a
Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)
Elküldve: 2006. 04. 11. 15:57
a
Elküldve: 2006. 04. 12. 07:25
Idézet: aspirin - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 16:57
a
Tegnap nekem is lemerült, töltőt elfelejtettem magammal vinni. Most sem kocsival vagyok, szóval megint nem bírom feltölteni. De már rendeltem egy 220V-->12V-os szivargyújtó átalakítót, így majd tudom kocsin kívül is tölteni
Elküldve: 2006. 04. 14. 10:36
Az én cserém tegnap dél óta megy (persze nem folymatosan
Elsőre bekapcsol...
Ha így is marad, elégedett leszek.
Egyébként aszonták, hogy a Nokia BL-5C akksija van benne (N6230, 3650, meg még nemtom hány telefonban ez van) -> ELVILEG jó hozzá a Nokia töltő.
a
Elküldve: 2006. 04. 14. 11:22
Idézet: aspirin - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 11:36
Az én cserém tegnap dél óta megy (persze nem folymatosan
Elsőre bekapcsol...
Ha így is marad, elégedett leszek.
Egyébként aszonták, hogy a Nokia BL-5C akksija van benne (N6230, 3650, meg még nemtom hány telefonban ez van) -> ELVILEG jó hozzá a Nokia töltő.
a
Működik. Ma reggel próbáltam, de a villamost nem szereti, ugrált össze-vissza, elvesztette a jelet. Ez normális? Délután tudom megpróbálni majd kocsiban is.
Tegnap vettem hozzá 220V-->szivargyújtó átalakítót, 3k volt. Nokia töltőm nincs és az sem lett volna olcsóbb jelentősen. Ez meg később is jó lesz máshoz is
Elküldve: 2006. 04. 14. 18:30
Idézet: jama12 - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 7:39
terepre munkához nézek gps-t, fontos lenne a pontosság, az árban elérhető kategóriában van oylan ami 3 méter alatti pontosságot hoz?
valamint szükségem lenne tengerszint feletti magasság mérésre, ennek milyen a pontossága?
márkára milyet ajánlanátok?
köszi
Vegyel Royaltek X-Mini gps-t, ez sirfIII-mas es atlagosan 1.7m -res pontossaggal dolgozik. Az iGO pedig tud tengerszint feletti adatot mutatni, viszont h ez mennyire pontos, inkabb a fejlesztoktol kene megkerdezni. Jah a vevo baromi draga, 33k ujonnan brutto :Đ
Szerkesztette: Senator 2006. 04. 14. 18:30 -kor
Elküldve: 2006. 04. 15. 15:39
www.nav4all.com
most ingyen lehet kipróbálni
Elküldve: 2006. 04. 21. 20:29
A GPS Navigációs rebdszerekkel kapcsolatban a tapasztalatom: !MÉG! kiforratalan technika...
A legnagyobb problémát a műholdak lefedettsége jelenti, aki ezt a fórumot olvassa bizonyára tisztában van vele hogy a készülék műkdéséhez 4 db műhold lefedettsége szüksége. A mai napon is két készüléket teszteltünk, kezelhetőségre nincs is velük probléma érintő képernyő stb. stb.
azonban 1 négyzet kilométeren belül megletősen kevés helyen volt használható a készüék.(egyenlőre erre nem kaptunk kielégítő magyarázatot, pedig nem kenya alsón voltunk )
Na meg persze a másik fontos dolog a megfelelő szoftver, a legtöbb üzletben ezt úgy hirdetik, hogy utca, házszám szintű MO. térkép meg még elvétve +1-2 ország...
Ez a valóságban csak Budapestre vonatkozik, a nagyobb városok vannak meg utca szinen, a többi településen CSAK a fő út, vagy a települést megközelíthető út neve.
Erre nagyon figylejetek vásárláskor, legyetek körültekintőek.
!!PONTOSSÁG!! A "polgári" forgalomba lévő navigációs rendszerek minimum 5 méteres eltéréssel (de inkább több) határozzák meg a helyet ahol tartózkodsz. Kérdésemre a szakember ennyit mondott:
Biztonsági okokból.
Nah igen, egy ilyen kis szerkezettel nagyon ügyesen lehet irányítani bizonyos dolgokat(ez az én privát véleményem)
Ha van tapasztalatotok GPS-ekkel kapcsolatban szívesen hallgatom őket.
