HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1041 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:43

mp3-at meg GPS-t nagyon nem fogja együtt bírni. Akadozni is fog, meg belehülyülsz a taskváltásba, energiagazdálkodásba, meg a többibe. Egyik lekapcsolja a fényerőt, másik vissza, majd jól akadozni fog. Előző telóm igo közben ha csörgött, akkor néha ki sem írta a hívást, csörgés után nyom gomb, még csörög egyet, vársz 2 secet, akkor lehet hallózni. Aztán dob egy out of memory errort  :Đ

Ouh. :(

És abban milyen proci volt meg mennyi RAM,ROM,SDkártya?

Edit:
"Aztán dob egy out of memory errort "
Amúgy ezt nem is értem. Ezek a PDA-s windozok nem használnak PageFile-t? :)
Ha belenyomok 8 GB microSD-t, akkor lenne hely PageFile-nak is szépen. :)

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 25. 23:52 -kor

#1042 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 26. 00:44

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:48

És abban milyen proci volt meg mennyi RAM,ROM,SDkártya?

Ahogy néztem nem az számít, bár mai cuccokban több ram van, a pagefilét meg külön utillal kell a kártyára varázsolni.

Fele cumóra nem is emlékszem. 701, 9100, S200, 6340, glofish, meg a mittoménmi. mind szar volt, az 516 procis is, ráadásul ebben nem fejlődtek a cuccok semmit.

Anno én is akartam Gekot venni ilyen dolgokra, de aztán halogattam, meg lehet cska dísznek lenne. Autós PDAink szépen lecserélődtek telefon/PNA kombóra, kertek alatt mászkáláshoz meg most nézegetem a használt etrexeket,

Saját PDAmban is csak az a szopó, hogy ha merül, akkor mindent elfeled, meg már kevéske a RAM is benne. Cserébe 5 éve megy, oszt nincs kedvem a legális SD-s igomat kidobni, tartót cserélni, GPS-t venni, estébé. Amúgy néha combosan szopó, meg nyilván ez sem telefonos.

Valami haverodnál próbáld ki, de mp3 meg minden egyszerre nekem nem tűnik olyan jó ötletnek.
Make love not Wor.

#1043 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 02:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:44

Fele cumóra nem is emlékszem. 701, 9100, S200, 6340, glofish, meg a mittoménmi. mind szar volt, az 516 procis is, ráadásul ebben nem fejlődtek a cuccok semmit.

Dehogynem! Asus P565! 800 Mhz Intel procija van! Azzal sztem mennie kéne az MP3+GPS-nek együtt.
Kérdés, h vajon egy 530 Mhz-esen mennyire.

Ha valaki akinek van egy 530 Mhz körüli PDA-ja 128 MB RAMmal, kipróbálná az MP3+GPS együttest, és beszámolna, azt nagyon megköszönném.

Ja, egy keresztkérdés: Ha megveszem az iGO 8-t, ami egy 2 GB-os microSD-n van, akkor ha azt átmásolom egy 8GB-os microSD-re, akkor menni fog róla? Szal a legális verzió nincs ahhoz a kártyához horgonyozva?
Csakmert az iGO mellé szeretnék némi MP3-at pakolni. (pár gigát)

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 26. 02:10 -kor

#1044 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 04:42

Hopp, az Asus P565 (800Mhz) -ről találtam:
LINK:

Idézet

Én pl bármit le tudok fagyasztani ami WinMo, ez a gép milyen programok együttes futtatásakor képes belassulni, lefagyni?

Ezt a készüléket nem sikerült befagyasztani, igaz elsők között állítottam be az "Automatikus tisztítót", amely az "X"-re kattintva bezárja a programot, így a háttérben futó programok nem torlódtak fel.

iGO (vagy bármely navi) mit csinál bejövő híváskor, mennyire marad stabil a gép több bejövő hívás után?

Nem értem a kérdést. Navigálás esetén simán bejön a hívás, utána visszajön a navi progi. Céges autóval közlekedve volt példa bejövő hívásra 2-szer, egyik esetben sem fagyott meg a rendszer. Mindkét esetben Garmin Mobile XT-vel navigáltam.

Ja meg a másik! Aszittem csak az iGO ilyen, hogy külön telepíthető, nem beépített software, de ezexerint a Garminnak is van. Ez a Garmin Mobile XT ez vajon jobb az iGO 8 -nál? Domborzatilag ugyan olyan jó, mint a Garmin külön-GPS-eké? Szal túrázásra ugyanaz?

Edit: Valahol azt olvastam, hogy lehet RAM-ot bővíteni PDA-ban. Tényleg lehet? Mindben, vagy csak bizonyosakban? Hol lehet szerezni hozzávalót?

