Idézet: bmw - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:02
Hali.
En is gondolkodom egy gep vasarlason.

Csak meg nem tudom mi legyen, csak GPS vagy PDAs GPS.
MIO 520 vagy MIO P550-re gondoltam. Csak hat nem tudom, hogy a PDA reszt mennyire hasznalnam a kesobbiekben.

Az 520ban a nagyobb kijelzo tetszik leginkabb.

Bar nemtom azon pl filmet tudnek e nezni?
Most vettem egy Mio C720-ast. Az 520-as nagy testvérét. Ezzel lehet videot lejátszani, sőt felvenni is a beépített kamerával. Az 520-as nem tudja ezeket. Csak a BT kapcsolatot a képnézegetést és az mp3-lejátszást.
kb 20000-el drágább a 720, mint az 520, de annyi plusz funkciót tartalmaz, hogy ennyivel többet megér.
Sokat rágódtam én is, mielőtt megvettem. A Myguide 3300-as volt a nagy rivális, de arról a szériáról sok fagyós sztorit olvastam és a BT+telefon kommunikáció is elég fapados benne. Pl. nem tölti át a telefonkönyvet.
A Bluetooth kapcsolattal azonban itt is van gond. Van, hogy 1 mp alatt megtalálja a telefont, de van, hogy egyáltalán nem. Amikor él a kapcsolat, akkor is azonos időközönként 1 mp-re elveszti, majd visszaáll. Erre, ha valaki tud okosat mondani, azt megköszönöm. Lehetséges, hogy BT és BT között is van kompatibilitási probléma? Amikor viszont működik, nagyon faszán lehet vele telefonálni. Onnan tárcsázok, meg minden. A telefont el is lehet rakni.
Akit érdekel, a videoról még annyit, hogy csak a divx 4 és 5 codeces filmeket szereti mp3 hanggal. Némelyik wmv és qucktime fájlt is képes lejátszani, de a mostanság elterjedtebb xvid codeces filmeket nem hajlandó. Most az Ötödik elem c. filmet nyomtam fel rá és gyönyörűen játsza. Nincs felbontás korlát, tehát nem kell lekonvertálni a képernyő méretére, bármilyen felbontású vidot lejátszik, ha megfelő codeccel van tömörítve.
A 2 gb belső memória majd felét elveszi a Miomap szoftver, így már csak 1 teljes film fér el, de van SD kártya nyílása, így bővíthető a memória. Az 520-nak csak 1 gb memóriája van, viszont az csak kelet európa szoftvert tartalmaz és nem is játszik filmet, így az is elég.
Jópofa funkciója még a 720-nak, hogy egy elkészített fotóhoz elmenti a gps adatokat is, így később a képre kattintva megtervezi a fotó helyszínéhez vezető utat. Ez nálam pont most, a hétvégén volt hasznos, mikoris kiruccantunk egy bányatóhoz, aminek nincs utcaneve és házszáma. Csináltam egy fotót, így visszatalálok majd.
A PDA-s navigációt szerintem hanyagold, ha fontos a stabilitás, elég gyakran lefagynak.