Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 17:17
Aha, csak helyenként leragadtak az 1954-es esztendőnél a közigazgatási határok, de gondolom 10-20 év és pótolják. Folyamatosan...
múlva dobhatom a kukába a szoftvert, mert elfogyott a licence kulcsom.
Mihez képest? Mert nekem 5-6 évente akkor is újra meg kellene vennem az AeroMap licencet, ha nincs szükségem új
szoftverre, és akkor még az olyan, folyamatot gyorsító
áradoztak az AeroMap-ról nekem teljes csalódás volt, most már maradok az új csomagomnál. Kereskedelmi forgalomba hozni 50-60 éves adatokkal térképet, az pofátlanság. Akkor csináljon belőle shareware-t, fejlesszük közösen az adatbázist, és jó szívvel támogatnám a
Nézd, árban mindeki annyiért adja, amennyiétr hajlandóak a népek megvenni. Egy PDAcsere az GPScserével, autós tartó cseréjével is együtt jár, sajna máshogy nem lehet megoldani a szoftvert, hogy elég másolásvédett legyen.
Egy fejlesztőtől meg azt sem várhatjuk el, hogy évekig suppotrálja ingyen... Igazából ahogy az 1.5-ös verzió sok év múlva teljesen free lett, szeirintem ha nem akarsz újítást bele, akkor 5-6 év múlva a V2 is ingyen van, sőt, most már 2.63-nál járunk, aztán ha HP PDA mellett döntesz, akkor biza bele van csomagolva a dobozba.
Egy fejlesztői, vagy szótárprogram sokkal rosszabb, kolléga rá van lkényszerítve évente az új verzióra, mert csak, holott újítás nincs benne, bugot pedig nem javítják. De ebben kell leadni a melóit, így évi 165ezer forint körül mozog a cucc. Ez már kicsit elrémísztőbb nem?
Másrészt ilyen árban egy offline PC-s térkép nincs ilyen minőségben, ha pedig egy team naprakészen mérné fel a poikat/utcákat, akkor darabonkénti 30ezres árból ilyen ki sországban nem lehet kitermelni.
A Naviguide mellé Garmin GPS is kell, tehát itt már egy cég kezébe folyik be a lóvé, és abból 1 évvel ezelőtt még egy tervezős verzió bizony nem volt occsó, igaz ki lehet vinni terepre, meg ütésálló, de naptárat már nem szinkronizált a PCvel. Színekről nem is beszélve, de szerintem itt már megint az igények lesznek mások.
Ha már árak:
Asus A620 PDA+GPS+memkártya: kb. 90ezer
Aeromap: kb. 30ezer
TomTom CitySelect EU: 26ezer
Aztán ugyanez HPval:
PDA+Aeromap kb. 75ezer
BT GPS: 30ezer
TomTom CityS EU: 26ezer
+autós tartó, izébizé, bogyó. Akárhogy nézzük, opciós a cucc, nekem bevált. Valamint ha bent lesz az EU térkép, akkor ha abban fordítva lesz az egyirányú, akkor az összes Garmin cuccotokban is fordítva lesz, de amíg források nincsenek rá, és országhatáron belüli a közigazgatásunk, valamint a hivatalokban sincsenek rendes térképek, addig néha eleve azt csodálom, hogy eddig eljutottak a fejlesztők, mert légi fotókról és papírtérképekről összerakni egy fél országot, az nem gyenge...
Make love not Wor.