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 26. 04:55 -kor

#1045 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 10:10

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 4:42

Ja meg a másik! Aszittem csak az iGO ilyen, hogy külön telepíthető, nem beépített software, de ezexerint a Garminnak is van. Ez a Garmin Mobile XT ez vajon jobb az iGO 8 -nál? Domborzatilag ugyan olyan jó, mint a Garmin külön-GPS-eké? Szal túrázásra ugyanaz?

A Garmin Mobil XT ugyanazon térképeket kezeli. Túrához jobb mint az iGO.
Nézz szét a turistautak.hu-n és túrázáshoz a Garmint fogod választani.
Szerintem utcára is jobb mint az iGO, de ezzel biztos sokan nem értenek együtt, így szigorúan magánvélemény, ki kell próbálni mindet, ha van rá lehetőséged.

#1046 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 22:50

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 10:10

A Garmin Mobil XT ugyanazon térképeket kezeli. Túrához jobb mint az iGO.
Nézz szét a turistautak.hu-n és túrázáshoz a Garmint fogod választani.
Szerintem utcára is jobb mint az iGO, de ezzel biztos sokan nem értenek együtt, így szigorúan magánvélemény, ki kell próbálni mindet, ha van rá lehetőséged.

Hogy van lehetőségem? Nincs pénzem, hogy megvegyem mindegyiket. Vagy warezoljam le őket?

#1047 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:32

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 22:50

Hogy van lehetőségem? Nincs pénzem, hogy megvegyem mindegyiket. Vagy warezoljam le őket?

HA-val kezdődött a mondatrész, ha nincs, akkor dönts belátásod szerint.
Van még lehetőség kipróbálásra az általad leírtakon kívül is: keresel olyat akinek van és megmutatja (odaadja), bemész márkaboltba és kipróbálod őket.

#1048 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:38

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 22:50

Bérelni és kölcsönkérni is lehet, annyit megér, hogy aztán jó legyen.
Make love not Wor.

#1049 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:41

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 2:06

Dehogynem! Asus P565! 800 Mhz Intel procija van!

Ja, egy keresztkérdés: Ha megveszem az iGO 8-t, ami egy 2 GB-os microSD-n van, akkor ha azt átmásolom egy 8GB-os microSD-re, akkor menni fog róla? Szal a legális verzió nincs ahhoz a kártyához horgonyozva?

Akkor azt is kipróbálom. Bár magamnak kocsog vagyok, kell a bill, mint az 525-nél, annál pld, a BT kihangítás volt gyenge.

Igo nem fog menni, kártyához van kötve.
Make love not Wor.

#1050 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:43

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 4:42

Edit: Valahol azt olvastam, hogy lehet RAM-ot bővíteni PDA-ban. Tényleg lehet? Mindben, vagy csak bizonyosakban? Hol lehet szerezni hozzávalót?

Lehet, mert több PDA szervizelős hely hirdeti a bővítést. Több vagy kevesebb sikerrel. Mi PDAszervizbe adtuk be a dolgot, de azok is úsznak rendesen, fél éve nem hallottunk a cucc felől.
Make love not Wor.

#1051 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 23:55

Nekem több iGO-val felszerelt illetve Garmin családból való készülékem van, mindenféle térképsoftware-el és használatuk/tesztelésük során nálam a Garmin a befutó, mind használhatóságban, egyszerűségben, mind térképileg.

Szal még egy szavazat a Garmin mellett túrázáshoz, kocsikázáshoz, stb.

Sokat foglalkozom velük, ezért is merem ezt állítani, de természetesen szigorúan egyéni vélemény.

#1052 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 23:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 23:41

Igo nem fog menni, kártyához van kötve.

Vazz... :(
Hopp, most jut eszembe: hát a warezos iGO az nyilván nem lehet kártyához kötve, hisz mivel letöltöm, olyan kártyára teszem fel, amire akarom, működnie kell, hisz tört.
Szal mivan ha azt csinálom, hogy megveszem, aztán a törtet használom egy 8GB-s microSD kártyán? :)

Amúgy köszi mindenkinek az infókat.

#1053 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 23:38

Valami haverodnál próbáld ki, de mp3 meg minden egyszerre nekem nem tűnik olyan jó ötletnek.

No, ma beszéltem a nagybátyámmal, neki van egy T-mobil MDAII -je, amiben csak egy 400 Mhz-es samsung proci van, 128 MB(?) RAMmal.

