő viszont hallja a másik felet. Történetesen az öcsém a másik fél és biztos nem nála van a hiba, mert csak a bátyámmal produkálja.

#170 Felhasználó inaktív   Mihail 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 15:23

Jelentem már 1.06-os FW van de még mindig szar:D Nemigaz hogy nemtudják megcsinálni hogy menjen normálisan...f***om kivan az egésszel már,nemtudok torrentezni 2-3 hónapja!

#171 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 21:57

Lekopogom, de mind a Linksys WRT54G -v7.00.4 óta-, mind a WRT54GL elég jól bírja a a sok nyitott sessiont. Szóval ha cserélsz, ezek jók lehetnek. No persze nem 'nagyipari' torrentezésre.

#172 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 13:45

Tegnap a tesóméknál jártam, nekik van egy kb. fél éves WBR14-G2.

Felfrissítettem a FW-jét 1.06-ra 1.02-ről (torrenttel nem volt baj eddig se, 1 gép UTP-n, 1 noti wirelessen), csak gondoltam miért ne.

Még előtte okosan backupoltam a beállításokat (*.bin).  > Frissítés (marha lassan megy), természetesen minden default-on! Még az admin jelszó is.

Vissza akarom tölteni a beállításokat > természetesen nem tölti vissza  :reklamacio:

További 25 perc szöszmötölés a beállításokkal, mire olyan lett mint volt. Többet nem frissítek :D

#173 Felhasználó inaktív   Mihail 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 16:01

De hogy bírja a torrentet? Nekem egyik firm se vált be,egyszerűen úgy rossz ahogy van. Ja meg legújabb mániája,hogy kb fél sávszélességgel megy csak mint a netem. Böngészős letöltésektől is behal. Plusz ftp-ről de tudok nagyon tölteni vele. Na arra aztán végképp nemlehet aztmondani hogy sok session...:)

#174 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 17:21

Idézet: Mihail - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 16:01

De hogy bírja a torrentet? Nekem egyik firm se vált be,egyszerűen úgy rossz ahogy van. Ja meg legújabb mániája,hogy kb fél sávszélességgel megy csak mint a netem. Böngészős letöltésektől is behal. Plusz ftp-ről de tudok nagyon tölteni vele. Na arra aztán végképp nemlehet aztmondani hogy sok session...:)

Alapvetően jól, bár csak az UTP-n csatlakozó gépen megy torrent, de nem volt vele még gond.

Próbáld meg esetleg resetelni teljesen és mindent elölről kezdeni/beállítani.

#175 Felhasználó inaktív   verser233 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 15:57

Sziasztok!

Tegnap vettünk egy smcwbr14-g2 routert. Inviteles dinamikus ip-s ADSL-ünk van. Azt szeretnénk elérni, hogy apu lent a laptopon is tudjon netezni, meg én is itt fent a szobában.

Abszolút nem értünk ehhez a router dologhoz, nagyon hálás lennék ha valaki tényleg lépésről lépésre elmagyarázná, hogy mit kéne csinálnom, hogy működjön ez a dolog. A routert már összekötöttük megfelelően amikkel kellett de mit kell még csinálni? Odáig eljutottam, hogy a böngészőbe be kellett írni:

http://192.168.2.1/

ugye? ott beléptem a megadott jelszóval. De hogy innentől mi a fenét kell csinálnunk fogalmam sincs!

Légyszi segítsetek! De kezdőnek írjátok le hogy tutira megértsem! Köszi szépen!!!

#176 Felhasználó inaktív   verser233 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 20:07

hehe megoldottam tök egyedül :up:  :)

#177 Felhasználó inaktív   Mihail 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 18:21

Na most visszatettem az 1.02-t mert azzal valamivel jobb volt ezelőtt,meg többen azt dícsérik,de ugyanolyan tré mint bármelyik másik. 40K letöltésnél nem enged többet és használhatatlan mellette miközben tölt. Ez egy áldás ez a router,komolyan. Remélem többen nem vesznek ilyet,az összes többi létező routerrel együtt nincs ennyi szitkolódás mint ezzel az eggyel:D

#178 Felhasználó inaktív   trickyboi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 22:15

Sziasztok!

Nekem is SMCWBR14-G2 típusú routerom van.
Ha a messenger file küldés lassú:
http://help.live.com/HU_HU/HelpWindow_msg....tUs=&v4=DH_FREE

Bekapcsoltam az UPnP-t...valamivel jobb, de az msn megszakadas meg mindig megvan :(

#179 Felhasználó inaktív   asbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 15:43

haveroméknak van olyan bajuk ezzel a routerrel (G2), hogy ha ketten vannak fenn egyszerre (1utp + 1wlan) akkor a messenger fél percenként ledobálja őket.
ötlet?

Szerkesztette: asbi 2007. 04. 15. 15:47 -kor

#180 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 08:08

Na, megvolt a második nagy befürdés ezzel a rakás sz....al ...

t-online ADSL, dlink 360T adsl bridge, eleinte egy drótos + egy dróttalan, később két drótos és 0 dróttalan klienssel, a tiszta irodai jellegű, felhasználás se torrent, se dc, 1.06-ról induló fw.
A "jelenség" az, hogy néha (rendszeresen) leszakad a netről, legalábbis a pc-k nem látnak ki. Ugyanakkor az előlapi PPPoE LED nem alszik ki, a vezérlőfelületén a DISCONNECT-re vagy nem reagál, vagy ha igen, akkor utána nem hajlandó újra "CONNECT"-álni. MTU 1492, fw frissítve, a "firewall" funkciók bekapcsolásától független a dolog, a wireless részt a végén már lekapcsoltam.
FW upgrade sem segített, az ún 1.09-es (www.smcnetworks.hu) ment fel legutoljára, és nem javított rajta semmit.

Azt mondanom sem kell,hogy a PC-ről közvetlenül indított PPPoE azonnal és simán kapcsolódik, és "végtelen " ideig képes kapcsolódva is maradni.

Volt Auto connect és Keep connect is, nagyjából egyforma eredménnyel. Szerintem valami irdatlan bugos a PPPoE kezelője, lehet, hogy vmi "szemét" jön be az ADSL bridge felől, és ettől ennyire zavarba jön?

Tényleg nem értem, miért lehet még mindig forgalomban tartani egy ilyen tartósan ócska cuccot....

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó