HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#341 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 18:54

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 19:38

Feltoltam én is a 2006ost és kíváncsiságból megnéztem, hogy a libát kijavították-e amit küldtem. Ugyanúgy szar mint volt. Poi rossz helyen ami még nem lenne akkora gáz, de az utcában is többször szerepel ugyanaz a házszám; nyilván ezért pakolja rossz helyre. Most nincs kedvem megint beírni a libabejelnetőbe.

Én bármerre járok, a 2006-ban a házszámok 70%-ban nincsenek a helyükön.

#342 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:57

Van nálam egy Mio 310-es személyi navigátor. Remek darab, élmény kézbe venni, meglepő milyen gyorsan indul és fut rajta a beégeett iGO 2006 Europa.

Úgy tűnik ütős egy készülék született a tajvani-magyar kooperációban.

#343 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:35

Megjött a BR-335-ösöm. Megdöbbenésemre a szobában az ágyon is lát 7 holdat, az eddigit ki kellet rakni az ablakba 3-ért. :)
Minden szép és jó, viszont ha átrakom SIRF-be 38400-on csontrafagy az iGO, ha leveszem 4800-ra a SIRF sebességet is csont nélkül megy.
Tapasztalt valaki hasonlót?

#344 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 11:54

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 11:35

Megjött a BR-335-ösöm. Megdöbbenésemre a szobában az ágyon is lát 7 holdat, az eddigit ki kellet rakni az ablakba 3-ért. :)
Minden szép és jó, viszont ha átrakom SIRF-be 38400-on csontrafagy az iGO, ha leveszem 4800-ra a SIRF sebességet is csont nélkül megy.
Tapasztalt valaki hasonlót?

A SirfstarIII pont attól olyan jó, mert takarásban is tud pozíciót számolni a visszaverődő jelekből.
A nagyobb sebesség meg jól hangzik, de nem sok hasznod lenne belőle, attól nem pontosabb-gyorsabb a pozicionálás.

#345 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:03

Idézet: vatom - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 18:54

Én bármerre járok, a 2006-ban a házszámok 70%-ban nincsenek a helyükön.

Én főleg bp-n használtam, de az eddigi vidéki utak során is szinte ajtóig jól vitt. Itt egyébként nem az a gond, hogy nincs a helyén, hanem hogy többször fordul elő ugyanaz.

#346 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:31

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:03

Én főleg bp-n használtam, de az eddigi vidéki utak során is szinte ajtóig jól vitt. Itt egyébként nem az a gond, hogy nincs a helyén, hanem hogy többször fordul elő ugyanaz.

Igen, én vidéken gyüjtöm a tapasztalatokat.  :rolleyes: Pedig a pontosság mindig 0.m- 1.8m között van.

#347 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:52

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:03

Futattad az update-et? Most fog a napokban megjelenni egy új release állítólag.

#348 Felhasználó inaktív   RapGame 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 07. 10:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 17:25

Nézd, árban mindeki annyiért adja, amennyiétr hajlandóak a népek megvenni. Egy PDAcsere az GPScserével, autós tartó cseréjével is együtt jár, sajna máshogy nem lehet megoldani a szoftvert, hogy elég másolásvédett legyen.

Egy fejlesztőtől meg azt sem várhatjuk el, hogy évekig suppotrálja ingyen... Igazából ahogy az 1.5-ös verzió sok év múlva teljesen free lett, szeirintem ha nem akarsz újítást bele, akkor 5-6 év múlva a V2 is ingyen van, sőt, most már 2.63-nál járunk, aztán ha HP PDA mellett döntesz, akkor biza bele van csomagolva a dobozba.

Egy fejlesztői, vagy szótárprogram sokkal rosszabb, kolléga rá van lkényszerítve évente az új verzióra, mert csak, holott újítás nincs benne, bugot pedig nem javítják. De ebben kell leadni a melóit, így évi 165ezer forint körül mozog a cucc. Ez már kicsit elrémísztőbb nem?

Másrészt ilyen árban egy offline PC-s térkép nincs ilyen minőségben, ha pedig egy team naprakészen mérné fel a poikat/utcákat, akkor darabonkénti 30ezres árból ilyen ki sországban nem lehet kitermelni.

A Naviguide mellé Garmin GPS is kell, tehát itt már egy cég kezébe folyik be a lóvé, és abból 1 évvel ezelőtt még egy tervezős verzió bizony nem volt occsó, igaz ki lehet vinni terepre, meg ütésálló, de naptárat már nem szinkronizált a PCvel. Színekről nem is beszélve, de szerintem itt már megint az igények lesznek mások.

Ha már árak:

Asus A620 PDA+GPS+memkártya: kb. 90ezer
Aeromap: kb. 30ezer
TomTom CitySelect EU: 26ezer

Aztán ugyanez HPval:

PDA+Aeromap kb. 75ezer
BT GPS: 30ezer
TomTom CityS EU: 26ezer

+autós tartó, izébizé, bogyó. Akárhogy nézzük, opciós a cucc, nekem bevált. Valamint ha bent lesz az EU térkép, akkor ha abban fordítva lesz az egyirányú, akkor az összes Garmin cuccotokban is fordítva lesz, de amíg források nincsenek rá, és országhatáron belüli a közigazgatásunk, valamint a hivatalokban sincsenek rendes térképek, addig néha eleve azt csodálom, hogy eddig eljutottak a fejlesztők, mert légi fotókról és papírtérképekről összerakni egy fél országot, az nem gyenge...

szeva rapgame vagyok.van egy égető problémám.
örülnék ha tudnál benne segíteni.ha ráérsz megnézhetnéd a kérdésem. Ki van a forumon írva.Telefonokkal kapcsolatos kérdés!!!!!!!!!!!!

#349 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 10:55

Törökországot melyik PDA-n futó naviprogi ismeri?

#350 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 20:33

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 8:52

Futattad az update-et? Most fog a napokban megjelenni egy új release állítólag.

A 2006-ost tettem fel az update izével ami leszedte a legújabb frissítést a webről. Amúgy nagy ésszel nem mentettem le a saját poi-jaimat...

#351 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:39

HTC Universalhoz ne vegyen senki nokia ld-3w  gps-t
másfél napot szívtam vele és nem akartak együtt menni
ma lecseréltem egy  BT-74R-re ,azzal pöccre indul  :)
HP Pavilion DV-5 1160eh

#352 Felhasználó inaktív   Dodo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 00:11

Idézet: vatom - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 17:42

Erről mi a véleményetek? Elég olcsónak és jónak is tűnik.  :think: Notihoz lenne és elsősorban autóban használnám.

én a haicom 202 e-t használom majd két éve,napi 12-16 orában minden gond nélkül
igaz ez usb-s mágnestalpas, kint figyel a tetön, szerintem naon jó
Chaintech ZNF3-150 Zenith,A64 3000+@2500 Mhz,Sapphire x800XT 256Mb 540/620,2x512Mb PC3700,2x120Gb Samsung 8Mb Raid 0,LG GSA-4120b,PS TT 480 W

#353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 00:19

Idézet: Dodo - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 1:11

én a haicom 202 e-t használom majd két éve,napi 12-16 orában minden gond nélkül
igaz ez usb-s mágnestalpas, kint figyel a tetön, szerintem naon jó

Én is matekozok egy BT-s Leadtek vevőn, de annyir anem sürge. Kinéztem 20 küvecsért egyet, azt leszólták, mondván nem jók a tesztek, és jót csak a 9550-es vagy milyen típusról írnak. Az meg ugye 30ezer felett van, annyit meg hirtelen nem fog nekem érni.

Meg morfondíroztam, hogy ezek azért jóval újabb modellek, mit szólnának a tesztek egy 3 éves soros Destinator vevőhöz... Tudja a fene, nincs valakinek ilyen 20ezer pénzes Leadtekje?
Make love not Wor.

#354 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 11:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 1:19

Én is matekozok egy BT-s Leadtek vevőn, de annyir anem sürge. Kinéztem 20 küvecsért egyet, azt leszólták, mondván nem jók a tesztek, és jót csak a 9550-es vagy milyen típusról írnak. Az meg ugye 30ezer felett van, annyit meg hirtelen nem fog nekem érni.