Kipróbáltattam vele a dolgot, elindította a WMP-t egy mp3-mal, majd iGO8 be, és a zene a háttérben vígan muzsikált, semmi nem akadt, szépen ment rajta mind a kettő minden gond nélkül!
Pedig ez vagy 5 éves PDA, rajta Windows Mobile 2003-mal!
Ha ez bírta, akkor egy E-TEN Glofiish V900-as aminek 533 Mhz-es procija van (kár hogy még nem lehet kapni), nehogy már ne bírja.
Mondjuk ha ennél a kombónál még rá is telefonáltam (amúgy skype-on beszéltem vele) akkor a zene megállt(de nem azért mert nem bírta volna tovább, hanem mert ezt csinálja híváskor a WMP), utána kézzel kellett újra elindítani a zenét.
Viszont a könyvtárban az MP3-akat nem látta többet a se a WMP se az intéző, SD kártya kivesz, visszatesz, és helyreállt, látja. Szal a Windows 2003 mobile valszeg bugos kicsit, azért lehetett ez.
Amúgy neki iGO közbeni híváskor amúgyse volt semmi, beszélt, aztán iGO-t vissza előtérbe.

Szal úgy néz ki, eltúloztad ezt, menni fog ez az MP3+iGO8 kombó. :)

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 27. 23:40 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 02:54

Hopáá!
Rákerestem ezekre, - mondom megnézem má mifélék is ezek - és majd mindegyiknek a procija nem éri el még a 200 (!) Mhz-et sem!!!!
Így nem csoda, ha akadozott, és szar volt mindegyik!
Az iGO 8 specifikációjában az szerepel, hogy minimum 300 Mhz-s proci kell hozzá!

Ezekből egyedül a Mio 701 -nek van csak 520 Mhz-es procija. Viszont mindegyiken 5.0-s Windows Mobile van.

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 28. 02:57 -kor

#1055 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 10:03

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:12

...
"ha lemerül akkor meg csak beletolod az akkukat a zsebedből"
Ez amúgy a PDA-kra is igaz. :)
...

Már amelyiknél. Csak legyen nálad csavarhúzó meg egy kis kézügyesség.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1056 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 10:05

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:22

...
- Ezeket mindet tudja az iGo 8 is ha jól tudom.
...

Igen, csak nem arra lett kitalálva. Ezek szerint, mindegy, mit veszel, csak GPS legyen benne... :omg:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1057 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 10:09

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 0:48

...
Amúgy ezt nem is értem. Ezek a PDA-s windozok nem használnak PageFile-t? :)
Ha belenyomok 8 GB microSD-t, akkor lenne hely PageFile-nak is szépen. :)

Ez most komoly? A windows mobile kicsit "más" környezetbe van optimalizálva. Ne hasonlítsd az asztalihoz.

ps.: mondjuk személy szerint PDA-t vennék, mert arra olyan szoftvert veszek/rakok, amit csak akarok. Nagyobb lehetőségek, kérdés, számít-e neked.

Nekem p360 van, majd megnézem, mp3 lejátszás közben megy-e az igo8 és fordítva.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 10:14 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 11:09

Mennyi hülyeséget összehordasz Fenyő :)

Véleményem szerint vegyél egy erős PDA-t, rakj rá iGO-s és Garmin XT a turistautak.hu kiegészítéssel és teszteld le melyik a jobb.

Szerint a Garmin jobb túrázáshoz, nézd csak meg a fent említett honlapot. Mondjuk szerinten kocsikázni is jobb a Garmin, de azért van iGO-m is, ha már tesztelem őket :Đ

De, ha ennyire nyomod előre az iGO-t, akkor mire vársz? Szaladj és vedd is meg izibe, aztán túrázz az autópályán :omg: iGO nem túrázásra van, neked meg arra kell.

Szerkesztette: Tiga 2009. 01. 28. 11:14 -kor

#1059 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 13:46

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 12:09

Mennyi hülyeséget összehordasz Fenyő :)

Véleményem szerint vegyél egy erős PDA-t, rakj rá iGO-s és Garmin XT a turistautak.hu kiegészítéssel és teszteld le melyik a jobb.

Szerint a Garmin jobb túrázáshoz, nézd csak meg a fent említett honlapot. Mondjuk szerinten kocsikázni is jobb a Garmin, de azért van iGO-m is, ha már tesztelem őket :Đ

De, ha ennyire nyomod előre az iGO-t, akkor mire vársz? Szaladj és vedd is meg izibe, aztán túrázz az autópályán :omg: iGO nem túrázásra van, neked meg arra kell.

NEkem IGO8-as cucc van, hát túrázásra valóban nem való, nem is lehet vele, de autózáshoz mindenképp az a befutó és nem a Garmin. Túrázáshoz meg ott a Russia, még a PNA-mra is fel tudtam tenni, és van magyar túratérkép is hozzá elég sok jóféle.

#1060 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 15:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 10:03

Már amelyiknél. Csak legyen nálad csavarhúzó meg egy kis kézügyesség.

Csavarhúzó?? Minek az? :D
Nemtom te milyen PDA-kat ismersz, de én amit tervezek Glofiish V900 annak úgy nyílik a fedele, mint bármelyik mobiltelefonnak, láttam youtube-os videón, h egy akksicsere pontosan annyi, mint egy mobiltelefon esetében.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.