HWSW Informatikai Kerekasztal: Antik rádiók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Antik rádiók Lim-lom, kacat vagy kincs? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:06

Idézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:26

Nem értem, mi a baj? Én azt írtam, hogy az elektrön csöves erősítők sokkal jóbban szólnak mint a tranzisztorosak.

Nem ezt írtad - ezzel nem is lett volna semmi probléma - hanem azt, hogy az elektroncsöveknek "igen tiszta a hangjuk". Valóban, ha leejted őket, kristálytiszta csengéssel törnek darabokra, más hangjuk nemigen van - a felhasználásukkal készített hangfrekvenciás erősítőknek viszont tényleg más jellegű a hangzásuk, mint a félvezetős eszközökből építetteké. Nem akarok itt harmonikus, intermodulációs és egyéb torzításokról írni - tény, hogy nekem is jobban tetszik az elektroncsöves ERŐSÍTŐK hangja, ám az ELEKTRONCSŐ hangja már kevésbé... :)
Az anettról (NEM Anettka!) szóló rész (minden helyesírásával egyetemben) pedig csupán egy hasonlat volt - ha nem érted, hát lelked rajta... :p

Szerkesztette: Polikarpov 2007. 02. 07. 13:08 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#162 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 07. 16:20

Hm..  most lebuktál, te vagy az aki mindig bántja a másikat! Továbbá, ha jól odafigyelsz, akkor olvashatod, hogy mit írtam:

De azért csinálták megint elektroncsövel mert azoknak igen tiszta a hangjuk.

Azoknak! Azoknak az erősítőknek. Mondom, figyelj oda s ne bánts!  :D  Ha értelmesen elolvasod az írást és nem egy mondatot ragadsz ki belöle akkor valószinüleg érteni is fogod.

Tehát mégegyszer, De azért csinálták megint elektroncsövel mert AZOKNAK (az erősítőknek) igen tiszta a hangjuk.

Na, igy mán megfelel?
Valszeg ez a Polikarpov vagy kicsoda nyelvtan tanár volt a 30-as éveiben? :think:

Szerkesztette: Nagy Zoltan Gabor 2007. 02. 07. 16:20 -kor

#163 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 20:02

Idézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 17:20

Hm..  most lebuktál, te vagy az aki mindig bántja a másikat! Továbbá, ha jól odafigyelsz, akkor olvashatod, hogy mit írtam:

De azért csinálták megint elektroncsövel mert azoknak igen tiszta a hangjuk.

Azoknak! Azoknak az erősítőknek. Mondom, figyelj oda s ne bánts!  :D  Ha értelmesen elolvasod az írást és nem egy mondatot ragadsz ki belöle akkor valószinüleg érteni is fogod.

Tehát mégegyszer, De azért csinálták megint elektroncsövel mert AZOKNAK (az erősítőknek) igen tiszta a hangjuk.

Na, igy mán megfelel?
Valszeg ez a Polikarpov vagy kicsoda nyelvtan tanár volt a 30-as éveiben? :think:

Eszem ágában nem volt Téged megbántani (gondolom Te is csak dicséretnek szántad a "most is be vagyok rúgva" kitételt :-) - a megfogalmazásod viszont enyhén szólva félreérthető volt... De mivel mindkettőnket ugyanaz a cél mozgatja (gondolom én: a csöves erősítők és velk együtt a HANGMINŐSÉG visszahozása) ezért felajánlom békejobbom. Maradjunk a topic témájánál és ne személyeskedjünk - ha Te is úgy gondolod.

(Semmi nem állt messzebb tőlem, mint a (nyelvtan)tanári status - az étkezés előtti kézmosáshoz nem kell Semmelweisnek lenni!:-))
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#164 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 11. 02:18

A munkahelyemen elég jól ismernek. Ott tudják, hogy üldözési mániám van!  :D  Ha van valami érdekes fotód akkor felrakhatód ide. (rádiós vagy erősítős) Tudom, hogy dicsérsz és még valami. Tudom, hogy nem túl jól beszélek és nem jó a fogalmazásom. De aki akarja az megérti. Tetszem tudni Tanár úr?  :D

Egy alkalommal megkérdezték itt a fórumban, (valahol másikban és régebben), hogy külföldi vagyok-e.  :eek:  Mondanom sem kell, kissé meglepödtem. Ha sokat írók valamiről akkor rossz a a fogalmazásom s néha az időrendi sorrendet is felcserélem.

Polikarpov, ha jól megfigyeled, akkor a ne bánts után egy vigyorgó fej van. Szerinted miért? Megmondom: azé' me' ezzel lehet a legjóbban védekezni.
Minden jót barátom!
NZG

Szerkesztette: Nagy Zoltan Gabor 2007. 02. 11. 02:21 -kor

#165 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 19. 19:02

Most találtam a neten egy Motorola antik rádiót. (1970-es évek)

#166 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 17:41

Idézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 20:02

Most találtam a neten egy Motorola antik rádiót. (1970-es évek)

Érdemes IDE is ellátogatni.

