HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1131 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:21

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:17

...

Szerintem ebből nem következik, hogy máshol is így fut, akár gyorsabb procikon s több rammal is futhat "rosszabbul". Azért ennyire nem determinisztikus. De tény, hogy a belső RAM sokat számít.
A teszt nálam ezt produkálta, máshol mást. De lehet, hogy nálam is mást fog produkálni pl. 1 fél év múlva egy frissített iGo, ami mondjuk jobb lesz, mint a mostani. Úgyhogy a válasz: nem lehet tudni.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 18:23 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1132 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:23

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:21

Szerintem ebből nem következik, hogy máshol is így fut, akár gyorsabb procikon s több rammal is futhat "rosszabbul". Azért ennyire nem determinisztikus. De tény, hogy a belső RAM sokat számít.

Ja ez igaz. Tényleg nem garancia, de akkor is bíztató. (azért is írtam így)

Amúgy a V900-as adatlapján azt írták, hogy RAM: 128 MB(79 MB szabad).

#1133 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:24

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:23

Ja ez igaz. Tényleg nem garancia, de akkor is bíztató. (azért is írtam így)

Amúgy a V900-as adatlapján azt írták, hogy RAM: 128 MB(79 MB szabad).

Most elégnek tűnik, de nem tudni, mi kellhet majd nemsokára... :)

ps.: ezek nem valósidejű rendszerek, nem garantálható pl. az mp3 folyamatossága. Még akkor sem, ha esetleg jóval több az erőforrás. Egyszerűen nem ez a lényeg.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 18:31 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1134 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:26

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:24

Most elégnek tűnik, de nem tudni, mi kellhet majd nemsokára... :)

Hát, lehet, de erdőben MP3+GPS-en túl mást nemigazán akarok majd, szal ez a része nem igazán fog változni. Meg akkor majd úgyis fejlesztek, veszek mégjobbat, de ez sztem sok-sok év múlva lesz legföljebb.

Idézet

ps.: ezek nem valósidejű rendszerek, nem garantálható pl. az mp3 folyamatossága. Még akkor sem, ha esetleg jóval több az erőforrás. Egyszerűen nem ez a lényeg.

Ha csak olyan átlag 1 órában 1x akad meg kb, az még belefér.

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 28. 19:09 -kor

#1135 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 18:17

Hehh, mit találtam.

Találtam egy Windows Mobile emulator nevű cuccot, amivel XP alatt szimulálni lehet a WinMo-t. :D
Frankón műxik is, és szereztem egy Garmin Mobile XT-t, amit felraktam rá, megy is szépen, a GPS-t persze nem találja, de amúgy lehet használni. Csak sajnos amint a beállítások/térképek -re nyomok, Read Access -el elszáll. Meg még egy pár másik menüpontra is. Garmin Mobile XT-ben ha jól sejtem a beállítások/térképek -ben kéne betölteni a térképet, amin mászkálhatnék.
Remélhetőleg igazi PDA-n igazi WinMo-val nem szállna el ugyanígy. :)

Ja, ami amúgy a Glofiish V900 hangminőségét és hangerejét illeti:
LINK: "Volume is high enough to deliver adequate sound and the quality is OK too."
LINK2: "...Again the sound quality is excellent."

Szerkesztette: Fenyő 2009. 02. 02. 18:23 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:36

Sőt, iGo8 van PC-re is, asszem nem hivatalos. Egyszer láttam. Kilépegetett, de használni lehetett, tervezni, etc.

#1137 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:32

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy Nokia N82-t amiben van gps (valami a-gps) (hogy miért ez a készülék nemtudom, főnökömnek ez kell) és mondjuk az ingyenes google maps-ot felrakom neki hozzá, akkor ha gps-ezik felhasznál nekem a szolgáltató valami plusz díjat?

----atyuska----

#1138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:34

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 14:32

Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy Nokia N82-t amiben van gps (valami a-gps) (hogy miért ez a készülék nemtudom, főnökömnek ez kell)

GPRS/3G forgalom. De főnöknek inkább PNA a kocsiba.
Make love not Wor.

#1139 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:40

thx

----atyuska----

#1140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:53

Viszont van Tomtom és Garmin Mobile XT is Symbianra, ha mindenképpen azon akar navigálni, és semmiképpen sem lehet róla lebeszélni.

#1141 Felhasználó inaktív   D&D Team_Denes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:54

Van egy Wayteq N470 gps-em és egy eredeti igo8. Tudom hogy ez PDA alapú de valahogy mégis csak fel lehet rá tenni, mert több helyen is láttam hogy telepített igo-val árulják.
Hogy tudom rá feltelepíteni? Konkrét leírást nem találtam róla sehol... :confused:
köszi előre is! :respect:

#1142 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:25

Idézet: D&D Team_Denes - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 21:54

Van egy Wayteq N470 gps-em és egy eredeti igo8. Tudom hogy ez PDA alapú de valahogy mégis csak fel lehet rá tenni, mert több helyen is láttam hogy telepített igo-val árulják.
Hogy tudom rá feltelepíteni? Konkrét leírást nem találtam róla sehol... :confused:

Külön verzió a PDA és a PNA alapú iGo. Tehát hiába van legális iGo-d, azt legálisan nem tudod feltenni a PNA-ra.

Apróneten pedig "majdnem" legális iGo-val árulják, de taláb nem véletlen, hogy az ott árult szoftverek alig 1-2eFt.tal drágábbak csak, mint maga a memóriakártya.

#1143 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:26

Idézet: D&D Team_Denes - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 21:54

Ezt a típust nem forgalmazzák legálisan előre telepített iGO-val. (a naviextras.com szerint)

A pdamania fórumán van howto hasonló eszköz, és eredeti iGO használatához:

"Ha van eredeti igo8 sd kártyád akkor a következő megoldás segíthet: - Csinálj biztonsági másolatot a teljes kártyáról a pc-re - A kártya igo8 könyvárban nevezd át az application.dat-ot igo8.exe-re - A kártya gyökerébe hozz létre egy shell.ini nevű fáljt (mondjuk notepaddal, vigyázz mentés után általában .txt kiterjesztéső lesz... tehát nevezd shell.ini-re). A shell.ini tartalma: \storage card\igo8\igo8.exe Ekkor ha bedugod a kártyát, soft reset után a navigáció ikonra kattintva el kéne indulni az igonak. (A fenti sorban lehet hogy a "storage card" helyett "sdmmc"-nek vagy a hogy a készüléked a kártyát nevezi, kell lennie)"
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1144 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 10:26

Idézet

A Nav N Go jóvoltából a HWSW elsőként tesztelhette az iGO 8.3 PDA-változatát, amely már támogatja a nagyobb felbontású kijelzőket és néhány hasznos újdonsággal segíti a tájékozódást városon belül és kívül is. A térképformátum is módosult.

Kipróbáltuk: Nav N Go iGO 8.3

#1145 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 10:40

Iphone-ra továbbra sincs kihozva, pedig már majdnem 1 éve ígérték, hogy már kész van. Franc az igazmondásukba. :/

#1146 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 11:39

szifonban ez a feature, hogy nincs navigáció :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1147 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 11:42

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:40

Franc az igazmondásukba. :/

Nem ez az egyetlen dolog, amit már ígérgetnek egy ideje...

#1148 Felhasználó inaktív   papirfecni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 12:25

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:40

Iphone-ra továbbra sincs kihozva, pedig már majdnem 1 éve ígérték, hogy már kész van. Franc az igazmondásukba. :/

Az, hogy valami iPhone-ra kijön-e vagy sem, nem csak a szoftverfejlesztő cégtől függ, hanem az Apple-től is. Sajnos nagyon sok megkötése, jogi macerája van az almacégnek, ami miatt sok esetben nem is érdemes rá fejleszteni, nem hogy hobbiból, de nagy cégként pláne nem.

#1149 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 12:42

Idézet: papirfecni - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 12:25

Az, hogy valami iPhone-ra kijön-e vagy sem, nem csak a szoftverfejlesztő cégtől függ, hanem az Apple-től is. Sajnos nagyon sok megkötése, jogi macerája van az almacégnek, ami miatt sok esetben nem is érdemes rá fejleszteni, nem hogy hobbiból, de nagy cégként pláne nem.

Ez egy dolog, de akkor az a szoftverfejlesztő ne ígérgesse, hogy van/lesz. Mondja ki, hogy jogi akadályok miatt nem lesz. Tisztább megoldás, pláne hogy üzletileg nem veszít vele semmit.

Pedig elnézve ezt az új verziót, megérné, tetszetős. :)

#1150 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:05

Hol lehet beállítani, hogy navi módban a nyíl mindig "felfelé" mutasson manőver közben is? Mert erről ír a cikk, de mintha nem láttam volna a beállítások között.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.