HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#551 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 20. 21:03

Idézet: bmw - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 23:02

Hali.

En is gondolkodom egy gep vasarlason.:)
Csak meg nem tudom mi legyen, csak GPS vagy PDAs GPS.
MIO 520 vagy MIO P550-re gondoltam. Csak hat nem tudom, hogy a PDA reszt mennyire hasznalnam a kesobbiekben.:)
Az 520ban a nagyobb kijelzo tetszik leginkabb.:) Bar nemtom azon pl filmet tudnek e nezni?

szerintem  :up:
Mother always says, Sharing is Good

#552 Felhasználó inaktív   giles 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:38

Idézet: bmw - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 22:02

Hali.

En is gondolkodom egy gep vasarlason.:)
Csak meg nem tudom mi legyen, csak GPS vagy PDAs GPS.
MIO 520 vagy MIO P550-re gondoltam. Csak hat nem tudom, hogy a PDA reszt mennyire hasznalnam a kesobbiekben.:)
Az 520ban a nagyobb kijelzo tetszik leginkabb.:) Bar nemtom azon pl filmet tudnek e nezni?

Most vettem egy Mio C720-ast. Az 520-as nagy testvérét. Ezzel lehet videot lejátszani, sőt felvenni is a beépített kamerával. Az 520-as nem tudja ezeket. Csak a BT kapcsolatot a képnézegetést és az mp3-lejátszást.

kb 20000-el drágább a 720, mint az 520, de annyi plusz funkciót tartalmaz, hogy ennyivel többet megér.
Sokat rágódtam én is, mielőtt megvettem. A Myguide 3300-as volt a nagy rivális, de arról a szériáról sok fagyós sztorit olvastam és a BT+telefon kommunikáció is elég fapados benne. Pl. nem tölti át a telefonkönyvet.

A Bluetooth kapcsolattal azonban itt is van gond. Van, hogy 1 mp alatt megtalálja a telefont, de van, hogy egyáltalán nem. Amikor él a kapcsolat, akkor is azonos időközönként 1 mp-re elveszti, majd visszaáll. Erre, ha valaki tud okosat mondani, azt megköszönöm. Lehetséges, hogy BT és BT között is van kompatibilitási probléma? Amikor viszont működik, nagyon faszán lehet vele telefonálni. Onnan tárcsázok, meg minden. A telefont el is lehet rakni.

Akit érdekel, a videoról még annyit, hogy csak a divx 4 és 5 codeces filmeket szereti mp3 hanggal. Némelyik wmv és qucktime fájlt is képes lejátszani, de a mostanság elterjedtebb xvid codeces filmeket nem hajlandó. Most az Ötödik elem c. filmet nyomtam fel rá és gyönyörűen játsza. Nincs felbontás korlát, tehát nem kell lekonvertálni a képernyő méretére, bármilyen felbontású vidot lejátszik, ha megfelő codeccel van tömörítve.

A 2 gb belső memória majd felét elveszi a Miomap szoftver, így már csak 1 teljes film fér el, de van SD kártya nyílása, így bővíthető a memória. Az 520-nak csak 1 gb memóriája van, viszont az csak kelet európa szoftvert tartalmaz és nem is játszik filmet, így az is elég.

Jópofa funkciója még a 720-nak, hogy egy elkészített fotóhoz elmenti a gps adatokat is, így később a képre kattintva megtervezi a fotó helyszínéhez vezető utat. Ez nálam pont most, a hétvégén volt hasznos, mikoris kiruccantunk egy bányatóhoz, aminek nincs utcaneve és házszáma. Csináltam egy fotót, így visszatalálok majd.

A PDA-s navigációt szerintem hanyagold, ha fontos a stabilitás, elég gyakran lefagynak.

#553 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:44

Idézet: giles - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 0:38

A PDA-s navigációt szerintem hanyagold, ha fontos a stabilitás, elég gyakran lefagynak.

Általánosságban baromság, de ja, enyém is fagyott már vagy 10nél kevesebbszer életében, oszt már 4 éve nyúzom. Csak akkor fagyott, mikor bekapcsolva kihúztam a wlan adaptert, de éppen akkor talált fixet a GPS, meg wlant a kártya. 130ezer kilométer / több, mint 4 év üzemeltetéssel ezt pont kibírom, teljesen jól műxik.
Make love not Wor.

#554 Felhasználó inaktív   giles 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 23:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 23:44

Általánosságban baromság, de ja, enyém is fagyott már vagy 10nél kevesebbszer életében, oszt már 4 éve nyúzom. Csak akkor fagyott, mikor bekapcsolva kihúztam a wlan adaptert, de éppen akkor talált fixet a GPS, meg wlant a kártya. 130ezer kilométer / több, mint 4 év üzemeltetéssel ezt pont kibírom, teljesen jól műxik.

Jogos!

Nem tapasztalatból írtam, sosem volt PDA-m, csak összeszedett információk alapján jutottam erre a megállapításra. Persze azt általában nem írják-mondják annyira, ha valami jól működik, inkább csak akkor szólalnak meg, ha probléma van, de PDA-val gyakrabban van, mint PNA-val.

#555 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 00:05

Idézet: giles - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 0:56

de PDA-val gyakrabban van, mint PNA-val.

Naja, kérdés amiko rbeszopnak 1-1 gagyi szériát akár Mioból is. Előfordul akárminél akármi, Index GPS topikban is van egy arc, aki szerint minden PDA navigáció szar, aztán fájtolunk, mert ha valakinek elszáll, akkor mondja, hogy "nagyugyemegmondtam", bezzeg a fedélzeti navigáció egybeépített kihangítóval 800ezresért, magyar térkép nélkül. Erre valakinek meg az hasalt el jól  :Đ

sok PDA van, működnek azok rendesen, csak ne Airist meg egyebet vegyünk, figyeljünk a kompatibilitásokra, meg a procsebességre/ramra is. Nekem első évben az mp3 is ebben szólt a kocsiban.
Make love not Wor.

#556 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:07

Nálam is PDA + BT GPS fut már jóideje (HP ipaq 3870, 2210, 4700, 2790 vonalon), de van valahol egy kábeles holuxom is. Legális navigációs szoftverekkel, az elején aeromap, majd i-go. A kezdeti szoftveres gyerekbetegségek után, szerintem kiforrott és problémamentes a PDA alapú navigáció.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#557 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 18:55

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni: van egy kézikönyvem, angol, olasz, spanyol stb nyelven, de sajnos nincs benne magyar. A kézikönyvön a Bluetooth név és logója és "GPS 100/200" felirat van, alsó sarokban "cellular line" felirat.
A google-ban bárhogy írtam, nem találtam magyar nyelvű leírást, ezért kérem a segítségeteket.
Előre is kösz.
INSERT COIN(S)

#558 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 07:45

Idézet: Nowa - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 17:55

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni: van egy kézikönyvem, angol, olasz, spanyol stb nyelven, de sajnos nincs benne magyar. A kézikönyvön a Bluetooth név és logója és "GPS 100/200" felirat van, alsó sarokban "cellular line" felirat.
A google-ban bárhogy írtam, nem találtam magyar nyelvű leírást, ezért kérem a segítségeteket.
Előre is kösz.

.. talán ha megírnád a pda? (gps?) pontos tipusát. :lol:

Szerkesztette: alexha 2007. 06. 28. 07:51 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#559 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 21:15

Sziasztok!

Most vettünk mi is egy navigácis rendszert :) és annyira nem vagyok otthon a témában
Az a gond vele, hogy szinte csak a főutcák vannak benne, egyáltalán nem részletes :(  iGO alapú szoftver van rajta, tipusa: wayteq N350.
Az lenne a kérdésem, hogy valahogy lehet-e rajta frissiteni a térképet. :think:
Üdv

Szerkesztette: Ati_ 2007. 07. 05. 21:17 -kor

#560 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 21:38

Na kipróbáltam....
A kártyán vannak a térkép file-ok, kicseréltem a Basemap.fbl-t és a hungary.fbl-t a legujjabbra és nem indult el :(
"Néhány térkép zárolva van"
Van erre megoldás? vagy csak az hogy így használjuk a rendszert, hogy látjuk épp melyik megyében vagyunk :omg:

#561 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 18:03

Kinéztem magamnak 2 típust, melyek elérhetőek számomra:
Mitac MIO Digiwalker C250
MyGUIDE 3100
Fontos szempont, hogy iGO kompatibilis legyen, viszont erről nem találtam információt.
Ha valaki tud segíteni, illetve bármilyen tanácsot adni, azt megköszönném.
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#562 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 18:20

Idézet: Ati_ - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 22:15

tipusa: wayteq N350.
Az lenne a kérdésem, hogy valahogy lehet-e rajta frissiteni a térképet. :think:

Oszt kereskedő akitől vetted mit mond? Milyen a konstrukció, mi jár hozzá?
Make love not Wor.

#563 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 20:38

Idézet: Ati_ - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 22:38

Na kipróbáltam....
A kártyán vannak a térkép file-ok, kicseréltem a Basemap.fbl-t és a hungary.fbl-t a legujjabbra és nem indult el :(
"Néhány térkép zárolva van"
Van erre megoldás? vagy csak az hogy így használjuk a rendszert, hogy látjuk épp melyik megyében vagyunk :omg:

venni köll egy legális verziót az iGOból :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#564 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 08:00

Na, ebbe a wayteqes dologba én is belefutottam!

A vidéki kis faluknak csak a főbb útvonala van meg, a PDA-n lévő IGO-ban meg vagy 3x akkora a magyarország térkép mérete.

Media Marktban lett véve, és az a dühítő, hogy a dobozára is rá van írva, hogy IGO szoftver jár hozzá, az eladó is úgy tudta, pedig ez csak egy IGO alapú szoftver :(
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#565 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:14

Idézet: PeC - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:00

Na, ebbe a wayteqes dologba én is belefutottam!

A vidéki kis faluknak csak a főbb útvonala van meg, a PDA-n lévő IGO-ban meg vagy 3x akkora a magyarország térkép mérete.

Media Marktban lett véve, és az a dühítő, hogy a dobozára is rá van írva, hogy IGO szoftver jár hozzá, az eladó is úgy tudta, pedig ez csak egy IGO alapú szoftver :(

Ha úgy érzed, hogy átvertek, megtévesztettek, akkor vidd vissza és kérd a visszavásárlást. Szerintem.

#566 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:17

Idézet: PeC - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:00

Létezne butított iGo? Én eddig gy tudtam, hogy csak testreszabott, WinCE-re portolt, inkább okosított, mint butított verziók futnak ezekben a PNA-kban. :think:

Érdemes lenne hozzáértőtől, pl. az iGo fejleszőitől-forgalmazóitól megkérdezni.

#567 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:52

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:17

Létezne butított iGo?

Nem butítottnak mondanám, hanem fejlesztésben lemaradottnak.
A klónok mindig később kapják meg a fejlesztéseket és a térképeket.
A legújabb MioMap alá viszont már betehető az iGO-s térkép frissítés.

#568 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:15

Ha pirosan világít a parabola-jel és Varsóban vagyok a kütyü szerint, akkor vigyem vissza?
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#569 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:43

Idézet: Noiseless - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 14:15

Ha pirosan világít a parabola-jel és Varsóban vagyok a kütyü szerint, akkor vigyem vissza?

Akkor menj ki szabadtérbe, hagy állni egy kicsit a gépet, meg nyomkodd a GPS beállítását, hogy megtalálja, kommunikáljon vele a navigációs sw, valamint holdet is lásson.
Make love not Wor.

#570 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:30

Idézet: Noiseless - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 14:15

Én egyszer úgy jártam, hogy a kütyü szerint ötven km/h sebességgel, délnyugati irányba haladva álltam a buszmegállóban :D Kell neki pár perc, hogy észhez térjen, zárt helyiségben nem igazán fog feléledni, magas épületek között sem ideális, de ha emeletzes házban laksz, pár percre kirakod az ablakba, és megtalálja a pozíciót.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.