Elküldve: 2006. 04. 21. 20:37
Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:29
Nekem mind a gps-ekkel mind a programokkal sokkal jobbak a gyakorlati tapaszteletaim, mint amit fentebb leírtál.
Elküldve: 2006. 04. 21. 20:51
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:37
Üdv.
Őszintén örülök neki, remélem a közeljövőben én is több pozitív élményről tudok majd beszámolni....
Amit írtam csupán a tapasztalatom, teljes mértékben támogatom a technika fejlődését és örülök, hogy ez már számukra is elérhető.
Holnap ismét szerencsém lesz próbálgatni új típusokat, mindenképp le fogom írni a tapasztalatokat.
Neked milyen GPS-ekhez volt már szerencséd?
Elküldve: 2006. 04. 21. 22:51
Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:51
Őszintén örülök neki, remélem a közeljövőben én is több pozitív élményről tudok majd beszámolni....
Amit írtam csupán a tapasztalatom, teljes mértékben támogatom a technika fejlődését és örülök, hogy ez már számukra is elérhető.
Holnap ismét szerencsém lesz próbálgatni új típusokat, mindenképp le fogom írni a tapasztalatokat.
Neked milyen GPS-ekhez volt már szerencséd?
Nekem jelenleg egy elég régi Sirf2-es vevőm van, amivel már bejártam fél Európát meg teljes M.o.-t. Hosszabb alagutakat kivéve szinte mindenhol van jelem (pl. most is, panelban 3-ikon, kb 5 méterre az ablakból lát 2-3 holdat). A SirfStar3-mas chipsetes vevők még jobbak, paneldzsungel sem akadály.
Lehetséges problémák a rossz lefedettségre:
- Valami nagyon olcsó, vagy nagyon régi (8-12 csatornás) GPS vevő
- A kocsi beárnyékolja, zavarja a jelet: közelebb kell tenni a vevőt a szélvédőhöz, vagy fel a tetőre. Esetleg séta közben ellenőrízni.
Szoftver:
Itthon az I-got, külföldön a Tomtomot vagy a Desti PN-t használom. Mindenféle kis faluba odataláltam eddig, a házszámozás néha nem stimmel, betudhatólag a telkek nem szabályos kiosztásának. Persze én is találtam pár hibát, amiket bejelentettem (meg még sokan tették ezt), meg is köszönték, az új térképen ezek már javítva vannak.
Elküldve: 2006. 04. 22. 08:37
Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 19:29
A GPS Navigációs rebdszerekkel kapcsolatban a tapasztalatom: !MÉG! kiforratalan technika...
A legnagyobb problémát a műholdak lefedettsége jelenti, aki ezt a fórumot olvassa bizonyára tisztában van vele hogy a készülék műkdéséhez 4 db műhold lefedettsége szüksége. A mai napon is két készüléket teszteltünk, kezelhetőségre nincs is velük probléma érintő képernyő stb. stb.
azonban 1 négyzet kilométeren belül megletősen kevés helyen volt használható a készüék.(egyenlőre erre nem kaptunk kielégítő magyarázatot, pedig nem kenya alsón voltunk )
Na meg persze a másik fontos dolog a megfelelő szoftver, a legtöbb üzletben ezt úgy hirdetik, hogy utca, házszám szintű MO. térkép meg még elvétve +1-2 ország...
Ez a valóságban csak Budapestre vonatkozik, a nagyobb városok vannak meg utca szinen, a többi településen CSAK a fő út, vagy a települést megközelíthető út neve.
Erre nagyon figylejetek vásárláskor, legyetek körültekintőek.
!!PONTOSSÁG!! A "polgári" forgalomba lévő navigációs rendszerek minimum 5 méteres eltéréssel (de inkább több) határozzák meg a helyet ahol tartózkodsz. Kérdésemre a szakember ennyit mondott:
Biztonsági okokból.
Nah igen, egy ilyen kis szerkezettel nagyon ügyesen lehet irányítani bizonyos dolgokat(ez az én privát véleményem)
Ha van tapasztalatotok GPS-ekkel kapcsolatban szívesen hallgatom őket.
Te mikor probaltal GPS navigaciot utoljara?