#167 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 23. 03:51

Philco Model 42-350 Radio (1942) Ez nagyon klasz és modern lehetett akkoriban. Megnéztem ezt az oldalt amit belinkeltél. Szép, pár képet kilópikálok belöle s berakom a topikba.

#168 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 04:01

Midwest Model DD-18 (18-36) Console Radio (1936) Nem olyan mint egy torony óra aranyláncal?  :D

#169 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 23. 04:05

Philips Model B5-X-34-A Radio (1963) Előlről. Ez a készülék nagyon megnyeri az izlésem. Ezen el tudok ámulni, hogy mennyi adás jön be rajta ami jó kis DX-es csemege a számomra.

#170 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 23. 04:05

...és úgyanezen készülék belseje.

#171 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 04:09

Polikarpovnak köszönhetően olyan készülékeket látok itt amelyekről még álmodni sem mertem. Köszönöm. Ime egy Admiral Model 6T06-4A1 Battery Radio (1946) készülék. Tiszta retró. Mondjuk ez mán anniyra nem tetszik mint az elöző  Philips Model B5-X-34-A tipusú antik rádió.

Szerkesztette: Nagy Zoltan Gabor 2007. 02. 23. 04:10 -kor

#172 Felhasználó inaktív   F. A. Bian 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 26. 22:54

Kép

Néhány éve meghalt feleségem nagymamája, tőle örököltük ezt az ORION TYP 330-as rádiót, 1949-es évjáratú. Bár nem működött, sajnáltam volna kidobni, olyan szép volt. Bevittem a munkahelyemre, s az irodám egyik dísze lett.
Egyszer egy ügyfelem megjegyezte, hogy nagyon szívesen megpróbálná megjavítani, mert ez a hobbija: több száz régi rádiója van otthon. Két hét múlva hozta vissza, s azóta is működik. Szép a hangja, mert a hangszórója is jó állapotban van még mindig.

Kép

#173 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 01. 17:54

Na, van egy úgyanilyen rádióm nekem is. Én a Pacsirtákat és a Beethoweneket részesítem előnyben. Nagyon jó ez a rádió, hidd el nekem, szépen szól, ércesen, hangosan, stb... Amolyan kis retró.  :up:

#174 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 18:02

Channel master rádió. Szerintem szép darab.

#175 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 18:10

Philco Model 46-420 Bakelit rádió (1946)

#176 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 13. 18:12

Personna Model 6T-160 Tranzistoros rádió (1960s)

#177 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 17:41

Philips B5-X-34-A rádió.

#178 Felhasználó inaktív   Zsuzsimama 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 21. 08:11

Idézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 0:25

Sziasztok!

Azelött feldobtam a kvarcjátékot a beszélgetésben mint témát s láttam, hogy jó sokan megnézték a topikot és nem is kevesen szóltak hozzá. Aminek persze kimondottan örülök is.  :respect:
("dolorez" néven szerepeltem, de változtattam nick-et és a valós nevemet regsiztráltam be)!
Nos, az eszembe ötlött a kvarcjátékok után, mert valahol már lassan az is egy régiségnek számit miután vannak már 23 éves darabok is egy-egy szériából, hogy kissé menjünk még visszább az időben és mondjuk a 23 év helyett 50 év amit visszautazunk. Biztosan itt is lesznek érdekes és érdekfeszitő eszmefuttatások.
Per pillanat a régi rádiókra gondoltam. Biztosan mindenki szerelt már korábban egy-egy régi úgymond "csőves" rádiót. Akiknek volt ilyenben részük minden bizonnyal megfogta egy bizonyos ihlet, hogy miért is müködik igy és miért van az úgy. Akik szeretik az ilyen nosztalgikus dolgokat azoknak biztos már az is kellemes ha meglát egy ilyen rádiót ahogy bemelegszik és kissé, de recsegve magasabb vagy élesebb hangon szólal meg mint egy gramafon. Beízzik a zöld macskaszem és az üvegskálán lehet keresgélni a távolsági DX vételeket.
Izelitőül felteszek néhány képet ide és akinek van bármilyen hozzászólása vagy egy-egy ötlete, azt szivesen fogadom!

Ez a kép egy Orion 66 tipusú rádiót ábrázol.

Szia Zoltán!
Egy nagyon kedves barátom szintén régi rádiókat gyűjt.
A gyűjteményéből hiányzik még a "PAJTI RÁDIÓ".
Kérlek, ha tudsz segíts !
Üdv: Zsuzsimama

#179 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 12. 20:21

Zsuzsmóka!
Ha látok szivesen szólok, nem felejtem el, de szives figyelmében ajánlom a Vaterát! Az egy aukciós piactér a neten és érdekes kis kacatokat lehet ott bevásárolni.
Csókolom.

#180 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 12. 20:22

Oroin cégtől a Pajti rádió.

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7