HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1141 Felhasználó inaktív   D&D Team_Denes 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 21:54

Van egy Wayteq N470 gps-em és egy eredeti igo8. Tudom hogy ez PDA alapú de valahogy mégis csak fel lehet rá tenni, mert több helyen is láttam hogy telepített igo-val árulják.
Hogy tudom rá feltelepíteni? Konkrét leírást nem találtam róla sehol... :confused:
köszi előre is! :respect:

#1142 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:25

Idézet: D&D Team_Denes - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 21:54

Van egy Wayteq N470 gps-em és egy eredeti igo8. Tudom hogy ez PDA alapú de valahogy mégis csak fel lehet rá tenni, mert több helyen is láttam hogy telepített igo-val árulják.
Hogy tudom rá feltelepíteni? Konkrét leírást nem találtam róla sehol... :confused:

Külön verzió a PDA és a PNA alapú iGo. Tehát hiába van legális iGo-d, azt legálisan nem tudod feltenni a PNA-ra.

Apróneten pedig "majdnem" legális iGo-val árulják, de taláb nem véletlen, hogy az ott árult szoftverek alig 1-2eFt.tal drágábbak csak, mint maga a memóriakártya.

#1143 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:26

Ezt a típust nem forgalmazzák legálisan előre telepített iGO-val. (a naviextras.com szerint)

A pdamania fórumán van howto hasonló eszköz, és eredeti iGO használatához:

"Ha van eredeti igo8 sd kártyád akkor a következő megoldás segíthet: - Csinálj biztonsági másolatot a teljes kártyáról a pc-re - A kártya igo8 könyvárban nevezd át az application.dat-ot igo8.exe-re - A kártya gyökerébe hozz létre egy shell.ini nevű fáljt (mondjuk notepaddal, vigyázz mentés után általában .txt kiterjesztéső lesz... tehát nevezd shell.ini-re). A shell.ini tartalma: \storage card\igo8\igo8.exe Ekkor ha bedugod a kártyát, soft reset után a navigáció ikonra kattintva el kéne indulni az igonak. (A fenti sorban lehet hogy a "storage card" helyett "sdmmc"-nek vagy a hogy a készüléked a kártyát nevezi, kell lennie)"
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1144 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 10:26

Idézet

A Nav N Go jóvoltából a HWSW elsőként tesztelhette az iGO 8.3 PDA-változatát, amely már támogatja a nagyobb felbontású kijelzőket és néhány hasznos újdonsággal segíti a tájékozódást városon belül és kívül is. A térképformátum is módosult.

Kipróbáltuk: Nav N Go iGO 8.3

#1145 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 10:40

Iphone-ra továbbra sincs kihozva, pedig már majdnem 1 éve ígérték, hogy már kész van. Franc az igazmondásukba. :/

#1146 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 11:39

szifonban ez a feature, hogy nincs navigáció :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1147 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 11:42

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:40

Franc az igazmondásukba. :/

Nem ez az egyetlen dolog, amit már ígérgetnek egy ideje...

#1148 Felhasználó inaktív   papirfecni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 12:25

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 10:40

Iphone-ra továbbra sincs kihozva, pedig már majdnem 1 éve ígérték, hogy már kész van. Franc az igazmondásukba. :/

Az, hogy valami iPhone-ra kijön-e vagy sem, nem csak a szoftverfejlesztő cégtől függ, hanem az Apple-től is. Sajnos nagyon sok megkötése, jogi macerája van az almacégnek, ami miatt sok esetben nem is érdemes rá fejleszteni, nem hogy hobbiból, de nagy cégként pláne nem.

#1149 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 12:42

Idézet: papirfecni - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 12:25

Az, hogy valami iPhone-ra kijön-e vagy sem, nem csak a szoftverfejlesztő cégtől függ, hanem az Apple-től is. Sajnos nagyon sok megkötése, jogi macerája van az almacégnek, ami miatt sok esetben nem is érdemes rá fejleszteni, nem hogy hobbiból, de nagy cégként pláne nem.

Ez egy dolog, de akkor az a szoftverfejlesztő ne ígérgesse, hogy van/lesz. Mondja ki, hogy jogi akadályok miatt nem lesz. Tisztább megoldás, pláne hogy üzletileg nem veszít vele semmit.

Pedig elnézve ezt az új verziót, megérné, tetszetős. :)

#1150 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 14:05

Hol lehet beállítani, hogy navi módban a nyíl mindig "felfelé" mutasson manőver közben is? Mert erről ír a cikk, de mintha nem láttam volna a beállítások között.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1151 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 15:39

Eccerű.Igo8 mappát átnevezed mobilenavigator-ra.A benne lévő application.dat-ot mobilenavigator.exe-re.A sys.txt-ben az exe elérési útvonalát átírod úgy,hogy a "vége" a mobilenavigator.exére mutasson.Ennyi.Alapból tudja kezelni a PNA-d felbontását,(480*272)így azzal már nem kell tökölni.Persze lehet még finomkodni a sys.txt-ben,de ez már másik történet. ;)
Az iconx-en is igo fut,hasonló módon telepítve.
Biztonsági másolatot érdemes készítened.

#1152 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 17:43

Idézet: Ytse - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 11:26

A Nav N Go jóvoltából a HWSW elsőként tesztelhette az iGO 8.3 PDA-változatát, amely már támogatja a nagyobb felbontású kijelzőket és néhány hasznos újdonsággal segíti a tájékozódást városon belül és kívül is. A térképformátum is módosult.

Kipróbáltuk: Nav N Go iGO 8.3

Vicces a cím, a fél világ 8.3-ast használ már hónapok óta... Tudom, hogy nem szép dolog részükről, merthogy a hivatalos PDA-s verzió januárban jött ki, de az se túl tetszetős, ahogy homokba dugott fejjel fényezik most a verzióváltást. Ráadásul PNA-n már akár októberben is tesztelhette bárki.

#1153 Felhasználó inaktív   Easy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 18:11

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 15:39

Eccerű.Igo8 mappát átnevezed mobilenavigator-ra.A benne lévő application.dat-ot mobilenavigator.exe-re.A sys.txt-ben az exe elérési útvonalát átírod úgy,hogy a "vége" a mobilenavigator.exére mutasson.Ennyi.Alapból tudja kezelni a PNA-d felbontását,(480*272)így azzal már nem kell tökölni.Persze lehet még finomkodni a sys.txt-ben,de ez már másik történet. ;)
Az iconx-en is igo fut,hasonló módon telepítve.
Biztonsági másolatot érdemes készítened.

Ehhehe, akarmilyen felbontast csak akkor tud, ha az az iGo data.zip-jeben megtalalhato... Ha nem, akkor coki.
Raadasul ez az uj 8.3 meg a data.zipre is haklis, tudnam miert kell mindent elrontani ami egyszer mar mukodott...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása!

#1154 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 06:30

Idézet: Easy - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:11

Ehhehe, akarmilyen felbontast csak akkor tud, ha az az iGo data.zip-jeben megtalalhato... Ha nem, akkor coki.
Raadasul ez az uj 8.3 meg a data.zipre is haklis, tudnam miert kell mindent elrontani ami egyszer mar mukodott...

A kibővített datában az alábbi felbontások vannak:
240x240, 240x320, 240x400, 320x240, 320x320, 400x234, 400x240, 480x234, 480x272, 480x640, 480x800, 640x480, 800x480
Lehet válogatni. ;)
Ezzel a data.zippel tökéletesen fut a 8.3.2.x.x verzió.

#1155 Felhasználó inaktív   Bakerman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 09:22

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki?
Új vagyok itt a fórumon.
Karácsonyra kaptam egy TARGA tipusú GPS-t. Két problámám van vele.
1.) Amikor bekapcsolom és szeretném használni akkor az eszköz kb 5-10 perc alatt találja meg a műholdakat a gép. Elolvastam és áttanulmnyoztam az eszköz műszaki leírását és állítólag ez valami új technológiát alkalmaz, azaz valami almanachot tölt le a műholdről, ami nagyon alacsony sebességel jön le. Na most az ismerőseim körében lévő  GPS-ek sokkal sokkal hamarabb ébrednek fel. Ez akkor hiba lenne nálam?
2.) hogy lehetne frisíteni a szoftverét, mármint a térkép programot? ez atlasz Sygic DRIVE - EU térkép, esetleg hogy lehetne másik softver rátenni?
A TARGA GPS adatai.
372Mhz
64MB RAM
2GB belső memória, ami bővíthető még pluszban 2GBmemória kártyával. Összessen 4GB.

A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.

Tisztelettel

#1156 Felhasználó inaktív   Bakerman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 12:42

Idézet: Easy - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:11

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki?
Új vagyok itt a fórumon.
1.) Amikor bekapcsolom és szeretném használni akkor az eszköz kb 5-10 perc alatt találja meg a műholdakat a gép. Elolvastam és áttanulmnyoztam az eszköz műszaki leírását és állítólag ez valami új technológiát alkalmaz, azaz valami almanachot tölt le a műholdről, ami nagyon alacsony sebességel jön le. Na most az ismerőseim körében lévő  GPS-ek sokkal sokkal hamarabb ébrednek fel. Ez akkor hiba lenne nálam?
2.) hogy lehetne frisíteni a szoftverét, mármint a térkép programot? ez atlasz Sygic DRIVE - EU térkép, esetleg hogy lehetne másik softver rátenni?
A TARGA GPS adatai.
372Mhz
64MB RAM
2GB belső memória, ami bővíthető még pluszban 2GBmemória kártyával. Összessen 4GB.

A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.

Tisztelettel

#1157 Felhasználó inaktív   Bakerman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 13:27

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 6:30

A TARGA GPS adatai.
372Mhz
64MB RAM

Üdv!

Szeretném megkérdezni az elöző irásomhoz kapcsolódva, hogy lehetséges lenne-e az hogy Sygic DRIVE - EU térkép helyett mondjuk IGo-t tehessek fel a GPS-emre? Mitöl függ ez? hogy lehetne megoldani.
Válaszodat előre is köszönöm.

Tisztelettel

#1158 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:43

Idézet: Bakerman - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 10:22

...
1.) Amikor bekapcsolom és szeretném használni akkor az eszköz kb 5-10 perc alatt találja meg a műholdakat a gép. ...

Szabad ég alatt is?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1159 Felhasználó inaktív   Bakerman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 07:35

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 14:43

Szabad ég alatt is?

Üdv!

Igen szabad ég alatt is...! Elöször amikor bekapcsoltam - a kezemben tartva - meg sem találta a kapcsolatot, Majd a szélvédőre szerelhető tartóba téve "éledt" fel. Utána ment kézben tartva is. Nem tudom van e valami köze a tartóhoz vagy sem. A jó múltkor tiszta szabad ég alatt állva nagyon hosszú idő kellett ahhoz hogy "feléledjen" és akkor is el - el vesztegette a kapcsolatot a műholdakkal. Pedig 20 csatornás vevő egysége van. A géphez adott használati útmutatóban az van irva hogy egy nagyon új GPS technológia.
Úgy gondolom, hogy valami szoftveres gond lehet a GPS vevővel, hogy ennyire lassú az egész. Elvitettem szakemberhez, de ő sem tudott mit kezdeni vele. Nem tudta elérni a windows 5 op rendszerét sajnos, mert akkor rátettettem volna az I-go szoftvert. lehet azzal jobban menne. De a legnagyobb sajnálatomra nem sikerült..:-(

Üdvözlettel

#1160 Felhasználó inaktív   Bakerman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 17. 10:20

Idézet: Bakerman - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 7:35

Üdv!

Igen szabad ég alatt is...! Elöször amikor bekapcsoltam - a kezemben tartva - meg sem találta a kapcsolatot, Majd a szélvédőre szerelhető tartóba téve "éledt" fel. Utána ment kézben tartva is. Nem tudom van e valami köze a tartóhoz vagy sem. A jó múltkor tiszta szabad ég alatt állva nagyon hosszú idő kellett ahhoz hogy "feléledjen" és akkor is el - el vesztegette a kapcsolatot a műholdakkal. Pedig 20 csatornás vevő egysége van. A géphez adott használati útmutatóban az van irva hogy egy nagyon új GPS technológia.
Úgy gondolom, hogy valami szoftveres gond lehet a GPS vevővel, hogy ennyire lassú az egész. Elvitettem szakemberhez, de ő sem tudott mit kezdeni vele. Nem tudta elérni a windows 5 op rendszerét sajnos, mert akkor rátettettem volna az I-go szoftvert. lehet azzal jobban menne. De a legnagyobb sajnálatomra nem sikerült..:-(

Üdvözlettel

természetessen csak érdeklődtem a témával kapcsolatossan. Sajnos nem értek ezekhez a PNA- PDA-k hoz. Azt sem tudom mit lehet ezekkel és mit nem.
És elnézést ha a szabályzatot sértettem. 
Tisztelettel

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.