Elküldve: 2006. 04. 22. 15:45
Idézet: enzimke - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 11:57
Ha nem lehet az antennát 100%-osan a készülékbe behajtogatni, mint pl az asus-nál, akkor gyakorlatilag nem lehet sík felületre nyugodtan lerakni.

Egyébként lehet jó.
Elküldve: 2006. 04. 23. 23:15
Idézet: unnamedplayer - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 21:29
A legnagyobb problémát a műholdak lefedettsége jelenti,
azonban 1 négyzet kilométeren belül megletősen kevés helyen volt használható a készüék.(egyenlőre erre nem
Ez a valóságban csak Budapestre vonatkozik, a nagyobb városok vannak meg utca szinen, a többi településen CSAK a
Nem kell félrebeszélni, nekem 2 éves első sarki sorosportos GPS-em van, oszt úgy Budapest-München, meg mondjuk Budapest-Sirmione távon alig 1-2 helyen nem volt csont pontos a vétel, meg persze az alagutakban. De itt Pesten pár szűk belvárosi utcát leszámítva szerintem a teljes ország le van fedve.
Ez a vétel. Megjelenítés szempontjából meg benyögtem pár 500 lakosú, vagy még kisebb települést, oszt mutatta. De full utca/házszámszinten teljesen jól fel vagyunk mérve. Külföldi viszonylatban az egyik kastélynak külön be volt méterre jelölve a fizetős meg az "unnamed" parkolója, valamint a pénztár és a bejárat is...
Technika kiforrott, csak Aeromap alá jó lenne már több magyar térkép.
Elküldve: 2006. 05. 02. 09:46
Meg még a PDA tartót kellene már venni, az ülésen nincs túl jó helye a pda-nak
Szerkesztette: Sipi- 2006. 05. 02. 09:47 -kor
Elküldve: 2006. 05. 02. 09:54
Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 10:46
Meg még a PDA tartót kellene már venni, az ülésen nincs túl jó helye a pda-nak
Tartónak ajánlom a HR tartókat a _gyorsboltban_.
Olcsók, egyszerűk, jók.
Arra meg nehéz optimalizációt találni, hogy a nagyobb, tehát elvileg gyorsabb utakat kerülje el messzire. Marad az, amit csinálsz is, tervezés után kizárod a nemkívánatos útvonalakat és újratervezteted.
Elküldve: 2006. 05. 02. 12:04
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 10:54
Én is ezeket nézegettem, de nem tudok dönteni még, hogy szélvédőre tapadókorongosat vegyek vagy inkább olyat ami a szellőzőrácsba lehet belepattintani? A szélvődőnél lévő nem takar túl sokat ki az útból, nem zavaró?
Elküldve: 2006. 05. 02. 12:12
Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:04
A szélvédős alig takar valamit, engem nem zavar.
A hűtőrácsos viszont egyáltalán nem forgatható-dönthető, így nekem egyértelműen felejtős volt.
Elküldve: 2006. 05. 02. 12:15
Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 13:12
A hűtőrácsos viszont egyáltalán nem forgatható-dönthető, így nekem egyértelműen felejtős volt.
Hopsz, ezt nem is figyeltem... Akkor ezzel el is dőlt a kérdés. Már csak azt kell megmérnem, hogy hány cm-es kell.
Elküldve: 2006. 05. 02. 18:09
Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 12:15
Arra figyelj hogy valamivel meg kell támasztani a PDA-t, mert a 20-30 centis tartó végén nagyon fog rezegni a PDA a legkisebb bukkanótól is. Én egyébként egy szellőzőrácsba akaszthatót használok (nagy, HR). Forgatni ugyan nem lehet (illetve lehet de macerás) dönteni viszont lehet ugyanis az alsó támasztókar kihúzható.
A tartóhoz kell még venned egy készülékspecifikus bölcsőt is. Azt javaslom hogy e helyett nézd meg az univerzális PDA bölcsőt. Egy racsnis szerkezettel szoríthatod össze a PDA-dat két oldalról és egy kioldó gombbal veheted ki. Minden irányból szivacsok veszik körbe a PDA-dat így hosszabb használat után sem fog kidörzsőlödni a háza az állandó ki-berakosgatástól.
Szerkesztette: Andreas 2006. 05. 02. 18:21 -kor

Súgó
A téma zárva.