Meg morfondíroztam, hogy ezek azért jóval újabb modellek, mit szólnának a tesztek egy 3 éves soros Destinator vevőhöz... Tudja a fene, nincs valakinek ilyen 20ezer pénzes Leadtekje?

Vegyél egyet, maximum visszaviszed mint én az atech-et :) Viszont ez a royaltek nagyon jó, így két részletben fizetve nem is volt nagyon drága :D (atech-et visszavásárolták és fizettem még rá és úgy lett a royaltek)

#355 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:13

Sziasztok!

Ugyfest hanyagolom a laptop+usb-s gps vevo combo-t a kocsiba, inkabb vennek egy PDA-t helyette, megiscsak elegansabb megoldas :)... futtaban atolvastam a topikot, nagyjabol kepben vagyok milyen lehetosegeim vannak, megis megkerdeznelek titeteket, hogy milyen GPS-es PDA-t ajanlotok, max olyan 70K kornyeken?

Elsokorben a Mitac Mio cuccait nezegettem a 180as vagy a 201es tetszene (igaz ezeket ennyiert max sufniba szerzem meg, vagy hasznaltan...) illetve HP - iPAQ-kat kezdtem el nezegetni, de hirtelen a boseg zavara lett urra rajtam, es gondoltam inkabb kerdezek, hatha kapok okos tanacsot :)

Igenyek: I-GO menjen rajta, de nem feltetlen kell tartozekkent, azt lehet tudok szerezni mas forrasbol :)... kizarolag autoban navigaciora hasznalnam, igy aztan ha olcsobb kategoriaban is van olyan, amiben jo GPS vevo van, es megy rajta I-GO akkor tokeletes megfelel az is... (ja es lehessen hozza kapni valami normalis tartot kocsiba, illetve szivargyujtos toltot is... vezetek nelkuli kapcsolat nem lenyeges, megelegszem szimpla usb-vel is)

Koszi!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#356 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 20:40

Sipi kérdezte egy kicsit feljebb a Törökország térképet.

Nos ez engem is érdekelne egy Bulgária kiegészítéssel.

Tud róla valaki valamit?
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#357 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 15:45

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 21:40

Sipi kérdezte egy kicsit feljebb a Törökország térképet.

Nos ez engem is érdekelne egy Bulgária kiegészítéssel.

Tud róla valaki valamit?

SENKI?  :confused:  :confused:
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#358 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:10

Idézet: Sniper - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 13:13

Sziasztok!

Ugyfest hanyagolom a laptop+usb-s gps vevo combo-t a kocsiba, inkabb vennek egy PDA-t helyette, megiscsak elegansabb megoldas :)... futtaban atolvastam a topikot, nagyjabol kepben vagyok milyen lehetosegeim vannak, megis megkerdeznelek titeteket, hogy milyen GPS-es PDA-t ajanlotok, max olyan 70K kornyeken?

Elsokorben a Mitac Mio cuccait nezegettem a 180as vagy a 201es tetszene (igaz ezeket ennyiert max sufniba szerzem meg, vagy hasznaltan...) illetve HP - iPAQ-kat kezdtem el nezegetni, de hirtelen a boseg zavara lett urra rajtam, es gondoltam inkabb kerdezek, hatha kapok okos tanacsot :)

Igenyek: I-GO menjen rajta, de nem feltetlen kell tartozekkent, azt lehet tudok szerezni mas forrasbol :)... kizarolag autoban navigaciora hasznalnam, igy aztan ha olcsobb kategoriaban is van olyan, amiben jo GPS vevo van, es megy rajta I-GO akkor tokeletes megfelel az is... (ja es lehessen hozza kapni valami normalis tartot kocsiba, illetve szivargyujtos toltot is... vezetek nelkuli kapcsolat nem lenyeges, megelegszem szimpla usb-vel is)

Koszi!

Acer N35???

Igo tökéletesen fut rajta, legalábbis nekem:)))

#359 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:35

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 16:45

SENKI?  :confused:  :confused:

pdamania topik

weblap

#360 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 12:28

Meg egy kerdes... mennyire hatrany az ha Windows mobile 2003se van a gepen es nem 5.0? Van mar valami program, ami megkoveteli?

(egyelore a Mitac Mio 180 a nyero netto 60korul ugyfest)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20